rinoplastika

Vodič kroz liposukciju: Poliklinika DIVA

U Poliklinici DIVA u Hrvatskoj pružamo učinkovite estetske kirurške zahvate za uklanjanje tvrdokorne masnoće s raznih dijelova tijela, uključujući liposukciju. Ovaj postupak može vam pomoći u postizanju željenog oblika tijela, a mi imamo iskusne plastične kirurge koji koriste napredne tehnike kako bi osigurali najbolje moguće rezultate.

Liposukcija je estetski kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnoće s različitih dijelova tijela, uključujući između ostalog trbuh, bedra, bokove i ruke. Postupak je prikladan za osobe koje su isprobale razne metode mršavljenja, ali ne mogu postići željeni oblik tijela. U Poliklinici DIVA u Hrvatskoj liposukciju provode iskusni plastični kirurzi koji koriste napredne tehnike kako bi osigurali najbolje moguće rezultate.

Zašto liposukcija?

Liposukcija je učinkovita metoda za uklanjanje tvrdokorne masnoće s raznih dijelova tijela. Ovaj postupak može pomoći osobama koje su blizu svoje idealne tjelesne težine, ali još uvijek imaju područja viška masnoće koja ne reagiraju na dijetu i tjelovježbu. Liposukcija također može poboljšati konture tijela, što rezultira vitkijim i zategnutijim izgledom. Ovaj postupak može podići samopouzdanje, poboljšati sliku o sebi te dovesti do aktivnijeg i zdravijeg načina života.

Savjetovanje

Prije podvrgavanja bilo kakvom estetskom kirurškom zahvatu, pacijenti moraju otići na konzultacije s plastičnim kirurgom. Tijekom konzultacija, kirurg će procijeniti pacijentovo cjelokupno zdravlje i odrediti je li liposukcija prikladan postupak za pacijenta. Kirurg će također razgovarati s pacijentovim očekivanjima, ciljevima i rezultatima koji se mogu postići zahvatom. Pacijente se potiče da postavljaju pitanja i razgovaraju o svim nedoumicama s kirurgom.

Kako se pripremiti za liposukciju?

Prije podvrgavanja liposukciji pacijenti moraju slijediti određene smjernice kako bi se pripremili za postupak. Ove smjernice mogu uključivati izbjegavanje određenih lijekova, prestanak pušenja i promjene životnog stila za promicanje zdravog tijela. Kirurg će dati specifične upute pacijentu tijekom konzultacija kako bi osigurao da bude adekvatno pripremljen za zahvat.

Tijekom postupka

Liposukcija se obično izvodi u općoj anesteziji. Kirurg će napraviti male rezove na području liječenja i pomoću kanile će isisati višak masnoće. Duljina postupka ovisit će o količini masnoće koju je potrebno ukloniti i tehnici koja se koristi.

Nakon Zahvata

Nakon liposukcije, pacijenti mogu osjetiti nelagodu, modrice i otekline u području liječenja. Kirurg će dati posebne upute za postoperativnu njegu, uključujući nošenje kompresijske odjeće i izbjegavanje određenih aktivnosti, kao što je dizanje utega ili naporne vježbe, do potpunog oporavka.

Rezultati liposukcije

Liposukcija može dati značajne rezultate u oblikovanju tijela i poboljšati cjelokupni izgled pacijenta. Konačni rezultati postupka mogu potrajati nekoliko tjedana ili mjeseci dok se ne povuku otekline i modrice. Pacijenti mogu očekivati vitkiji, zategnutiji izgled na području liječenja.

Oporavak i prekid rada

Razdoblje oporavka nakon liposukcije razlikuje se za svakog pacijenta, ali većina ljudi se može vratiti na posao i normalne aktivnosti unutar jednog do dva tjedna nakon zahvata. Pacijenti bi trebali izbjegavati naporne vježbe četiri do šest tjedana nakon zahvata i nositi kompresijsku odjeću kako bi se smanjilo oticanje i pospješilo zacjeljivanje.

Kako radi liposukcija?

Liposukcija djeluje uklanjanjem viška masnoće s različitih dijelova tijela kroz mali rez pomoću kanile. Kanila se umetne u područje koje se liječi, a kirurg sukcijom uklanja mast. Liposukcija se može izvesti različitim tehnikama, uključujući tradicionalnu liposukciju, liposukciju potpomognutu ultrazvukom i liposukciju potpomognutu laserom.

Koliko kilograma mogu izgubiti liposukcijom?

Liposukcija nije postupak mršavljenja. Iako može ukloniti značajne količine masti iz tijela, gubitak težine obično je samo a

nekoliko funti. Liposukcija je osmišljena za uklanjanje viška masnoće na određenim dijelovima tijela kako bi se poboljšale konture tijela i poboljšao cjelokupni izgled.

Je li liposukcija trajna?

Rezultati liposukcije su trajni, ali je važno voditi zdrav način života kako se masno tkivo ne bi vratilo. Ako pacijent dobije na težini nakon zahvata, mast se može rasporediti na druge dijelove tijela. Stoga je važno pridržavati se zdrave prehrane i režima tjelovježbe kako bi se održali rezultati postupka.

Liposukcija – rizici i komplikacije 

Kao i svaki kirurški zahvat, liposukcija dolazi s rizicima i mogućim komplikacijama. To može uključivati infekciju, krvarenje, ožiljke, asimetriju, nepravilnosti na koži i rizike povezane s anestezijom. Međutim, rizik od komplikacija može se svesti na najmanju moguću mjeru odabirom iskusnog plastičnog kirurga i pomnim pridržavanjem uputa o postoperativnoj njezi.

U Poliklinici DIVA naši iskusni plastični kirurzi koriste napredne tehnike kako bi osigurali najbolje moguće rezultate za naše pacijente. Prije podvrgavanja zahvatu, pacijenti moraju otići na konzultacije s plastičnim kirurgom kako bi se procijenilo njihovo cjelokupno zdravstveno stanje i utvrdilo je li liposukcija za njih prikladan zahvat. Kirurg će također razgovarati s pacijentovim očekivanjima, ciljevima i rezultatima koji se mogu postići zahvatom. Pacijente se potiče da postavljaju pitanja i razgovaraju o svim nedoumicama s kirurgom.

Prije podvrgavanja liposukciji, pacijenti moraju slijediti određene smjernice kako bi se pripremili za postupak, kao što je izbjegavanje određenih lijekova, prestanak pušenja i promjena načina života kako bi se promicalo zdravo tijelo. Kirurg će dati specifične upute pacijentu tijekom konzultacija kako bi osigurao da bude adekvatno pripremljen za zahvat.

Liposukcija se obično izvodi u općoj anesteziji. Kirurg će napraviti male rezove na području liječenja i pomoću kanile će isisati višak masnoće. Duljina postupka ovisit će o količini masnoće koju je potrebno ukloniti i tehnici koja se koristi.

Nakon liposukcije, pacijenti mogu osjetiti nelagodu, modrice i otekline u području liječenja. Kirurg će dati posebne upute za postoperativnu njegu, uključujući nošenje kompresijske odjeće i izbjegavanje određenih aktivnosti, kao što je dizanje utega ili naporne vježbe, do potpunog oporavka. Pacijenti mogu očekivati vitkiji, zategnutiji izgled na tretiranom području, a konačnim rezultatima treba nekoliko tjedana ili mjeseci da postanu vidljivi kako se otekline i modrice povuku.

Liposukcija u Poliklinici DIVA

Naši plastični kirurzi Poliklinike DIVA visoko su kvalificirani i iskusni u izvođenju zahvata liposukcije. Koriste najnovije tehnike kako bi osigurali najbolje moguće rezultate za naše pacijente. Naša klinika predana je sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata i poduzimamo sve mjere opreza kako bismo osigurali da naši pacijenti budu dobro zbrinuti prije, tijekom i nakon zahvata.

Vrste tretmana liposukcije i cijene

Dostupno je nekoliko vrsta tretmana liposukcije, uključujući tradicionalnu liposukciju, liposukciju potpomognutu ultrazvukom i liposukciju potpomognutu laserom. Cijena postupka ovisit će o korištenoj tehnici i količini masnoće koju je potrebno ukloniti. U Poliklinici DIVA cijene liposukcije kreću se već od 2.500 eura (18.750 kn) za jednu tretiranu zonu.

Ostali tretmani u ponudi Poliklinike DIVA

Osim liposukcije, Poliklinika DIVA nudi niz drugih tretmana kako bi pacijenti postigli željene rezultate. Ovi tretmani između ostalog uključuju povećanje grudi, podizanje lica, rinoplastiku i zatezanje trbuha. Naši plastični kirurzi visoko su kvalificirani i iskusni u izvođenju ovih zahvata, a mi smo predani pružanju našim pacijentima najbolje moguće skrbi i rezultata.

Liposukcija je siguran i učinkovit zahvat estetske kirurgije koji može ukloniti višak masnoće s različitih dijelova tijela, što rezultira vitkijim i zategnutijim izgledom. Poliklinika DIVA u Hrvatskoj nudi napredne tehnike liposukcije koje izvode iskusni plastični kirurzi kako bi pacijentima osigurali najbolje moguće rezultate. Ako razmišljate o liposukciji, posavjetujte se s plastičnim kirurgom kako biste utvrdili je li to pravi zahvat za vas i saznali više o prednostima i rizicima operacije.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024