rinoplastika operacija nosa

Vodič za povećanje grudi – sve o estetskim kirurškim zahvatima

Estetski kirurg objašnjava sve o povećanju grudi. Naučit ćete o različitim vrstama zahvata, uključujući implantate, smanjenje i mastopeksiju, rizicima i komplikacijama, kao i procesu oporavka nakon operacije. Otkrijte jeste li idealan kandidat za povećanje grudi i kako postići simetriju i prirodni oblik grudi.

Prema BAAPS-u, u 2022. bilo je 29 043 estetskih kirurških zahvata s više od 14 000 žena u Velikoj Britaniji koje su imale neki oblik estetske operacije grudi.

Zahvati na grudima obično se dijele u tri kategorije; povećanja, smanjenja ili mastopeksije (češće poznate kao podizanje grudi ), pri čemu je svaka prilagođena za rješavanje osobnih problema i prilagođena vašem tijelu i načinu života.

Ovdje, profesor Marcos Sforza, stručni estetski kirurg i znanstveni direktor, MyBreast Cosmetic Surgery , govori Bazaaru sve što trebate znati o povećanju grudi; od toga jeste li idealan kandidat, što uključuje oporavak i potencijalne rizike i komplikacije povezane s operacijom.

Kako možete znati jeste li prikladan kandidat?

Povećanje grudi je kirurški zahvat čiji je cilj povećati veličinu, oblik ili puninu grudi.

Smatrate se prikladnim kandidatom ako želite postići sljedeće:

· Povećajte prirodno male grudi

· Vratiti veličinu i oblik grudi nakon trudnoće, mršavljenja i dojenja

· Vratiti simetriju grudi

· Za postupke povećanja prijenosa masti, pacijenti koji nose veličinu haljine 10 ili veću i žele umjereno povećanje veličine. (Oni manji od veličine haljine 10 vjerojatno neće imati dovoljno masnoće za žetvu da bi napravili značajnu razliku)

Tehnike povećanja grudi

Tehnike povećanja grudi razlikuju se ovisno o vrsti rezultata koji želite.

1. Implantati – augmentacijska mamaplastika

Najpoznatija metoda za povećanje grudi je implantat za grudi, koji je medicinska proteza postavljena unutar grudi kako bi se povećala, rekonstruirala ili stvorila fizički oblik grudi.

Povećanje grudi implantatima traje oko pola dana i radi se u općoj anesteziji. Nakon zahvata u bolnici trebate ostati maksimalno noćenje.

Standardni implantati koji se najčešće koriste su fiziološka otopina ili silikonski gel implantati.

Implantati punjeni silikonskim gelom sastoje se od silikonske vanjske ljuske ispunjene silikonskim gelom. Okrugli silikonski implantati dolaze u različitim konfiguracijama gela.

Kako odabrati svoje implantate

Osnovna širina vaših prsa definirat će parametar implantata među kojima možete sigurno birati. Vaša koža također može nametnuti ograničenje veličine, osobito ako je tkivo vaše dojke usko omotano.

Za žene kojima nedostaje projekcija zbog gubitka težine ili ispuhanosti nakon dojenja, može biti potreban viši profil kako bi se popunio prostor koji nedostaje.

Implantati mogu biti okrugli ili u obliku suze. Oblikovani implantati imaju suženi gornji rub i daju veću projekciju iza bradavice.

U MyBreast Cosmetic Surgery koristimo najnoviju 4K tehnologiju kako bismo poboljšali proces donošenja odluka pri odabiru implantata za kandidate. Projicira snimku cijelog tijela pacijenta na zrcalni zaslon, prikazujući njihov odraz nakon zahvata (na primjer, s prilagođenim veličinama i oblicima grudi) u ljestvici proporcija cijelog tijela uživo.

To je veliki korak naprijed za operacije kao što je povećanje grudi jer omogućuje pacijentima da odaberu implantate koji odgovaraju njihovoj anatomiji, kao i pomaže im da vide kako bi njihove grudi izgledale kada bi se podigle, smanjile ili rekonstruirale.

2. Prijenos masti

Prijenos masti je kirurški proces kojim se mast prenosi s jednog dijela tijela na drugi dio. Kirurški cilj je povećati grudi ubrizgavanjem masti u područje prsa. Višak masnog tkiva obično se uzima s bokova, bedara ili trbuha.

Postupak obično traje do tri sata i najbolji je za one koji žele suptilnu promjenu veličine grudi.

3. ‘Hibridni’ posao s sisama

Hibridna kirurgija dojke kombinira implantate s mogućnostima preoblikovanja koje nudi prijenos masti. Stvara grudi prirodnijeg izgleda bez potrebe za postavljanjem implantata ispod mišića.

Uključivanjem prijenosa masti, hibridno povećanje grudi također omogućuje upotrebu manjih implantata, tako da su rizici od problema poput kapsularne kontrakture ili potencijalnog opuštanja tijekom vremena uvelike smanjeni.

Postupak obično traje oko pola dana i može zahtijevati noćenje u bolnici.

Predstavljamo Ergonomix implantate koji će s vremenom zamijeniti kapljičaste implantate punjene silikonom.

Ergonomix implantati imaju kohezivni, ali mekani gel koji se prilagođava pokretima pacijenta. Snažan ste kandidat za ovu vrstu operacije ako želite prirodniji volumen grudi bez ekstremnog oblika koji ponekad stvaraju drugi implantati.

Bioinženjerski implantati s glatkom površinom također su sada dostupni kroz minimalno invazivne tehnike, koje su posebno prikladne za žene čije prirodne grudi možda više nisu tako čvrste kao što su nekad bile.

Što se događa tijekom postupka povećanja grudi implantatima?
Ako birate implantate, razgovarat ćete o mogućnostima reza za svoj zahvat sa svojim kirurgom prije operacije.

Moguće su sljedeće opcije:

· Inframamarni rez (učinjen u naboru ispod dojke)

· Periareolarni rez (oko bradavice)

· Transaksilarni rez (u pazuhu)

Izbor reza ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući koliko je proširenja uključeno i vrstu implantata koji se koristi.

Također ćete morati odlučiti o postavljanju svog implantata.

Submuskularni položaj ide ispod prsnog mišića. Submuskularno pozicioniranje preporučuje se ako ste jako mršavi jer mišić bolje prikriva karakteristike implantata, rubovi i valovi mogu biti manje vidljivi.

Subglandularni položaj ide iza tkiva dojke, preko prsnog mišića. Prednosti uključuju odsustvo ometanja funkcije prsnog mišića i potrebu za istezanjem mišića kako bi se implantat smjestio u svoj konačni položaj.

Kirurg će zatim zatvoriti rezove slojevitim šavovima ili šavovima u tkivu dojke. Ljepila za kožu, kirurške trake i šavovi će zatvoriti i držati kožu zatvorenom.

Što se događa tijekom postupka povećanja grudi prijenosom masti?
Vi i vaš kirurg ćete odabrati odakle želite da se mast ukloni prije nego što se lokalni anestetik ubrizga u to područje. Vaš će kirurg napraviti mali rez i sterilnom tehnikom pažljivo umetnuti kanilu spojenu na štrcaljku kako bi liposukcijom izvukao mast.

Nakon uklanjanja masnoće, kirurg je pročišćava uklanjanjem krhotina, crvenih krvnih stanica, matičnih stanica i ulja. Samo se zrele masne stanice ubrizgavaju natrag u tijelo. Mast se ubrizgava u tankoj liniji kapljica kako bi se nove masne stanice mogle hraniti susjednim stanicama dok se ne razvije opskrba krvlju koja ih podržava.

Što se događa tijekom postupka hibridnog povećanja grudi?

Tijekom operacije implantati se prvo postavljaju u dojke. To se obično radi iznad prsnog mišića, ovisno o anatomiji pojedinca i željenoj konačnoj veličini čašice. Liposukcijom se uklanja mast s odabranog područja.

Mast se filtrira i ispire u zatvorenom sustavu, tako da nema rizika od infekcije i ubrizgava se oko implantata posebnim kanilama.

Koje su prednosti hibridnog postupka povećanja grudi u odnosu na implantate ili prijenos masti?

Jedan od razloga zašto žene biraju hibridno povećanje grudi je taj što su uključene dodatne prednosti liposukcije, koje uključuju aerodinamičniju figuru nakon operacije.

Također je bolje za one kojima je potrebno povećanje grudi barem za dvije šalice, budući da to nije uvijek moguće postići samo prijenosom masti.

Koliko dugo će rezultati trajati?

Iako grudnim implantatima ne ‘ističe’ rok trajanja, nije zajamčeno da će trajati cijeli život. Prosječni fiziološki ili silikonski implantati mogu trajati od 10 do 20 godina, pa će oni koji razmišljaju o standardnom ili hibridnom povećanju morati zamijeniti svoje implantate.

Do 20 posto ljudi ukloni ili zamijeni implantate unutar osam do deset godina, zbog komplikacija ili kozmetičkih problema.

Postupak prijenosa masnog tkiva je trajan, ali na veličinu grudi mogu utjecati dobitak ili gubitak težine i trudnoća nakon operacije, tako da ćete morati biti spremni održavati zdravu, stabilnu težinu.

Potencijalni rizici i komplikacije

Implantati – augmentacija grudi

· Odgovorni kirurzi potiču pacijente da razmotre kako će njihovi odabrani implantati stariti s njima. Upamtite, što su implantati veći, to se koža s vremenom više rasteže

· Prsni implantati također mogu povremeno biti osjetljivi na curenje i pucanje. Znakovi na koje treba obratiti pozornost razlikuju se ovisno o vrsti implantata

· Implantati punjeni fiziološkom otopinom sadrže sterilnu slanu vodu. Ako puknu, tekućina iscuri iz ljuske i upije se u tijelo

· Nećete osjetiti simptome curenja, ali implantat će se ispuhati, a vaše dojke će izgubiti volumen

· Propuštanje ili puknuće silikonskog implantata ima više nuspojava. Zajedno s gubitkom volumena, možete primijetiti deformaciju u veličini ili obliku dojke zbog ožiljnog tkiva koje se stvara oko implantata

· Curenje silikona također može uzrokovati da vaša koža izgleda crveno i bolno. Vaše grudi mogu izgledati natečeno, osjećati utrnulo ili osjetiti trnce, žarenje ili bol u zahvaćenom području

· Ako ste zabrinuti zbog curenja ili puknuća implantata dojke, neophodno je odmah razgovarati sa svojim kirurgom. Vjerojatno će preporučiti trenutno kirurško uklanjanje, ali novi implantat obično se može umetnuti u isto vrijeme ako se želi

Prijenos masti augmentacija grudi

· Tijekom postupka prijenosa masti, otprilike 70 posto stanica uspješno postaje dio novog područja. Zbog toga kirurzi moraju paziti da ne ‘pretjerano ispravljaju’ i umetnu više masnih stanica nego što je potrebno, jer to može uzrokovati zaostale kvržice

Svi zahvati na grudima

· Najčešće nuspojave zahvata na grudima bit će oticanje i modrice na grudima nakon operacije

· Svi zahvati na dojkama izvode se pod anestezijom i moguća je alergijska reakcija na nju (anafilaksija). Simptomi uključuju poteškoće s disanjem, ubrzan rad srca, osip i oticanje. Međutim, ozbiljne reakcije na anesteziju vrlo su rijetke

· Loš fizički odgovor na anesteziju ponekad se može razviti u infekciju prsnog koša. Postoji mali rizik da se to dogodi, ali se znatno povećava ako pušite

· Ostat će ožiljci od operacije. One će izblijedjeti i postati blijeđe tijekom otprilike godinu dana, ali malo je vjerojatno da će ikada potpuno nestati. Povremeno, ožiljci mogu postati širi, deblji, crveni ili bolni, pa ćete možda morati na operaciju da ih ispravite

· Prije operacije, vaš bi kirurg trebao razgovarati o svim lijekovima koje uzimate jer neki povećavaju rizik od krvarenja. Također je važno kontrolirati visoki krvni tlak

· Može doći do seroma, odnosno nakupljanja tekućine u dojci. Ovo će se možda trebati drenirati ubodom igle kroz kožu ili drugom operacijom

· U nozi se mogu stvoriti krvni ugrušci, koji uzrokuju bol i oticanje i morat će se liječiti lijekovima za razrjeđivanje krvi

Oporavak od zahvata na grudima

Oporavak kod svih zahvata na grudima je sličan. Kad se probudite nakon operacije, vaši će rezovi biti prekriveni, a prsa vam mogu biti zamotana. Morat ćete rezervirati najmanje dva do tri tjedna odsustva s posla, jer možete očekivati ​​jedan do dva tjedna modrica, oteklina i nelagode.

Svi nerastopljivi šavovi uklanjaju se nakon jednog do dva tjedna; odvodi izlaze unutar tjedan dana. Trebali biste se pobrinuti da možete redovito posjećivati ​​svoj kirurški tim prvih nekoliko tjedana nakon zahvata, jer će tijekom tog vremena vjerojatno trebati redoviti zavoji na ranama.

Nakon što sve rane zacijele, kirurg će vas vjerojatno htjeti vidjeti otprilike tri do šest mjeseci nakon operacije.

Najmanje tri tjedna ne smijete dizati ništa teže od 10 funti, a to uključuje i djecu! Tijekom tog vremena trebat će vam primarni skrbnik, a ljubitelji teretane trebali bi se suzdržati od sklekova, povlačenja ili intenzivne joge otprilike dva mjeseca. Nećete moći voziti barem prvi tjedan, a možda i drugi, i to samo na kratka putovanja.

Powered by Aestetica Web Design © 2024