plastična kirurgija

Povećanje brade nekirurškim podizanjem niti

Želite li poboljšati izgled svoje brade, ali želite nekiruršku opciju? Nekirurški lifting niti za povećanje brade može biti savršeno rješenje za vas! U ovom ćemo članku istražiti sve što trebate znati o ovom inovativnom kozmetičkom postupku, uključujući postupak, prikladnost, prednosti, rizike, naknadnu njegu i budućnost nekirurških podizanja niti za povećanje brade.

Povećanje brade kozmetički je zahvat čiji je cilj poboljšati oblik, veličinu i definiciju brade. Tradicionalno, ovaj se postupak provodi kirurškim metodama, poput implantata ili smanjenja kosti. Međutim, posljednjih su godina nekirurške alternative, poput nekirurškog podizanja niti, stekle popularnost zbog smanjenih rizika, kraćeg vremena oporavka i rezultata koji izgledaju prirodnije. U ovom članku bavit ćemo se različitim aspektima nekirurškog podizanja brade nitima za povećanje brade, s posebnim osvrtom na Glumičić Medical Group u Hrvatskoj.

Što je nekirurški lifting niti za povećanje brade?

Nekirurški lifting koncem minimalno je invazivan kozmetički postupak koji uključuje korištenje posebnih konaca za podizanje i zatezanje opuštene kože na licu i vratu. Ova se tehnika također može koristiti za povećanje brade umetanjem niti u određenom uzorku kako bi se stvorila definiranija i istaknutija brada. Niti koje se koriste za postupak izrađene su od materijala kao što su PDO (polidioksanon) ili PLLA (poli-L-mliječna kiselina), koji su apsorbirajući i sigurni za upotrebu u tijelu. U usporedbi s tradicionalnim kirurškim zahvatima, nekirurško podizanje nitima ne zahtijeva rezove, opću anesteziju ili dugo razdoblje oporavka.

Prednosti nekirurškog podizanja niti za povećanje brade

Jedna od glavnih prednosti nekirurškog podizanja niti za povećanje brade je skraćeno vrijeme zastoja i razdoblje oporavka. Za razliku od tradicionalnih kirurških zahvata, koji mogu zahtijevati nekoliko tjedana oporavka, nekirurško podizanje niti omogućuje pacijentima da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima unutar nekoliko dana. Osim toga, nekirurški postupci podizanja niti općenito su sigurniji i imaju manji rizik od komplikacija. Trenutačni rezultati postupka pacijentima također pružaju prirodan izgled koji može trajati do 18 mjeseci. Štoviše, nekirurški postupci podizanja niti općenito su pristupačniji od tradicionalnih kirurških zahvata.

Postupak dobivanja nekirurškog podizanja niti za povećanje brade

Prije nekirurškog podizanja brade nitima za povećanje brade, važno je zakazati konzultacije s medicinskim stručnjakom. Tijekom konzultacija, medicinski stručnjak će procijeniti vašu povijest bolesti, pregledati područje vaše brade i razgovarati o vašim ciljevima i očekivanjima. Također vam mogu dati upute prije liječenja, što može uključivati izbjegavanje određenih lijekova i dodataka prehrani, izbjegavanje pušenja i održavanje hidratacije.

Na dan zahvata primit ćete lokalnu anesteziju za umrtvljivanje područja liječenja. Liječnik će zatim umetnuti niti u kožu, stvarajući učinak liftinga. Cijeli postupak obično traje oko 30 minuta do sat vremena, ovisno o opsegu tretmana.

Prikladnost nekirurškog podizanja niti za povećanje brade

Nije svatko prikladan kandidat za nekirurški lifting niti za povećanje brade. Važno je napomenuti da je ovaj postupak idealan za osobe s blagom do umjerenom opuštenošću kože i minimalnim viškom kože. Pacijenti s već postojećim zdravstvenim stanjima kao što su poremećaji krvarenja, autoimune bolesti ili kožne bolesti možda neće biti podobni za ovaj tretman. Osim toga, pacijenti s nerealnim očekivanjima i željenim ishodima možda nisu prikladni kandidati.

Povećanje brade u Glumičić Medical Group

U Glumičić Medical Groupu u Hrvatskoj pacijenti mogu očekivati liječenje od visoko iskusnih i kvalificiranih medicinskih stručnjaka. Klinika se može pohvaliti najsuvremenijim objektima koji osiguravaju da pacijenti dobiju najvišu razinu skrbi. Osim toga, klinika daje prednost iskustvu i zadovoljstvu pacijenata, pružajući dodatne usluge i pakete za poboljšanje ukupnog iskustva pacijenata.

Cijena nekirurškog niti liftinga za povećanje brade u Glumičić Medical Group

Cijena nekirurškog niti liftinga za povećanje brade u Glumičić Medical Group u Hrvatskoj može varirati ovisno o opsegu tretmana, lokaciji i iskustvu kirurga. Pacijenti također trebaju očekivati dodatne naknade i naknade, kao što su naknade za konzultacije, skrb nakon liječenja i kontrolni pregledi. Neophodno je konzultirati se s klinikom kako biste dobili točnu ponudu.

Rizici i potencijalne nuspojave 

Kao i svaki medicinski postupak, nekirurško podizanje brade nitima za povećanje brade nosi određene rizike i moguće nuspojave. To može uključivati infekciju, modrice, asimetriju i migraciju niti. Međutim, ti se rizici mogu svesti na najmanju moguću mjeru odabirom visokokvalificiranog i iskusnog medicinskog stručnjaka i pridržavanjem odgovarajućih uputa za naknadnu njegu. Pacijenti također trebaju znati što učiniti ako dođe do komplikacija.

Naknadna njega

Nakon zahvata pacijenti moraju slijediti njegu i upute nakon tretmana. Trebaju izbjegavati dodirivanje područja liječenja, izbjegavati naporne aktivnosti i uzimati sve propisane lijekove. Osim toga, pacijenti bi trebali dolaziti na kontrolne preglede kako bi bili sigurni da su rezultati održani.

Iskustvo pacijenata u Glumičić Medical Group 

U Glumičić Medical Group u Hrvatskoj pacijenti su dali pozitivne povratne informacije o svom iskustvu s klinikom. Pacijenti su pohvalili stručnost medicinskih stručnjaka, najsuvremeniju opremu i usmjerenost na iskustvo i zadovoljstvo pacijenata. Međutim, važno je napomenuti da nisu sva iskustva pacijenata ista, a može biti i negativnih povratnih informacija. Također treba uzeti u obzir odgovor klinike na povratne informacije i kritike.

Budućnost nekirurškog podizanja niti za povećanje brade

Područje estetske medicine neprestano se razvija, a nekirurški lifting niti za povećanje brade nije iznimka. Kako tehnologija i tehnike napreduju, pacijenti mogu očekivati još učinkovitije i učinkovitije tretmane u budućnosti.

Napredak tehnologije i tehnika može uključivati razvoj novih niti koje su još biokompatibilnije i dugotrajnije, kao i nove metode za postavljanje niti s još većom preciznošću i točnošću.

Osim toga, moglo bi doći do potencijalnih promjena u propisima i standardima jer popularnost nekirurških podizača nitima za povećanje brade nastavlja rasti. To može uključivati nove smjernice za obuku i certificiranje medicinskih stručnjaka koji provode ove postupke.

Kako nekirurški lifting niti postaje sve popularniji i široko dostupan, također može postati pristupačniji i pristupačniji za pacijente. To bi moglo uključivati razvoj novih mogućnosti financiranja, kao i povećanu konkurenciju među klinikama koje nude te tretmane.

Budućnost izgleda svijetla za nekirurško podizanje brade nitima za povećanje brade, a pacijenti se mogu veseliti još boljim tretmanima u godinama koje dolaze. Međutim, važno je zapamtiti da cijene mogu varirati ovisno o različitim čimbenicima, a pacijenti se uvijek trebaju posavjetovati s klinikom kako bi dobili točnu ponudu.

Često postavljena pitanja

P: Što je kirurško povećanje brade?
O: Kirurško povećanje brade je kozmetička operacija koja povećava veličinu brade pomoću implantata. Ova procedura također se može kombinirati s operacijom ortognatske kirurgije za postizanje uravnoteženog lica.

P: Koliko košta kirurško povećanje brade u Hrvatskoj?
O: Cijena kirurškog povećanja brade u Hrvatskoj varira ovisno o klinici, iskustvu i kvalifikacijama kirurga, lokaciji i drugim čimbenicima. Prosječna cijena u Zagrebu kreće se od 15.000 do 20.000 kuna, a mogući su dodatni troškovi za preoperativne testove, anesteziju i postoperativnu njegu.

P: Kako odabrati pravog kirurga za kirurško povećanje brade u Zagrebu?
O: Pri odabiru kirurga za kirurško povećanje brade u Zagrebu, važno je tražiti kvalifikacije i referencu kirurga. Preporučuje se provjera recenzija na mreži i traženje preporuka od obitelji i prijatelja. Također je važno provjeriti iskustvo kirurga i pregledati prijašnje radove.

P: Koji su rizici i nuspojave kirurškog povećanja brade?
O: Kao i kod bilo koje druge kirurške procedure, postoji rizik od infekcije, krvarenja, ožiljaka i neuspjeha operacije. Moguće su i nuspojave poput oticanja, modrica, boli i privremenog gubitka osjeta u bradi. Važno je pažljivo pratiti upute liječnika za postoperativnu njegu kako bi se smanjio rizik od komplikacija.

P: Koliko dugo traje oporavak nakon kirurškog povećanja brade?
O: Oporavak nakon kirurškog povećanja brade traje obično 7-10 dana, tijekom kojih se mogu pojaviti oteklina i modrice. Pacijenti bi trebali izbjegavati fizičke aktivnosti i jesti mekano i tekuću hranu kako bi se smanjila nelagoda i potaknulo zacjeljivanje.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024