rinoplastika

Prijenos masnog tkiva je pomoć pri korekciji volumena lica

Prijenos masnog tkiva je novi trend u plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji za korekciju volumena lica. Michelle Hardaway, certificirana plastična i rekonstruktivna kirurginja, tvrdi da prijenos masti na lice može pomoći u povratku elastičnosti kože i vraćanju punoće lica. Saznajte više o prijenosu masnog tkiva, kako se izvodi i koje su prednosti u usporedbi s drugim metodama korekcije lica.

Pacijenti podvrgnuti plastičnoj kirurgiji koji imaju problematičan gubitak volumena lica zbog starenja mogli bi povratiti mladenačkiji izgled uz pomoć prijenosa masnog tkiva, prema Michelle Hardaway, dr. med., FACS, certificiranoj plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji u Aesthetic Plastic Surgery i Laser Center u Farmingtonu, Mich.

Prijenos masti može se koristiti sam ili u kombinaciji s faceliftingom kako bi se pacijentima pomoglo u elastičnosti kože i vraćanju volumena lica, kaže Hardaway. U usporedbi s filerima poput hijaluronske kiseline i drugih, prijenos masnoće na lice može dati bolju korekciju u jednom tretmanu i dati dugotrajnije rezultate od filera, tvrdi ona.

“Kod prijenosa masti, masnoća se obično skuplja iz donjeg dijela trbuha liposukcijom i zatim se ubrizgava u lice u područja gubitka volumena”, kaže Hardaway. „Sakupljena masnoća ubrizgava se poput punila (hijaluronske kiseline poput Juvéderma ili Restylanea) kako bi se ispravio gubitak volumena koji se najčešće nalazi u obrazima, sredini lica, nazolabijalnim borama i usnama. Rezultati uključuju povećanu elastičnost kože i puniji volumen lica, što omogućuje glatkiju i mlađu kožu.”

Hardaway je otkrio da su pacijenti koji izbjegavaju pušenje i prekomjerni unos kofeina iskusili poboljšano preživljavanje sala i dugotrajnije rezultate.

“Kada se uspoređuje prijenos masnoće s lica sa standardnim filerima, postoje očekivane prednosti i mane za svaki”, zaključuje Hardaway. “Pacijenti će obično doživjeti više početne postoperativne otekline s prijenosom masnoće u usporedbi s punilima. Prijenos masti ima dugotrajniji rezultat, ali potreban je kirurški zahvat za sakupljanje masti. S punilima je često potrebno više štrcaljki proizvoda za odgovarajuću korekciju, a pacijentu će možda trebati dodatni tretman svake jedne do dvije godine.”

Često postavljena pitanja 

P: Što je presađivanje masnog tkiva?
O: Presađivanje masnog tkiva je postupak u kojem se masti skupljaju iz jednog dijela tijela i ubrizgavaju u drugi dio tijela kako bi se korigirao gubitak volumena i poboljšala elastičnost kože.

P: Kako se izvodi postupak presađivanja masnog tkiva?
O: U postupku presađivanja masnog tkiva, masnoća se obično skuplja iz donjeg dijela trbuha liposukcijom, a zatim se ubrizgava u područja lica koja su izgubila volumen.

P: Kako prijenos masnog tkiva pomaže u korekciji volumena lica?
O: Prijenos masnog tkiva pomaže u korekciji volumena lica tako što se skupljena masnoća ubrizgava u područja lica koja su izgubila volumen, poput obrazima, sredini lica, nazolabijalnim borama i usnama.

P: Koji su prednosti presađivanja masnog tkiva u usporedbi s drugim metodama korekcije volumena lica?
O: Prednosti presađivanja masnog tkiva u usporedbi s drugim metodama korekcije volumena lica uključuju dugotrajnije rezultate i manju potrebu za ponovljenim tretmanima.

P: Koji su nedostaci presađivanja masnog tkiva u usporedbi s drugim metodama korekcije volumena lica?
O: Nedostaci presađivanja masnog tkiva u usporedbi s drugim metodama korekcije volumena lica uključuju veću početnu postoperativnu oteklinu i potrebu za kirurškim zahvatom za skupljanje masti.

P: Koliko dugo traju rezultati presađivanja masnog tkiva?
O: Rezultati presađivanja masnog tkiva mogu biti dugotrajni, ali potrebno je voditi brigu o svom zdravlju kako bi se osiguralo optimalno preživljavanje masti.

P: Tko može biti kandidat za presađivanje masnog tkiva?
O: Kandidati za presađivanje masnog tkiva uključuju osobe koje žele korigirati gubitak volumena lica zbog starenja i imaju dovoljno masnog tkiva za skupljanje.

Powered by Aestetica Web Design © 2024