Lift-and-Fill Facelifting

Rizici i potencijalne komplikacije kirurškog zahvata korekcije brade

Dobra proporcija brade bitna je značajka uravnoteženog i privlačnog lica. Međutim, nisu svi rođeni s bradom koja nadopunjuje njihovu strukturu lica. Operacija korekcije brade, poznata i kao genioplastika, nudi rješenje za one koji nisu zadovoljni izgledom svoje brade.

Iako je postupak relativno siguran, postoje rizici i moguće komplikacije kojih bi pacijenti trebali biti svjesni. U ovom opsežnom vodiču istražit ćemo što možete očekivati tijekom oporavka nakon operacije korekcije brade, kao i rizike, moguće komplikacije, vrste operacija te što možete očekivati od renomirane klinike poput Poliklinike Labar.

Operacija korekcije brade, također poznata kao povećanje brade ili genioplastika, kozmetički je kirurški zahvat čiji je cilj poboljšati izgled brade preoblikovanjem, povećanjem ili smanjenjem njezine veličine. Ova vrsta operacije često se radi kako bi se poboljšala ravnoteža i sklad lica, poboljšao profil i ispravili deformiteti uzrokovani ozljedama ili genetskim čimbenicima. Iako se operacija korekcije brade općenito smatra sigurnom, postoje rizici i potencijalne komplikacije kojih bi pacijenti trebali biti svjesni.

Definicija operacije korekcije brade

Operacija korekcije brade može se izvesti na različite načine, ovisno o ciljevima pacijenta i strukturi lica. Najčešće metode uključuju korištenje podbradnih implantata, kliznu genioplastiku, augmentaciju masnim presađivanjem i redukcijsku genioplastiku. Svaka od ovih metoda ima svoje jedinstvene prednosti i nedostatke, a najbolja opcija za pacijenta ovisi o njegovim specifičnim potrebama i ciljevima.

Prednosti operacije korekcije brade

Operacija korekcije brade može imati mnoge prednosti, kako fizičke tako i emocionalne. Neke od najčešćih prednosti uključuju poboljšanu simetriju lica, poboljšanu definiciju čeljusti i uravnoteženiji profil. Mnogi pacijenti također navode poboljšano samopouzdanje i pozitivniju sliku o sebi nakon operacije korekcije brade.

Iako operacija korekcije brade može biti sigurna i učinkovita, važno je biti svjestan rizika i mogućih komplikacija. Neki od najčešćih rizika uključuju krvarenje, infekciju, oštećenje živaca, loše zacjeljivanje ili stvaranje ožiljaka, komplikacije anestezije i pomicanje ili neispravan položaj implantata. Potencijalne komplikacije mogu uključivati alergijske reakcije, odbacivanje implantata, istiskivanje implantata, infekciju, pomicanje implantata i asimetriju brade.

Rizici operacije korekcije brade

Krvarenje je čest rizik povezan s bilo kojim kirurškim zahvatom, uključujući operaciju korekcije brade. Iako manje krvarenje obično nije razlog za zabrinutost, pretjerano krvarenje može dovesti do hematoma, nakupljanja krvi ispod kože. Hematomi mogu uzrokovati bol, otekline i modrice te mogu zahtijevati kiruršku drenažu kako bi se spriječila infekcija i daljnje komplikacije.

Operacija korekcije brade uključuje manipulaciju živcima i mišićima na licu, što povećava rizik od oštećenja živaca. Oštećenje živaca može uzrokovati utrnulost, slabost ili gubitak pokreta u donjoj usni ili jeziku.Proces ozdravljenja nakon operacije korekcije brade može varirati ovisno o individualnim čimbenicima. Loše zacjeljivanje može rezultirati dugotrajnim oticanjem, boli i vidljivim ožiljcima.

Opća anestezija, koja se obično koristi tijekom operacije korekcije brade, sama po sebi nosi rizike, poput alergijske reakcije, poteškoća s disanjem i kardiovaskularnih komplikacija.

Ako se koristi implantat za bradu, postoji rizik da se on pomakne ili postavi u pogrešan položaj, što rezultira asimetričnim izgledom.

Moguće komplikacije operacije korekcije brade

U rijetkim slučajevima pacijenti mogu imati alergijsku reakciju na anesteziju, lijekove ili materijal za implantaciju korišten tijekom operacije korekcije brade.

Odbacivanje implantata
Tijelo može odbaciti implantat, što dovodi do otekline, boli i infekcije. U nekim slučajevima možda će biti potrebno ukloniti implantat.

Ekstruzija implantata
Implantat može progurati kožu, rezultirajući neprirodnim izgledom i infekcijom.

Infekcija implantata
Inficirani implantat može zahtijevati uklanjanje i antibiotike za rješavanje.

Pomicanje implantata
Implantat se može pomaknuti ili pomaknuti, što rezultira asimetrijom i potrebom za revizijskom operacijom.

Asimetrija brade
Operacija korekcije brade može rezultirati asimetrijom ako implantat ili kost nisu pravilno postavljeni.

Vrste kirurških zahvata za korekciju brade

A. Operacija implantacije brade
Operacija ugradnje brade uključuje umetanje implantata od silikona ili drugog biokompatibilnog materijala za povećanje ili preoblikovanje brade.

B. Klizna genioplastika
Klizna genioplastika uključuje repozicioniranje bradne kosti kako bi se povećala njezina projekcija ili veličina.

C. Povećanje masnim presađivanjem
Presađivanje masti uključuje prijenos masti s drugog dijela tijela na bradu kako bi se poboljšao njezin izgled.

D. Redukcijska genioplastika
Redukcijska genioplastika uključuje uklanjanje dijela bradne kosti kako bi se smanjila njezina veličina ili izbočina.

Korekcija brade u Poliklinici Labar

U Poliklinici Labar tim stručnih kirurga nudi prilagođene i individualizirane kirurške mogućnosti pacijentima koji traže operaciju korekcije brade. Sa svakim pacijentom rade kako bi odredili najbolji pristup za postizanje željenih rezultata, uzimajući u obzir strukturu lica pacijenta, dob i druge čimbenike.

Jedna od prednosti operacije korekcije podbratka u Poliklinici Labar je korištenje 3D tehnologije snimanja. Ova tehnologija omogućuje kirurzima stvaranje virtualnog modela pacijentovog lica, koji se može koristiti za simulaciju različitih kirurških ishoda. To može pomoći pacijentu da vizualizira moguće rezultate i donese utemeljenije odluke o kirurškom pristupu.

Prije operativnog zahvata korekcije brade u Poliklinici Labar, pacijenti će proći temeljitu predoperativnu procjenu i proces planiranja. To može uključivati fizički pregled, pregled povijesti bolesti i razgovor o pacijentovim ciljevima za operaciju.

Kirurg će također razgovarati o rizicima i mogućim komplikacijama postupka, kao io očekivanom vremenu oporavka. To će pomoći pacijentu da donese informiranu odluku o tome hoće li nastaviti s operacijom i što može očekivati tijekom razdoblja oporavka.

Specifični kirurški zahvat za korekciju podbratka u Poliklinici Labar ovisit će o individualnim potrebama i ciljevima pacijenta. Međutim, operacija se obično izvodi u općoj anesteziji i može trajati nekoliko sati.

Tijekom operacije, kirurg može koristiti jednu od nekoliko tehnika, kao što je postavljanje implantata ili restrukturiranje kosti, kako bi preoblikovao bradu i postigao željeni ishod. Nakon završetka postupka, pacijent će biti premješten u prostor za oporavak kako bi započeo proces postoperativne skrbi.

Postoperativna njega u Poliklinici Labar

Nakon operacije korekcije brade u Poliklinici Labar, pacijente će pažljivo pratiti liječnički tim i dobiti detaljne upute o daljnjem liječenju. Bol, oteklina i modrice česti su nakon operacije korekcije brade, a pacijentima se mogu dati lijekovi protiv bolova i antibiotici kako bi se ublažila nelagoda i spriječila infekcija. Medicinski tim će dati detaljne upute o tome kako se brinuti za mjesto operacije, uključujući održavanje područja čistim i suhim, izbjegavanje napornih aktivnosti i pridržavanje određene dijete.

Operacija korekcije brade je kozmetički zahvat koji nosi određene rizike i moguće komplikacije. To uključuje krvarenje i hematome, infekciju, oštećenje živaca, loše zacjeljivanje ili stvaranje ožiljaka, komplikacije anestezije, pomicanje implantata ili pogrešan položaj, alergijsku reakciju, odbacivanje implantata, ekstruziju implantata, infekciju implantata, pomicanje implantata i asimetriju brade. Pacijente treba u potpunosti informirati o tim rizicima prije nego što se odluče podvrgnuti operaciji korekcije brade.

Odabir kvalificiranog i iskusnog plastičnog kirurga i ustanove ključan je kako bi se osigurao najsigurniji i najučinkovitiji ishod operacije korekcije brade. Pacijenti bi trebali potražiti kirurga s opsežnom obukom i iskustvom u operacijama korekcije brade i odabrati ustanovu koja slijedi najviše standarde sigurnosti i higijene.

Operacija korekcije brade može biti zahvat koji će promijeniti život onima koji žele poboljšati izgled lica i podići samopouzdanje. Međutim, važno je da pacijenti u potpunosti razumiju rizike i moguće komplikacije prije nego što se odluče na operaciju. Odabirom kvalificiranog kirurga i ustanove te pomnim pridržavanjem svih prijeoperacijskih i postoperativnih uputa, pacijenti mogu povećati svoje šanse za uspješan i siguran ishod operacije korekcije brade.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024