rinoplastika

Rizici i komplikacije liposukcije: Poliklinka Maletić

Prije nego se odlučite na liposukciju, važno je znati sve što se tiče ovog estetskog zahvata. Liposukcija je kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnog tkiva s različitih dijelova tijela, a u ovom članku ćemo se fokusirati na rizike i komplikacije koje su povezane s ovim zahvatom, te na ono što pacijenti mogu očekivati tijekom razdoblja oporavka.

Poliklinika Maletić poznata je poliklinika koja pruža razne zahvate estetske kirurgije, uključujući liposukciju. Liposukcija je kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnog tkiva s različitih dijelova tijela. Iako ovaj postupak može biti koristan za one koji žele postići vitkiji i zategnutiji izgled, važno je razumjeti potencijalne rizike i komplikacije koje se mogu pojaviti kod bilo kojeg kirurškog zahvata.

U ovom članku pružit ćemo vam sveobuhvatan vodič za liposukciju u Hrvatskoj, uključujući rizike i komplikacije povezane s postupkom, čimbenike koje treba uzeti u obzir pri odabiru zahvata, pre- i postoperativnu njegu te što pacijenti mogu očekivati tijekom razdoblje oporavka. Također ćemo istaknuti kvalifikacije i iskustvo plastičnih kirurga Poliklinike Maletić te predanost Poliklinike sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata.

Zašto se radi liposukcija?

Liposukcija se obično radi kako bi se uklonilo tvrdokorno salo koje se ne može ukloniti dijetom i tjelovježbom. Ovaj postupak može ciljati nekoliko područja tijela, uključujući trbuh, bokove, bedra, ruke i bradu. Liposukcija se također može koristiti u kombinaciji s drugim kozmetičkim zahvatima kako bi se poboljšao cjelokupni izgled tijela.

Kako se pripremiti za liposukciju?

Prije liposukcije pacijenti će morati proći temeljitu konzultaciju s plastičnim kirurgom Poliklinike Maletić. Tijekom ovog savjetovanja, kirurg će procijeniti pacijentovo cjelokupno zdravlje i razgovarati o svim lijekovima, dodacima ili zdravstvenim stanjima koja mogu utjecati na ishod postupka.

Pacijenti će se također morati suzdržati od pušenja, pijenja alkohola i uzimanja lijekova za razrjeđivanje krvi najmanje dva tjedna prije zahvata. Također je bitno organizirati da ih netko odveze do i od klinike na dan operacije.

Koje mjere opreza treba poduzeti?

Postoji nekoliko mjera opreza koje pacijenti trebaju poduzeti kako bi smanjili rizik od komplikacija tijekom i nakon zahvata. Na primjer, pacijenti bi trebali izbjegavati naporne aktivnosti najmanje dva tjedna nakon operacije i nositi kompresijsku odjeću kako bi se smanjilo oticanje i pospješilo zacjeljivanje.

Također je bitno slijediti upute plastičnog kirurga u vezi s lijekovima, njegom rana i ograničenjima aktivnosti tijekom razdoblja oporavka.

Nakon postupka pacijenti mogu osjetiti modrice, otekline i nelagodu. Ovi su simptomi normalni i mogu se kontrolirati lijekovima protiv bolova i odmorom.

Koji su rizici i komplikacije liposukcije?

Infekcija je potencijalni rizik kod bilo kojeg kirurškog zahvata, uključujući liposukciju. Rizik od infekcije može se smanjiti pridržavanjem odgovarajućih higijenskih protokola i uzimanjem antibiotika prema preporuci kirurga. Pacijenti moraju održavati kirurško područje čistim i suhim kako bi spriječili razvoj infekcije.

Krvarenje je još jedna moguća komplikacija liposukcije. Kirurg će koristiti tehnike za smanjenje krvarenja tijekom postupka. Međutim, u nekim slučajevima može doći do prekomjernog krvarenja, što može zahtijevati dodatno liječenje ili čak transfuziju krvi.

Komplikacije anestezije su rijetke, ali se mogu pojaviti u nekim slučajevima. Pacijenti mogu doživjeti alergijsku reakciju na anesteziju ili razviti komplikacije kao što su mučnina, povraćanje ili otežano disanje. Kirurg će pratiti vitalne znakove pacijenta tijekom cijelog postupka kako bi osigurao njihovu sigurnost.

Nepravilnosti na koži mogu se pojaviti nakon liposukcije, osobito ako kirurg ukloni previše ili premalo masnoće. Mogu se pojaviti neravne površine kože ili udubljenja, što može zahtijevati dodatne korektivne postupke.

Nakupljanje tekućine ili seroma je još jedna potencijalna komplikacija liposukcije. To se događa kada se tekućina nakuplja u kirurškom području, uzrokujući oticanje i nelagodu. Tijekom postupka mogu se postaviti drenaže kako bi se spriječilo nakupljanje tekućine. Kompresijska odjeća također može pomoći u smanjivanju oteklina i pospješiti zacjeljivanje.

Ostali potencijalni rizici liposukcije uključuju krvne ugruške, oštećenje živaca i perforaciju organa. Ti se rizici mogu smanjiti odabirom iskusnog kirurga i pomnim pridržavanjem uputa prije i poslije operacije.

Važno je razumjeti da liposukcija nije postupak mršavljenja i nije prikladna za osobe koje imaju značajno prekomjernu težinu. Idealni kandidati za liposukciju su osobe koje imaju idealnu težinu ili blizu nje, ali imaju tvrdokorna područja masnoće koja su otporna na dijetu i tjelovježbu.

Općenito, liposukcija je siguran i učinkovit postupak kada ga izvodi iskusan plastični kirurg u renomiranoj klinici. Pacijenti bi trebali pažljivo razmotriti potencijalne rizike i komplikacije prije podvrgavanja zahvatu i odabrati kirurga koji ima dokazane rezultate u pružanju sigurnih i uspješnih ishoda.

Iako liposukcija može pomoći pojedincima da postignu zategnutiji i privlačniji izgled, ključno je razumjeti potencijalne rizike i komplikacije koje se mogu pojaviti kod bilo kojeg kirurškog zahvata. Pacijenti moraju pažljivo razmotriti svoje mogućnosti, odabrati iskusnog kirurga i slijediti sve prije i postoperativne upute kako bi se smanjio rizik od komplikacija i osigurali optimalni ishodi.

Liposukcija u Poliklinici Maletić

U Poliklinici Maletić rade iskusni plastični kirurzi koji imaju dokazano iskustvo u pružanju sigurnih i učinkovitih zahvata liposukcije. Klinika je predana sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata te koristi najsuvremeniju opremu i tehnike kako bi osigurala optimalne rezultate.

Različite vrste tretmana liposukcije i njihove cijene

Poliklinika Maletić nudi nekoliko vrsta zahvata liposukcije, uključujući klasičnu liposukciju, liposukciju potpomognutu ultrazvukom i liposukciju potpomognutu laserom. Cijene za ove postupke variraju ovisno o količini masnoće koja se uklanja i specifičnoj tehnici koja se koristi. Okvirne cijene u eurima i kunama su sljedeće:

  • Tradicionalna liposukcija: 2,500-4.500 eura (18.500-33.500 HRK)
  • Liposukcija potpomognuta ultrazvukom: 3.000-5.000 eura (22.000-37.000 HRK)
  • Laserski potpomognuta liposukcija: 3.500-5.500 eura (26.000-41.000 kn)

Važno je napomenuti da su ove cijene samo približne i mogu varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući jedinstvene potrebe pacijenta i specifičnu tehniku koja se koristi. Pacijenti se trebaju posavjetovati s plastičnim kirurgom Poliklinike Maletić kako bi dobili personaliziranu ponudu za svoj zahvat liposukcije.

Ostali tretmani u ponudi Poliklinike Maletić

Osim liposukcije, Poliklinika Maletić nudi još nekoliko estetskih zahvata koji pacijentima pomažu u postizanju željenog izgleda. To uključuje zatezanje trbuha, povećanje grudi, zatezanje lica i rinoplastiku.

Klinika također nudi nekirurške tretmane kao što su Botox, fileri i kemijski pilinzi kako bi pacijentima pomogli da postignu mlađahniji i osvježeni izgled bez podvrgavanja operaciji.

Liposukcija može biti učinkovit način uklanjanja viška masnoće i postizanja vitkijeg i zategnutijeg izgleda. Međutim, važno je razumjeti moguće rizike i komplikacije povezane s postupkom i poduzeti potrebne mjere opreza za smanjenje tih rizika.

Poliklinika Maletić cijenjena je klinika u Hrvatskoj koja pruža sigurne i učinkovite postupke liposukcije. Njihovi iskusni plastični kirurzi koriste najsuvremeniju opremu i tehnike kako bi osigurali optimalne rezultate i predani su sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata.

Ako razmišljate o liposukciji u Hrvatskoj, preporučujemo konzultacije s plastičnim kirurgom u Poliklinici Maletić kako bismo razgovarali o vašim mogućnostima i odredili najbolji postupak za vaše jedinstvene potrebe. Sveobuhvatnom prije i postoperativnom njegom te posvećenošću sigurnosti pacijenata, Poliklinika Maletić može vam pomoći da postignete vitkiji i zategnutiji izgled kakav želite.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024