glumičić estetska kirurgija rinoplastika

Silhouette Soft: Kako niti djeluju na podizanje opuštenih tkiva lica

Svijet kozmetičkih tretmana neprestano se razvija, a jedan od najuzbudljivijih razvoja posljednjih godina je Silhouette Soft thread lift postupak. Kako bismo stekli dublje razumijevanje znanosti iza ovog inovativnog tretmana, angažirali smo stručnost dr. Ivonne Žgaljardić iz Zagreba.

Opušteno tkivo lica i znakovi starenja uobičajena su briga mnogih pojedinaca, a dostupne su brojne mogućnosti liječenja. Jedno inovativno rješenje je Silhouette Soft, minimalno invazivna procedura koja koristi dvosmjerne konuse i niti za podizanje opuštenih tkiva lica. Kako bismo dublje razumjeli znanost iza Silhouette Softa i njegove prednosti u usporedbi s drugim postupcima liftinga lica, razgovarali smo sa stručnjakinjom dr. Ivonne Žgaljardić iz Zagreba. Njezini uvidi bacaju svjetlo na jedinstvene značajke Silhouette Softa i njegov potencijal da napravi revoluciju u svijetu pomlađivanja lica.

Silhouette Soft: Što je to i kako radi?

Silhouette Soft je minimalno invazivni kozmetički tretman koji koristi dvosmjerne konuse i niti za podizanje i pomlađivanje opuštenih tkiva lica. To je nekirurška alternativa tradicionalnoj operaciji zatezanja lica i nudi pacijentima prirodnije i dugotrajnije rješenje za znakove starenja.

Tretman uključuje umetanje malih, biorazgradivih konusa pričvršćenih nitima ispod kože na određenim područjima lica. Ovi čunjići i niti djeluju kao skele za podizanje i premještanje tkiva lica u mlađahniji položaj. Budući da se čunjići s vremenom otapaju, potiču proizvodnju kolagena, što dodatno pomaže i učvršćuje kožu.

Prema riječima dr. Ivonne Žgaljardić iz Zagreba, Silhouette Soft je vrlo učinkovit i inovativan zahvat koji pruža nekirurško rješenje opuštenih tkiva lica. Ona objašnjava: “Dvosmjerni konusi i niti koji se koriste u Silhouette Softu izrađeni su od biorazgradivih materijala koji su potpuno sigurni za tijelo. Kada se umetnu ispod kože, stvaraju učinak podizanja koji pomaže u ponovnom pozicioniranju tkiva lica i vraćanju više mladenački izgled.”

Dr. Žgaljardić ističe i jedinstveni aspekt Silhouette Softa, a to je njegova sposobnost poticanja proizvodnje kolagena. Ona navodi: “Kako se češeri s vremenom otapaju, oni aktiviraju prirodnu reakciju tijela na iscjeljivanje, što uključuje proizvodnju kolagena. To pomaže u daljnjoj podršci i učvršćivanju kože, što rezultira dugotrajnijim i prirodnijim ishodom.”

Sve u svemu, dr. Žgaljardić smatra da je Silhouette Soft izvrsna opcija za osobe koje žele poboljšati izgled opuštenih tkiva lica bez podvrgavanja tradicionalnoj operaciji faceliftinga. Napominje da je tretman minimalno invazivan, ima minimalno vrijeme zastoja i daje impresivne rezultate.

Važnost kolagena u liftingu i pomlađivanju lica

Kolagen je protein koji je prirodno prisutan u tijelu i odgovoran je za snagu i elastičnost kože. Kako starimo, proizvodnja kolagena se smanjuje, što dovodi do gubitka čvrstoće i opuštenosti kože.

Silhouette Soft djeluje tako da potiče proizvodnju kolagena na tretiranim područjima, što pomaže u poboljšanju teksture i čvrstoće kože. Dvosmjerni konusi i niti također pružaju trenutno podizanje i potporu opuštenim tkivima, stvarajući mladenačkiji izgled.

Proizvodnja kolagena nastavlja se povećavati tijekom vremena kako se čunjići otapaju, pružajući pacijentima dugotrajne rezultate koji mogu trajati i do 18 mjeseci.

Prema riječima dr. Ivonne Žgaljardić, “Kolagen ima ključnu ulogu u podizanju i pomlađivanju lica. Kako starimo, proizvodnja kolagena se usporava, zbog čega koža gubi čvrstoću i elastičnost. Silhouette Soft potiče proizvodnju kolagena pokrećući prirodni odgovor tijela na iscjeljivanje, što dovodi do povećane proizvodnje kolagena na tretiranim područjima.”

Ona također dodaje: “Dvosmjerni konusi i niti koji se koriste u tretmanu Silhouette Soft ne samo da pružaju trenutno podizanje i potporu opuštenim tkivima, već također stvaraju skelu za rast novog kolagena. To rezultira poboljšanom teksturom kože, čvrstoćom i elastičnošću , koji može trajati do 18 mjeseci.

Uloga dvosmjernih stožaca i niti u Silhouette Soft

Dvosmjerni konusi i niti koji se koriste u Silhouette Softu izrađeni su od biokompatibilnog materijala koji se zove polilaktična kiselina (PLA). Ovaj materijal se obično koristi u medicinskim implantatima i biorazgradiv je, što znači da se s vremenom razgrađuje u tijelu.

Češeri su postavljeni u određenom uzorku ispod kože, s dvosmjernim nitima pričvršćenim na njih. Ove niti imaju sitne bodlje koje ih pričvršćuju za tkivo, pružajući trenutno podizanje i potporu.

Kako se češeri otapaju, niti ostaju na mjestu, potičući proizvodnju kolagena u okolnim tkivima. Ovaj proces pomaže u održavanju podizanja i čvrstoće stvorene tretmanom, pružajući pacijentima dugotrajne rezultate.

Tretman je prikladan za širok raspon pacijenata, uključujući i one koji imaju blagu do umjerenu opuštenost tkiva lica. To je brz i relativno bezbolan postupak koji se može izvesti u kliničkom okruženju, bez prekida rada.

Sveukupno, Silhouette Soft je sigurna i učinkovita alternativa tradicionalnoj operaciji zatezanja lica, pružajući pacijentima prirodan izgled i dugotrajne rezultate. Ako razmišljate o liječenju, važno je posavjetovati se s kvalificiranim i iskusnim liječnikom koji može procijeniti vašu prikladnost i pružiti vam personalizirani savjet i njegu. Cijena tretmana može varirati ovisno o pružatelju usluga, ali u Hrvatskoj se obično kreće od 800-1500 eura.

Kako se niti Silhouette Soft umeću u kožu

Silhouette Soft je minimalno invazivna procedura liftinga lica koja uključuje umetanje dvosmjernih upijajućih niti u kožu. Niti su izrađene od polilaktične kiseline, materijala koji se često koristi u medicinskim uređajima i koji je biokompatibilan, biorazgradiv i bioapsorpcijski.

Zahvat se izvodi u medicinskom okruženju i obično se radi u lokalnoj anesteziji. Obučeni zdravstveni djelatnik umeće niti pomoću male igle ili kanile. Konci se umeću kroz male rezove na koži, a dvosmjerni konusi na nitima učvršćuju tkivo na mjestu i podižu kožu.

Postupak obično traje oko 30 minuta do jednog sata, ovisno o području koje se tretira. Broj korištenih niti varirat će ovisno o individualnim potrebama i ciljevima pacijenta.

“U Silhouette Softu niti se umeću u kožu pomoću male igle ili kanile. Konci imaju male dvosmjerne konuse koji učvršćuju tkivo na mjestu i podižu kožu. Važno je da su niti pravilno umetnute kako bi se postigao željeni lifting učinak“, kaže dr. Ivonne Žgaljardić.

Nadalje dodaje: “Postupak se obično izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko 30 minuta do jednog sata, ovisno o području koje se tretira. Broj korištenih niti varirat će ovisno o individualnim potrebama i ciljevima pacijenta. Nakon zahvata pacijenti mogu se javiti blage otekline i modrice, ali to obično nestaje unutar nekoliko dana.”

Također je važno napomenuti da su niti koje se koriste u Silhouette Softu biokompatibilne i biorazgradive, što znači da će se prirodno otopiti tijekom vremena, ostavljajući za sobom samo prirodna kolagena vlakna. Zbog toga je Silhouette Soft sigurna i učinkovita alternativa tradicionalnoj operaciji zatezanja lica.

Učinci Silhouette Soft na opuštena tkiva lica

Silhouette Soft dizajniran je za podizanje opuštenih tkiva lica i poboljšanje cjelokupnog izgleda lica. Dvosmjerni konusi na nitima učvršćuju tkivo na mjestu i podižu kožu, što rezultira mladolikim i pomlađenim izgledom.

Postupak se najčešće koristi za tretiranje sredine lica, vilice i vrata, ali također se može koristiti za podizanje obrva i poboljšanje izgleda marionetskih bora i nazolabijalnih bora.

Pacijenti obično primjećuju trenutačno poboljšanje izgleda svoje kože nakon postupka, a puni učinci postaju očitiji s vremenom jer niti potiču proizvodnju kolagena.

Dugotrajnost Silhouette Soft rezultata

Dugotrajnost Silhouette Soft rezultata može varirati ovisno o pojedinom pacijentu i čimbenicima njegovog načina života kao što su izlaganje suncu, pušenje i prehrana. Međutim, u prosjeku rezultati mogu trajati do 12-18 mjeseci.

U usporedbi s kirurškim liftingom lica, koji zahtijeva značajno vrijeme prekida i može potrajati nekoliko tjedana ili mjeseci da potpuno zacijeli, Silhouette Soft je minimalno invazivan postupak s kraćim razdobljem oporavka.

U usporedbi s dermalnim filerima, koji također mogu pružiti privremeni učinak liftinga, Silhouette Soft daje dugotrajnije rezultate i prikladniji je za pacijente kojima je potrebno značajnije podizanje i zatezanje opuštenih tkiva lica.

Tko je idealan kandidat za Silhouette Soft?

Silhouette Soft idealan je zahvat za pacijente koji traže nekirurško rješenje za opušteno tkivo lica i žele postići mlađahniji i pomlađeni izgled.

Postupak je prikladan za pacijente koji imaju blagu do umjerenu opuštenost srednjeg dijela lica, vilice, vrata i obrva. Pacijenti bi trebali biti dobrog zdravlja i imati realna očekivanja u pogledu rezultata.

Pacijenti koji imaju pretjeranu opuštenost ili značajnu opuštenost kože možda nisu dobri kandidati za Silhouette Soft i mogu zahtijevati invazivnije postupke kao što je kirurški lifting lica.

Moguće nuspojave i rizici povezani sa Silhouette Soft

Kao i kod svakog medicinskog postupka, postoje neke potencijalne nuspojave i rizici povezani sa Silhouette Soft. To može uključivati modrice, otekline, osjetljivost i manju nelagodu na mjestu umetanja.

U rijetkim slučajevima pacijenti mogu doživjeti infekciju, oštećenje živaca ili pucanje niti. Međutim, ti se rizici mogu svesti na najmanju moguću mjeru odabirom kvalificiranog i iskusnog zdravstvenog djelatnika za izvođenje postupka.

Usporedba Silhouette Soft s drugim postupcima liftinga lica kao što su kirurški lifting lica i dermalni fileri

Silhouette Soft nudi nekirurško rješenje za podizanje opuštenih tkiva lica. Za razliku od kirurškog faceliftinga, koji zahtijeva opću anesteziju i dugo razdoblje oporavka, Silhouette Soft može se izvesti u lokalnoj anesteziji i uključuje minimalno vrijeme zastoja. To ga čini idealnom opcijom za one koji žele izbjeći rizike i vrijeme oporavka povezano s operacijom.

Dermalni fileri još su jedna popularna opcija za vraćanje volumena licu i smanjenje vidljivosti bora. Iako fileri mogu biti učinkoviti u popunjavanju linija i bora, oni ne nude isti učinak podizanja kao Silhouette Soft. Osim toga, fileri su privremeni i obično traju 6-12 mjeseci, dok Silhouette Soft može trajati do 18 mjeseci.

Sve u svemu, Silhouette Soft nudi jedinstveno rješenje za one koji žele podići opušteno tkivo lica bez operacije ili privremenih učinaka dermalnih punila.

Napredak u tehnologiji i potencijalne nove upotrebe

Kako tehnologija napreduje, postoji veliki potencijal da se Silhouette Soft koristi za niz novih aplikacija. Jedno područje istraživanja usmjereno je na korištenje Silhouette Soft za podizanje drugih dijelova tijela, poput vrata ili ruku. Dodatno, postoji mogućnost da se dvosmjerni konusi i niti koriste u drugim medicinskim primjenama, kao što je zatvaranje rana ili popravak tetiva.

Drugo područje istraživanja usmjereno je na razvoj novih materijala i dizajna za Silhouette Soft niti. To bi moglo dovesti do još dugotrajnijih rezultata ili poboljšanih sposobnosti dizanja.

Budućnost Silhouette Softa je uzbudljiva i puna potencijala za nove upotrebe i napredak u tehnologiji. Kako se bude provodilo više istraživanja i otkrivale nove primjene, Silhouette Soft nastavit će nuditi jedinstveno rješenje za podizanje opuštenih tkiva lica i potencijalno drugih dijelova tijela.

Powered by Aestetica Web Design © 2024