Lift-and-Fill Facelifting

Uspon estetske kirurgije u Zagrebu: Što trebate znati

Estetska kirurgija posljednjih godina postaje sve popularnija, ne samo kao način ispravljanja fizičkih nedostataka već i kao način jačanja samopouzdanja i poboljšanja ukupne kvalitete života. Zagreb je postao vodeća destinacija za estetsku kirurgiju, s obiljem visokokvalificiranih kirurga i najsuvremenijim medicinskim ustanovama. Promotriti ćemo uspon estetske kirurgije u Zagrebu, istražujući njezinu povijest, trenutno stanje, najpopularnije zahvate, troškove, rizike i dobrobiti.

Estetska kirurgija vrsta je plastične kirurgije čiji je cilj poboljšati izgled osobe. Za razliku od rekonstruktivne kirurgije, koja se usredotočuje na popravljanje fizičkih deformacija uzrokovanih ozljedama, bolešću ili urođenim manama, estetska kirurgija izborni je zahvat kojem se pojedinci odlučuju podvrgnuti kako bi poboljšali svoj fizički izgled. Uobičajeni zahvati estetske kirurgije uključuju povećanje grudi, rinoplastiku (operacija nosa), liposukciju, zatezanje lica i zatezanje trbuha.

Zagreb postaje sve popularnije odredište za estetsku kirurgiju. Grad se može pohvaliti visokokvalitetnim medicinskim ustanovama i sve većim brojem iskusnih i kvalificiranih kirurga koji nude ove postupke po pristupačnim cijenama. Osim toga, položaj grada u srcu Europe čini ga lako dostupnim pacijentima iz susjednih zemalja. Zbog toga sve više ljudi odabire Zagreb kao destinaciju za estetsku kirurgiju.

Povijest estetske kirurgije u Hrvatskoj

Povijest estetske kirurgije u Hrvatskoj seže u početak 20. stoljeća, kada je u Zagrebu otvorena prva poliklinika za plastičnu kirurgiju. Od tada je estetska kirurgija značajno evoluirala u zemlji, s napretkom tehnologije i tehnika koje su je učinile pristupačnijom i pristupačnijom. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine također je pridonio rastu industrije estetske kirurgije jer je povećao konkurenciju i potaknuo razvoj viših standarda skrbi.

Najpopularniji zahvati estetske kirurgije u Zagrebu

Povećanje grudi, rinoplastika i liposukcija među najpopularnijim su zahvatima estetske kirurgije u Zagrebu. Povećanje grudi uključuje korištenje implantata za povećanje veličine i poboljšanje oblika grudi. Rinoplastika je kirurški zahvat kojim se preoblikuje nos, dok liposukcija uključuje uklanjanje viška masnoće s određenih dijelova tijela. Drugi popularni zahvati uključuju zatezanje lica, operaciju kapaka i zatezanje trbuha. Svaki postupak ima svoje rizike, prednosti i vrijeme oporavka, što bi pacijenti trebali uzeti u obzir prije donošenja odluke.

Cijene estetskih kirurških zahvata u Zagrebu

Cijena tretmana estetske kirurgije u Zagrebu varira ovisno o zahvatu i klinici. No, općenito su cijene u Zagrebu niže u usporedbi sa zapadnoeuropskim zemljama, uz zadržavanje visokih standarda kvalitete skrbi.

Pronađite pravu kliniku za estetsku kirurgiju u Zagrebu

Prilikom odabira estetske klinike u Zagrebu pacijenti trebaju uzeti u obzir nekoliko čimbenika, kao što su ugled klinike i iskustvo kirurga. Također bi trebali provjeriti ima li klinika odgovarajuću akreditaciju relevantnih regulatornih tijela. Online recenzije i preporuke drugih pacijenata mogu biti korisne u prepoznavanju prave klinike za njihove potrebe. Neke preporučene klinike u Zagrebu uključuju Polikliniku Bagatin, Polikliniku Milojević i Estetsku kirurgiju Dr. Tončić.

Najbolji plastični kirurg u Zagrebu

Kada je riječ o odabiru plastičnog kirurga u Zagrebu, postoji nekoliko čimbenika koje trebate uzeti u obzir kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolju moguću njegu. Evo nekih ključnih stvari na koje morate obratiti pozornost pri odabiru plastičnog kirurga u Zagrebu:

Vjerodajnice i iskustvo

Jedan od najvažnijih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru plastičnog kirurga su njegove vjerodajnice i iskustvo. Potražite kirurga koji je certificiran za plastičnu kirurgiju i ima dokazanu evidenciju uspješnih zahvata. Također biste trebali uzeti u obzir njihovu razinu iskustva s određenim postupkom koji vas zanima.

Recenzije i svjedočanstva

Još jedan važan čimbenik koji treba uzeti u obzir je ugled kirurga. Potražite recenzije i izjave prethodnih pacijenata kako biste dobili dojam o njihovoj razini zadovoljstva radom kirurga. Također možete zatražiti od kirurga fotografije prije i poslije njihovih prethodnih pacijenata kako biste stekli bolju sliku o njihovim rezultatima.

Komunikacija 

Najbolji plastični kirurzi u Zagrebu su oni koji ne samo da su vješti i iskusni, već imaju i odlične komunikacijske vještine i ponašanje u krevetu. Potražite kirurga koji odvoji vrijeme da sasluša vaše brige i ciljeve i koji je voljan odgovoriti na sva pitanja koja imate o zahvatu.

Tehnologija i tehnika

Plastična kirurgija je područje koje se stalno razvija, a najbolji kirurzi su oni koji prate najnoviju tehnologiju i tehnike. Potražite kirurga koji koristi najsuvremeniju opremu i koristi najnovije tehnike kako biste osigurali najbolje moguće rezultate.

Sigurnost i sterilnost

Naposljetku, važno je odabrati kirurga koji stavlja visok prioritet na sigurnost i sterilnost. Potražite kirurga koji operira u čistom, sterilnom okruženju i koji poduzima sve potrebne mjere opreza kako bi smanjio rizik od infekcije i drugih komplikacija.

Po tim kriterijima jedan od najboljih zagrebačkih plastičnih kirurga je dr. Siniša Glumičić. Dr. Glumičić je certificirani plastični kirurg s preko 25 godina iskustva u tom području. Poznat je po svojoj stručnosti u nizu zahvata plastične kirurgije, uključujući rinoplastiku, povećanje grudi i liposukciju.

Pacijenti dr. Glumičića oduševljeni su njegovim komunikacijskim vještinama i ponašanjem uz krevet, napominjući da odvoji vrijeme kako bi saslušao njihove brige i odgovorio na sva pitanja. Također ima reputaciju da koristi najnoviju tehnologiju i tehnike kako bi osigurao da njegovi pacijenti dobiju najbolje moguće rezultate.

Uz svoju stručnost i iskustvo, dr. Glumičić na prvom mjestu stavlja sigurnost i sterilnost. Djeluje u najsuvremenijem objektu koji zadovoljava najviše standarde čistoće i sigurnosti te poduzima sve potrebne mjere opreza kako bi rizik od infekcije i drugih komplikacija sveo na minimum.

Naravno, u Zagrebu ima još mnogo izvrsnih plastičnih kirurga, a koji će za vas biti najbolji ovisi o vašim individualnim potrebama i ciljevima. Međutim, uzimajući u obzir gore navedene čimbenike i pažljivo istražujući svoje mogućnosti, možete pronaći vještog i iskusnog plastičnog kirurga koji vam može pomoći da postignete rezultate koje tražite.

Priprema za estetsku kirurgiju

Prije podvrgavanja estetskoj kirurgiji, pacijenti bi se trebali posavjetovati sa svojim kirurgom kako bi razgovarali o svojim ciljevima i očekivanjima, kao io svim potencijalnim rizicima i komplikacijama povezanim s zahvatom. Od njih se također može tražiti da se podvrgnu preoperativnim testovima kako bi se osiguralo da su dovoljno zdravi za operaciju. Pacijenti bi trebali izbjegavati pušenje, pijenje alkohola i uzimanje određenih lijekova, poput aspirina i protuupalnih lijekova, u tjednima koji prethode operaciji. Nakon zahvata, pacijenti će morati slijediti upute kirurga za postoperativnu njegu kako bi se osigurao nesmetan oporavak.

Rizici i dobrobiti estetske kirurgije

Kao i svaki kirurški zahvat, estetska kirurgija nosi određene rizike i koristi. Prednosti estetske kirurgije su prije svega estetske, s potencijalom jačanja samopouzdanja i samopoštovanja osobe. Osim toga, neki postupci mogu imati funkcionalne prednosti, poput poboljšanja disanja ili smanjenja nelagode uzrokovane viškom kože. Međutim, postoje i rizici povezani s bilo kojim kirurškim zahvatom, uključujući infekciju, krvarenje i komplikacije anestezije.

Kada je riječ o specifičnim rizicima i koristima povezanim s postupcima koji se nude u Zagrebu, važno je napomenuti da svaki postupak nosi svoj jedinstveni skup rizika i koristi. Na primjer, povećanje grudi nosi rizik od pucanja ili curenja implantata, dok rinoplastika nosi rizik od poteškoća s disanjem ili nezadovoljavajućeg estetskog ishoda. Međutim, uz odgovarajuće konzultacije i procjenu prije operacije, uz korištenje vještih kirurga i suvremenih tehnika, ti se rizici mogu svesti na minimum.

Estetska kirurgija postaje sve popularnija u Zagrebu zahvaljujući kvaliteti medicinskih sadržaja, stručnosti kirurga i pristupačnim cijenama. Važno je razumjeti rizike i koristi povezane s ovim postupcima i pronaći renomiranu kliniku s iskusnim kirurzima. Na taj način pacijenti mogu donijeti informirane odluke o tome hoće li se ili ne podvrgnuti estetskoj operaciji. U konačnici, uspješne priče pacijenata koji su prošli ove zahvate u Zagrebu ističu potencijalne prednosti estetske kirurgije i potiču čitatelje da je razmotre kao održivu opciju.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024