Excimer Laser estetska kirurgija

Što je liposukcija i zašto je važna za oblikovanje tijela?

Ravnoteža, proporcija i kontura osnovni su elementi privlačnog ljudskog oblika. Koristeći liposukciju, estetski kirurg može isklesati bolji oblik gotovo bilo kojeg dijela tijela, postižući dramatična poboljšanja suptilnim promjenama.

Što je liposukcija?

Kirurgija liposukcije uklanja višak masnih naslaga kako bi se isklesalo poboljšano tijelo pacijenta. Iako je liposukcija najpoznatija kao postupak uklanjanja masnoće, ona je također jedan od najboljih postupaka koji pacijentu pomažu u poboljšanju oblika. Zapravo, estetski kirurzi često koriste liposukciju kako bi poboljšali rezultate drugih postupaka, budući da niti jedna druga tehnika ne omogućuje tako detaljna poboljšanja konture tijela.

Tijekom postupka  certificirani estetski kirurg  pažljivo i precizno uklanja višak masnoće kroz malu, šuplju cjevčicu koja se naziva kanila. Usisavanje se primjenjuje dok kirurg pomiče kanilu kroz masne naslage, uklanjajući višak masnih stanica i oblikujući vitkiju konturu tijela.

Zašto razmisliti o ovom kirurškom postupku oblikovanja tijela

muškarci i žene podvrgavaju se liposukciji svake godine kako bi postigli niz različitih ciljeva. Neki pacijenti žele izgledati bolje u kupaćem kostimu, dok drugi žele pronaći traperice koje im udobnije pristaju. Kod muškaraca liposukcija često može uspješno liječiti ginekomastiju. Estetski kirurzi često koriste liposukciju kako bi poboljšali rezultate drugih postupaka.

Ako ste dobrog zdravlja i jedno ili više od sljedećeg se odnosi na vas, liposukcija je opcija koju treba razmotriti:

  • Želim ukloniti masne naslage s bokova, trbuha, bedara, vrata, brade, ruku ili prsa koje ne reagiraju na dijetu ili vježbanje. Operacija liposukcije izvrsna je za smanjenje masnih izbočina i  oblikovanje prekrasnih prirodnih kontura tijela.
  • Osjećam da određena područja nisu proporcionalna s ostatkom moje figure. Smanjenje viška masnog tkiva na jednom dijelu tijela može ga dovesti u bolju ravnotežu s vašim prirodnim karakteristikama.
  • Imam dobru elastičnost kože – opuštena koža mi ne predstavlja problem. Za optimalne rezultate, koža bi trebala imati dovoljno dobar tonus da se steže prema novim konturama tijela.
  • Imam željenu tjelesnu težinu ili blizu nje. Liposukcija je najbolja za smanjenje lokaliziranih masnih naslaga, a najzadovoljniji pacijenti obično su zadovoljni svojom ukupnom težinom prije operacije. Obratite se svom liječniku kako biste utvrdili jeste li dovoljno zdravi za kirurški zahvat.

  • Imam opuštenu, opuštenu kožu koju želim riješiti. Budući da je liposukcija osmišljena posebno za ciljanje masnog tkiva, neće značajno poboljšati izgled opuštene kože. Drugi postupci oblikovanja tijela, kao što je zatezanje trbuha ili podizanje tijela, mogu biti bolja opcija za vas.
  • Želim izgubiti značajnu količinu težine. Liposukcija vam može poboljšati oblik, što vam može pomoći da izgledate mršavije i fit, ali to nije metoda mršavljenja. Dok neki pacijenti s prekomjernom težinom mogu imati koristi od učinaka preoblikovanja, najzadovoljniji pacijenti obično su zadovoljni svojom težinom prije operacije.

Kirurško nasuprot nekirurškom oblikovanju tijela

Posljednjih godina nekirurške ili minimalno invazivne alternative liposukciji dobivaju na popularnosti. Ovi tretmani oblikovanja tijela  obično ne zahtijevaju rez ili anesteziju i često imaju manje vremena.

Operacija liposukcije može biti izvrsna opcija za smanjenje većih naslaga viška masnoće. Može značajno poboljšati vašu figuru na nekoliko područja odjednom. Neke negativne strane uključuju višu cijenu i veći rizik za zdravstvene komplikacije od neinvazivnih tehnika. Nekirurško smanjenje masnoće može bolje odgovarati ako već imate svoju idealnu težinu, imate dobru elastičnost kože i želite ciljati na manja, tvrdoglava problematična mjesta. Međutim, rezultati neće biti tako dramatični kao što bi pružila operacija i može biti potrebno više tretmana.

Ako ste zainteresirani za manje invazivnu ili nekiruršku alternativu za oblikovanje tijela, pročitajte naš blog koji raspravlja o popularnim alternativama liposukciji i o tome kako odlučiti koja je metoda najbolja za vaše osobne ciljeve.

Vrste liposukcije

Danas je kirurzima na raspolaganju mnogo različitih tehnika liposukcije. Glavna razlika između vrsta liposukcije je tehnologija koju koriste za pomoć u procesu uklanjanja sala. Proizvođači svake od ovih vrsta tvrde da imaju jedinstvene prednosti, a kirurzi će ponekad preferirati određenu tehniku ​​ovisno o prirodi postupka. Zapamtite samo da će vještina i iskustvo estetskog kirurga koji izvodi liposukciju učiniti najveću razliku u vašim rezultatima.

Ispod su neke od vrsta liposukcije koje estetski kirurzi danas češće koriste:

  • Tumescentna liposukcija: ovom tehnikom kozmetički kirurg ubrizgat će anestetičku “tumescentnu” otopinu u područja liječenja kako bi smanjio krvarenje i nelagodu tijekom postupka. Ovisno o pacijentu, tumescentna liposukcija se često može izvesti u lokalnoj anesteziji.
  • Liposukcija potpomognuta ultrazvukom: Ova tehnika koristi energiju ultrazvuka za razbijanje masnog tkiva i njegovo oslobađanje od tijela, što omogućuje lakše uklanjanje većih količina masnoće uz bržu operaciju. Varijacije uključuju VASER Liposelection.
  • Laserski potpomognuta liposukcija: poznate pod robnim imenima kao što su SmartLipo i Slimlipo, ove tehnike koriste lasersku energiju za pomoć u uklanjanju masnih stanica.
  • Liposukcija potpomognuta usisavanjem: Ova tehnika koristi uređaj sličan vakuumu za uklanjanje masnoće. Power Assisted Liposuction slična je tehnika koja uključuje alat koji pojačava kretanje kanile koja se koristi za uklanjanje masnoće.

Koliko košta liposukcija?

Troškovi liposukcije za svakog pojedinog pacijenta mogu znatno varirati ovisno o veličini i položaju ciljanih područja tijela. Tijekom konzultacija s kirurgom, svakako se raspitajte o cijeni i svim dodatnim troškovima ili naknadama povezanim s njom.

Upotrijebite kalkulator cijena kako biste vidjeli tipičan raspon cijena za liposukciju u vašem području.

Kako funkcionira postupak

Liposukcija je izvanbolnički zahvat i može se sigurno izvesti u općoj anesteziji, intravenskoj sedaciji ili lokalnoj anesteziji, ovisno o prirodi zahvata. Vaš estetski kirurg će vam preporučiti metodu anestezije koja je najprikladnija za vaše potrebe.

Vaš estetski kirurg će napraviti jedan ili više malih rezova u blizini područja liječenja. Kanila ili tanka cjevčica umetnuta je kroz te rezove kako bi se oslobodio višak masnoće ispod kože. Zatim se mast usisava. Cijeli postupak može trajati manje od sat vremena ili do 3 sata ili duže, ovisno o broju tretiranih područja.

Vaš oporavak i rezultati

Današnje napredne tehnike liposukcije osmišljene su za smanjenje oteklina, traume i nelagode, a kada zahvat izvodi kvalificirani estetski kirurg, oporavak od liposukcije može biti nevjerojatno brz. Mnogi se pacijenti vraćaju na posao samo nekoliko dana nakon zahvata, ovisno o fizičkim zahtjevima njihovog posla i opsegu zahvata. Dok vam estetski kirurg može propisati lijekove protiv bolova, većina pacijenata smatra da su opcije bez recepta više nego dovoljne za ublažavanje postoperativne boli.

Vaš estetski kirurg može vam dati kompresijsku odjeću koju ćete nositi nekoliko tjedana nakon operacije. To pomaže smanjiti oticanje i potaknuti optimalnu kontrakciju kože. Uz odgovarajuću njegu, ožiljci bi trebali značajno izblijedjeti tijekom mjeseci nakon operacije; u mnogim slučajevima, ožiljci su jedva vidljivi nakon godinu dana.

Rezultati mogu trajati trajno uz pravilnu njegu

Liposukcija može ukloniti masne stanice iz vašeg tijela, a te masne stanice neće ponovno rasti. Međutim, važno je održavati stabilnu težinu kako bi vaš novi izgled ostao optimalan. Ako se u budućnosti znatno udebljate, vaš će se cjelokupni izgled vjerojatno promijeniti jer vaše tijelo skladišti višak masnoće na drugim područjima.

Pronađite kirurga s certifikatom Američkog odbora za estetsku kirurgiju

Ako je izvodi kvalificirani pružatelj usluga, liposukcija je siguran postupak i odličan način za poboljšanje oblika nekoliko dijelova vašeg tijela. Najbolji način da odlučite je li liposukcija prava stvar za vas je konzultirati se s certificiranim estetskim kirurgom.

Powered by Aestetica Web Design © 2024