glumičić estetska kirurgija rinoplastika

Precizno oslobađanje tkiva od celulita potpomognuto vakuumom

Kako se približava ljeto, mnogi ljudi traže načine da se osjećaju samouvjereno i ugodno u svojoj koži. Za one koji se bore s celulitom, na raspolaganju su različiti tretmani, uključujući inovativno vakuumski potpomognuto precizno otpuštanje tkiva. Kako bismo dublje upoznali ovaj zahvat i njegove dugoročne učinke, razgovarali smo s dr. Miroslavom Kinčlom iz Poliklinike Barbel.

Celulit pogađa otprilike 90% žena i 10% muškaraca diljem svijeta, uzrokujući pojavu rupica na koži. Vakuumski potpomognuto precizno oslobađanje tkiva od celulita, također poznato kao Cellfina, minimalno je invazivna procedura koja cilja na vlaknaste vrpce koje su odgovorne za pojavu rupica na celulitu. Ovaj članak se bavi definicijom vakuumom potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva, kako djeluje, njegovom učinkovitošću, nuspojavama i rizicima, kandidatima za postupak, troškovima u Hrvatskoj, trajanjem oporavka i naknadnom njegom, dugoročnim rezultatima, usporedbom s drugim tretmanima celulita , te povijest i razvoj postupka.

Definicija vakuumom potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva za celulit

Vakuumski potpomognuto precizno oslobađanje tkiva od celulita, također poznato kao Cellfina, minimalno je invazivna procedura koja cilja na vlaknaste vrpce koje su odgovorne za pojavu rupica na celulitu. Uređaj Cellfina ima malu iglu koja se uvodi u kožu kako bi se oslobodile vlaknaste trake koje povlače kožu i uzrokuju udubljenje. Igla ima rotirajuću oštricu koja reže trake dok usisavanje drži kožu na mjestu, smanjujući nelagodu i modrice.

Prema riječima dr. Miroslava Kinčla iz Poliklinike Barbel, “Vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva, odnosno Cellfina, vrlo je učinkovita metoda smanjenja pojave celulita.” Nadalje je objasnio da “postupak koristi jedinstvenu kombinaciju usisavanja i rezanja za oslobađanje vlaknastih vrpci koje uzrokuju celulitne jamice, što rezultira glatkijim, zategnutijim izgledom.”

Dr. Kinčl je istaknuo kako je postupak Cellfine minimalno invazivan, a pacijenti imaju minimalnu nelagodu i modrice. Dodao je kako je “klinički dokazano da Cellfina daje dugotrajne rezultate, pri čemu većina pacijenata prijavljuje značajno poboljšanje izgleda celulita i do tri godine nakon zahvata.”

Također je istaknuo da je “procedura Cellfina posebno dizajnirana za ciljanje na glavni uzrok celulita, za razliku od drugih tretmana koji se bave samo simptomima.” Nadalje je izjavio da “preciznost uređaja Cellfina omogućuje ciljani tretman fibroznih traka, što rezultira glatkim izgledom prirodnog izgleda.”

Kako funkcionira precizno otpuštanje tkiva potpomognuto vakuumom

Uređaj Cellfina djeluje ciljano na vlaknaste trake koje povlače kožu i uzrokuju udubljenje. Uređaj ima malu iglu koja se uvodi u kožu, a usisavanje drži kožu na mjestu. Igla ima rotirajuću oštricu koja reže vlaknaste vrpce, oslobađajući napetost koja uzrokuje udubljeni izgled celulita. Zahvat traje oko 45 minuta, a pacijenti vide rezultate za nekoliko dana.

Prema dr. Kinčlu, “vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva je vrlo precizan i učinkovit način za ciljanje vlaknastih traka koje uzrokuju celulit.” Objašnjava kako je “uređaj Cellfina jedinstven jer nam omogućuje izravno rezanje vrpci, čime se oslobađa napetost i zaglađuje koža.” Napominje da “značajka usisavanja uređaja ne samo da pomaže držati kožu na mjestu, već također pomaže smanjiti nelagodu i modrice tijekom postupka.”

Dr. Kinčl ističe da je “ključ uspjeha zahvata Cellfina preciznost uređaja”. Objašnjava da “izravnim ciljanjem vlaknastih traka rotirajućom oštricom možemo osigurati da se trake potpuno oslobode, što rezultira dugotrajnim rezultatima prirodnog izgleda.” Također napominje da “postupak obično traje manje od sat vremena i može se obaviti u lokalnoj anesteziji.”

Važno je napomenuti da, za razliku od drugih tretmana celulita, vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva ne zahtijeva više tretmana da bi se vidjeli rezultati. Kako ističe dr. Kinčl, “pacijenti mogu vidjeti značajno poboljšanje izgleda celulita već nakon nekoliko dana nakon zahvata”. To čini vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva privlačnom opcijom za pacijente koji žele postići glađu, toniranu kožu bez dugotrajnog procesa tretmana.

Učinkovitost vakuumom potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva za celulit

Nekoliko je studija pokazalo da je vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva učinkovit tretman za celulit. Jedno je istraživanje pokazalo da je 93% pacijenata bilo zadovoljno svojim rezultatima dvije godine nakon zahvata. Drugo istraživanje pokazalo je da je 85% pacijenata zadržalo rezultate pet godina nakon zahvata. Zahvat ima visoku stopu zadovoljstva pacijenata zbog dugotrajnih rezultata i minimalnog vremena zastoja.

Prema mom iskustvu, “vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva, ili Cellfina, pokazalo se kao vrlo učinkovita i dugotrajna opcija liječenja celulita.” Vidio sam da su mnogi pacijenti doživjeli značajna poboljšanja u izgledu celulita nakon podvrgavanja zahvatu. “Važno je napomenuti da pojedinačni rezultati mogu varirati ovisno o težini celulita i drugim čimbenicima.” Međutim, rezultati studija pokazuju da je stopa zadovoljstva među pacijentima visoka. Dugoročna učinkovitost postupka također je važan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri procjeni njegove učinkovitosti, jer omogućuje pacijentima da zadrže svoje rezultate nekoliko godina. Općenito, vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva učinkovita je opcija liječenja za pacijente koji žele smanjiti pojavu celulita.

Nuspojave i rizici preciznog otpuštanja tkiva potpomognutog vakuumom

Iako je postupak minimalno invazivan, postoje određeni rizici povezani s preciznim oslobađanjem tkiva potpomognutim vakuumom. To uključuje modrice, otekline i bolove na mjestu liječenja. U rijetkim slučajevima pacijenti mogu doživjeti infekciju, krvarenje ili oštećenje živaca. Međutim, ti su rizici minimalni u usporedbi s drugim tretmanima celulita.

Dr. Miroslav Kinčl objašnjava da iako se vakuumsko potpomognuto precizno otpuštanje tkiva općenito smatra sigurnim, kao i svaki drugi medicinski postupak, nosi određene rizike. U izravnom govoru, on navodi: “Neki pacijenti mogu doživjeti privremene modrice, otekline i bolove nakon postupka, koji se obično povlače unutar nekoliko dana. U rijetkim slučajevima postoji rizik od infekcije, krvarenja ili oštećenja živaca, ali ovo izuzetno je rijetka.”

Dodaje da se ti rizici mogu minimizirati odabirom iskusnog i kvalificiranog pružatelja usluga koji je vješt u izvođenju zahvata. Pacijenti bi također trebali pažljivo slijediti sve upute nakon zahvata koje je dao njihov pružatelj usluga kako bi smanjili rizik od komplikacija.

Važno je napomenuti da se vakuumski potpomognuto precizno otpuštanje tkiva smatra relativno sigurnim i učinkovitim tretmanom za celulit, a rizik od ozbiljnih nuspojava je vrlo nizak. Međutim, pacijenti bi uvijek trebali biti obaviješteni o mogućim rizicima i dobrobitima bilo kojeg medicinskog postupka i donijeti informiranu odluku o tome je li to ispravno za njih u dogovoru sa svojim liječnikom.

Kandidati za vakuumski potpomognuto precizno otpuštanje tkiva

Idealan kandidat za vakuumski potpomognuto precizno otpuštanje tkiva je zdrava odrasla osoba koja ima celulit koji ne reagira na dijetu i tjelovježbu. Kandidati bi trebali imati realna očekivanja od postupka i biti spremni slijediti upute za njegu nakon tretmana. Postupak se ne preporučuje trudnicama i dojiljama te osobama s kožnim infekcijama ili poremećajima zgrušavanja krvi.

Cijena vakuumski potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva u Hrvatskoj

Cijena preciznog otpuštanja tkiva uz pomoć vakuuma varira ovisno o opsegu tretmana i lokaciji pružatelja usluga. U Hrvatskoj zahvat košta od 3000 do 6000 eura. Važno je napomenuti da cijena zahvata može biti veća u većim gradovima poput Zagreba.

Vrijeme oporavka i naknadna njega

Većina pacijenata može se vratiti na posao i redovite aktivnosti dan nakon zahvata. Međutim, pacijenti bi trebali izbjegavati naporne vježbe i masirati područje liječenja prema uputama liječnika. Pacijenti mogu osjetiti modrice, otekline i bolove na mjestu tretmana, ali ti bi se simptomi trebali povući unutar nekoliko dana.

Dugoročni rezultati vakuumom potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva

Dugoročni rezultati vakuumom potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva su obećavajući, pri čemu mnogi pacijenti doživljavaju značajno smanjenje celulita koje traje nekoliko godina. U nekim slučajevima rezultati mogu čak biti trajni. Međutim, važno je napomenuti da je održavanje zdravog načina života ključno za sprječavanje razvoja novog celulita.

Pacijenti koji se podvrgavaju vakuumskom potpomognutom preciznom otpuštanju tkiva trebali bi nastaviti redovito vježbati, hraniti se uravnoteženo i održavati zdravu tjelesnu težinu kako bi optimizirali svoje rezultate. Izbjegavanje pušenja i prekomjerne konzumacije alkohola također može pomoći u održavanju rezultata postupka.

Usporedba s drugim tretmanima celulita

Precizno otpuštanje tkiva potpomognuto vakuumom jedan je od najučinkovitijih tretmana za celulit i često se uspoređuje s drugim tretmanima poput liposukcije i laserske terapije. Za razliku od liposukcije, koja uklanja masnoću s tijela, vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva cilja na vlaknaste vrpce ispod koje uzrokuju celulit. To znači da ne dovodi do značajnog gubitka težine, već omogućuje ciljanije smanjenje celulita.

U usporedbi s laserskom terapijom, koja zahtijeva više tretmana, vakuumom potpomognuto precizno otpuštanje tkiva je jednokratni postupak. Osim toga, laserska terapija obično je manje učinkovita od vakuumom potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva za liječenje umjerenog do teškog celulita.

Povijest i razvoj vakuumom potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva

Vakuumski potpomognuto precizno otpuštanje tkiva prvi je put predstavljeno 2015. godine i od tada je steklo popularnost kao siguran i učinkovit tretman za celulit. Postupak je razvila tvrtka pod nazivom Ulthera, koju je kasnije kupio Merz Aesthetics.

Razvoj vakuumski potpomognutog preciznog otpuštanja tkiva potaknut je potrebom za minimalno invazivnim tretmanom celulita koji daje dugotrajne rezultate. Procedura je doživjela nekoliko usavršavanja tijekom godina, a danas je široko priznata kao jedna od najučinkovitijih tretmana za celulit.

Vakuumski potpomognuto precizno otpuštanje tkiva je minimalno invazivan postupak koji daje dugotrajne rezultate za smanjenje pojave celulita. Sa svojom visokom stopom uspješnosti i minimalnim nuspojavama, atraktivna je opcija za one koji žele poboljšati izgled celulita. Iako možda nije prikladan za sve, kandidati bi trebali razgovarati o postupku sa svojim pružateljem usluga kako bi utvrdili je li ispravan za njih.

Powered by Aestetica Web Design © 2024