plastična kirurgija

Što je povećanje brade nekirurškim injekcijskim punilom?

Povećanje brade nekirurškim injekcijskim punilima postalo je sve popularnija opcija za one koji žele poboljšati svoj izgled lica bez podvrgavanja kirurškom zahvatu. Dok je kirurško povećanje brade nekada bila jedina opcija, napredak u injekcijskim punilima omogućio je postizanje sličnih rezultata bez rizika i zastoja povezanih s operacijom. U ovom sveobuhvatnom vodiču istražit ćemo sve što trebate znati o povećanju brade nekirurškim injekcijskim punilima, od postupka savjetovanja do naknadne njege.

Povećanje brade nekirurškim injekcijskim punilom je kozmetički postupak koji uključuje upotrebu dermalnih punila za povećanje veličine, oblika i simetrije brade. Ovaj je postupak popularna alternativa kirurškom povećanju brade jer je manje invazivan, ne zahtijeva zastoj i daje trenutne rezultate.

Prednosti povećanja brade nekirurškim injekcijskim punilom uključuju povećanu projekciju brade, poboljšanu harmoniju lica i izraženiju liniju čeljusti. Postupak je također siguran, učinkovit i prikladan za većinu ljudi koji žele poboljšati svoju bradu bez podvrgavanja operaciji.

Tijekom postupka, vješt injektor će tankom iglom ili kanilom ubrizgati dermalni filer u određena područja brade, gdje će dodati volumen i konture. Materijal za punjenje koji se koristi za povećanje brade obično se sastoji od hijaluronske kiseline, prirodne tvari koja se nalazi u tijelu, što ga čini sigurnim i kompatibilnim s većinom pacijenata.

Povećanje brade nekirurškim injekcijskim punilom vrlo je prilagodljiv tretman, jer injektor može prilagoditi količinu i položaj punila kako bi se postigao željeni rezultat pacijenta.

U usporedbi s kirurškim povećanjem brade, nekirurški postupak je jeftiniji i ne zahtijeva rezove, opću anesteziju ili dugotrajna razdoblja oporavka.

U Poliklinici dr. Džepina specijalizirali smo se za nekirurško povećanje brade dermalnim filerima i prioritet nam je sigurnost i zadovoljstvo pacijenata.

Vrste nekirurških injektibilnih punila za povećanje brade

Postoji nekoliko vrsta dermalnih punila koji se mogu koristiti za povećanje brade, a svaki ima svoja jedinstvena svojstva, prednosti i nedostatke.

Najčešće korišteni filer za povećanje brade su fileri hijaluronske kiseline (HA), koji uključuju proizvode kao što su Juvederm i Restylane. Ovi su fileri vrlo učinkoviti, sigurni i daju rezultate prirodnog izgleda. Oni su također reverzibilni, što znači da se mogu otopiti ako pacijent nije zadovoljan ishodom.

Druga vrsta punila koja se koristi za povećanje brade je kalcijev hidroksiapatit (CaHA), koji uključuje Radiesse. CaHA fileri su deblji i dugotrajniji od HA filera, ali nisu reverzibilni i zahtijevaju više iskustva za pravilno ubrizgavanje.

Poli-L-mliječna kiselina (PLLA) punila, kao što je Sculptra, stimuliraju proizvodnju kolagena i daju postupne rezultate tijekom nekoliko mjeseci. Oni su dugotrajni, ali zahtijevaju više sesija i više iskustva za ubrizgavanje.

Odabir pravog punila za povećanje brade ovisi o pacijentovom željenom ishodu, anatomiji lica i preferencijama injektora. U Poliklinici dr. Džepina naši iskusni injektori pažljivo će procijeniti svakog pacijenta i preporučiti najprikladnije punilo za njegove potrebe.

Poliklinika dr. Džepina i fokus na iskustvo pacijenata

Poliklinika dr. Džepina vodeća je kozmetička klinika u Zagrebu, Hrvatska, specijalizirana za nekirurške estetske tretmane, uključujući povećanje brade dermalnim filerima. Filozofija naše klinike je pružiti iznimnu brigu o pacijentima i rezultate dok je prioritet sigurnost, udobnost i zadovoljstvo pacijenata.

Koristimo samo punila najviše kvalitete i zapošljavamo kvalificirane i iskusne injektore koji su obučeni za najnovije tehnike i tehnologije injektiranja. Naša klinika opremljena je najsuvremenijim objektima i pridržava se strogih sigurnosnih protokola kako bi osigurala najbolji mogući ishod za svakog pacijenta.

Postupak konzultacije 

Prije podvrgavanja povećanju brade nekirurškim injekcijskim punilom potrebna je konzultacija s kvalificiranim medicinskim stručnjakom. Tijekom ovog procesa pacijenti mogu razgovarati o svojim estetskim ciljevima i problemima, kao i naučiti o postupku i što mogu očekivati.

Kako bi se pripremili za konzultacije, pacijenti bi trebali prikupiti informacije o svojoj povijesti bolesti i svim lijekovima koje uzimaju. Također je važno imati jasnu predodžbu o tome što se nadaju postići postupkom.

Tijekom konzultacija, medicinski stručnjak će procijeniti pacijentovu bradu i crte lica kako bi odredio najprikladniji plan liječenja. Također mogu napraviti fotografije i mjerenja kako bi dokumentirali trenutno stanje pacijentove brade.

Na temelju procjene, medicinski stručnjak će zatim prilagoditi plan liječenja prilagođen pacijentovim jedinstvenim potrebama i ciljevima. To može uključivati odabir odgovarajuće vrste i količine punila za upotrebu, kao i ocrtavanje mjesta i tehnike ubrizgavanja.

Postupak za povećanje brade

Prije zahvata pacijentima će se savjetovati da izbjegavaju lijekove za razrjeđivanje krvi, alkohol i druge tvari koje mogu povećati rizik od modrica ili krvarenja. Liječnik također može nanijeti topikalnu anestetičku kremu na to područje kako bi umanjio bilo kakvu nelagodu tijekom postupka.

Proces ubrizgavanja uključuje upotrebu fine igle za ubrizgavanje punila u određena područja brade. Liječnik također može koristiti kanilu, tanku, savitljivu cjevčicu, kako bi ravnomjernije rasporedio punilo i smanjio rizik od modrica.

Tijekom postupka mogu se koristiti tehnike ublažavanja boli kao što su led ili sredstvo za umrtvljivanje kako bi se umanjila nelagoda. Pacijenti bi trebali očekivati otekline i modrice na području nakon zahvata, ali ti simptomi obično nestaju unutar nekoliko dana.

Očekivani rezultati i vrijeme oporavka mogu varirati ovisno o vrsti i količini korištenog punila. Međutim, pacijenti obično mogu očekivati trenutačno poboljšanje izgleda svoje brade, s rezultatima koji traju.

Rizici i komplikacije 

Nekirurško povećanje brade općenito se smatra sigurnim, ali kao i svaki drugi medicinski postupak, postoje rizici i moguće komplikacije kojih morate biti svjesni. Uobičajeni rizici i komplikacije uključuju modrice, otekline, crvenilo, osjetljivost i infekciju. U rijetkim slučajevima mogu se pojaviti ozbiljnije komplikacije kao što su oštećenje živaca, alergijske reakcije ili kvržice i izbočine. Kako biste smanjili rizik od komplikacija, važno je odabrati kvalificiranog i iskusnog pružatelja usluga, otkriti svoju povijest bolesti i sve lijekove koje uzimate te slijediti sve upute prije i poslije zahvata. Ako dođe do komplikacija, važno je odmah potražiti liječničku pomoć.

Cijena povećanja brade 

Cijena nekirurškog povećanja brade u Poliklinici dr. Džepina varira ovisno o količini filera potrebnoj za postizanje željenog rezultata. Čimbenici koji mogu utjecati na trošak uključuju vrstu upotrijebljenog punila, stručnost pružatelja usluga i zemljopisni položaj klinike. Iako nekirurško povećanje brade može biti skuplje od nekih drugih kozmetičkih zahvata, općenito je jeftinije od kirurškog povećanja brade. Cijena nekirurškog povećanja brade u Poliklinici dr. Džepina uključuje trošak filera, naknadu za pružatelja usluga i sve potrebne kontrolne preglede.

Njega prije i poslije povećanja brade

Prije nego što dobijete povećanje brade nekirurškim injekcijskim punilima, morate poduzeti određene mjere opreza. To uključuje izbjegavanje razrjeđivača krvi i alkohola, obavještavanje liječnika o svim lijekovima koje uzimate i održavanje hidratacije. Nakon zahvata važno je izbjegavati trljanje područja i nanošenje leda kako bi se smanjila oteklina. Također biste trebali izbjegavati tjelovježbu i izlaganje ekstremnim temperaturama.

Kako biste zadržali rezultate povećanja brade, možete slijediti nekoliko savjeta. To uključuje izbjegavanje izlaganja suncu, korištenje hidratantne kreme i izbjegavanje pušenja. Također biste trebali održavati zdrav način života tako što ćete se dobro hraniti i redovito vježbati.

Alternativni tretmani za povećanje brade

Postoji nekoliko dostupnih alternativnih tretmana za povećanje brade, kirurški i nekirurški. Nekirurški tretmani uključuju upotrebu dermalnih punila, dok kirurške opcije uključuju implantate za bradu i genioplastiku.

Svaka opcija ima svoje prednosti i mane, a najbolji tretman za vas ovisit će o vašim individualnim ciljevima i potrebama. Važno je razgovarati o svim svojim mogućnostima sa svojim liječnikom kako biste donijeli informiranu odluku.

Povećanje brade nekirurškim injekcijskim punilom može biti učinkovit način poboljšanja izgleda vaše brade bez podvrgavanja operaciji. To je siguran i minimalno invazivan postupak s minimalnim zastojom.

Prije podvrgavanja zahvatu važno je konzultirati se s kvalificiranim i iskusnim pružateljem usluga, razumjeti potencijalne rizike i komplikacije te biti spreman na troškove povezane s liječenjem.

U konačnici, ako razmišljate o povećanju brade, važno je temeljito istražiti svoje mogućnosti i donijeti informiranu odluku na temelju vaših individualnih potreba i ciljeva.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024