Lift-and-Fill Facelifting

Povećanje brade: Razumijevanje rizika i komplikacija operacije

Operacija povećanja brade popularan je kozmetički zahvat koji ima za cilj poboljšati oblik i veličinu brade, poboljšati sklad lica i cjelokupni izgled. Iako ova operacija može dati izvrsne rezultate, nije bez rizika i komplikacija. Kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku o tome je li povećanje brade pravo rješenje za vas, ovaj članak pruža dubinsko razumijevanje postupka, njegovih vrsta, rizika i komplikacija.

Istražujemo prilagođene kirurške mogućnosti u Poliklinici Lege Artis i proces oporavka. Do kraja ovog članka imat ćete sveobuhvatno razumijevanje operacije povećanja brade i biti ćete bolje opremljeni da odlučite je li ona prava za vas.

Operacija povećanja brade popularan je kozmetički zahvat koji uključuje promjenu oblika ili veličine brade. Iako to može biti vrlo učinkovit način za poboljšanje simetrije lica i cjelokupnog izgleda, postoje rizici i komplikacije povezani s operacijom koje treba pažljivo razmotriti prije donošenja odluke o podvrgavanju zahvatu.

Definicija povećanja brade

Povećanje brade je kirurški zahvat koji uključuje promjenu oblika ili veličine brade radi poboljšanja estetike lica. To se može postići upotrebom implantata za bradu ili tehnikama modifikacije kosti kao što je klizna genioplastika.

Svrha ovog članka je pružiti dubinsko razumijevanje rizika i komplikacija povezanih s operacijom povećanja brade, kao i istražiti različite vrste korekcije brade koje su dostupne u Poliklinici Lege Artis.

Važnost istraživanja prije podvrgavanja operaciji povećanja brade

Ključno je temeljito istražiti prije podvrgavanja operaciji povećanja brade kako biste u potpunosti razumjeli postupak, moguće rizike i komplikacije te proces oporavka. To će pomoći osigurati da pacijenti donose informiranu odluku i da su spremni za sve aspekte operacije.

Kratki pregled operacije povećanja brade

Operacija povećanja brade uključuje promjenu oblika ili veličine brade kako bi se poboljšala cjelokupna estetika lica. To se može postići upotrebom implantata za bradu ili tehnikama modifikacije kosti kao što je klizna genioplastika.

Vrste operacija povećanja brade

Postoje dvije glavne vrste operacija povećanja brade: implantati za bradu i klizna genioplastika.

Implantati za bradu

Implantati za bradu izrađuju se od silikona ili drugih materijala i postavljaju se preko postojeće koštane strukture brade. Dolaze u različitim veličinama i oblicima kako bi odgovarali jedinstvenim potrebama svakog pacijenta.

Klizna genioplastika

Klizna genioplastika je tehnika modifikacije kosti koja uključuje rezanje i repozicioniranje postojeće koštane strukture brade kako bi se postigao željeni rezultat.

Postupak

Postupak povećanja brade razlikuje se ovisno o odabranoj vrsti operacije.

Anestezija

Operacija povećanja brade obično se izvodi u općoj anesteziji, iako lokalna anestezija sa sedativima također može biti opcija.

Rezovi

Za operaciju ugradnje brade, rezovi se obično rade ispod brade ili unutar usta. Za kliznu genioplastiku, rezovi se rade unutar usta.

Rizici i komplikacije kirurškog zahvata povećanja brade

Kako smanjiti rizike i komplikacije

Iako nijedan kirurški zahvat nije potpuno bez rizika, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik od komplikacija i osigurali siguran i uspješan ishod.

Odabir kvalificiranog kirurga ključan je za smanjenje rizika povezanih s operacijom povećanja brade. Potražite certificiranog plastičnog kirurga koji ima iskustva s postupcima povećanja brade. Prije donošenja odluke provjerite njihove kvalifikacije, iskustvo i recenzije pacijenata. Kvalificirani kirurg razgovarat će s Vama o mogućim rizicima i komplikacijama i dati detaljne informacije o zahvatu, kao i upute prije i poslije operacije.

Pridržavanje uputa prije i poslije operacije još je jedan bitan korak u smanjenju rizika od komplikacija. Prije zahvata, vaš će vam kirurg dati upute o tome što učiniti kako biste se pripremili za zahvat, uključujući prestanak uzimanja određenih lijekova, izbjegavanje pušenja i suzdržavanje od jela ili pića određeno razdoblje prije zahvata. Nakon zahvata dobit ćete upute kako se brinuti za sebe tijekom perioda oporavka, uključujući korištenje lijekova, njegu rana i ograničenja aktivnosti.

Iskrenost o vašoj povijesti bolesti također je ključna za smanjenje rizika i komplikacija. Obavijestite svog kirurga o svim postojećim medicinskim stanjima, alergijama ili lijekovima koje trenutno uzimate jer oni mogu povećati rizik od komplikacija tijekom i nakon operacije.

Vrste korekcije brade u Poliklinici Lege Artis

Klizna genioplastika

Klizna genioplastika je vrsta operacije korekcije brade koja uključuje rezanje i repozicioniranje bradne kosti. Ovaj postupak može riješiti probleme s visinom, projekcijom ili simetrijom brade. Tijekom postupka napravi se rez unutar usta ili ispod brade kako bi se otkrila bradna kost. Zatim se kost reže i pomiče naprijed ili nazad, ovisno o željenom ishodu. Kost se zatim stabilizira malim titanskim pločama i vijcima.

Za i protiv: Klizna genioplastika može proizvesti dramatičnije i dugotrajnije rezultate u usporedbi s implantatima za bradu, a također može riješiti složenije deformacije brade. Međutim, to je invazivniji postupak od implantata za bradu i ima dulje vrijeme oporavka.

Postupak: Klizna genioplastika obično se izvodi u općoj anesteziji i traje oko 1-2 sata. Pacijenti mogu očekivati da će provesti noć u bolnici nakon operacije.

Proces oporavka: Nakon zahvata pacijenti mogu očekivati oticanje i nelagodu u području brade nekoliko tjedana. Lijekovi protiv bolova mogu pomoći u upravljanju nelagodom tijekom tog vremena. Pacijenti bi također trebali slijediti dijetu s mekom hranom tjedan dana nakon operacije. Naporne aktivnosti treba izbjegavati oko 4-6 tjedana. Potpuni oporavak može trajati nekoliko mjeseci.

Revizijska kirurgija

U nekim slučajevima pacijentu može biti potrebna revizijska operacija nakon operacije povećanja brade. To može biti zbog pomicanja implantata, infekcije ili nezadovoljstva početnim rezultatima. Revizijska kirurgija uključuje ispravljanje ili poboljšanje rezultata početne operacije.

Razlozi za revizijski kirurški zahvat: Revizijski kirurški zahvat može biti potreban iz različitih razloga, kao što je pomicanje implantata, asimetrija ili nezadovoljstvo početnim rezultatima. Pacijenti se također mogu odlučiti za revizijski kirurški zahvat kako bi se prebacili s implantata za bradu na kliznu genioplastiku ili obrnuto.

Postupak: postupak revizijske operacije ovisit će o razlogu revizije. Ako je potrebno zamijeniti implantat za bradu, stari implantat će se ukloniti i umetnuti novi. Ako je potrebno revidirati kliznu genioplastiku, možda će biti potrebno repozicionirati kost ili ukloniti dodatnu kost.

Proces oporavka: Vrijeme oporavka za revizijsku operaciju može varirati ovisno o opsegu postupka. Pacijenti trebaju slijediti iste prijeoperativne i postoperativne upute kao i kod početne operacije.

Operacija povećanja brade može biti siguran i učinkovit način poboljšanja izgleda brade. Međutim, važno je da pacijenti razumiju moguće rizike i komplikacije povezane s postupkom. Odabir kvalificiranog kirurga, pridržavanje predoperativnih i postoperativnih uputa i iskrenost o povijesti bolesti mogu pomoći u smanjenju rizika i komplikacija.

U Poliklinici Lege Artis dostupne su prilagođene kirurške opcije uključujući implantate za bradu i kliznu genioplastiku za rješavanje različitih deformiteta brade. Svaka opcija ima svoje prednosti i nedostatke, a odluku treba donijeti u dogovoru s kvalificiranim kirurgom.

Ako je potrebna revizijska operacija, postupak će ovisiti o razlogu revizije. Pacijenti trebaju slijediti iste prijeoperativne i postoperativne upute kao i kod početne operacije.

Zaključno, razumijevanje rizika i komplikacija operacije povećanja brade ključno je prije donošenja odluke. Važno je konzultirati se s kvalificiranim kirurgom kako biste odredili najbolji način djelovanja za svakog pojedinog pacijenta.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024