Lift-and-Fill Facelifting

Znanost iza mentoplastike: kako mijenja profil lica

Želite li poboljšati izgled vaše brade i uravnotežiti profil lica, mentoplastika je popularan zahvat koji biste mogli razmotriti. U ovom članku ćemo detaljno istražiti što je mentoplastika, kako djeluje i koje su prednosti upotrebe implantata za bradu i tehnika repozicioniranja kosti. Također ćemo se baviti računalnom tehnologijom snimanja koja omogućuje precizniji i personalizirani ishod ovog postupka.

Mentoplastika, također poznata kao korekcija brade ili povećanje brade, popularan je zahvat plastične kirurgije koji može značajno poboljšati izgled brade i čeljusti. Ovaj postupak uključuje upotrebu implantata za bradu ili repozicioniranje kosti za ispravljanje slabe ili udubljene brade, poboljšanje harmonije lica i stvaranje uravnoteženijeg profila lica. U ovom ćemo članku istražiti znanost koja stoji iza mentoplastike i razgovarati o svemu što trebate znati prije razmatranja ovog postupka.

Anatomije brade i njezin utjecaj na ravnotežu lica

Brada je bitna komponenta lica koja igra ključnu ulogu u ravnoteži i harmoniji lica. Oblik i položaj brade mogu utjecati na cjelokupni izgled lica, uključujući nos, usne i liniju čeljusti. Slaba ili uvučena brada može stvoriti neuravnotežen profil lica, čineći nos istaknutijim, a usne i čeljust manje definiranima.

Mentoplastika može pomoći u rješavanju ovih problema ispravljanjem oblika i položaja brade. Tijekom ovog postupka, kirurg može koristiti ili implantate za bradu ili tehnike repozicioniranja kosti kako bi stvorio istaknutiju i estetski ugodniju bradu. Poboljšanjem strukture brade, mentoplastika može pomoći u stvaranju uravnoteženijeg profila lica i poboljšati cjelokupni izgled pacijenta.

Znanost iza implantata za bradu

Implantati za bradu bitna su komponenta operacije mentoplastike, a vrsta implantata koji se koristi može značajno utjecati na ishod postupka. Dostupno je nekoliko vrsta implantata za bradu, uključujući silikon, porozni polietilen i Gore-Tex. Svaka vrsta implantata ima svoje prednosti, a kirurg će odabrati pravi implantat za specifične potrebe pacijenta.

Silikonski implantati su najčešće korišteni implantati za korekciju brade. Ovi implantati su sigurni, izdržljivi i mogu se lako prilagoditi individualnim potrebama pacijenta. Implantati od poroznog polietilena, također poznati kao Medpor implantati, popularna su alternativa silikonskim implantatima. Ovi implantati su porozniji od silikonskih implantata, što može pomoći da pacijentovo tkivo uraste u implantat i stvori prirodniji rezultat.

Gore-Tex implantati su još jedna vrsta implantata koji postaju sve popularniji u kirurgiji mentoplastike. Ovi implantati izrađeni su od ePTFE, materijala koji je biokompatibilan i siguran za upotrebu u tijelu. Gore-Tex implantati su visoko prilagodljivi, omogućujući kirurzima stvaranje preciznih i personaliziranih rezultata za svakog pacijenta.

Uloga računalne slike u korekciji brade

Računalna tehnologija snimanja revolucionirala je područje plastične kirurgije, a mentoplastika nije iznimka. Kirurzi sada mogu koristiti računalni softver za snimanje kako bi pacijentima pokazali kako će izgledati njihova nova brada prije operacije. Ova tehnologija pomaže osigurati precizniji i personalizirani ishod dopuštajući pacijentu da vidi kako će izgledati s različitim vrstama implantata ili tehnikama repozicioniranja kosti.

Utjecaj mentoplastike na disanje i govor

Slaba ili udubljena brada može utjecati ne samo na izgled lica. Također može utjecati na pacijentovo disanje i govor. Udubljena brada može uzrokovati da jezik padne natrag u grlo, začepljujući dišne putove i otežavajući disanje. Mentoplastična kirurgija može pomoći u rješavanju ovih funkcionalnih problema poboljšanjem položaja i strukture brade.

Rizici i komplikacije povećanja brade

Kao i svaki kirurški zahvat, operacija mentoplastike nosi određene rizike i moguće komplikacije. Ovi rizici uključuju infekciju, krvarenje i oštećenje živaca. Međutim, ti se rizici mogu svesti na minimum odabirom iskusnog i certificiranog plastičnog kirurga i pažljivog pridržavanja uputa prije i poslije operacije.

Jedna od potencijalnih komplikacija povećanja brade je pogrešan položaj ili pomak implantata. To se može dogoditi ako se implantat pomakne iz svog izvornog položaja, stvarajući asimetričan ili neprirodan izgled. To se obično može ispraviti revizijskom operacijom.

Još jedna potencijalna komplikacija povećanja brade je odbacivanje implantata ili infekcija. Iako rijetko, to se može dogoditi ako tijelo odbaci implantat ili ako se implantat inficira. U takvim slučajevima, implantat će možda trebati ukloniti i zamijeniti nakon što infekcija nestane.

Nove tehnologije u Poliklinici Sinteza

Poliklinika Sinteza predana je ostati na čelu područja plastične kirurgije i redovito uključuje najnovije tehnologije i tehnike u svoje postupke. Jedan od najuzbudljivijih razvoja posljednjih godina bilo je uvođenje tehnologije 3D slika.

Uz 3D tehnologiju snimanja, pacijenti mogu vidjeti detaljan, trodimenzionalni prikaz kako će njihova nova brada izgledati prije operacije. Ova tehnologija omogućuje preciznije i personalizirane rezultate, budući da pacijenti mogu dati povratne informacije i prilagoditi svoj kirurški plan na temelju 3D slike.

Još jedan uzbudljiv razvoj u plastičnoj kirurgiji je korištenje tehnika prijenosa masti. Umjesto korištenja sintetičkih materijala, kirurzi sada mogu uzeti masnoću s jednog dijela tijela i prenijeti je na bradu kako bi dobili prirodniji rezultat. Ova tehnika posebno je korisna za pacijente koji preferiraju prirodniji pristup plastičnoj kirurgiji.

Zahvati u Poliklinici Sinteza

U Poliklinici Sinteza nudimo niz zahvata korekcije podbratka kako bi pacijenti postigli željeni izgled. Ovdje je pregled postupaka koje nudimo, zajedno s odgovarajućim cijenama:

Korekcija brade

Ovaj postupak uključuje preoblikovanje brade kako bi se stvorio estetski ugodniji izgled. Tijekom ove operacije kirurg može koristiti repoziciju kosti ili implantate za bradu kako bi postigao željeni rezultat. Cijena operacije korekcije brade u Poliklinici Sinteza kreće se od 1500 €.

Implantacija brade

Operacija implantacije brade uključuje umetanje sintetičkog implantata za stvaranje istaknutije brade. Implantat se prilagođava specifičnim potrebama pacijenta i može biti izrađen od silikona, poroznog polietilena ili Gore-Texa. Cijena operacije ugradnje brade u Poliklinici Sinteza kreće se od 1.800 €.

Estetska kirurgija brade

Estetska kirurgija brade je prilagođeni postupak koji je prilagođen specifičnim potrebama svakog pacijenta. Ovaj postupak može uključivati kombinaciju repozicioniranja kosti i implantata za bradu kako bi se postigao željeni rezultat. Cijena estetske operacije brade u Poliklinici Sinteza kreće se od 2.000 €.

Mentoplastika

Mentoplastika je postupak koji ispravlja slabu ili udubljenu bradu kako bi se poboljšala ravnoteža i sklad lica. Tijekom ove operacije, kirurg može upotrijebiti repozicioniranje kosti ili implantate za bradu kako bi stvorio istaknutiju bradu. Cijena operacije mentoplastike u Poliklinici Sinteza kreće se od 1500 €.

Povećanje brade

Operacija povećanja brade je postupak koji koristi sintetski implantat za stvaranje istaknutije brade. Implantat se prilagođava specifičnim potrebama pacijenta i može biti izrađen od silikona, poroznog polietilena ili Gore-Texa. Operacija povećanja brade u Poliklinici Sinteza košta već od 1800 €.

Sve gore navedene zahvate izvode visokostručni i iskusni plastični kirurzi Poliklinike Sinteza. Tijekom konzultacija, vaš kirurg će razgovarati o vašim ciljevima i očekivanjima od zahvata, kao io svim mogućim rizicima ili komplikacijama. Svakom zahvatu pristupamo osobno kako bismo osigurali da svaki pacijent postigne željeni rezultat.

Mentoplastika je popularan i učinkovit zahvat plastične kirurgije koji može značajno poboljšati izgled brade i čeljusti. Ispravljanjem slabe ili udubljene brade, mentoplastika može pomoći u stvaranju uravnoteženijeg i estetski ugodnijeg profila lica, a istovremeno rješava funkcionalne probleme kao što su disanje i govor. Iako ovaj postupak nosi određene rizike i moguće komplikacije, oni se mogu svesti na najmanju moguću mjeru odabirom iskusnog i certificiranog plastičnog kirurga i pažljivim praćenjem uputa prije i poslije operacije. Uz pravilnu njegu i pažnju, mentoplastična kirurgija može pomoći pacijentima da postignu željene estetske ciljeve i poboljšaju njihovu ukupnu kvalitetu života.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024