protiv bora na licu

Rastući trend liposukcije kod muškaraca: Kako postići zategnutiji izgled?

Muškarci sve više okreću liposukciji kako bi postigli tijelo iz snova, bez obzira na stigmu koja je prije bila vezana za žene. Uklanjanje masnih stanica s određenih dijelova tijela može pomoći u stvaranju definiranijeg, mišićavijeg tijela koje je izazov postići samo prehranom i tjelovježbom. No, isplati li se liposukcija za muškarce? Pročitajte više o ovom postupku i saznajte kako postići moderniji i zategnutiji izgled.

Dani kada se na estetsku kirurgiju gledalo kao na čisto žensku domenu sada su prošlost. Posljednjih godina bilježi se porast broja muškaraca koji su se okrenuli liposukciji kako bi postigli željenu tjelesnu građu. Kada želimo smršavjeti, dijeta i tjelovježba su bitni, ali džepovi sala koje je teško ukloniti mogu ostati. 

Postupak liposukcije za muškarce uključuje uklanjanje masnih stanica s određenih dijelova tijela, što rezultira zategnutijim i modernijim izgledom. Najpopularnija mjesta za liposukciju među muškarcima su trbuh, prsa, bok i lice.

Ova metoda skidanja sala godinama je popularan izbor za sve koji žele poboljšati oblik tijela. Zahvaljujući tehnološkom napretku, sada možemo postići bolje rezultate nego ikad prije. Sve više muškaraca pribjegava ovom minimalno invazivnom zahvatu kako bi postigli svoja tijela iz snova, ali koji je razlog tome?

Zašto se sve više muškaraca odlučuje na liposukciju?

Nema ništa loše u nadi da ćete postići tijelo iz snova, a liposukcija je savršeno prihvatljiv način za to, bez obzira na spol. S vremenom je došlo do pomaka u stigmi koja je prije bila vezana za one koji su se poduzeli estetskim operacijama, otvarajući vrata muškarcima da se osjećaju ugodnije kad odu pod nož.

Čak i uz strogi režim, nekim muškarcima može biti teško premjestiti masnoću s određenih područja; to može biti posljedica genetike ili stanja kao što je ginekomastija, koja uzrokuje povećanje tkiva dojke kod muškaraca. 

Liposukcija rješava ovaj problem trajnim uklanjanjem masnih stanica iz tijela, sve dok pacijent radi na održavanju zdravog načina života nakon zahvata.

Mnogi muškarci odlučuju sebe staviti na prvo mjesto donoseći odluke kako bi poboljšali svoje tijelo, a sve to bez brige o tome što drugi misle. Tretman liposukcije može biti izvrstan način za jačanje samopouzdanja i samopoštovanja; na kraju krajeva, nije sramota željeti izgledati najbolje što možete i osjećati se sretno u svojoj koži.

Isplati li se liposukcija za muškarce?

Kao i kod bilo kojeg drugog oblika kozmetičkog zahvata, odluku o liposukciji ne biste smjeli uzeti olako i trebali biste biti sigurni da to radite iz pravih razloga. Sve dok postavljate realne ciljeve, znat ćete hoće li se isplatiti nastaviti s tretmanom liposukcije za muškarce.

Važno je shvatiti da liposukcija nije rješenje za mršavljenje i nije alternativa zdravom načinu života. Da bi se postupak liposukcije isplatio, morate nastaviti sa zdravom prehranom i režimom vježbanja nakon tretmana kako biste održali svoj novi oblik.

Liposukcija je kozmetički postupak, a kao i kod svake operacije, nosi određene rizike o kojima će vaš kirurg razgovarati s vama. Vaš odabrani kirurg mora vas temeljito informirati tijekom vašeg putovanja liposukcijom, uključujući obavještavanje o svim rizicima tijekom i nakon postupka.

Ako razmišljate o liposukciji za muškarce, savjetujemo vam da rezervirate konzultacije s kirurgom kvalificiranim za poduzimanje ovog zahvata na muškarcu. Ovdje ćete razgovarati o svojim ciljevima i očekivanjima kako biste bili sigurni da je postupak liposukcije za muškarce pravi za vas. 

Ako je obavi vješt i iskusan kirurg, liposukcija može biti zahvat koji će svakom muškarcu promijeniti život i pomoći vam da se osjećate sigurnije u svoj izgled.

Što čini dobrog kandidata za mušku liposukciju?

Iako liposukcija može biti uspješan način poboljšanja vašeg izgleda i općeg samopouzdanja, važno je razumjeti da postupak nije prikladan za svakoga. 

Prije nego što krenete s postupkom liposukcije za muškarce, imat ćete konzultacije sa svojim kirurgom i morate dobiti odobrenje od svog obiteljskog liječnika. Kao opće pravilo, da biste bili na liposukciji, morat ćete zadovoljiti i ove smjernice:

  • Odrasli muškarac dobrog općeg zdravlja
  • Održavali ste zdravu težinu 6-12 mjeseci prije zahvata 
  • biti nepušač
  • Postavite realne ciljeve i očekivanja za ishod postupka
  • Imati pristojan tonus mišića i elastičnost kože
  • Razumijete i ispunit ćete smjernice prije operacije i oporavka

Koja područja možete tretirati liposukcijom za muškarce?

Kao i kod postupaka liposukcije za žene, liposukcija za muškarce može se koristiti za liječenje mnogih dijelova tijela. Tehnika liposukcije se može izvoditi gdje god želite ukloniti masne naslage.

Uz to, najpopularnija područja za liposukciju među muškarcima su:

  • Trbuh/abdomen: liposukcija trbuha može pomoći u stvaranju ravnijeg, definiranijeg područja trbuha
  • Prsa: liposukcija prsa može ukloniti neželjene masne naslage, kao i pomoći smanjiti pojavu povećanog tkiva dojke (ginekomastija)
  • Bokovi (ljubavne ručke): liposukcija bokova može pomoći u stvaranju isklesanijeg profila tijela
  • Lice i vrat: liposukcija lica može pomoći u poboljšanju izgleda “duple brade”

Liposukcija eksponencijalno raste u popularnosti među muškarcima, i to s dobrim razlogom. Velika većina muškaraca koji su podvrgnuti zahvatu zadovoljni su svojim rezultatima i smatraju da je bilo vrijedno ulaganja.

Liposukcija za muškarce može se izvesti na bilo kojem području na kojem muškarac želi izgledati zategnutije i definiranije. Može ponuditi izvrsne rezultate kada ga izvodi vješt kirurg, pomažući muškarcima da se osjećaju bolje u pogledu svog izgleda i jačaju samopouzdanje.

Powered by Aestetica Web Design © 2024