Excimer Laser estetska kirurgija

Sve o operaciji podizanja obrva: Kako se izvodi i zašto

Kada se pogledate u ogledalo, odaje li vaše lice ispravan dojam o vašim osjećajima? Oči i čelo igraju važnu ulogu u prenošenju naših emocija. Ako obješena, teška obrva uzrokuje da izgledate umorno ili nesretno, kozmetička operacija podizanja obrva mogla bi pružiti trajno rješenje. U nastavku saznajte sve o operaciji podizanja obrva.

Što je operacija podizanja obrva?

Podizanje obrva, koje se obično naziva i podizanje čela, pomlađuje lice iznad očiju kako bi se vratio osvježeniji izgled koji bolje odražava pacijentovu prirodnu živost. Uklanjanjem prekomjerne opuštene kože na čelu i premještanjem donjih mišića i tkiva, podizanje obrva može ispraviti teške, opuštene obrve, eliminirati duboke brazde i vratiti glatkiju, mladenačku konturu gornjoj trećini lica.

Zašto podići obrve?

Problem sa starenjem čela je učinak koji ono ima na naše izraze lica – obješena, jako nabrana obrva može uzrokovati da izgledamo stalno umorno, zabrinuto ili čak ljutito. Neki od nas također su genetski skloni imati deblje, deblje obrve, zbog čega izgledamo kao da smo namrgođeni čak i kad se osjećamo najbolje. Podizanje obrva izravno rješava ove probleme, pomažući pacijentima da uživaju u prirodnijem osvježenom izgledu kao i drugim pozitivnim promjenama:

 • Drugi vas mogu smatrati pristupačnijim jer vas više pogrešno ne doživljavaju kao ljutu ili zabrinutu
 • Vaše će oči izgledati svjetlije i prirodnije budne
 • Samopouzdanje se može poboljšati jer više ne brinete hoćete li izgledati “zabrinuto”

Odabir estetskog kirurga

Prekrasni, prirodni rezultati s operacijom podizanja obrva zahtijevaju estetskog kirurga s temeljitim poznavanjem anatomije lica i oštrim okom za estetske detalje. Jednako je važna i sposobnost prilagodbe vlastitih kirurških tehnika za postizanje rezultata koji poštuju pacijentovu etničku pripadnost, dob, spol i jedinstvene crte lica.

Kada se savjetujete s potencijalnim estetskim kirurzima, raspitajte se o njihovoj specifičnoj obuci i iskustvu u estetskoj kirurgiji lica . Pogledajte fotografije prije i poslije, a posebno obratite pozornost na pacijente koji izgledaju slično vama. Iako će rezultati biti individualizirani, dosadašnji rad estetskog kirurga najbolji je pokazatelj njegovog ili njezinog estetskog stila. Ako ste muškarac , vaš bi kirurg trebao imati iskustva u izvođenju podizanja obrva muškim pacijentima, budući da tehnike podizanja obrva moraju biti prilagođene kako bi se očuvao prirodno muški izgled.

Razmotrite prednosti odabira certificiranog kirurga. Certificirani kozmetički kirurzi su obučeni u svim aspektima estetske kirurgije, uključujući tehnike podizanja obrva, a odabir certificiranog kirurga osigurava da će se vaš postupak obaviti u akreditiranoj kirurškoj ustanovi koja podržava najviše standarde sigurnosti.

Endoskopsko podizanje obrva

Estetski kirurzi sve više koriste endoskopsku metodu za operaciju podizanja obrva, koja je mnogo manje invazivna od prethodnih tehnika, ali često može postići jednako poželjan rezultat. Za endoskopsko podizanje obrva, vaš estetski kirurg će napraviti niz vrlo kratkih rezova (dužine oko ¾”) odmah iza linije kose. Zatim će, koristeći posebnu sićušnu kameru i tanke instrumente, on ili ona premjestiti mišiće i podići ispod čela, uklanjajući višak masnoće i tkiva koliko je potrebno za stvaranje prirodno mladolikih obrva.

Temporalno ili ograničeno podizanje obrva s rezom

Temporalno podizanje obrva uključuje nešto duže rezove od endoskopskog podizanja obrva i najčešće se izvodi zajedno s operacijom kapaka . Rezovi dugi oko 1 inča prave se točno iznad svake sljepoočnice, iza linije kose. Kroz ove rezove, vaš estetski kirurg će podići i premjestiti tkiva vanjskog područja obrva. Zatim se kroz rezove napravljene za postupak gornjeg kapka podiže područje između obrva kako bi se izgladile bore namrštenja.

Klasično ili koronalno podizanje obrva

Nekad standardna tehnika, koronarno podizanje obrva općenito je izašlo iz mode, budući da su dobro kvalificirani estetski kirurzi obično u stanju učiniti potrebna poboljšanja manje invazivnim tehnikama. Međutim, u određenim slučajevima može biti potrebno koronarno podizanje obrva kako bi se postigli željeni rezultati pacijenta. Ova tehnika uključuje jedan dugačak rez iza linije kose, koji ide od uha do uha. Višak kože , masnoće i tkiva se uklanja, a preostala koža i mišići obrva se postavljaju u mladenačkiji izgled.

Operacija podizanja obrva i oporavak

Operacija podizanja obrva je ambulantni zahvat koji se izvodi u općoj anesteziji ili intravenoznoj sedaciji s lokalnom anestezijom. Trajanje operacije ovisi o vrsti podizanja obrva, kao i o tome izvodi li se istodobno neki drugi zahvat. Vaši se rezovi mogu zatvoriti šavovima ili spajalicama, koje se obično uklanjaju otprilike 1 tjedan nakon operacije.

Pacijenti obično osjećaju vrlo slabu bol nakon podizanja obrva, ali uobičajeno je osjetiti blagu nelagodu kao i osjećaj zatezanja u cijelom čelu. Otok i modrice najčešći su tijekom prvih 10-ak dana nakon operacije i uglavnom se povuku nakon otprilike 2 tjedna.

Vremenski okvir za nastavak aktivnosti nakon podizanja obrva ovisi o pojedincu—ako imate samo podizanje obrva, oporavak je obično puno brži nego kod pacijenta koji podiže obrve u kombinaciji s podizanjem obrva ili drugim opsežnijim zahvatom. Ispod su tipični koraci oporavka nakon operacije podizanja obrva:

 • Dan operacije: ohrabreno hodanje po kući.
 • 1 do 2 dana nakon operacije: dopušteno tuširanje; budite nježni oko mjesta reza.
 • 1 tjedan nakon operacije: povratak na sjedeći posao; neki se pacijenti mogu ranije vratiti na posao. Možda ćete se lakše umoriti, stoga u početku razmislite o ograničenom rasporedu rada. Ako ste zabrinuti zbog vidljivih modrica, vaš estetski kirurg može preporučiti opcije za maskirnu šminku.
 • 1 do 2 tjedna nakon operacije: nastavite voziti, sve dok ste potpuno pokretni i više ne uzimate lijekove protiv bolova na recept.
 • 2 do 4 tjedna nakon operacije: postupno nastavite s vježbanjem; Vaš estetski kirurg će vam dati smjernice koje su aktivnosti dopuštene.

Podizanje obrva vs. Podizanje kapaka vs. Facelift

Kada je riječ o estetskoj kirurgiji lica, može biti teško znati koji vam je zahvat doista potreban da biste optimalno riješili znakove starenja koji vas pogađaju. Ako imate opuštene, udubljene obraze i podočnjake, trebate li lifting lica ili podizanje kapaka? Ako imate umoran, zabrinut izgled, hoće li vam najviše pomoći podizanje kapaka ili obrva?

Iako je najbolji način da saznate najprikladniji postupak ili postupke za vas raspravite svoje brige s iskusnim, kvalificiranim estetskim kirurgom, može pomoći povezati svaki postupak na licu s određenim područjem starenja:

 • Podizanje obrva: poboljšava čelo i iznad obrva
 • Podizanje kapaka:  poboljšava orbitalno područje, oko očiju od jagodične kosti do obrve. Saznajte više o podizanju kapaka »
 • Facelifting: poboljšava srednji do donji dio lica, od jagodičnih kostiju do brade i čeljusti. Saznajte više o faceliftingu »
 • Neck Lift: poboljšava vrat, od brade do ključne kosti.

Naravno, ovo su opća područja kojima će se baviti svaki zahvat na licu; vaš kozmetički kirurg može upotrijebiti tehnike iz jednog ili više ovih postupaka kako bi riješio vaše jedinstvene probleme.

Hoće li rezultati operacije podizanja obrva trajati?

Kada ih izvodi iskusan, certificirani estetski kirurg, poboljšanja postignuta operacijom podizanja obrva trajat će još mnogo godina. Međutim, ništa ne može zaustaviti normalan proces starenja i na kraju će se vaše tkivo čela početi taložiti s vremenom i gravitacijom. Možete pomoći da vaši rezultati budu najbolji ako živite zdravim načinom života. Svakodnevno nosite kremu za sunčanje, hranite se bogatom cjelovitom hranom i vitaminima i nemojte pušiti. To će pomoći da vaše tijelo bude zdravo, a koža da izgleda najbolje.

Powered by Aestetica Web Design © 2024