protiv bora na licu

Što očekivati ​​prije i nakon operacije kuka

Ako želite imati oblikovanije bokove, zaobljeniji izgled, ili jednostavno poboljšati izgled svojih prirodnih "upadanja bokova", ovaj zahvat bi mogao biti idealno rješenje za vas. Ovdje ćete saznati što je operacija kuka i što možete očekivati ​​prije i poslije zahvata.

Želite li poboljšati oblik svojih bokova za okrugliji izgled, oblikovanje spola ili jednostavno poboljšati izgled svojih prirodnih “upadanja bokova?” Za neke je vježba dovoljna da preoblikuju bokove, ali raspodjela masnog tkiva određena je genetikom i ne možete promijeniti strukturu kostiju. Za neke je najučinkovitija opcija podvrgnuti se operaciji dipiranja kuka.

Liposkulptura kukova popularna je vrsta povećanja kukova koja bi mogla biti idealno rješenje za vas. U nastavku ćemo objasniti što je operacija dipiranja kuka i što možete očekivati ​​tijekom cijelog iskustva prije i poslije zahvata. 

Operacija kuka 

Ova operacija se koristi za poboljšanje i poboljšanje oblika bokova i stražnjice. Prvenstveno se usredotočuje na uklanjanje prirodnih udubina ili udubljenja u bočnom području od kukova do stražnjice. Ova značajka često se naziva “bokovima violine” zbog sličnosti s oblikom violine.

Najčešći način da se to učini je liposkulptacija, što je prijenos masti ili presađivanje na bokove. Ako pacijent nema dovoljno masnoće za prikupljanje i ubrizgavanje u kukove, korekcija ugiba kuka također se može postići korištenjem punila ili implantata za udubljenje kuka. Obje ove tehnike proizvest će puniju, oblikovanu siluetu pješčanog sata koju mnogi pacijenti žele.

Osnovni postupak kirurškog zahvata povećanja kuka 

Razumijevanje osnovnog procesa planiranja i dobivanja kirurškog zahvata prvi je korak do saznanja što očekivati ​​prije i nakon kirurškog zahvata spuštanja kuka. Ovdje je opći pregled onoga što možete očekivati ​​prije i poslije zahvata:

● Konzultacije

● Napravite prilagođeni kirurški plan

● Snimite fotografije prije operacije

● Sastanite se s našim voditeljem prakse

● Zakažite operaciju s našim kirurškim koordinatorom

● Dobijte kirurško odobrenje od svog obiteljskog liječnika

● Vratite se u ordinaciju na pregled prije operacije prije operacije

● Idite na operaciju

● Oporavak

● Vratite se u ordinaciju na pregled nakon operacije

Što očekivati ​​prije operacije 

Sastat ćete se sa svojim liječnikom i njihovim timom nekoliko puta prije samog zahvata. Tijekom tih sastanaka radit ćete sa svojim liječnikom na stvarima poput definiranja i planiranja idealnog ishoda, dovršetka zdravstvenog pregleda i snimanja fotografija prije.

Sigurnost: posebna razmatranja 

Postoji nekoliko zdravstvenih sigurnosnih zahtjeva koje morate ispuniti prije nego što se smatrate zdravim kandidatom. Dobra cirkulacija ključna je za prijenos masnoće s bokova. Iz tog razloga, možda ćete se morati suzdržati od pušenja nekoliko tjedana prije zahvata. Također ćete morati imati unutar 30% svoje idealne tjelesne težine, pa ćete možda morati promijeniti životne navike poput prehrane ili tjelovježbe kako biste bili u tom rasponu.

Postoji i nekoliko uobičajenih kontraindikacija. Ako ste u povijesti bolesti imali krvarenje ili autoimune poremećaje, ova operacija možda nije sigurna za vas. Nedavni nagli gubitak težine od 25 funti ili više također vas može spriječiti u operaciji.

Zakazivanje i liječnički pregledi prije operacije 

Nakon što obavite zdravstveni pregled, zakazat ćete operaciju. Tijekom tog razdoblja uvest ćete sve potrebne promjene u načinu života i dobiti odobrenje od svog obiteljskog liječnika da se podvrgnete zahvatu.

Neposredno prije planirane operacije trebali biste očekivati ​​da ćete još jednom posjetiti ordinaciju radi predoperativnog liječničkog pregleda. Na ovom pregledu medicinski tim će vam dati konačne upute za pripremu za operaciju.

Prije nego što se podvrgne kirurškom zahvatu zbog sudaranja kuka, postoji nekoliko koraka koje bi pacijenti trebali poduzeti kako bi se fizički i psihički pripremili. Jedna od najvažnijih stvari koju trebate učiniti jest razgovarati sa svojim liječnikom o svim postojećim zdravstvenim stanjima ili lijekovima koje uzimate, jer bi oni potencijalno mogli utjecati na operaciju i vaš oporavak.

Osim toga, preporuča se da pacijenti prestanu pušiti i piti alkohol najmanje dva tjedna prije operacije, jer te navike mogu imati negativne učinke na cijeljenje i oporavak. Pacijenti bi također trebali razgovarati o svim nedoumicama koje imaju sa svojim liječnikom, kao i postavljati pitanja o samom zahvatu i što očekivati tijekom i nakon operacije.

Drugi važan aspekt pripreme za operaciju sudara kuka je fizikalna terapija. Jačanje i istezanje mišića oko zgloba kuka može poboljšati pokretljivost i smanjiti bol prije i nakon operacije. Fizikalna terapija također može pomoći pacijentima da nauče vježbe i pokrete koji će biti korisni tijekom oporavka, poput korištenja štaka ili hodalice.

Također se preporučuje da pacijenti prije operacije pripreme svoj dom za oporavak nakon operacije. To može uključivati postavljanje sigurnosnih šipki u kupaonicu ili preinaku namještaja kako bi se lakše kretali po kući. Pacijenti također trebaju organizirati nekoga tko će im pomoći u svakodnevnim zadacima, poput kuhanja i čišćenja, tijekom prvih nekoliko tjedana oporavka.

Važno je da pacijenti imaju realna očekivanja o procesu oporavka. Dok se neki pacijenti mogu vratiti svojim normalnim aktivnostima relativno brzo nakon operacije, drugima će možda trebati nekoliko mjeseci rehabilitacije prije nego što mogu nastaviti svoju prethodnu razinu aktivnosti. Pacijenti bi trebali razgovarati o svojim individualnim rokovima oporavka sa svojim liječnikom i fizioterapeutom kako bi se razvio realan plan za rehabilitaciju nakon operacije.

Priprema za operaciju sudara kuka uključuje kombinaciju fizičke i mentalne pripreme, uključujući razgovor o postojećim medicinskim stanjima sa svojim liječnikom, prestanak pušenja i pijenja alkohola, sudjelovanje u fizikalnoj terapiji, pripremu vašeg doma za oporavak i realna očekivanja o proces oporavka. Poduzimajući ove korake, pacijenti mogu pomoći u osiguravanju glatke i uspješne operacije i oporavka.

Što očekivati ​​tijekom operacije 

Dan operacije je uzbudljiv. Također je savršeno normalno biti nervozan, ali znati što možete očekivati ​​može učiniti veliku razliku i pomoći vam da se pripremite.

Povećanje kukova je ambulantni zahvat koji obično traje 3-4 sata. Dobit ćete sedative pod općom anestezijom.

Ako koristite punilo za umakanje kukova, punilo se ubrizgava u ciljana područja. Ako imate prijenos masti, mast se uklanja s vašeg trbuha, stražnjice ili unutarnje strane bedara. Radit ćete sa svojim kirurgom kako biste unaprijed odredili mjesto uklanjanja sala.

Za uklanjanje masnoće napravljeni su mali rezovi. Kasnije se zašiju i zavoje. Masnoća se zatim pročišćava pomoću stroja koji uklanja krv i druge tekućine. Posljednji korak je ubrizgavanje masti u udubljenja bokova, njihovo popunjavanje i stvaranje punije, glađe konture.

Što očekivati ​​nakon operacije 

Trebat će vam netko tko će vas odvesti kući nakon postupka presađivanja masti. Mogu postojati bolovi, modrice ili otekline na mjestima ubrizgavanja ili reza 1-3 tjedna nakon prijenosa masti. Također biste trebali očekivati ​​manju njegu rana tijekom ovog razdoblja zacjeljivanja i razgovarati sa svojim liječnikom ako osjetite bilo kakve ozbiljne nuspojave ili infekciju.

Oporavak 

Većina pacijenata vraća se laganom hodanju i radu jedan dan nakon operacije. Možete očekivati ​​nastavak lagane vježbe nakon dva tjedna. S napornijim vježbanjem ili radom možete nastaviti za otprilike četiri tjedna. Potpuni oporavak od prijenosa masti može potrajati osam tjedana ili više, a možete očekivati ​​da ćete prve rezultate vidjeti za šest do dvanaest tjedana. Tijekom tog vremena morat ćete spavati na trbuhu ili leđima kako biste osigurali preživljavanje sala, kao i piti puno vode. Ako dobijete filere za umakanje kukova, vrijeme oporavka je nešto kraće. Kako biste postigli najbolje rezultate, jedite zdravu uravnoteženu prehranu prije i tijekom procesa ozdravljenja. Toplo preporučujemo savjetovanje o prehrani kako biste bili sigurni da dnevno unosite dovoljno proteina, ugljikohidrata i masti.

Tijekom tog razdoblja imat ćete i postoperativni pregled kako biste bili sigurni da sve dobro zacjeljuje.

Rezultati i održavanje 

Fat presađivanje će privremeno eliminirati ili smanjiti pojavu udubljenja kuka. Međutim, 30% do 50% masnoće ubrizgane u područje bokova vaše bi tijelo potencijalno moglo ponovno apsorbirati unutar godinu dana nakon operacije. Fileri će se također ponovno apsorbirati nakon određenog vremena.

Iz tog razloga, možda ćete poželjeti dodatne postupke dotjerivanja kako biste održali optimalne rezultate. 

Ako niste zadovoljni ugibima kukova ili želite preoblikovati područje kukova, operacija upadanja kukova može biti prava opcija za vas. Najvažniji prvi korak prije donošenja odluke uvijek je konzultirati se s kirurgom kako biste odredili svoje mogućnosti i siguran tretman za željene rezultate.

Powered by Aestetica Web Design © 2024