nanotehnologija estetska kirurgija

Primjena nanotehnologije u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj

Plastična kirurgija je tijekom godina napredovala, a uvođenjem nanotehnologije napravila je veliki korak naprijed. Nanotehnologija je revolucionirala područje plastične kirurgije u Hrvatskoj, omogućujući kirurzima da ponude bolje rezultate nego ikad prije. Od poboljšanja izgleda kože do smanjenja znakova starenja, nanotehnologija je omogućila pacijentima da postignu željeni izgled uz minimalnu nelagodu i zastoj.

Nanotehnologija je polje koje se brzo razvija i uključuje manipulaciju materijom na molekularnoj i atomskoj razini. U plastičnoj kirurgiji nanotehnologija se koristi za poboljšanje preciznosti i učinkovitosti kirurških zahvata, kao i za poboljšanje procesa zacjeljivanja i smanjenje rizika od komplikacija. Nanotehnologija nudi nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne metode, uključujući mogućnost ciljanja specifičnih stanica ili tkiva, minimiziranje ožiljaka i poboljšanje cjelokupnog estetskog ishoda postupka.

Plastična kirurgija u Hrvatskoj ima dugu i bogatu povijest koja seže još u rano 20. stoljeće. Tijekom godina, područje se značajno razvilo, s napretkom u kirurškim tehnikama i uvođenjem novih tehnologija. Danas je plastična kirurgija uspješna industrija u Hrvatskoj, sa širokim rasponom klinika i praktičara koji pacijentima nude različite postupke.

Aktualne primjene nanotehnologije u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj

Nanotehnologija se trenutno koristi u raznim zahvatima plastične kirurgije u Hrvatskoj, uključujući facelifting, povećanje grudi i liposukciju. Jedna od primjena nanotehnologije u plastičnoj kirurgiji koja najviše obećava je razvoj nanomaterijala koji se mogu koristiti za poboljšanje strukturalnog integriteta implantata, smanjujući rizik od puknuća i drugih komplikacija. Nanotehnologija se također koristi za poboljšanje procesa zacjeljivanja i smanjenje ožiljaka, omogućujući pacijentima brži oporavak i bolje estetske rezultate.

Nanotehnologija u estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj

Nanotehnologija je posljednjih godina revolucionirala područje plastične kirurgije, nudeći inovativna rješenja koja prije nisu bila moguća. Korištenje nanotehnologije u estetskoj kirurgiji omogućilo je plastičnim kirurzima postizanje boljih rezultata i preciznijih rezultata s manje komplikacija. U Hrvatskoj je došlo do značajnog povećanja primjene nanotehnologije u estetskoj kirurgiji, posebice u zahvatima vezanim uz crte lica. U ovom odjeljku istražit ćemo različite načine na koje se nanotehnologija koristi u estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj.

Poboljšanje izgleda kože

Jedna od najznačajnijih prednosti nanotehnologije u estetskoj kirurgiji je njezina sposobnost poboljšanja izgleda kože. Koža je najveći organ u tijelu i često prva pokazuje znakove starenja.

U Hrvatskoj plastični kirurzi koriste nanotehnologiju za razvoj novih tretmana za pomlađivanje kože. Primjerice, u Poliklinici Medikol nanofrakcijskim radiofrekvencijskim uređajem Venus Viva tretiraju ožiljke od akni, bore i hiperpigmentacije. Ova tehnologija koristi sićušne igle za stvaranje mikroskopskih rana na koži, koje potiču prirodni proces zacjeljivanja tijela i potiču proizvodnju kolagena. Rezultat je glatkija koža mlađeg izgleda sa smanjenim znakovima starenja.

Smanjenje znakova starenja

Estetska kirurgija odavno se koristi za ublažavanje znakova starenja, no uz nanotehnologiju plastični kirurzi u Hrvatskoj mogu postići još bolje rezultate. Nanočestice se mogu koristiti za isporuku sredstava protiv starenja izravno u kožu, gdje mogu imati dublji učinak. Primjerice, u Poliklinici Bagatin koriste nanopunilo Ellansé za postizanje dugotrajnijih rezultata od tradicionalnih punila. Ellansé koristi jedinstvenu tehnologiju pod nazivom PolyCaproLactone (PCL) za poticanje proizvodnje kolagena i vraćanje volumena koži. Rezultat je mladenačkiji izgled koji može trajati i do dvije godine.

Poboljšanje crta lica

Još jedno područje u kojem se nanotehnologija koristi u estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj je poboljšanje crta lica. Nanočestice se mogu koristiti za oblikovanje i oblikovanje lica, stvarajući skladniji izgled. Primjerice, u Glumičić Medical Groupu koriste tehniku nanofat grafting kako bi dali volumen licu. Ova tehnika uključuje uzimanje masnih stanica iz tijela pacijenta, njihovu obradu pomoću nanotehnologije i njihovo ubrizgavanje u lice. Rezultat je poboljšanje prirodnijeg izgleda koje može trajati nekoliko godina.

Rizici i razmatranja

Dok uporaba nanotehnologije u estetskoj kirurgiji nudi mnoge prednosti, važno je uzeti u obzir moguće rizike i nedostatke. Neki pacijenti mogu doživjeti nuspojave na nanočestice, poput upale ili infekcije. Također postoji rizik od prekomjerne korekcije, što može dovesti do neprirodnog izgleda. Osim toga, troškovi postupaka temeljenih na nanotehnologiji mogu biti viši od tradicionalnih metoda.

Buduće aplikacije

Kako se područje nanotehnologije i dalje razvija, postoji veliki potencijal za njezinu primjenu u estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj. Novi materijali i tehnike neprestano se razvijaju, nudeći uzbudljive mogućnosti za budućnost plastične kirurgije. Na primjer, istraživači trenutno istražuju korištenje nanobota za isporuku lijekova i drugih tretmana izravno u stanice.

Poliklinika Medikol

Poliklinika Medikol vodeća je klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja nudi širok spektar zahvata, od pomlađivanja lica do oblikovanja tijela. Klinika ima snažan fokus na korištenje inovativnih tehnologija, uključujući nanotehnologiju, kako bi poboljšala učinkovitost i sigurnost svojih postupaka. Tim iskusnih plastičnih kirurga i medicinskih sestara Poliklinike Medikol posvećen je pružanju najkvalitetnije skrbi pacijentima, koristeći najnovije tehnike i tehnologije za postizanje optimalnih rezultata.

Poliklinika Bagatin

Poliklinika Bagatin još je jedna vodeća klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj poznata po korištenju naprednih tehnologija, uključujući nanotehnologiju. Klinika nudi širok izbor zahvata, uključujući povećanje grudi, liposukciju i zatezanje lica. Tim vještih plastičnih kirurga i medicinskih stručnjaka Poliklinike Bagatin predano pruža pacijentima personaliziranu njegu i pažnju, koristeći najnovije tehnike i tehnologije za postizanje najboljih mogućih rezultata.

Glumičić Medical Group

Glumičić Medical Group je klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja je poznata po korištenju inovativnih tehnologija, uključujući nanotehnologiju. Klinika nudi širok raspon zahvata, od povećanja grudi do oblikovanja tijela, a poznata je po postizanju izvrsnih rezultata. Tim iskusnih plastičnih kirurga i medicinskih stručnjaka Glumičić Medical Group posvećen je pružanju personalizirane njege pacijentima, koristeći najnovije tehnike i tehnologije za postizanje optimalnih rezultata.

Poliklinika Sinteza

Poliklinika Sinteza još je jedna klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja prednjači u korištenju naprednih tehnologija u svojim postupcima, uključujući nanotehnologiju. Klinika nudi širok raspon zahvata plastične kirurgije, uključujući pomlađivanje lica, povećanje grudi i oblikovanje tijela.

Poliklinika Sinteza koristi nanotehnologiju kako bi poboljšala sigurnost i učinkovitost svojih postupaka. Na primjer, koriste presađivanje nanomasti za poboljšanje kvalitete i teksture kože, kao i za popunjavanje bora i bora. Ova tehnika uključuje korištenje malih količina pacijentove vlastite masti, koja se obrađuje pomoću nanotehnologije kako bi se izolirale i pročistile najkorisnije komponente. Pročišćena mast se zatim ubrizgava u lice pacijenta, gdje može poboljšati kvalitetu kože i smanjiti pojavu bora.

Osim korištenja nanofat graftinga, Poliklinika Sinteza koristi i druge napredne tehnologije, poput ultrazvučnih i radiofrekvencijskih uređaja, kako bi postigli optimalne rezultate u svojim zahvatima plastične kirurgije.

Gledajući u budućnost, očekuje se da će se uporaba nanotehnologije u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj nastaviti razvijati i širiti. Istraživači istražuju korištenje novih materijala i tehnika za poboljšanje sigurnosti, učinkovitosti i preciznosti postupaka plastične kirurgije.

Jedno područje potencijalnog budućeg razvoja je korištenje nanobota, koji su sićušni roboti koji se mogu programirati da obavljaju određene zadatke unutar tijela. U plastičnoj kirurgiji nanoboti bi se mogli koristiti za dostavu lijekova ili drugih terapeutskih sredstava izravno na mjesto kirurškog zahvata, smanjujući rizik od nuspojava i poboljšavajući učinkovitost liječenja.

Drugo područje potencijalnog razvoja je uporaba nanomaterijala, kao što su nanočestice, u kirurškim implantatima. Ovi bi materijali mogli poboljšati biokompatibilnost implantata, smanjujući rizik od odbacivanja i poboljšavajući njihovu dugoročnu sigurnost i učinkovitost.

Uporaba nanotehnologije u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj nudi niz prednosti u odnosu na tradicionalne metode, uključujući povećanu preciznost, smanjenje ožiljaka i brže vrijeme oporavka. Kako klinike za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj nastavljaju usvajati napredne tehnologije poput nanotehnologije, pacijenti mogu očekivati još naprednije i učinkovitije postupke u budućnosti. Međutim, važno je pažljivo razmotriti moguće rizike i nedostatke bilo koje nove tehnologije prije nego što je usvojite u kliničkoj praksi. Kao i uvijek, sigurnost i dobrobit pacijenata moraju ostati glavni prioritet u svakom zahvatu plastične kirurgije.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024