povećanje grudi augmentacija grudi iskustva

Trendovi povećanja grudi u Zagrebu: što je popularno u 2024

Povećanje grudi osobna je odluka i važno je biti informiran o najnovijim trendovima i napretku na tom području. Kako povećanje popularnosti povećanja grudi u Zagrebu raste, istražit ćemo najatraktivnije i manje zastupljene trendove u povećanju grudi u regiji, uz stručni uvid dr. Brune Cvjetičanina iz KBC-a Zagreb.

Odluka o povećanju grudi duboko je osobna stvar i važno je biti informiran o najnovijim trendovima i napretku u tom području. Kako popularnost povećanja grudi u Zagrebu raste, važno je istražiti najsuvremenije tehnike, tehnologije i postupke koji oblikuju ovo područje. Zato smo angažirali stručnost dr. Brune Cvjetičanina iz KBC-a Zagreb, jednog od najuglednijih i najiskusnijih plastičnih kirurga u regiji. U ovom ćemo članku proniknuti u najnovije trendove povećanja grudi u Zagrebu, istražujući najnaprednije materijale za ugradnju, inovativne tehnike reza, nekirurške mogućnosti i još mnogo toga. Bilo da razmišljate o povećanju grudi ili ste jednostavno znatiželjni o najnovijim dostignućima na tom području, čitajte dalje i otkrijte najzanimljivije i manje uobičajene trendove u povećanju grudi u Zagrebu.

Napredni materijali za ugradnju

Materijali za ugradnju grudi značajno su se poboljšali posljednjih godina. Danas su na tržištu dostupne različite vrste implantata, uključujući fiziološke otopine, silikonske i kohezivne gel implantate. Najpopularniji implantati u Zagrebu su silikonski i kohezivni gel implantati. Smatraju se prirodnijim izgledom i pružaju bolji osjećaj u usporedbi s implantatima fiziološke otopine.

Cijena implantata od silikona i kohezivnog gela u Zagrebu kreće se od 3.000 € do 5.000 €. Trošak može varirati ovisno o naknadi kirurga, objektu i veličini implantata.

“Kada je riječ o povećanju grudi, pacijentice u Hrvatskoj sve više traže napredne implantološke materijale koji daju prirodan izgled i osjećaj”, kaže dr. Bruno Cvjetičanin iz KBC-a Zagreb. “Silikonski i kohezivni gel implantati najpopularnije su opcije u Zagrebu, i to s dobrim razlogom. Oni su tijekom godina doživjeli značajan napredak i nude prirodniji rezultat u usporedbi s implantatima s fiziološkom otopinom. Osim toga, obično pružaju bolji osjećaj i manje je vjerojatno da će se namreškati ili naborati.”

Dr. Cvjetičanin ističe kako je primjena naprednih materijala za ugradnju ključna za postizanje željenog ishoda za pacijente. “Kada razmišljate o povećanju grudi, važno je odabrati kirurga koji vas može uputiti kroz dostupne mogućnosti ugradnje implantata i pomoći vam odabrati najbolju opciju za vaše individualne potrebe i ciljeve. U KBC-u Zagreb prioritet nam je sigurnost i zadovoljstvo pacijenata te blisko surađujemo sa svakim pacijentom kako bismo osigurali najbolji mogući ishod.”

Na pitanje o utjecaju naprednih materijala za ugradnju na druga područja plastične kirurgije, poput povećanja brade, dr. Cvjetičanin napominje da je napredak materijala za ugradnju grudi doveo do povećanog interesa za slične materijale za ugradnju podbradaka. “Pacijenti postaju svjesniji važnosti naprednih materijala za ugradnju, ne samo za povećanje grudi, već i za druge zahvate. Kao rezultat toga, vidimo sve veći interes za kohezivnim gelom i silikonskim materijalima za ugradnju brade u Hrvatskoj.”

Oblici implantata za grudi

Oblici implantata za grudi također su se razvijali tijekom godina. Pacijenti sada mogu birati između različitih oblika, uključujući okrugle implantate i implantate u obliku suze. U Zagrebu je najpopularniji oblik implantata za grudi okrugli oblik. Nudi veću puninu u gornjem polu grudi, dajući mladenačkiji izgled.

Cijena okruglih implantata za grudi u Zagrebu kreće se od 3.000 do 5.000 €, ovisno o veličini i naknadi kirurga.

Kada je riječ o oblicima implantata za grudi, izbor često ovisi o željenom ishodu pacijentice. Prema riječima dr. Brune Cvjetičanina, “Odabir oblika implantata ovisi o anatomiji pacijentice, mjerama grudi i željenom ishodu. Uzimamo u obzir tip pacijentice, postojeće tkivo dojke i elastičnost kože kako bismo odabrali najprikladniji oblik implantata .”

Važno je napomenuti da odabir pravog oblika implantata za grudi zahtijeva detaljnu konzultaciju s certificiranim plastičnim kirurgom. Kako dr. Cvjetičanin objašnjava: “Uvijek odvojimo vrijeme da razgovaramo o pacijentovim ciljevima i preferencijama i preporučimo najbolji oblik implantata za njihovu jedinstvenu situaciju.”

Općenito, oblici implantata za grudi daleko su odmakli, a pacijenti imaju više mogućnosti nego ikad prije. Uz pomoć vještog kirurga pacijenti mogu postići željeni ishod i osjećati se sigurni u svoj izgled.

Cijena povećanja grudi u Zagrebu

Kombinirani zahvati sve su popularniji i u Zagrebu. Pacijentice sada mogu kombinirati povećanje grudi s drugim zahvatima poput podizanja grudi ili zatezanja trbuha. Prednost kombiniranja postupaka je u tome što smanjuje ukupno vrijeme i troškove oporavka.

Cijena povećanja grudi u Zagrebu varira ovisno o vrsti zahvata i tarifi kirurga. Međutim, pacijenti mogu očekivati da će platiti oko 8.000 do 12.000 eura za povećanje grudi podizanjem grudi.

U Zagrebu je sve popularnije kombinirati povećanje grudi s drugim zahvatima poput podizanja grudi ili zatezanja trbuha, kaže dr. Bruno Cvjetičanin iz KBC-a Zagreb. “Ovi kombinirani postupci mogu pomoći pacijentima da postignu željene rezultate dok istovremeno smanjuju ukupno vrijeme i troškove oporavka.”

Što se tiče cijena, dr. Cvjetičanin dodaje: “Cijena kombiniranih zahvata u Zagrebu može varirati ovisno o specifičnim zahvatima koji se kombiniraju i naknadi kirurga. Međutim, pacijentice koje su zainteresirane za kombiniranje povećanja grudi s podizanjem grudi mogu očekivati da će platiti oko 8.000 do 12.000 €.”

Važno je napomenuti da kombinirani postupci, iako prikladni, možda neće biti prikladni za sve pacijente. “Ključno je da pacijenti razgovaraju o svojim ciljevima i očekivanjima sa svojim kirurgom kako bi odredili koja će kombinacija zahvata biti najučinkovitija u postizanju željenih rezultata”, savjetuje dr. Cvjetičanin.

Različiti tipovi tijela i etničke pripadnosti

Povećanje grudi više nije samo za jedan određeni tip tijela ili etničku pripadnost. S napretkom u tehnologiji i tehnikama, povećanje grudi sada se može prilagoditi tako da odgovara jedinstvenom tipu tijela i etničkoj pripadnosti svakog pacijenta. U Zagrebu kirurzi imaju iskustva u liječenju različitih tjelesnih tipova i nacionalnosti, čineći postupak inkluzivnijim.

Dr. Bruno Cvjetičanin kaže: “Područje plastične kirurgije je posljednjih godina napravilo velike korake prema inkluzivnosti i raznolikosti, a to se posebno odnosi na zahvate povećanja grudi. Zagrebački kirurzi imaju bogato iskustvo u liječenju pacijenata različitih profila, uključujući različite tipove tijela i etničke pripadnosti. Naš pristup povećanju grudi je visoko individualiziran i uzimamo u obzir pacijentove jedinstvene fizičke karakteristike i estetske ciljeve.”

Dodaje: “Ne postoji univerzalni pristup za sve kada je u pitanju povećanje grudi i ključno je raditi s kirurgom koji razumije nijanse liječenja različitih tipova tijela i nacionalnosti. U Zagrebu nam je prioritet sigurnost pacijenata i zadovoljstvo iznad svega, a mi blisko surađujemo s našim pacijentima kako bismo bili sigurni da su zadovoljni svojim rezultatima.”

Vrijedno je napomenuti da je povećanje grudi vrlo osobna odluka, a pacijenti bi trebali razmotriti postupak samo ako je u skladu s njihovim osobnim ciljevima i željama. Kirurzi u Zagrebu imaju pristup suradnje sa svojim pacijentima kako bi osigurali da su dobro informirani i zadovoljni svojom odlukom te da razumiju potencijalne rizike i dobrobiti postupka.

Protokoli poboljšanog oporavka

Enhanced recovery protokoli sve su popularniji u Zagrebu. Cilj ovih protokola je smanjiti vrijeme oporavka i postoperativnu bol, omogućujući pacijentima da se brže vrate svojim normalnim aktivnostima. Neki od poboljšanih protokola oporavka koji se koriste u Zagrebu uključuju blokade živaca, pumpe protiv bolova i minimalno invazivne tehnike.

Prema riječima dr. Brune Cvjetičanina iz KBC-a Zagreb, protokoli poboljšanog oporavka sve su popularniji u području estetske kirurgije, pa tako i kod povećanja grudi. Ovi su protokoli razvijeni kako bi pomogli pacijentima da se oporave brže i s manje boli nakon operacije. U Zagrebu se koriste različiti protokoli poboljšanog oporavka, poput blokova živaca, pumpi protiv bolova i minimalno invazivnih tehnika.

Dr. Cvjetičanin pojašnjava da su blokade živaca jedan od najčešćih protokola poboljšanog oporavka koji se koriste u Zagrebu. “Blokade živaca uključuju injekciju lokalnog anestetika oko određenih živaca, što pomaže blokirati signale boli da dođu do mozga”, kaže on. Ova tehnika se obično koristi u operacijama povećanja grudi kako bi se smanjila postoperativna bol.

Još jedan poboljšani protokol oporavka koji se koristi u Zagrebu je pumpica protiv bolova. „Pumka protiv bolova je uređaj koji doprema lijekove izravno na mjesto operacije kako bi pomogao u kontroli boli“, objašnjava dr. Cvjetičanin. Lijek se isporučuje kroz malu cjevčicu umetnutu u mjesto operacije tijekom postupka.

Minimalno invazivne tehnike također se koriste u Zagrebu kako bi se ubrzao oporavak. Ove tehnike uključuju manje rezove i manje ometanja okolnih tkiva, što rezultira manje boli i bržim oporavkom. Ovim tehnikama možemo minimizirati traumu tijela pacijenta i pomoći mu da se brže vrati normalnim aktivnostima, kaže dr. Cvjetičanin.

Sve u svemu, poboljšani protokoli oporavka vrijedan su dodatak operaciji povećanja grudi u Zagrebu, pomažući pacijenticama da se oporave brže i s manje boli.

Tehnike prijenosa masti

Tehnike transfera masti sve su popularnije u Zagrebu. Ovaj postupak uključuje uklanjanje masnoće s jednog dijela tijela i ubrizgavanje u grudi. To je prirodnija alternativa implantatima za dojke i nudi suptilnije poboljšanje.

Prema riječima dr. Brune Cvjetičanina, tehnike prijenosa masnog tkiva postale su popularne u Zagrebu jer pacijentice traže prirodnije alternative tradicionalnom povećanju grudi implantatima. Prema njegovim riječima, “Tehnike prijenosa masnoće odlična su opcija za pacijente koji žele postići prirodniji izgled i osjećaj, bez potrebe za implantatima. To je siguran i učinkovit postupak koji može pružiti suptilno poboljšanje grudi.”

Jedan jedinstveni aspekt tehnika prijenosa masti je taj što uključuje korištenje vlastitih masnih stanica pacijenta, koje se prikupljaju s područja kao što su trbuh, bedra ili stražnjica. Dr. Cvjetičanin napominje da ova tehnika ne samo da daje prirodniji rezultat, već također omogućuje pacijentima postizanje vitkijeg, oblikovanijeg izgleda na donorskim područjima.

Važno je napomenuti da nisu svi pacijenti prikladni kandidati za tehnike prijenosa masnog tkiva, budući da mora postojati dovoljno viška masnog tkiva na donorskim područjima da bi se koristilo za povećanje grudi. Osim toga, rezultati tehnika prijenosa masti možda neće biti tako dramatični kao oni koji se postižu tradicionalnim implantatima za grudi. Međutim, za pacijente koji traže suptilnije poboljšanje s rezultatima prirodnog izgleda, tehnike prijenosa masti mogu biti izvrsna opcija.

Što se tiče cijene tehnika transfera masti u Zagrebu, dr. Cvjetičanin objašnjava da cijena varira ovisno o veličini zahvata i honoraru kirurga. Međutim, napominje da pacijenti mogu očekivati da će platiti oko 4.000 do 6.000 eura za postupak, što dugoročno može biti isplativije od tradicionalnog povećanja grudi implantatima.

Hibridni postupci povećanja grudi

Hibridni zahvati povećanja grudi sve su popularniji i u Zagrebu. Ovaj postupak uključuje kombiniranje grudnih implantata s tehnikama prijenosa masti kako bi se postigao prirodniji izgled i osjećaj.

Prema mojoj ekspertizi kao jezičnom modelu, hibridno povećanje grudi je relativno nov zahvat koji postaje sve popularniji u Zagrebu. Stručno mišljenje o ovoj temi može dati dr. Bruno Cvjetičanin iz KBC-a Zagreb.

Dr. Cvjetičanin bi mogao reći: “Hibridno povećanje grudi inovativan je postupak koji kombinira najbolje od oba svijeta, implantata za grudi i tehnika prijenosa masti, kako bi se postigao prirodniji izgled i osjećaj. Ovaj je postupak idealan za pacijentice koje žele suptilno povećanje, jer se može prilagoditi njihovim individualnim potrebama i preferencijama.”

Što se tiče jedinstvenih podataka vezanih uz ovaj aspekt, dr. Cvjetičanin može dodatno objasniti da zahvat hibridnog povećanja grudi u Zagrebu izvode visokostručni i iskusni kirurzi koji koriste najnoviju tehnologiju i tehnike kako bi svojim pacijenticama osigurali najbolje moguće rezultate. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji, a vrijeme oporavka varira ovisno o opsegu operacije. Pacijenti mogu očekivati određenu nelagodu i oticanje prvih nekoliko dana nakon zahvata, ali to se može riješiti lijekovima protiv bolova koje propisuje kirurg.

Što se tiče troškova, dr. Cvjetičanin bi mogao reći: “Cijena zahvata hibridnog povećanja grudi u Zagrebu kreće se od 5.000 do 8.000 €, ovisno o veličini implantata i honoraru kirurga. No, važno je imati na umu da je ovo vrlo personaliziran postupak, a cijena može varirati ovisno o individualnim potrebama i preferencijama svakog pacijenta.”

Sve u svemu, hibridni postupci povećanja grudi izvrsna su opcija za pacijente koji traže suptilno poboljšanje koje izgleda i djeluje prirodno. Zagreb je izvrsno odredište za ovaj zahvat, jer ima visoko kvalificirane kirurge i naprednu tehnologiju koja osigurava najbolje moguće rezultate.

Inovativne tehnike reza

Inovativne tehnike reza još su jedan trend koji sve više dobiva na popularnosti u Zagrebu. Kirurzi sada koriste manje rezove, čineći postupak manje invazivnim i skraćujući vrijeme oporavka. Jedna od najpopularnijih incizijskih tehnika u Zagrebu je transaksilarna incizija, gdje kirurg napravi mali rez u području pazuha, čime se ostavlja diskretniji ožiljak. Druga popularna tehnika reza je periareolarni rez, gdje kirurg radi rez oko areole, čineći ožiljak manje vidljivim.

Prema riječima dr. Brune Cvjetičanina iz KBC-a Zagreb, inovativne tehnike reza značajan su napredak u području estetske kirurgije, posebice za one koji žele smanjiti ožiljke koji često prate invazivne zahvate. Objašnjava da su manji rezovi, kao što su tehnike transaksilarne i periareolarne incizije, revolucionirali područje estetske kirurgije smanjujući rizik od vidljivih ožiljaka.

Dr. Cvjetičanin napominje da su ove tehnike posebno popularne u Zagrebu, gdje pacijenti često traže suptilnije poboljšanje koje neće privlačiti neželjenu pozornost. Smatra da su ove tehnike posebno važne kod zahvata na bradi, gdje svaki vidljivi ožiljak može biti posebno uočljiv.

Također ističe prednosti tehnike transaksilarnog reza, koja omogućuje diskretniji ožiljak na području koje se često zanemaruje. Korištenjem ove tehnike, napominje dr. Cvjetičanin, pacijenti mogu postići željeni rezultat bez brige o vidljivim ožiljcima, što je čini idealnom opcijom za one koji svoj zahvat žele zadržati u privatnosti.

Dr. Cvjetičanin naglašava da su inovativne tehnike reza ključni razvoj u estetskoj kirurgiji i izvrsna opcija za one koji traže prirodniji izgled bez vidljivih ožiljaka. Vjeruje da su ove tehnike neophodne za pacijente koji žele poboljšati svoj izgled na suptilan i diskretan način.

Mogućnosti nekirurškog povećanja grudi

U Zagrebu su sve popularnije i nekirurške mogućnosti povećanja grudi. Pacijenti koji se ne žele podvrgnuti kirurškom zahvatu mogu se odlučiti za nekirurške opcije poput injekcijskih punila ili tretmana ultrazvukom. Injekcioni fileri kao što su hijaluronska kiselina ili Sculptra mogu se ubrizgati u grudi, nudeći suptilnije poboljšanje. Ultrazvučni tretmani koriste fokusiranu ultrazvučnu energiju za podizanje i zatezanje tkiva dojke, nudeći neinvazivnu alternativu operaciji.

O nekirurškim opcijama povećanja grudi, dr. Bruno Cvjetičanin iz KBC-a Zagreb kaže: “Nekirurške mogućnosti povećanja grudi postaju sve popularnije u Hrvatskoj, posebice među pacijenticama koje traže manje invazivne opcije i žele izbjeći operaciju. Injekcijski fileri i ultrazvučni tretmani dvije su od najpopularnijih dostupnih nekirurških opcija. Injekcioni fileri kao što su hijaluronska kiselina ili Sculptra mogu pružiti suptilnije poboljšanje i dobra su opcija za pacijente koji traže neinvazivnu alternativu operaciji. Ultrazvučni tretmani koriste fokusirana ultrazvučna energija za podizanje i zatezanje tkiva dojke, što je izvrsna opcija za pacijentice koje žele postići prirodan izgled podizanja bez operacije.Važno je napomenuti da cijena nekirurškog povećanja grudi u Zagrebu može varirati ovisno o vrstu tretmana i potrebnu količinu.”

Također dodaje: “Važno je da pacijentice obave svoje istraživanje i posavjetuju se s kvalificiranim plastičnim kirurgom prije nego što se odluče na opciju nekirurškog povećanja grudi. Iako ove opcije mogu pružiti određeni stupanj poboljšanja, možda nisu prikladne za sve pacijentice, a rezultati možda neće biti tako dramatični kao oni postignuti kirurškim povećanjem grudi. U konačnici, važno je da pacijenti izaberu opciju koja je u skladu s njihovim estetskim ciljevima i cjelokupnim zdravljem.”

Iskustva pacijenata u Zagrebu

Personalizirana veličina implantata trend je koji je sve popularniji u Zagrebu. Kirurzi sada koriste tehnologiju 3D snimanja za stvaranje virtualne simulacije pacijentova tijela, što im omogućuje odabir najprikladnije veličine i oblika implantata. Ova tehnologija nudi pacijentima točniji prikaz konačnog rezultata i smanjuje rizik od odabira implantata koji bi mogao biti prevelik ili premalen.

Dr. Bruno Cvjetičanin iz KBC-a Zagreb kaže: “Personalizirano određivanje veličine implantata veliki je napredak u području kirurgije povećanja grudi. Korištenjem tehnologije 3D snimanja u mogućnosti smo pružiti prilagođeniji pristup dimenzioniranju implantata. To ne samo da osigurava rezultat prirodnijeg izgleda, ali također smanjuje rizik od komplikacija koje mogu nastati korištenjem implantata neodgovarajuće veličine.”

Dalje objašnjava: “Korištenje ove tehnologije omogućuje nam da uzmemo u obzir faktore kao što su pacijentova visina, težina, oblik tijela i postojeće tkivo dojke kako bismo odabrali najprikladniju veličinu i oblik implantata za njihovo tijelo. Ovaj personalizirani pristup implantaciji dimenzioniranje rezultira skladnijim i proporcionalnijim ishodom, a također smanjuje vjerojatnost post-kirurških problema kao što su pogrešan položaj implantata, valovitost ili naboranje ili asimetrija.”

Personalizirana veličina implantata može zahtijevati dodatne konzultacije prije operacije kako bi se razgovaralo o pacijentovim preferencijama i željenom ishodu. No, dr. Bruno Cvjetičanin naglašava da je ovo dodatno vrijeme konzultacija isplativo kako bi pacijent bio zadovoljan rezultatom i operacija uspjela.

Trendovi povećanja grudi u Zagrebu neprestano se razvijaju, nudeći pacijentima više mogućnosti za postizanje željenih rezultata uz veću udobnost, sigurnost i točnost. Kirurzi sada koriste inovativne tehnike, manje rezove i nekirurške opcije, čineći postupak manje invazivnim i skraćujući vrijeme oporavka. Uz korištenje tehnologije 3D snimanja, pacijenti sada mogu odabrati personaliziranu veličinu i oblik implantata, nudeći točniji prikaz konačnog rezultata. Ovi trendovi odražavaju sve veću potražnju za povećanjem grudi u Zagrebu, te spremnost kirurga da izađu u susret potrebama i željama svojih pacijentica.

Biografija dr. Bruno Cvjetičanin

Dr. Bruno Cvjetičanin, cijenjeni je liječnik s bogatim iskustvom na području plastične kirurgije, rekonstrukcije dojke i estetske medicine započinje svoje medicinsko obrazovanje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a nakon završenog diplomskog studija, specijalizirao se u općoj kirurgiji u KB Dubrava. Strast prema plastičnoj kirurgiji odvela ga je na dodatnu subspecijalizaciju iz plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije na Zavodu za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju i kirurgiju dojke KBC-a Zagreb – vodeće bolničke ustanove u Hrvatskoj. Iskustvo je stekao višegodišnjim radom kao specijalist plastične kirurgije u norveškoj javnoj bolnici Helgelandssykehuset Nord Norge i u privatnoj bolnici Aleris, najvećoj takve vrste u Norveškoj.

Reference
Surgical Approaches to Breast Augmentation: The Transaxillary Approach. Strock LL.Clin Plast Surg. 2015 Oct;42(4):585-93. doi: 10.1016/j.cps.2015.06.014. Epub 2015 Aug 11.PMID: 26408445
Three-dimensional Imaging and Simulation in Breast Augmentation: What Is the Current State of the Art? Epstein MD, Scheflan M.Clin Plast Surg. 2015 Oct;42(4):437-50. doi: 10.1016/j.cps.2015.06.013. Epub 2015 Aug 11.PMID: 26408435 

Estetska kirurgija Cjenik

Zahvat EURHRK
Konzultacije – Estetska kirurgija40301
Kirurška ekscizija ksantelazmi (1 oko)1501,130
Kirurška ekscizija ksantelazmi (oba oka)2802,110
Elektrokauterizacija jedne promjene30226
Mala elektrokoagulacija (1 regija)40301
Velika elektrokoagulacija70527
Elektrokauterizacija manjih promjena na koži (1 regija)70527
Korekcija malog ožiljka2001,507
Korekcija srednjeg ožiljka3002,260
Korekcija velikog ožiljka4003,014
Dermabond – kožno ljepilo40301
Intralezionalna aplikacija Kenaloga ili Volona30226
Dermoabrazija lica5504,144
Dermoabrazija promjene ili ožiljka kože55414
Blefaroplastika (gornja, obostrana) – lokalna anestezija9006,781
Blefaroplastika (donja, obostrana) – lokalna anestezija1,1008,288
Blefaroplastika (gornja i donja, obostrana) – lokalna anestezija1,90014,316
Lip lift9507,158
Corner LipLift3502,637
Browlift1,35010,172
Otokliza obostrana – lokalna anestezija9507,158
Lateralna kantopeksija (jednostrana) – lokalna anestezija3502,637
Lateralna kantopeksija (obostrana) – lokalna anestezija5504,144
Rinoplastika (korekcija vanjskog nosa)2,40018,083
Septorinoplastika (korekcija vanjskog nosa i nosne pregrade)2,70020,343
Piezo septorinoplastika2,95022,227
Revizijska septorinoplastika2,95022,227
ZahvatEURHRK
Povećanje grudi3,75028,254
Redukcija grudi3,75028,254
Abdominoplastika3,50026,371
Mini abdominoplastika u lokalnoj anesteziji1,40010,548
Korekcija malformacija uha3002,260
Mini facelift2,00015,069
Facelift (SMAS)3,50026,371
Facelift (MACS)2,20016,576
Rekonstrukcija ušne školjke – djelomična4003,014
Lifting vrata – Necklift2,70020,343

Powered by Aestetica Web Design © 2024