Excimer Laser estetska kirurgija

Povećanje i podizanje stražnjice: Učinkovit način oblikovanja tijela

Povećanje i podizanje stražnjice je zahvat kojim se ubrizgavanjem vlastitog masnog tkiva ili implantatima postiže punija i lijepo oblikovana stražnjica koja se ne može transformirati zdravom prehranom i tjelesnim vježbanjem.

Koje su prednosti povećanja i liftinga stražnjice?

Tijekom godina vaša stražnjica gubi čvrstoću i punoću zbog sile gravitacije i preraspodjele masnog tkiva. Povećanje i podizanje stražnjice tako znači da popravljate proporcije tijela, rješavate se nakupljenog potkožnog masnog tkiva na neželjenim mjestima, a ujedno postižete izgled punije i čvršće stražnjice sa znatno manjim pojavama celulita. Stražnjica se može povećati nizom kirurških zahvata (liposukcija, ubrizgavanje vlastitog masnog tkiva (brazilsko podizanje stražnjice), ugradnja implantata i podizanje stražnjice) kojima se može preoblikovati i uljepšati stražnjica. 

Najčešći razlozi za intervenciju:

  • ravna i nejasna stražnjica od djetinjstva,
  • neproporcionalna stražnjica zbog gubitka težine,
  • opuštena stražnjica kao posljedica starenja.

Proces povećanja i podizanja stražnjice:

Posljednjih godina u porastu je brazilsko podizanje i povećanje stražnjice , jer omogućuje prijenos masnoće kroz samo nekoliko minuta velike rupe, čime ožiljci ostaju nevidljivi.
Brazilsko
 podizanje stražnjice je minimalno invazivna procedura, gdje se masnoća koja je uz pomoć liposukcije isisana iz drugih dijelova tijela pravilno obrađuje i ubrizgava u vašu stražnjicu.  
Druga metoda povećanja i podizanja stražnjice implantatima preporuča se osobama koje nemaju dovoljno potkožnog masnog tkiva da bi mogle koristiti brazilsku tehniku ​​podizanja stražnjice ubrizgavanjem vlastite masti. Koristimo implantate okruglog ili kapljičastog oblika koji se umeću kroz mišić stražnjice kroz rez skriven u prirodnom naboru između stražnjice. Posebno su prilagođene porastu stražnjice i samim time su čvršće, no budući da su umetnute ispod mišića, nisu dodirljive i ne smetaju pri sjedenju te omogućuju trenutni rezultat.

Oporavak podizanja stražnjice

Razdoblje oporavka relativno je kratko u usporedbi s dugoročnim rezultatima, što se u potpunosti može vidjeti kod brazilskog podizanja stražnjice unutar 3 mjeseca nakon zahvata, jer se dio masnog tkiva gubi tijekom prijenosa, a preostalo masno tkivo potpuno se prilagodilo novom područje do tada.
Nasuprot tome, povećanje i podizanje stražnjice implantatima daje trenutne i trajne rezultate.

Kandidati:

Povećanje i podizanje stražnjice vrlo je učinkovit način oblikovanja tijela. Međutim, kandidat mora ispunjavati sljedeće uvjete:

  • je stabilan u svojoj težini i
  • je u dobrom fizičkom stanju.

Kako ću znati je li podizanje stražnjice pravi postupak za mene?

Podizanje stražnjice prikladan je postupak za vas ako se susrećete s malom, asimetričnom ili ravnom stražnjicom koju želite preoblikovati i učvrstiti.

Je li rezultat trajan?

Budući da se implantati ugrađuju ispod mišića, ne smetaju i ne ometaju sjedenje. Implantati imaju vijek trajanja i uglavnom se mijenjaju tek kada se promijeni veličina, kada to pojedinac izrazi. Morat ćete ih zamijeniti samo u vrlo rijetkim slučajevima kada puknu, što je obično posljedica nekvalitetnih implantata ili nekvalitetne operacije. Posljednjih godina izveli smo mnogo više brazilskih operacija podizanja stražnjice, gdje se stražnjica povećava vlastitim salom. I ovdje, nakon prvih nekoliko mjeseci, kada je tijelo eliminiralo svu mrtvu masnoću, prijenos masti smatra se trajnim rješenjem, budući da će ubrizgana mast uspostaviti opskrbu krvlju i normalno funkcionirati kada se prenese na stražnjicu.

Kako će teći moj oporavak od dizanja stražnjice?

Vaš oporavak ovisi o tome koliko pažljivo slijedite upute svog kirurga i koliko brzo je vaše zacjeljivanje. Obično se klijenti vraćaju na posao i normalne aktivnosti unutar jednog do dva tjedna. Za nesmetan i brz oporavak, preporučujemo da koristite jastuk na napuhavanje dok sjedite najmanje osam tjedana kako biste ublažili nelagodu i spriječili ometanje prijenosa masti.

Kako se postiže povećanje stražnjice ubrizgavanjem vlastitog sala?

U zahvatu povećanja stražnjice ubrizgavanjem vlastitog masnog tkiva, kirurg izvodi liposukciju dalje oko tog područja. Skuplja dodatnu masnoću kako bi imala dovoljno kvalitetne masnoće za prolazak kroz postupak. Nakon što skupi dovoljno masnoće, prerađuje je i zatim ponovno ubrizgava u stražnjicu. Masnoća se zatim prilagođava kako bi stvorila prirodan izgled koji će vašoj stražnjici dati željeni čvrsti i okrugli oblik.

Hoće li podizanje stražnjice pokazati ožiljak?

Budući da se koristimo najsuvremenijim tehnikama prijenosa masti za podizanje stražnjice, kod potonjih postoje samo vrlo mali ožiljci od liposukcije od 1 cm, tako da ožiljaka gotovo i nema.

Kako ću znati da li mi više odgovara podizanje stražnjice vlastitom masnoćom ili klasično podizanje stražnjice implantatima?

Ako ste jako mršavi, ne savjetujemo vam da podižete stražnjicu vlastitim salom, jednostavno zato što nemate dovoljno sala za presađivanje. U tom slučaju vam više odgovara podizanje stražnjice s implantatima ili kombinacija s implantatima i vlastitom masnoćom.

Može li se tuđa mast koristiti za podizanje stražnjice?

Ne, postupak je moguć samo s vlastitom masnoćom.

Što će se dogoditi ako se udebljam s vlastitim salom nakon podizanja stražnjice?

 Novoprenesena mast u vašoj stražnjici djelovat će na isti način kao i ostatak vaše tjelesne masti; ako smršaviš, moguće je da će ti se guza smanjiti, a ako se udebljaš, moguće je da će ti se guza povećati.

Koji su rizici i moguće komplikacije podizanja stražnjice?

Ako podizanje stražnjice izvodi kvalificirani i iskusni kirurg, rizik od ozbiljnih komplikacija je rijedak. Većina komplikacija je manja i može se lako riješiti uz odgovarajuće liječenje i vrijeme. Komplikacije mogu biti oteklina, infekcija, ožiljci i estetsko nezadovoljstvo.

Može li se podizanje stražnjice kombinirati s drugim zahvatom?

Da, mnoge žene odlučuju kombinirati podizanje stražnjice s postupcima poput liposukcije i uklanjanja viška kože i masnoće (abdominoplastika).

Powered by Aestetica Web Design © 2024