rinoplastika operacija nosa

Revizija zatezanja trbuha: što trebate znati

Želite li poboljšati izgled vašeg trbuha nakon neuspješnog prethodnog zahvata ili postoperativnih komplikacija? Revizija zatezanja trbuha je opcija koju biste mogli razmotriti. Ovo je postupak koji može popraviti nezadovoljavajuće rezultate prethodne abdominoplastike i učiniti vaš trbuh zategnutijim i glatkijim. U ovom članku ćemo vam detaljno objasniti prednosti i mane revizije zatezanja trbuha, postupak te najčešće razloge zbog kojih se pacijenti odlučuju za ovu opciju.

Što je revizija zatezanja trbuha?

Revizija zatezanja trbuha opći je izraz za sekundarnu abdominoplastiku, koja može imati mnoge oblike, u rasponu od potpunog ponavljanja zahvata zatezanja trbuha (kao u ponovnom zatezanju trbušnih mišića i uklanjanju opuštene kože) do manjih izmjena (revizija ožiljaka i slično ) koje se mogu obaviti u ordinaciji, pod lokalnom anestezijom—i prema riječima plastične kirurginje dr. Michelle Place iz San Ramona u Kaliforniji , “često se smatraju dijelom izvorne operacije .”

Koje su prednosti i mane revizije zatezanja trbuha?

Pros

  • Revizijski postupak zatezanja trbuha može vam pružiti rezultat kojem ste se prvotno nadali, sa svim prednostima koje ste očekivali—uključujući trimerniji struk i glatkiji, čvršći trbušni profil.
  • Ima visoku stopu uspješnosti, s 91% članova RealSelf-a reklo je da se “isplati.”
  • Standardno je da se kirurg odrekne svoje naknade u slučaju revizije, prema mnogim RealSelf liječnicima, iako će pacijent i dalje morati pokriti troškove operacijske dvorane, anestezije i zaliha. 

Protiv

  • Revizijsko zatezanje trbuha je teška operacija, s dugim oporavkom. 
  • Čak i uspješna ponovna operacija ostavit će trajan, uočljiv, dobro skriven ožiljak koji se može protezati preko trbuha. 
  • Operacija zatezanja trbuha ima najveću stopu komplikacija od svih zahvata estetske kirurgije, tako da će potpuna revizija vjerojatno imati sličnu stopu komplikacija. U jednoj studiji iz 2015. objavljenoj u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery , stopa komplikacija bila je dvostruko veća nego kod drugih operacija – 4% naspram 1,4%. Najčešća velika komplikacija bili su hematomi (zbirke krvi), a zatim infekcije, krvni ugrušci i problemi povezani s plućima.

Jesu li revizije zatezanja trbuha česte?

Pacijenti mogu tražiti reviziju zatezanja trbuha iz više razloga, uključujući postoperativno povećanje ili gubitak težine, trudnoću nakon prvobitnog zahvata zatezanja trbuha, loše zacjeljivanje ili nezadovoljstvo rezultatima prve operacije.

Ipak, imajte na umu da je normalno imati nešto viška kože na središnjem dijelu dok sjedite—u suprotnom bi bilo teško stajati uspravno. Vaša koža također može izgledati opušteno dok sjedite (ali ne i kada stojite) ako imate puno strija, koje su slabo elastične. 

Nije neuobičajeno zahtijevati dodatne plastične operacije nakon zatezanja trbuha kako bi se fino ugodili rezultati. To je osobito istinito kod velikih transformacija. 

Ipak, važno je biti svjestan da, u mnogim slučajevima, ono što se čini kao negativan ili nedovoljan rezultat može biti jednostavno to što tijelo prolazi kroz svoj prirodni proces ozdravljenja. “Općenito, potrebno je mnogo mjeseci da se oteklina povuče nakon operacije zatezanja trbuha—a može proći i do godinu dana [ili dulje] da dođe do potpunog preoblikovanja kože”, kaže dr. Tom Pousti , plastični kirurg u La Mesi, Kalifornija. Prije nego što donesete konačnu prosudbu o svojoj operaciji zatezanja trbuha, pričekajte najmanje godinu dana da rezultati sazriju i stabiliziraju se.

U slučaju revizije ožiljka, može proći i do dvije godine da se koža dovoljno rastegne da bi se operacija mogla ponoviti bez ikakve napetosti kako biste zacijelili s finom borom. 

Tko treba napraviti reviziju zatezanja trbuha?

Vaš prvi korak trebao bi biti da kontaktirate svog plastičnog kirurga u vezi sa svojim problemima, kažu RealSelf liječnici. 

“Međutim, nemojte se osjećati kao da ih se trebate pridržavati za reviziju, pogotovo ako niste sigurni da će vaš kirurg moći dati pozitivne rezultate i drugi put”, kaže plastični kirurg iz Denvera dr. Ryan Campanile . “Umjesto toga, odvojite vrijeme da pronađete certificiranog plastičnog kirurga s mnogo iskustva u reviziji zatezanja trbuha, budući da je druga operacija često tehnički zahtjevnija od prve.” 

Što se događa tijekom revizije zatezanja trbuha?

Vaša revizijska operacija zatezanja trbuha ovisit će o problemu koji treba ispraviti. 

Na primjer, zaostale masne naslage često se mogu ukloniti liposukcijom , a taj se postupak također može kombinirati s radiofrekvencijskim tretmanom oblikovanja tijela, kao što je BodyTite , kako bi se proizvela kontrakcija tkiva kako bi se višak kože zategao. 

Ako je pupak zarastao na neprirodan način (ponekad postane vrlo malen ili izdužen, pa izgleda kao utor), vaš bi kirurg to mogao riješiti umbilikoplastikom, prilično jednostavnim zahvatom s kratkim vremenom oporavka . 

Ponekad je pravo rješenje mini zatezanje trbuha , koje je učinkovito za osobe koje imaju višak kože i sala samo ispod pupka. 

Međutim, ako imate opuštenu kožu i/ili višak masnoće i također trebate više zatezanja mišića, punopravno sekundarno zatezanje trbuha može biti u redu. Važno je surađivati ​​sa svojim kirurgom kako biste odredili pravi plan liječenja za rezultate koje želite. 

Savjet RealSelf : Ispupčen trbuh može biti uzrokovan intraabdominalnim salom, onom vrstom koja okružuje vaše organe i koja se ne može ukloniti liposukcijom. Ako je to slučaj, promjene u prehrani mogu biti rješenje. 

Je li revizija zatezanja trbuha bolna?

Poput primarnog zatezanja trbuha, revizija abdominoplastike je veliki kirurški zahvat s dugim oporavkom, fizički i emocionalno (pacijenti često dobiju ono što se naziva “TT blues”). Očekujte da ćete uzeti najmanje dva tjedna odmora s posla. 

Pojavit će se modrice, otekline, zatezanje, a ponekad i značajna bol koju će vam kirurg pomoći da riješite lijekovima. 

Nosit ćete vezivo za abdominalnu šupljinu tijekom prvog tjedna nakon operacije, a zatim ćete biti stavljeni u kompresijsku odjeću koju ćete nositi do dva mjeseca, kako biste poduprli svoja tkiva dok zacjeljuju. 

Dobit ćete predodžbu o ishodu nakon nekoliko tjedana, ali može proći i godinu dana dok se ne vide konačni rezultati.

Powered by Aestetica Web Design © 2024