protiv bora na licu

Što je rinoplastika širokog nosa?

Rinoplastika širokog nosa je popularna kirurška metoda za promjenu veličine i širine nosa. Ako se nos proteže dalje od udaljenosti između očiju, može narušiti proporcije i ravnotežu lica, što je čest razlog za ovaj postupak. Pročitajte što trebate znati o ovoj vrsti rinoplastike, uključujući vrste postupaka, oporavak, i očekivanja nakon operacije.

Pacijenti koji razmišljaju o operaciji nosa to čine iz mnogo razloga, bilo da žele popraviti grbu ili skratiti vrh. Jedan od uobičajenih razloga za rinoplastiku je popravljanje širokog nosa. Nos se može smatrati širokim ako se proteže dalje od udaljenosti između očiju. To ponekad može poremetiti ravnotežu i proporcije lica. Ovisno o vašim osobnim preferencijama, širok nos može biti nešto što želite promijeniti. U ovom slučaju opcija je rinoplastika širokog nosa. 

U nastavku ćemo proći kroz ono što možete očekivati ​​kako bismo utvrdili je li to pravi postupak za vas.

Sve što trebate znati o rinoplastici širokog nosa

Rinoplastika širokog nosa je kirurški zahvat kojim se mijenja veličina i širina. Ova vrsta rinoplastike obično se fokusira na stanjivanje nosa kako bi ga učinili tanjim. To obično uključuje rekonstrukciju kosti i hrskavice nosa kako bi se dobio željeni oblik, veličina i izgled. Međutim, vaša rinoplastika i vrsta korištenog postupka bit će jedinstveni prema vašoj fiziologiji, potrebama i željenom izgledu. 

Nakon toga, vaš kirurg će se pobrinuti da budete dobar kandidat za operaciju i izraditi plan operacije za vaš jedinstveni slučaj te vas obavijestiti o tome što možete očekivati. 

Otvorena naspram zatvorene široke rinoplastike nosa

Postoje dva glavna pristupa izvođenju rinoplastike širokog nosa: otvoreni i zatvoreni. Bliska rinoplastika sastoji se od pravljenja rezova unutar nosnice i poželjna je za pacijente kojima je potrebno manje restrukturiranje. Otvorena rinoplastika je kada se radi rez između nosnica ispod vrha nosa i obično se koristi kada su potrebne veće promjene ili restrukturiranje. 

Oporavak od rinoplastike širokog nosa

Nakon što vaša rinoplastika širokog nosa završi, bit ćete odvedeni u sobu za oporavak na licu mjesta da se odmorite i probudite iz anestezije . Nakon toga će vaš kirurg i osoblje pregledati upute za naknadnu njegu i otpustiti vas. Trebat će vam netko s vama da vas odveze kući nakon operacije. 

Možete očekivati ​​da ćete imati gips na nosu s malo trake i šavova. Dobit ćete upute da ostavite svoje zavoje dok se oporavljate. Postojat će otekline, modrice i nelagoda tijekom prvog tjedna oporavka, a nakon tjedan dana trebali biste ići na pregled na kojem će vam se ukloniti zavoji i šavovi. Vaš bi kirurg također trebao proći s vama sve dodatne upute za naknadnu njegu o tome kako rukovati i brinuti se o području operacije dok vaš nos nastavlja zacjeljivati. 

Također je važno napomenuti da može proći i do godinu dana dok se ne vide vaši konačni rezultati rinoplastike širokog nosa. Tijekom tog vremena vidjet ćete stalna poboljšanja u izgledu svog nosa jer oteklina nestaje i nos se spušta. 

Ako se zbog širokog nosa osjećate nesigurno, a željeli biste poboljšati crte svog lica, rinoplastika širokog nosa možda vam najbolje odgovara. Sljedeći korak koji treba poduzeti bio bi dogovoriti konzultacije s uglednim plastičnim kirurgom kako biste razgovarali o svojim problemima i željenom izgledu prije donošenja konačne odluke i zakazivanja operacije. Jeste li spremni za početak? 

Powered by Aestetica Web Design © 2024