Lift-and-Fill Facelifting

Revitaliziranje kontura ruku neinvazivnim estetskim tretmanima

Želite li samouvjereno nositi odjeću bez rukava? Ako je tako, došli ste na pravo mjesto. Poliklinika Superiora nudi niz neinvazivnih zahvata koji vam mogu pomoći da postignete idealnu konturu ruke bez operacije.

Neinvazivna estetska kirurgija ruku postaje sve popularnija jer sve više ljudi nastoji poboljšati izgled svojih nadlaktica bez rizika i zastoja povezanih s tradicionalnim kirurškim zahvatima. Neinvazivni postupci oblikovanja ruku koriste različite tehnologije za ciljanje mlohave kože i opuštenih mišića, što rezultira zategnutijim i mladolikim izgledom. U ovom ćemo članku istražiti različite aspekte neinvazivnog oblikovanja ruku, uključujući vrste postupaka, procjenu kandidata, oporavak i naknadnu njegu, rezultate i održavanje, troškove i financiranje, odabir pružatelja usluga, ulogu prehrane i tjelovježbe, psihološke prednosti, pre – i upute nakon zahvata, tretmani koje nudi Poliklinika Superiora i cijene u Poliklinici Superiora.

Vrste neinvazivnih postupaka

Neinvazivni postupci oblikovanja ruku koriste različite tehnologije za postizanje željenih rezultata. Te tehnologije uključuju radiofrekvenciju, ultrazvuk, kriolipolizu i laserske tretmane. Radiofrekvencijska tehnologija koristi toplinsku energiju za ciljanje i zatezanje opuštene kože i poboljšanje izgleda ruku. Ultrazvučna tehnologija koristi visokofrekventne zvučne valove za ometanje masnih stanica i zatezanje kože. Tehnologija kriolipolize koristi niske temperature za uništavanje masnih stanica, dok laserski tretmani koriste svjetlosnu energiju za poticanje proizvodnje kolagena i zatezanje kože.

Učinkovitost, vrijeme prekida rada i cijena svake vrste postupka razlikuju se. Tretmani radiofrekvencijom općenito su učinkoviti, ali mogu zahtijevati više sesija za optimalne rezultate. Radiofrekvencijski tretmani imaju minimalno vrijeme prekida rada i oni su općenito jeftiniji od kirurških zahvata. Tretmani ultrazvukom također su učinkoviti, ali može proći nekoliko mjeseci da se vide puni rezultati. Uz tretmane ultrazvukom obično nema zastoja, a također su jeftiniji od kirurških zahvata. Tretmani kriolipolize učinkoviti su u uništavanju masnih stanica, ali mogu izazvati određenu nelagodu i zahtijevaju nekoliko tjedana da se vidljivi potpuni rezultati. Općenito nema prekida povezanih s tretmanima kriolipolize i obično su skuplji od tretmana radiofrekvencijom ili ultrazvukom.

Procjena kandidata

Nije svatko prikladan kandidat za neinvazivne postupke oblikovanja ruku. Kandidati moraju biti dobrog zdravlja i imati realna očekivanja o rezultatima postupka. Kriteriji za ocjenjivanje kandidata uključuju elastičnost kože, tonus mišića i cjelokupno zdravlje. Rizici i moguće komplikacije neinvazivnih postupaka uključuju modrice, otekline, crvenilo i privremenu obamrlost. Neophodno je razgovarati o ovim rizicima i komplikacijama sa svojim liječnikom prije zahvata.

Oporavak i naknadna njega

Neinvazivni postupci imaju minimalno vrijeme zastoja u usporedbi s tradicionalnim operacijama, ali ipak zahtijevaju određeni oporavak i naknadnu njegu. Nakon zahvata bitno je izbjegavati napornu tjelovježbu i nositi kompresijsku odjeću kako bi se otekline i modrice svele na minimum. Vaš liječnik će vam dati posebne upute o tome kako njegovati svoje ruke nakon zahvata i kada se možete vratiti svojim redovnim aktivnostima.

Rezultati i održavanje

Rezultati neinvazivnih postupaka oblikovanja ruku razlikuju se ovisno o korištenoj tehnologiji i individualnim okolnostima pacijenta. Pacijenti općenito mogu očekivati poboljšanje u oblikovanju ruke unutar nekoliko tjedana od zahvata, a optimalni rezultati pojavljuju se unutar nekoliko mjeseci. Postupci održavanja, kao što su povremene popravke ili kombiniranje neinvazivnih tretmana sa zdravim stilom života, mogu pomoći produžiti rezultate postupka.

Odabir pružatelja usluga

Odabir pravog pružatelja usluga ključan je kada se radi o neinvazivnim postupcima oblikovanja ruku. Pacijenti moraju istražiti kvalifikacije i iskustvo plastičnog kirurga ili medicinskog estetičara kojeg odaberu. Ključno je odabrati pružatelja usluga koji je certificiran i ima specijaliziranu obuku za neinvazivne estetske postupke. Pacijenti također trebaju potražiti pružatelja usluga koji ima veliko iskustvo u izvođenju specifičnog postupka koji razmatraju.

Pacijenti bi se trebali raspitati o akreditaciji ustanove i sigurnosnim protokolima kako bi bili sigurni da primaju liječenje u sigurnom okruženju. Akreditacija osigurava da ustanova zadovoljava specifične standarde i da je predana pružanju kvalitetne skrbi svojim pacijentima. Pacijenti bi također trebali provjeriti stope zadovoljstva pacijenata kod pružatelja usluga kako bi utvrdili jesu li njihovi prethodni pacijenti bili zadovoljni svojim rezultatima i ukupnim iskustvom.

Uloga prehrane i tjelovježbe

Neinvazivni postupci mogu značajno poboljšati oblik ruke, ali održavanje zdravog načina života ključno je za dugoročne rezultate. Zdrava prehrana i redovita tjelovježba mogu pomoći pacijentima u održavanju zdrave težine i tonusa mišića. Uravnotežena prehrana s dovoljno proteina i zdravih masti može pomoći u izgradnji i održavanju čiste mišićne mase, što može spriječiti opuštenu kožu. Trening otpora i kardiovaskularne vježbe mogu pomoći u toniranju i jačanju mišića ruku, što dovodi do definiranijeg i oblikovanijeg izgleda.

Psihološke dobrobiti

Poboljšano oblikovanje ruku može imati značajne psihološke prednosti, poput povećanja samopouzdanja i samopoštovanja. Pacijenti koji su zabrinuti zbog izgleda svoje ruke mogu doživjeti emocionalni stres i izbjegavati društvene situacije. Neinvazivni postupci mogu pomoći pacijentima da se osjećaju samopouzdanije i ugodnije u svojoj koži, što dovodi do ispunjenijeg i ugodnijeg života.

Upute prije i poslije postupka

Pacijenti moraju slijediti detaljne upute prije i poslije zahvata kako bi osigurali optimalne rezultate i smanjili rizik od komplikacija. Pacijenti bi trebali izbjegavati uzimanje lijekova za razrjeđivanje krvi, poput aspirina ili ibuprofena, prije zahvata, jer oni mogu povećati rizik od modrica. Pacijenti također trebaju izbjegavati izlaganje suncu i solarij prije i poslije zahvata.

Nakon zahvata, pacijenti bi trebali izbjegavati naporne vježbe i dizanje teških tereta nekoliko dana kako bi se njihovo tijelo pravilno oporavilo. Pacijenti će također možda trebati nositi kompresijsku odjeću kako bi se smanjilo oticanje i pospješilo zacjeljivanje. Neophodno je doći na sve naknadne preglede i kontaktirati pružatelja usluga ako imate bilo kakvih nedoumica.

Tretmani u Poliklinici Superiora

Poliklinika Superiora nudi različite neinvazivne postupke oblikovanja ruku, uključujući CoolSculpting, radiofrekvenciju i ultrazvučne tretmane.

CoolSculpting, također poznat kao kriolipoliza, je neinvazivni tretman za smanjenje masnoće koji zamrzava i uklanja masne stanice. Postupak je učinkovit u smanjenju pojave mlohave kože na rukama i može dati dugotrajne rezultate. Pacijenti mogu osjetiti blagu nelagodu tijekom postupka, ali nema prekida, a većina pacijenata može nastaviti s normalnim aktivnostima odmah nakon zahvata.

Radiofrekvencijski tretmani koriste energiju za zagrijavanje dubljih slojeva kože, potičući proizvodnju kolagena i zatežući opuštenu kožu. Postupak učinkovito poboljšava elastičnost kože i smanjuje pojavu opuštene kože na rukama. Pacijenti mogu osjetiti blagu nelagodu tijekom postupka, ali nema prekida, a većina pacijenata može nastaviti s normalnim aktivnostima odmah nakon zahvata.

Tretmani ultrazvukom koriste visokofrekventne zvučne valove za prodiranje u dublje slojeve kože, potičući proizvodnju kolagena i zatežući opuštenu kožu. Postupak učinkovito poboljšava elastičnost kože i smanjuje pojavu opuštene kože na rukama. Pacijenti mogu osjetiti blagu nelagodu tijekom postupka, ali nema prekida, a većina pacijenata može nastaviti s normalnim aktivnostima odmah nakon zahvata.

U Poliklinici Superiora pacijenti mogu birati između niza neinvazivnih tretmana oblikovanja ruku koji im pomažu u postizanju željenih rezultata. U nastavku je detaljan cjenik za svaki tretman:

  1. CoolSculpting – Ovaj tretman zamrzava i uklanja masne stanice na rukama, što rezultira vitkijim i zategnutijim izgledom. Prosječna cijena CoolSculptinga za ruke u Poliklinici Superiora iznosi 1200 do 2000 eura po sesiji.
  2. Radiofrekvencija – Ovaj tretman koristi toplinsku energiju za zatezanje opuštene kože i poboljšanje izgleda opuštenih mišića na rukama. Prosječna cijena radiofrekvencije za ruke u Poliklinici Superiora je 500 do 1500 eura po seansi.
  3. Ultrazvuk – Ovaj tretman koristi visokofrekventne zvučne valove za smanjenje masnoće i poboljšanje elastičnosti kože na rukama. Prosječna cijena ultrazvuka ruku u Poliklinici Superiora iznosi 500 do 1500 eura po pregledu.
  4. Kombinirani tretmani – Poliklinika Superiora nudi i kombinirane tretmane koji uključuju dva ili više od navedenih tretmana za bolje rezultate. Prosječna cijena kombiniranih tretmana za ruke u Poliklinici Superiora iznosi 2000 do 4000 eura po tretmanu.

Poliklinika Superiora također nudi pakete i promotivne ponude za svoje neinvazivne zahvate oblikovanja ruku. Ovi paketi mogu uključivati više sesija određenog postupka ili kombinaciju različitih postupaka po sniženoj cijeni. Možete kontaktirati njihovu službu za korisnike kako biste saznali više o ovim paketima i promotivnim ponudama.

Što se tiče mogućnosti financiranja, Poliklinika Superiora nudi planove plaćanja s mjesečnim ratama kako bi troškovi zahvata bili podnošljiviji. Osim toga, također nude financiranje putem tvrtki trećih strana, kao što je Medical Credit Fund, kako bi postupci bili dostupniji onima koji ne mogu platiti puni iznos unaprijed. O mogućnostima financiranja i planovima plaćanja razgovarat ćemo tijekom konzultacija, a osoblje će vas voditi kroz proces.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024