Lift-and-Fill Facelifting

Psihološke prednosti povećanja brade: kako poboljšati samopouzdanje

Kada je u pitanju samopouzdanje u vlastiti izgled, oblik i veličina brade mogu igrati značajnu ulogu. Slaba ili udubljena brada može utjecati na simetriju i sklad lica, što dovodi do nezadovoljstva i niskog samopoštovanja. Tu na scenu dolazi povećanje brade kao zahvat koji može pozitivno utjecati na fizički izgled i psihičko stanje.

Povećanje brade siguran je i učinkovit način poboljšanja oblika i veličine brade, što rezultira uravnoteženijim i privlačnijim profilom lica. U ovom ćemo članku proniknuti u psihološke prednosti povećanja brade i istražiti različite vrste postupaka, proces koji je uključen te rizike i komplikacije povezane s njim. Također ćemo pružiti uvid u iskustva pacijenata Poliklinike Aesthete, jedne od vodećih hrvatskih klinika za povećanje podbratka.

Definicija povećanja brade: Povećanje brade je kozmetički postupak koji ima za cilj povećati oblik i veličinu brade. Može se postići različitim metodama, uključujući implantate za bradu, kliznu genioplastiku i injekcijska punila.

Prednosti povećanja brade: Povećanje brade može poboljšati harmoniju lica, uravnotežiti crte lica i poboljšati samopoštovanje i samopouzdanje.

Pregled postupka povećanja brade: Postupak povećanja brade obično uključuje konzultacije s kirurgom, pripremu za operaciju, anesteziju, ugradnju implantata ili genioplastiku, proces oporavka te moguće rizike i komplikacije.

Važnost brade u izgledu lica

Anatomija brade: Brada je istaknuta značajka donjeg dijela lica koja se sastoji od kosti i mekog tkiva.

Kako brada utječe na izgled lica: Veličina i oblik brade mogu značajno utjecati na harmoniju i ravnotežu lica.

Uloga brade u samopoštovanju: Dobre proporcije i definirana brada mogu pridonijeti pozitivnoj slici o sebi i povećanom samopoštovanju.

Vrste povećanja brade

Implantati za bradu: Implantati za bradu uključuju postavljanje silikonskog implantata u bradu kako bi se povećala njezina veličina i oblik.

Klizna genioplastika: Klizna genioplastika je kirurški zahvat koji uključuje pomicanje bradne kosti kako bi se postigao željeni oblik i veličina.

Injekcijski fileri: Injekcijski fileri mogu se koristiti za konturiranje i povećanje brade bez potrebe za operacijom.

Postupak povećanja brade

Konzultacije s kirurgom: Tijekom konzultacija, kirurg će procijeniti pacijentovu bradu i strukturu lica, razgovarati o pacijentovim ciljevima i preporučiti najbolji način djelovanja.

Priprema za operaciju: pacijenti će možda trebati obaviti neke pripreme prije operacije, kao što je izbjegavanje određenih lijekova i organiziranje prijevoza nakon operacije.

Anestezija: Povećanje brade može se izvesti u općoj anesteziji ili lokalnoj anesteziji sa sedativima.

Ugradnja implantata ili genioplastika: Odabrana metoda povećanja brade odredit će specifičnosti kirurškog zahvata.

Proces oporavka: Vrijeme oporavka varirat će ovisno o metodi povećanja brade, ali pacijenti će obično osjećati otekline, modrice i nelagodu nekoliko dana ili tjedana.

Rizici i komplikacije: Mogući rizici i komplikacije povećanja brade uključuju infekciju, krvarenje, oštećenje živaca, pomicanje implantata i nezadovoljstvo rezultatima.

Psihološki učinak povećanja brade

Povećanje samopoštovanja: Mnogi pacijenti prijavljuju povećano samopoštovanje i samopouzdanje nakon povećanja brade, jer se osjećaju privlačnije i uravnoteženije.

Poboljšano samopouzdanje: Poboljšana slika o sebi i samopouzdanje mogu imati pozitivan učinak na različite aspekte života, uključujući osobne odnose, prilike za karijeru i društvene interakcije.

Psihološke studije o učincima povećanja brade: Nekoliko je studija pokazalo pozitivne psihološke učinke povećanja brade, uključujući poboljšanu sliku tijela, samopoštovanje i kvalitetu života.

Prednosti povećanja brade u Poliklinici Aesthete

Poliklinika Esthete koristi naprednu tehnologiju i tehnike kako bi svojim pacijentima osigurala najbolju moguću skrb. Koriste najsuvremeniju 3D sliku kako bi pomogli pacijentima da vizualiziraju potencijalne rezultate povećanja brade. To omogućuje pacijentima da donesu informirane odluke o veličini i obliku svog implantata ili opsegu svoje genioplastike.

Također koriste napredne kirurške tehnike kako bi smanjili ožiljke i osigurali rezultate prirodnog izgleda. Kirurzi Poliklinike Aesthete vješti su kako u tradicionalnoj ugradnji implantata u bradu tako iu kliznoj genioplastici. Koriste najnovije tehnike i tehnologije kako bi osigurali da svaki pacijent dobije individualiziranu skrb i najbolje moguće rezultate.

Skrb usmjerena na pacijenta

Poliklinika Aesthete ima pristup povećanju brade usmjeren na pacijenta. Oni razumiju da svaki pacijent ima jedinstvene potrebe i ciljeve i nastoje pružiti individualiziranu skrb svakom pacijentu. Oni nude personalizirane konzultacije kako bi razumjeli pacijentove ciljeve i dali preporuke na temelju njihove jedinstvene anatomije i strukture lica.

Kirurzi i medicinsko osoblje Poliklinike Aesthete jako se brinu kako bi svaki pacijent bio udoban i dobro informiran tijekom cijelog procesa. Daju detaljne upute prije i poslije operacije kako bi se osigurao nesmetan i uspješan oporavak.

Tko je dobar kandidat za povećanje brade?

Dobri kandidati za povećanje brade su osobe koje su dobrog općeg zdravlja i imaju realna očekivanja od postupka. Možda imaju slabu ili udubljenu bradu koju bi željeli popraviti. Također mogu imati bradu koja nije u proporciji s ostatkom lica.

Koliko dugo traje postupak?

Trajanje zahvata povećanja brade ovisi o vrsti zahvata koji se izvodi. Općenito, operacija ugradnje brade traje oko 30 minuta do sat vremena, dok klizna genioplastika traje oko 1-2 sata. Nekirurško povećanje brade može trajati samo nekoliko minuta.

Je li povećanje brade bolno?

Zahvat povećanja brade obično se izvodi pod anestezijom, tako da pacijenti ne osjećaju bol tijekom zahvata. Međutim, nakon zahvata može se javiti određena nelagoda i oteklina. Lijekovi protiv bolova i hladni oblozi mogu se koristiti za ublažavanje bilo kakve nelagode.

Koji su rizici i komplikacije?

Kao i svaki kirurški zahvat, povećanje brade nosi određene rizike i moguće komplikacije. To može uključivati infekciju, krvarenje, oštećenje živaca, pomicanje implantata i nezadovoljstvo rezultatima. Međutim, rizici se mogu svesti na najmanju moguću mjeru odabirom kvalificiranog i iskusnog kirurga, pridržavanjem svih prije- i postoperativnih uputa i pomnim praćenjem procesa zacjeljivanja.

Povećanje brade može pružiti brojne psihološke prednosti, uključujući povećano samopoštovanje, poboljšano samopouzdanje i pozitivniju sliku o sebi. Također može poboljšati ravnotežu i proporcije lica, što dovodi do privlačnijeg izgleda.

Ako razmišljate o povećanju brade, važno je dobro istražiti i odabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga. Poliklinika Esthete nudi skrb usmjerenu na pacijenta, naprednu tehnologiju i tehnike te vješte kirurge kako bi osigurali najbolje moguće rezultate. Uz pravilno planiranje, pripremu i naknadnu njegu, povećanje brade može biti siguran i učinkovit način da poboljšate svoj izgled i podignete samopouzdanje.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024