plastična kirurgija

Primjena dermalnih filera u nekirurškom pomlađivanju lica u Hrvatskoj

Tražite način da pomladite svoj izgled bez odlaska pod nož? Ne tražite dalje od dermalnih punila. Ovi nekirurški tretmani postaju sve popularniji, i to s dobrim razlogom. U ovom ćemo članku istražiti primjenu dermalnih filera u nekirurškom pomlađivanju lica u Hrvatskoj te odgovoriti na neka od najčešćih pitanja o zahvatu.

Pomlađivanje lica postalo je popularan kozmetički tretman posljednjih godina, a mnogi ljudi traže nekirurške opcije za rješavanje znakova starenja. Dermalni fileri jedna su od takvih opcija, a njihova je popularnost porasla zbog sposobnosti vraćanja volumena, izglađivanja bora i bora te poboljšavanja crta lica uz minimalno vrijeme zastoja i bez operacije. U ovom članku detaljnije ćemo se pozabaviti primjenom dermalnih filera u nekirurškom pomlađivanju lica u Hrvatskoj, posebice u Poliklinici LF u Zagrebu.

Prednosti dermalnih filera u nekirurškom pomlađivanju lica

Dermalni fileri nude nekoliko prednosti u odnosu na kirurške postupke, uključujući minimalno vrijeme zastoja, bez ožiljaka i rezultate prirodnog izgleda. Rezultati mogu trajati do 18 mjeseci, a tretman je relativno brz i jednostavan.

Dr. Boris Filipović iz Poliklinike LF ističe ključne prednosti dermalnih filera u nekirurškom pomlađivanju lica. Napominje da dermalni fileri pružaju sigurnu i prikladnu alternativu kirurškim zahvatima, koji zahtijevaju duže vrijeme oporavka i mogu dovesti do ožiljaka. Također napominje da dermalni fileri mogu ponuditi rezultate prirodnog izgleda koji traju do 18 mjeseci, što ih čini privlačnom opcijom za pacijente koji žele poboljšati svoj izgled bez podvrgavanja invazivnim operacijama.

Prema riječima dr. Filipovića, jedna od primarnih prednosti dermalnih filera je njihova sposobnost vraćanja volumena dijelovima lica koji su starenjem izgubili punoću. To može uključivati obraze, usne i nazolabijalne bore, što su uobičajena područja gdje dolazi do gubitka volumena. Ubrizgavanjem dermalnih punila u ta područja, objašnjava, pacijenti mogu postići mlađahniji i pomlađeni izgled, bez potrebe za operacijom.

Naglašava: “Dermalni fileri su fantastična opcija za nekirurško pomlađivanje lica, s nekoliko prednosti u odnosu na kirurške zahvate. Nude minimalno vrijeme zastoja, bez ožiljaka i rezultate prirodnog izgleda koji mogu trajati do 18 mjeseci. Tretman je relativno brz i jednostavno, za manje od sat vremena. Cijene u LF klinici u Zagrebu kreću se od 250-500 € po štrcaljki, ovisno o vrsti punila.”

Također dodaje: “Dermalni fileri mogu se koristiti za vraćanje volumena obrazima, usnama i nazolabijalnim borama, a također mogu smanjiti pojavu sitnih linija i bora. To se postiže ubrizgavanjem filera izravno u zahvaćena područja, gdje zapunjuje kožu i zaglađuje sve bore i nabore. Ključno je odabrati kvalificiranog i iskusnog pružatelja usluga kako bi tretman bio siguran i učinkovit.”

Prednosti filera hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja se nalazi u tijelu i koja privlači vodu i daje volumen koži. Fileri hijaluronske kiseline, kao što su Restylane i Juvederm, mogu se koristiti za dodavanje volumena obrazima, usnama i nazolabijalnim borama. Također mogu smanjiti pojavu finih linija i bora. Cijene hijaluronskih filera u Poliklinici LF kreću se od 250 do 500 € po špricu, ovisno o području koje se tretira. Fileri hijaluronske kiseline popularni su jer su biokompatibilni, što znači da je mala vjerojatnost da će izazvati alergijsku reakciju.

Kombinirani tretmani s dermalnim punilima

Kombinirani tretmani s dermalnim filerima mogu poboljšati rezultate pomlađivanja lica. Na primjer, dermalni fileri mogu se kombinirati s botoksom, kemijskim pilinzima i laserskim resurfacingom kako bi se postiglo sveobuhvatnije pomlađivanje lica. Kombinirani tretmani također mogu pomoći produžiti vijek trajanja dermalnih filera. Cijene kombiniranih tretmana u Poliklinici LF variraju ovisno o konkretnom planu liječenja.

Stručnost praktičara u Hrvatskoj

Odabir kvalificiranog i iskusnog praktičara ključan je pri razmatranju dermalnih filera. U Poliklinici LF svi praktičari su liječnici s bogatim iskustvom u estetskoj medicini. Cijene dermalnih filera u Poliklinici LF odražavaju stručnost praktičara. Pacijenti mogu biti sigurni da će dobiti siguran i učinkovit tretman.

Konturiranje lica dermalnim filerima

Dermalni fileri ne služe samo za vraćanje volumena i zaglađivanje bora, već se mogu koristiti i za oblikovanje lica. Tretman uključuje ubrizgavanje filera u određena područja lica kako bi se stvorio definiraniji i isklesaniji izgled. Na primjer, fileri se mogu koristiti za definiranje linije čeljusti, naglašavanje jagodičnih kostiju i stvaranje izraženije brade.

Dr. Filipović objašnjava: “Konturiranje lica dermalnim filerima popularan je nekirurški kozmetički tretman koji pacijentima može pomoći u postizanju definiranijeg i isklesanijeg izgleda. Tretman uključuje ubrizgavanje punila u određena područja lica kako bi se poboljšala i oblikovala konture lica. To može uključivati definiranje linije čeljusti, naglašavanje jagodica i stvaranje izraženije brade.” i dodaje: “Konturiranje lica dermalnim filerima minimalno je invazivan postupak koji nudi nekoliko prednosti u odnosu na kirurške mogućnosti, uključujući nedostatak vremena i manji rizik od komplikacija. Također se može izvoditi u kombinaciji s drugim nekirurškim tretmanima, kao što je Botox, postići sveobuhvatnije pomlađivanje lica.”

Dr. Filipović također napominje kako rezultati oblikovanja lica dermalnim filerima traju i do 18 mjeseci, a tretman je relativno brz i jednostavan te traje manje od sat vremena. Međutim, ključno je odabrati kvalificiranog i iskusnog pružatelja usluga kako bi se osiguralo da je tretman siguran i učinkovit, te da su rezultati prirodnog izgleda i proporcionalni crtama lica pacijenta.

U Poliklinici LF liječnici koriste niz različitih filera za postizanje željene konture, uključujući hijaluronsku kiselinu, kalcijev hidroksilapatit i polilaktičnu kiselinu. Cijene konturiranja lica dermalnim filerima kreću se od 300 do 700 € po špricu, ovisno o području koje se tretira.

Postupni rezultati s dermalnim punilima

Jedna od ključnih prednosti dermalnih filera je da su rezultati postupni i suptilni. Za razliku od kirurških zahvata, gdje su rezultati trenutni i dramatični, filera omogućuju pacijentima postizanje željenog ishoda postupno tijekom vremena. Ovaj postupni pristup također olakšava prilagođavanje plana liječenja prema potrebi.

U Poliklinici LF liječnici blisko surađuju sa svojim pacijentima kako bi razvili plan liječenja koji odgovara njihovim specifičnim potrebama i ciljevima. Cijena dermalnih filera u Poliklinici LF odražava postupnost i suptilnost tretmana.

Kako se pripremiti za tretman dermalnim filerom

Prije nego što se podvrgnete tretmanu dermalnim filerom, neophodno je pravilno se pripremiti kako biste osigurali optimalne rezultate. Pacijenti bi trebali razgovarati o svim medicinskim stanjima ili lijekovima s liječnikom kako bi bili sigurni da nema kontraindikacija za liječenje.

Osim toga, pacijenti bi prije tretmana trebali izbjegavati lijekove za razrjeđivanje krvi, alkohol i pretjerano izlaganje suncu. Liječnici Poliklinike LF daju detaljne upute za pripremu kako bi se osigurali optimalni rezultati.

Tehnika ubrizgavanja i sigurnost

Tehnika ubrizgavanja koja se koristi za dermalne filera ključna je za postizanje sigurnih rezultata prirodnog izgleda. U Poliklinici LF liječnici koriste kombinaciju tehnika, uključujući linearno uvlačenje niti, šrafiranje i lepezasto, kako bi osigurali optimalne rezultate i smanjili rizik od komplikacija.

Liječnici također koriste visokokvalitetne dermalne filera koje je odobrila FDA kako bi osigurali sigurnost pacijenata. Cijene u Poliklinici LF odražavaju sigurnosne mjere i tehniku ubrizgavanja koju koriste liječnici.

Pomlađivanje čeljusti dermalnim filerima u Hrvatskoj

Dermalni fileri također se mogu koristiti za pomlađivanje linije čeljusti dodavanjem volumena tom području i stvaranjem definiranijeg i mladolikijeg izgleda. Ovaj tretman posebno je popularan kod pacijenata koji su zbog starenja izgubili volumen u donjem dijelu lica.

U Poliklinici LF liječnici koriste niz filera za postizanje željenog rezultata, uključujući hijaluronsku kiselinu, kalcijev hidroksilapatit i polilaktičnu kiselinu. Cijene pomlađivanja čeljusti dermalnim filerima kreću se od 300 do 700 € po štrcaljki, ovisno o količini potrebnog filera.

Dermalni fileri postali su sve popularniji u nekirurškom pomlađivanju lica zbog svoje sposobnosti vraćanja volumena, izglađivanja bora i sitnih linija te poboljšavanja crta lica uz minimalno vrijeme zastoja i bez operacije. U Poliklinici LF u Zagrebu, Hrvatska, pacijenti imaju pristup nizu različitih filera i kombiniranih tretmana, koje provode iskusni i kvalificirani praktičari.

Dok cijena dermalnih filera varira ovisno o vrsti filera koji se koristi i području koje se tretira, cijene u Poliklinici LF odražavaju stručnost praktičara, mjere sigurnosti i visokokvalitetne filere koji se koriste. Prije nego što se podvrgnete bilo kojem tretmanu dermalnim punilom, važno je odabrati kvalificiranog i iskusnog praktičara i pravilno se pripremiti kako biste osigurali optimalne rezultate.

Često postavljena pitanja 

P: Što su dermalni fileri i kako se koriste u nekirurškoj revitalizaciji lica?
O: Dermalni fileri su gelovi koji se ubrizgavaju u kožu kako bi se ispunili nedostaci, popunile bore i dali mladenački izgled licu. Najčešći sastojak je hijaluronska kiselina, koja privlači vodu i pomaže koži da ostane hidratizirana. Ovaj postupak se obično izvodi u klinici od strane licenciranih stručnjaka za estetiku.

P: Koliko dugo traje tretman dermalnim filerima?
O: Tretman dermalnim filerima obično traje između 15 i 30 minuta, ovisno o količini filera koji se koristi i na području lica koje se tretira. Nakon tretmana, pacijent se može vratiti u svoj uobičajeni ritam života gotovo odmah.

P: Koji su najčešći nuspojave tretmana dermalnim filerima?
O: Nuspojave tretmana dermalnim filerima obično su blage i kratkotrajne, uključujući oticanje, crvenilo i modrice na mjestu ubrizgavanja. Ove nuspojave obično nestaju nakon nekoliko dana.

P: Koliko često bih trebao/a ponavljati tretman dermalnim filerima?
O: Trajanje učinka tretmana dermalnim filerima ovisi o vrsti filera i području lica koje se tretira. U prosjeku, učinak traje između 6 i 18 mjeseci. Nakon toga, možete odlučiti hoćete li ponoviti tretman kako biste održali željeni izgled.

Powered by Aestetica Web Design © 2024