Lift-and-Fill Facelifting

Pregled novih tehnoloških dostignuća u plastičnoj kirurgiji

U posljednjih nekoliko godina, plastična kirurgija u Hrvatskoj je doživjela značajan napredak zahvaljujući novim tehnologijama koje omogućuju preciznije, prilagođenije i manje invazivne zahvate, uključujući 3D ispis, virtualnu stvarnost, proširenu stvarnost, robotiku, lasersku tehnologiju i nekirurške postupke.

Plastična kirurgija je u posljednjih nekoliko godina napredovala, s tehnološkim napretkom koji je transformirao ovo područje i pružio nove mogućnosti pacijentima. Hrvatska je postala popularno odredište za one koji traže plastičnu kirurgiju, s mnogim klinikama koje nude najnovija tehnološka dostignuća na tom području. U ovom ćemo članku istražiti različite aspekte tehnologije koja se koristi u plastičnoj kirurgiji, fokusirajući se na jednu kliniku u Hrvatskoj za svaki aspekt.

3D ispis u plastičnoj kirurgiji

3D ispis je revolucionirao mnoge industrije, uključujući plastičnu kirurgiju. Ova tehnologija omogućuje kirurzima stvaranje preciznih i prilagođenih implantata koji odgovaraju jedinstvenim potrebama svakog pacijenta. Jedna od klinika u Hrvatskoj koja koristi 3D ispis u plastičnoj kirurgiji je Poliklinika Bagatin. Oni nude niz postupaka koji koriste tehnologiju 3D ispisa, uključujući rekonstrukciju lica i dojki. Cijene 3D printanih implantata u Poliklinici Bagatin kreću se od 1500 EUR.

Virtualna stvarnost i proširena stvarnost

Tehnologije virtualne i proširene stvarnosti postaju sve popularnije u plastičnoj kirurgiji. Ove tehnologije pružaju novu razinu vizualizacije za kirurge i pacijente, omogućujući bolje planiranje prije operacije i rezultate nakon operacije. Jedna od klinika u Hrvatskoj koja koristi virtualnu i proširenu stvarnost u plastičnoj kirurgiji je Klinika Arcadia. Oni nude niz postupaka koji koriste te tehnologije, uključujući kirurgiju lica i dojke. Cijene zahvata u klinici Arcadia počinju od 1500 EUR.

Robotika u plastičnoj kirurgiji

Robotika postoji već neko vrijeme, a sada se integrira u plastičnu kirurgiju. Ova tehnologija omogućuje kirurzima izvođenje preciznijih i manje invazivnih zahvata, što rezultira bržim oporavkom pacijenata. Klinika u Hrvatskoj koja koristi robotiku u plastičnoj kirurgiji je Poliklinika Poliderma. Oni nude niz robotskih postupaka, uključujući robotsko presađivanje kose. Cijene robotske transplantacije kose u Poliklinici Poliderma kreću se od 1800 eura.

Laserska tehnologija

Laserska tehnologija postala je bitan alat u plastičnoj kirurgiji, a laseri se sada koriste za niz postupaka, uključujući obnavljanje površine kože, uklanjanje dlačica i smanjenje masnoće. Jedna od klinika u Hrvatskoj koja koristi lasersku tehnologiju u plastičnoj kirurgiji je Poliklinika dr. Džepina. Nudi niz laserskih postupaka, uključujući lasersku liposukciju. Cijene laserske liposukcije u Poliklinici Dr. Džepina već od 1000 EUR.

Nekirurški postupci

Tehnološki napredak u nekirurškim postupcima kao što su injekcije, dermalni punila i laseri pružaju pacijentima nove mogućnosti za kozmetičko poboljšanje bez potrebe za operacijom. Jedna od klinika u Hrvatskoj koja nudi nekirurške zahvate je Poliderma. Nude niz nekirurških tretmana, uključujući injekcije i dermalne punila. Cijene nekirurških tretmana u Polidermi kreću se od 150 EUR.

Tehnologija slikanja

Napredna tehnologija snimanja kao što su CT i MRI mogu pružiti točniju procjenu pacijentove anatomije, omogućujući bolje planiranje operacije. Jedna od klinika u Hrvatskoj koja koristi slikovnu tehnologiju u plastičnoj kirurgiji je Art Medic. Nude niz usluga snimanja, uključujući 3D CT skeniranje za povećanje grudi. Cijene 3D CT snimanja u Art Medicu već od 300 EUR.

Virtualne konzultacije

S pandemijom COVID-19 virtualne konzultacije postale su sve češće. Plastični kirurzi sada mogu konzultirati s pacijentima na daljinu, dajući im stručne savjete i preporuke bez potrebe za fizičkim konzultacijama. Jedna od klinika u Hrvatskoj koja nudi virtualne konzultacije je Poliklinika dr. Tončić. Nude virtualne konzultacije za niz postupaka, uključujući kirurgiju lica i tijela. Cijene virtualnih konzultacija u Poliklinici dr. Tončić već od 70 EUR.

Plastična kirurgija neprestano se razvija, a nova tehnološka dostignuća mijenjaju ovo područje. Hrvatska je postala popularno odredište za one koji traže plastičnu kirurgiju, s mnogim klinikama koje nude najnoviju tehnologiju i tehnike. Od 3D ispisa i virtualne stvarnosti do robotike i pametnih implantata, ove tehnologije pacijentima pružaju više mogućnosti za prilagođene i minimalno invazivne postupke. Važno je obaviti temeljito istraživanje i odabrati renomiranu kliniku s iskusnim kirurzima kada razmišljate o plastičnoj kirurgiji te uvijek dati prednost sigurnosti i realnim očekivanjima.

Powered by Aestetica Web Design © 2024