Excimer Laser estetska kirurgija

Razumijevanje podizanje kapaka: što trebate znati

Naše oči čine više od vida, one komuniciraju naše osjećaje s drugima. Estetska kirurgija kapaka radi na vraćanju otvorenijeg, osvježenog i prirodno mladolikog izgleda očima koje stare. Ako ste umorni od izgleda umornog čak i kada se osjećate odlično, možda je vrijeme da razgovarate s certificiranim estetskim kirurgom o svojim mogućnostima. U nastavku saznajte više o podizanju kapaka.

Što je podizanje kapaka?

Operacija podizanja kapaka može pomoći u vraćanju prirodno mladolikog, osvježenog izgleda očima koje izgledaju umorno i stare. Podizanje kapaka je vrlo individualiziran postupak koji može riješiti opuštenu kožu, izgladiti bore, smanjiti natečenost i ispraviti druge znakove starenja oko gornjih i donjih kapaka.

Zašto razmisliti o operaciji kapaka?

Naši kapci dom su najtanje, najnježnije kože na našem tijelu, stoga ne čudi da će se znakovi starenja oko očiju početi pojavljivati ​​ranije nego na većini drugih područja. Starenje kapaka može utjecati na izgled osobe na način koji nadilazi sam izgled starije – budući da se toliko emocija izražava našim očima, opuštena, spuštena koža kapaka može uzrokovati umoran, tužan ili čak ljutit izgled, čak i kada se osoba osjeća odlično.

Estetska kirurgija kapaka osmišljena je kako bi se suprotstavila tim promjenama i vratila očima prirodno osvježen, mladenački izgled. Rezultati mogu poboljšati život, pomažući pacijentu da se osjeća sigurnije u svoj izgled. Ako vas drugi pogrešno doživljavaju kao umorne ili uzrujane, podizanje kapaka može pomoći vašim očima da točnije prikazuju vaše emocije. Također, ako opuštena koža očnih kapaka ometa vašu sposobnost vida, operacija očnih kapaka može eliminirati problem i omogućiti vam da potpunije otvorite oči.

Odabir estetskog kirurga

Operacija kapaka ne zahtijeva samo temeljito poznavanje anatomije lica i oštro oko za estetske detalje, već i sposobnost prilagodbe kirurških tehnika potrebama pojedinog pacijenta i postizanje rezultata koji izgledaju prirodno za njegovu ili njezinu nacionalnost, dob, spol i jedinstvene crte lica. Važno je napraviti domaću zadaću prije nego što odaberete estetskog kirurga koji će vam izvesti podizanje kapaka.

Dok će rezultati biti individualizirani, dosadašnji rad estetskog kirurga najbolji je pokazatelj njegovog ili njezinog estetskog pristupa. Također, pobrinite se da estetski kirurg kojeg odaberete ima iskustva u izvođenju operacije kapaka za pacijente koji dijele vašu nacionalnost.

Odabir certificiranog estetskog kirurga osigurava da je vaš kirurg posebno obučen i iskusan u estetskoj kirurgiji, uključujući tehnike podizanja kapaka, te da će vaš zahvat biti izveden u akreditiranoj kirurškoj ustanovi. Dobijte korisne savjete o odabiru estetskog kirurga .

Mogućnosti za operaciju podizanja kapaka

Operacija podizanja kapaka zapravo obuhvaća niz različitih kirurških tehnika; koje će tehnike estetski kirurg koristiti ovisi o pacijentovoj anatomiji i posebnim promjenama koje je potrebno napraviti da bi se postigli pacijentovi ciljevi. Za bilo kojeg pacijenta podizanje kapaka može uključivati ​​operaciju gornjeg kapka, operaciju donjeg kapka ili oboje.

Operacija gornjeg kapka

Osjećate li se kao da vam oči uvijek izgledaju umorno, kao da ste nesretni ili manje budni nego što se osjećate? Čini li se da vam gornji kapci nemaju konturu ili zaklanjaju gornje trepavice? Opuštena, naborana koža na gornjim kapcima može uzrokovati ovakav izgled, a operacija gornjih kapaka može pomoći u uklanjanju viška kože i vraćanju prirodno mladenačkog oblika vašim kapcima i otvorenijem, osvježenom izgledu vaših očiju.

Operacija gornjeg kapka obično uključuje rez napravljen u prirodnom naboru iznad oka, kroz koji će vaš estetski kirurg ukloniti točnu količinu viška kože i masnoće i/ili prilagoditi okolne mišiće kako bi postigao željena poboljšanja.

Operacija donjeg kapka

Imate li natečene, opuštene “vrećice” ispod očiju zbog kojih izgledate kao da niste dobro spavali, iako imate puno energije? To je vjerojatno zbog hernije masnoće koja se skuplja ispod očiju. Iako to može postati izraženije s vremenom kako koža gubi elastičnost, natečeni donji kapci mogu se pojaviti kod pacijenata u dvadesetim godinama, zbog čega izgledaju mnogo starije nego što zapravo jesu.

Operacija donjeg kapka može biti izvrsno rješenje za korekciju podočnjaka. Postoji niz kirurških tehnika koje estetski kirurzi mogu koristiti za poboljšanje donjih kapaka; rezovi se uglavnom nalaze na vanjskom rubu donjeg kapka, odmah ispod trepavica ili unutar kapka. Vaš estetski kirurg objasnit će pristup za koji on ili ona odluči da je najbolji za vas.

Kroz rezove, vaš estetski kirurg će ukloniti ili premjestiti mast kako bi stvorio glatku, prirodnu konturu ispod kapka. Ovisno o slučaju, višak opuštene kože može se ukloniti ili se mišić donjeg kapka može zategnuti kako bi se postigli najprirodniji, učinkovitiji rezultati.

Kombinacija operacije kapaka s drugim zahvatom

Ako ste poput mnogih pacijenata, možda biste se trebali pozabaviti starenjem na nekoliko različitih područja lica. Dok sama operacija vjeđa može značajno pomladiti vaš izgled, sasvim je uobičajeno da se lifting lica , podizanje obrva ili oboje izvodi zajedno s podizanjem kapaka kako bi se postiglo sveobuhvatnije pomlađivanje lica. Podizanje obrva riješit će opuštenu kožu i duboke brazde iznad očiju, dok će lifting lica riješiti podizanje vilice, opuštenost i bore na obrazima i vratu .

Operacija podizanja kapaka i oporavak

Estetska operacija očnih kapaka izvodi se ambulantno i obično traje od 45 minuta do 2 sata, ovisno o tome radite li u isto vrijeme neki drugi zahvat ili ne. Ovisno o opsegu operacije kapaka, dobit ćete opću anesteziju ili lokalnu anesteziju s intravenskom sedacijom.

Većina obučenih, certificiranih estetskih kirurga danas koristi napredne tehnike koje eliminiraju potrebu za zavojem očiju nakon operacije, iako ćete možda dobiti lubrikant za oči koji će vam u početku malo zamagliti vid. Kada se pripremate za operaciju, dobra je ideja imati pri ruci neku od svojih omiljenih glazbe ili audioknjiga koje ćete slušati dok prvih nekoliko dana provodite odmarajući se kod kuće.

Tijekom prvih 1 do 2 tjedna nakon operacije kapaka, pacijenti obično imaju neke vidljive modrice i otekline, a vaši kapci mogu biti neobično zategnuti. Međutim, većina pacijenata navodi da više osjećaju bol nego bol. Korištenje hladnih obloga i držanje glave podignute dok spavate može pomoći u ublažavanju nelagode.

Život nakon operacije očnih kapaka

Većina pacijenata osjeća se dovoljno dobro da ode na kratka putovanja (ne vozite sami dok vam estetski kirurg ne da odobrenje za to) nakon otprilike tjedan dana i vrati se na posao 10-14 dana nakon podizanja kapaka.

Uvijek je važno slijediti upute svog estetskog kirurga nakon bilo kojeg zahvata, a nakon operacije kapaka morat ćete napraviti nekoliko posebnih, ali relativno jednostavnih izmjena kako biste osigurali da vaši novopomlađeni kapci optimalno zacijele.

  • Očekujte da će vam se oči umarati brže nego inače u prvih nekoliko tjedana i važno je pustiti ih da se odmore po potrebi. Ako vaš posao zahtijeva da stalno budete za računalom, razmislite o ponovnom radu na pola radnog vremena u početku, a zatim postupno povećavajte opterećenje kako se budete oporavljali.
  • Morate zaštititi oči od sunca i vjetra. Nosite tamne sunčane naočale s okvirima koji pružaju dovoljno pokrivenosti kad god izađete vani i slijedite upute svog estetskog kirurga o nanošenju kreme za sunčanje nakon operacije kapaka.
  • Morat ćete izbjegavati podizanje, naprezanje i saginjanje kako biste podigli stvari do 4 tjedna nakon operacije kapaka. Ovo može biti nezgodno ograničenje, ali ključno je da ne izazivate nagla povećanja krvnog tlaka dok vam rezovi ne zacijele na odgovarajući način.

Kako bi vaši rezultati izgledali najbolje

Uz zdrav način života i dobre navike njege kože, rezultati estetske operacije kapaka trebali bi trajati godinama. S nestankom viška, opuštene kože, vaše će oči uvijek izgledati bolje osvježene i mlađe nego što bi bile bez podizanja kapaka. Isto tako, ako imate operaciju donjeg kapka, oni natečeni podočnjaci će nestati. Iako ništa ne može zaustaviti normalan proces starenja, vaši će rezultati starjeti prirodno s vama.

Možete zadržati mladenački izgled svojih očiju ako svakodnevno nosite kremu za sunčanje, postanete ili ostanete nepušač te prakticirate dobre prehrambene i zdravstvene navike. Nekirurški tretmani, kao što su botox ili injekcije punila ili obnavljanje površine kože, također vam mogu pomoći da popravite svoj mladolik izgled izglađujući bore oko lica i očiju. Vaš estetski kirurg može preporučiti opcije liječenja koje će najbolje zadovoljiti vaše potrebe.

Powered by Aestetica Web Design © 2024