glumičić estetska kirurgija rinoplastika

Različite vrste zatezanja trbuha i koja je prava za vas

Razmišljate li o zatezanju trbuha, ali niste sigurni koja je vrsta prava za vas? Ne tražite dalje. Konzultirali smo se s dr. Tomicom Bagatin Poliklinikom iz Bagatina kako bismo vam pružili stručan uvid u različite dostupne vrste zatezanja trbuha.

Mučite li se s viškom kože i masnog tkiva na području trbuha? Osjećate li se nezadovoljno svojim izgledom i želite li postići zategnutiji izgled? Ako je tako, zatezanje trbuha može biti prava opcija za vas. Ali s toliko različitih dostupnih vrsta zatezanja trbuha, može biti teško odrediti koji je najprikladniji za vaše individualne potrebe. Kako bismo rasvijetlili ovu temu, konzultirali smo se sa stručnjakom na tom području, dr. Tomicom Bagatinom iz Poliklinike Bagatin u Hrvatskoj. Uz dugogodišnje iskustvo i stručnost, dr. Bagatin pružit će dragocjen uvid u različite vrste zatezanja trbuha i kako odabrati ono pravo za vas. Od malih zatezanja trbuha do zatezanja trbuha po obodu, istražit ćemo prednosti i nedostatke svake vrste kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku. Dakle, zaronimo i naučimo više o svijetu trbušnjaka!

Mini zatezanje trbuha

Mini zatezanje trbuha su idealni za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva u donjem dijelu trbuha. Zahvat uključuje pravljenje malog reza, obično ispod pupka, kako bi se uklonio višak tkiva. Rez je manji nego kod potpunog zatezanja trbuha, a vrijeme oporavka je kraće. Mini zatezanje trbuha popularan je izbor za one koje su rodile i žele se riješiti trbuščića nakon trudnoće.

Prema riječima dr. Tomice Bagatina iz Poliklinike Bagatin, “mini zatezanje trbuha odlična je opcija za pacijente koji imaju mali višak kože i masnog tkiva u donjem dijelu trbuha. To je manje invazivan zahvat od potpunog zatezanja trbuha, a zahtijeva kraće vrijeme oporavka. Također je manja vjerojatnost da će postupak ostaviti vidljiv ožiljak.”

Dr. Bagatin napominje da je mini trbušnjak posebno koristan za pacijentice koje su nedavno rodile i imaju višak kože i masnog tkiva u donjem dijelu trbuha. “Nakon trudnoće, mnoge se žene bore s ‘maminim kučićem’ kojeg se može teško riješiti samo dijetom i tjelovježbom. Mini zatezanje trbuha može pomoći u uklanjanju tog viška tkiva i pružiti pacijenticama ravniji, zategnutiji izgled.”

Tijekom zahvata, objašnjava dr. Bagatin, “ispod pupka se napravi mali rez te se ukloni višak kože i masnog tkiva, a po potrebi se mogu zategnuti i trbušni mišići”. Napominje da postupak obično traje oko jedan do dva sata, ovisno o opsegu viška tkiva pacijenta.

Što se tiče oporavka, dr. Bagatin savjetuje pacijentima da se “odmaraju i izbjegavaju naporne aktivnosti prvih nekoliko dana nakon zahvata. Većina pacijenata može se vratiti na posao i druge normalne aktivnosti unutar jednog do dva tjedna.” Također napominje da “može postojati određena nelagoda, oteklina i modrice nakon zahvata, ali ti simptomi obično nestaju unutar nekoliko tjedana.”

Potpuno zatezanje trbuha

Potpuno zatezanje trbuha idealno je za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva na cijelom području trbuha, uključujući gornji i donji dio trbuha. Postupak uključuje pravljenje reza na donjem dijelu trbuha kako bi se uklonio višak tkiva i zategnuli mišići. Ova vrsta zatezanja trbuha je opsežnija od mini zatezanja trbuha, a vrijeme oporavka je duže. Međutim, može pružiti dramatične rezultate za one koji imaju značajan višak kože i masnoće u području trbuha.

Dr. Tomica Bagatin iz Poliklinike Bagatin napominje kako je potpuno zatezanje trbuha opsežniji zahvat u odnosu na mini zatezanje. Objašnjava da se tijekom potpunog zatezanja trbuha radi veći rez preko donjeg dijela trbuha kako bi se uklonio višak kože i masnoće te zategnuli trbušni mišići. Ističe da je ova vrsta zatezanja trbuha idealna za pacijente koji imaju značajan višak kože i masnog tkiva u cijelom području trbuha, uključujući gornji i donji dio trbuha.

Dr. Bagatin dalje pojašnjava da je vrijeme oporavka kod potpunog zatezanja trbuha dulje u odnosu na mini zatezanje, a pacijentima se savjetuje odsustvo s posla za oporavak od najmanje dva tjedna. Napominje da tijekom razdoblja oporavka pacijenti mogu osjetiti otekline, modrice i nelagodu, što se može riješiti lijekovima i odgovarajućom naknadnom njegom. Također se savjetuje da pacijenti izbjegavaju teške tjelesne aktivnosti tijekom perioda oporavka.

Što se tiče rezultata, dr. Bagatin objašnjava da potpuno zatezanje trbuha može pružiti dramatična poboljšanja u izgledu trbušnog područja. Pacijenti mogu očekivati ravniji i zategnutiji trbuh, kao i značajno smanjenje viška kože i masnog tkiva. Ipak, napominje da je nakon zahvata važno da pacijenti održavaju zdrav način života, uključujući redovitu tjelovježbu i uravnoteženu prehranu, kako bi se rezultati zatezanja trbuha održali dugoročno.

Potpuno zatezanje trbuha vrlo je učinkovit postupak za pacijente koji imaju značajan višak kože i masnoće u cijelom području trbuha, uključujući gornji i donji dio trbuha. Iako je vrijeme oporavka dulje u usporedbi s malim zatezanjem trbuha, rezultati mogu biti dramatični i dugotrajni uz odgovarajuću naknadnu njegu i održavanje.

Produženo uvlačenje trbuha

Produženo zatezanje trbuha idealan je za pacijente koji imaju višak kože i masnoće na cijelom području trbuha te na bokovima (bokovi) i bokovima. Zahvat uključuje pravljenje duljeg reza od potpunog zatezanja trbuha kako bi se uklonio višak tkiva. Ova vrsta zatezanja trbuha opsežnija je i od malog i od potpunog zatezanja trbuha, a vrijeme oporavka je dulje. Međutim, može značajno poboljšati cjelokupnu konturu središnjeg presjeka.

Fleur-de-Lis zatezanje trbuha

Fleur-de-Lis zatezanje trbuha je idealno za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva na cijelom području trbuha kao i vertikalni višak kože. Postupak uključuje pravljenje vodoravnog reza preko donjeg dijela trbuha i okomitog reza od pupka do donjeg reza kako bi se uklonio višak tkiva. Ova vrsta zatezanja trbuha je opsežnija od potpunog zatezanja trbuha, a vrijeme oporavka je duže. Međutim, može značajno poboljšati cjelokupnu konturu središnjeg presjeka.

Visoko bočno napeto zatezanje trbuha

Visoko bočno napeto zatezanje trbuha idealno je za pacijente koji imaju višak kože i masnoće na cijelom području trbuha, kao i na bokovima (ljupke) i bokovima. Zahvat uključuje pravljenje duljeg reza od potpunog zatezanja trbuha i zatezanje mišića i kože kako bi se dobio zategnutiji izgled. Ova vrsta zatezanja trbuha opsežnija je i od malog i od potpunog zatezanja trbuha, a vrijeme oporavka je dulje. Međutim, može pružiti dramatične rezultate za one koji imaju značajan višak kože i masnoće u području trbuha.

Pojasna lipektomija

Pojasna lipektomija idealna je za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva na cijelom području trbuha te na leđima i bokovima. Postupak uključuje pravljenje reza oko cijelog struka kako bi se uklonio višak tkiva. Ova vrsta zatezanja trbuha je opsežnija od svih drugih vrsta zatezanja, a vrijeme oporavka je dulje. Međutim, može značajno poboljšati cjelokupnu konturu središnjeg dijela i leđa.

Kombinirano zatezanje trbuha

Kombinirano zatezanje trbuha je postupak koji kombinira više tehnika za postizanje željenih rezultata. Ova vrsta zatezanja trbuha idealna je za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva na više područja, kao što su trbuh, bokovi i bedra. Kirurg će prilagoditi postupak na temelju jedinstvenih potreba i ciljeva pacijenta.

Kombinacija zatezanja trbuha može uključivati tradicionalno zatezanje trbuha za uklanjanje viška kože i masnoće s područja trbuha, zajedno s liposukcijom za uklanjanje viška masnoće s bokova i bedara. U nekim slučajevima, kirurg također može izvesti podizanje bedara kako bi uklonio višak kože i masnoće s bedara.

Kombinirano zatezanje trbuha opsežniji je postupak od tradicionalnog zatezanja trbuha, a pacijenti trebaju očekivati dulje razdoblje oporavka. Međutim, rezultati mogu biti transformativni, s vitkijim i zategnutijim izgledom.

Cijena kombiniranog zatezanja trbuha može uvelike varirati ovisno o opsegu zahvata i stručnosti kirurga. U Hrvatskoj se cijena može kretati od 4500 do 8000 eura.

Mini Plus zatezanje trbuha

Mini plus zatezanje trbuha je modificirana verzija mini zatezanja trbuha koja je idealna za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva u donjem dijelu trbuha kao iu pubičnoj regiji. Ovaj je postupak manje invazivan od tradicionalnog zatezanja trbuha, s manjim rezom i manje uklanjanja tkiva.

Zahvat uključuje mali rez u donjem dijelu trbuha i liposukcijom uklanja višak masnoće iz pubične regije. Kirurg će zatim ukloniti malu količinu viška kože i masnoće s donjeg dijela trbuha, zatežući kožu kako bi stvorio glatkiji i zategnutiji izgled.

Mini plus zatezanje trbuha je relativno brz postupak, s kraćim razdobljem oporavka od tradicionalnih zatezanja trbuha. Međutim, rezultati možda neće biti tako dramatični kao kod drugih vrsta zatezanja trbuha.

Cijena mini plus zatezanja trbuha u Hrvatskoj može se kretati od 2500 do 4500 eura.

Obrnuto zatezanje trbuha

Obrnuto zatezanje trbuha je vrsta zatezanja trbuha koja je idealna za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva u gornjem dijelu trbuha. Zahvat uključuje pravljenje reza duž donje granice dojke i uklanjanje viška tkiva.

Tijekom zahvata kirurg će ukloniti višak kože i masnoće s gornjeg dijela trbuha, zatežući kožu kako bi se stvorio zategnutiji izgled. Rez je dobro skriven duž donje granice dojke, što smanjuje vidljive ožiljke.

Obrnuto zatezanje trbuha rjeđa je vrsta zatezanja trbuha i ne nude svi plastični kirurzi ovaj postupak. Pacijenti bi trebali pažljivo istražiti i odabrati certificiranog plastičnog kirurga s velikim iskustvom u izvođenju obrnutih zatezanja trbuha.

Cijena obrnutog zatezanja trbuha može uvelike varirati ovisno o stručnosti kirurga i opsegu postupka. U Hrvatskoj se cijena može kretati od 3500 do 7000 eura.

Obodno zatezanje trbuha

Cirkumferentno zatezanje trbuha je vrsta zatezanja trbuha koja je idealna za pacijente koji imaju višak kože i masnog tkiva na cijelom području trbuha te leđima, bokovima i stražnjici. Zahvat uključuje rez oko cijelog struka i uklanjanje viška tkiva.

Tijekom zahvata kirurg će ukloniti višak kože i masnog tkiva s područja trbuha, kao i leđa, bokova i stražnjice. Rez je dobro skriven uzduž struka, smanjujući vidljive ožiljke. Kirurg će također zategnuti preostalu kožu kako bi stvorio zategnutiji izgled.

Powered by Aestetica Web Design © 2024