Lift-and-Fill Facelifting

Potencijal terapije matičnim stanicama u estetskoj kirurgiji

Estetska kirurgija daleko je odmakla od svojih početaka, a uvođenje terapije matičnim stanicama donijelo je značajan pomak u pristupu pacijenata estetskim zahvatima. Terapija matičnim stanicama je obećavajući novi pristup koji nudi niz dobrobiti za one koji žele poboljšati svoj izgled. Dokazano je da ova terapija ubrzava proces zacjeljivanja, smanjuje ožiljke i daje prirodnije rezultate.

Terapija matičnim stanicama je područje koje se brzo razvija i ima potencijal promijeniti način na koji pristupamo estetskoj kirurgiji. Matične stanice su nediferencirane stanice koje imaju sposobnost transformacije u specijalizirane stanice i tkiva, a mogu se koristiti za regeneraciju oštećenih ili ostarjelih tkiva. U kontekstu estetske kirurgije, terapija matičnim stanicama uključuje korištenje matičnih stanica za poboljšanje rezultata kozmetičkih zahvata. Matične stanice mogu se sakupiti iz različitih izvora, uključujući masno tkivo, koštanu srž i krv iz pupkovine. Nakon žetve, mogu se pročistiti i koncentrirati prije ubrizgavanja u područje tretiranja.

Korištenje matičnih stanica u estetskoj kirurgiji ima nekoliko potencijalnih prednosti, uključujući brže vrijeme zacjeljivanja, smanjenje ožiljaka i prirodnije rezultate. Budući da matične stanice imaju sposobnost regeneracije tkiva, mogu pomoći u poticanju rasta nove kože i tkiva, što dovodi do glatke kože mlađeg izgleda.

Različite vrste matičnih stanica: razumijevanje izvora i razlika

Postoje različite vrste matičnih stanica koje se mogu koristiti u estetske svrhe, a svaka ima jedinstvene karakteristike i svojstva. Najčešći izvori matičnih stanica koji se koriste u estetskoj kirurgiji su masno tkivo (masno tkivo), koštana srž i krv iz pupkovine. Matične stanice dobivene iz masnog tkiva smatraju se najsvestranijim i najčešće korištenim matičnim stanicama u estetske svrhe. Ove se stanice lako prikupljaju iz pacijentovog vlastitog masnog tkiva, što ih čini idealnim izvorom za autolognu (samostalno dobivenu) staničnu terapiju. Matične stanice dobivene iz koštane srži još su jedna opcija, a obično se koriste u kombinaciji s matičnim stanicama dobivenim iz masnog tkiva kako bi se poboljšala njihova regenerativna svojstva. Matične stanice dobivene iz krvi pupkovine također se proučavaju zbog njihovog potencijala u estetskoj kirurgiji, ali potrebno je više istraživanja kako bi se razumjela njihova učinkovitost.

Prednosti terapije matičnim stanicama u estetskoj kirurgiji

Brojne su potencijalne prednosti terapije matičnim stanicama u estetskoj kirurgiji. Osim bržeg vremena zacjeljivanja i smanjenja ožiljaka, terapija matičnim stanicama također može dovesti do rezultata koji izgledaju prirodnije. Budući da se matične stanice prikupljaju iz pacijentovog tijela, nema rizika od odbacivanja ili alergijskih reakcija. To također znači da su rezultati dugotrajni, budući da je novonastalo tkivo genetski identično tkivu pacijenta. Terapija matičnim stanicama također se može koristiti u kombinaciji s drugim estetskim zahvatima, kao što su facelifting ili povećanje grudi, kako bi se poboljšali rezultati i ubrzalo vrijeme oporavka.

Rizici i ograničenja terapije matičnim stanicama u estetskoj kirurgiji

Iako terapija matičnim stanicama ima mnoge potencijalne dobrobiti, nije bez rizika i ograničenja. Jedna od glavnih briga kod terapije matičnim stanicama je mogućnost komplikacija, poput infekcije ili prekomjernog rasta tkiva.

Istraživanja u terapiji matičnim stanicama za estetsku kirurgiju

U tijeku su istraživanja o upotrebi matičnih stanica u estetskoj kirurgiji, a nova dostignuća pojavljuju se svake godine. Jedno obećavajuće područje istraživanja je korištenje matičnih stanica za obnovu kose, koje je pokazalo obećavajuće rezultate u ranim studijama. Osim toga, matične stanice se proučavaju zbog njihovog potencijala u zacjeljivanju rana i smanjenju ožiljaka, kao i zbog njihove sposobnosti regeneracije kože koja stari. Kako se istraživanja u ovom području nastavljaju razvijati, vjerojatno će se pojaviti novi tretmani i tehnike koji će dodatno povećati dobrobiti terapije matičnim stanicama u estetskoj kirurgiji.

Razmatranje troškova za terapiju matičnim stanicama u estetskoj kirurgiji

Jedna od najvećih briga za pacijente koji traže terapiju matičnim stanicama u estetske svrhe je cijena. Terapija matičnim stanicama može biti skupa, a ne pokrivaju je svi planovi osiguranja. Cijena terapije matičnim stanicama može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, kao što su vrsta liječenja, iskustvo kirurga i lokacija klinike.

Općenito, terapija matičnim stanicama skuplja je od tradicionalnih zahvata estetske kirurgije. Trošak terapije matičnim stanicama može se kretati od nekoliko tisuća eura do nekoliko desetaka tisuća eura. Važno je imati na umu da trošak terapije matičnim stanicama možda neće biti pokriven osiguranjem i da će pacijenti morati platiti postupak iz vlastitog džepa.

Međutim, neke klinike mogu ponuditi mogućnosti financiranja za pacijente koji si ne mogu priuštiti plaćanje postupka unaprijed. Pacijenti bi trebali istražiti ove mogućnosti prije nego što se obvežu na postupak kako bi bili sigurni da mogu upravljati uključenim financijskim obvezama.

Pronalaženje kvalificiranog kirurga

Kao i kod svake estetske kirurgije, bitno je pronaći kvalificiranog kirurga koji ima iskustva u provođenju terapije matičnim stanicama. Pacijenti bi trebali obaviti svoje istraživanje i odvojiti vrijeme da pronađu kirurga koji je certificiran za plastičnu kirurgiju i ima iskustva u provođenju terapije matičnim stanicama.

Pacijenti mogu započeti traženjem preporuka od svog liječnika primarne zdravstvene zaštite ili prijatelja koji su imali slične postupke. Također mogu potražiti kvalificirane kirurge na internetu ili putem profesionalnih organizacija, poput Američkog društva plastičnih kirurga ili Međunarodnog društva estetske plastične kirurgije.

Prilikom odabira kirurga, pacijenti bi trebali potražiti nekoga tko ima iskustva u specifičnoj vrsti terapije matičnim stanicama koju razmatraju. Također bi trebali zakazati konzultacije kako bi razgovarali o svojim ciljevima i očekivanjima, pregledali kirurgov portfelj dosadašnjeg rada i raspitali se o njihovom iskustvu i obuci.

Očekivanja pacijenata

Važno je da pacijenti imaju realna očekivanja o tome što terapija matičnim stanicama može, a što ne može postići. Iako terapija matičnim stanicama može poboljšati rezultate estetske kirurgije, ona nije čudotvoran lijek i ne može jamčiti savršene rezultate.

Pacijenti trebaju biti svjesni da proces oporavka može potrajati, a rezultati možda neće biti odmah vidljivi. Također bi trebali razumjeti da terapija matičnim stanicama nije prikladna za svakoga i da oni možda nisu dobar kandidat za postupak.

Tijekom konzultacija s kirurgom, pacijenti trebaju otvoreno i iskreno razgovarati o svojim ciljevima i očekivanjima. Kirurg može dati realnu procjenu onoga što pacijent može očekivati od postupka i pomoći u upravljanju njihovim očekivanjima.

Buduće smjernice

Budućnost terapije matičnim stanicama u estetskoj kirurgiji je obećavajuća, uz stalna istraživanja koja vode razvoju novih tretmana i tehnika. Jedno potencijalno područje rasta je korištenje matičnih stanica u regenerativnoj medicini, što uključuje korištenje matičnih stanica za popravak ili regeneraciju oštećenog tkiva.

Istraživači također istražuju upotrebu matičnih stanica u kombinaciji s drugim tehnologijama, poput 3D ispisa i robotike, kako bi se povećala preciznost i točnost estetskih kirurških zahvata.

Kako se terapija matičnim stanicama nastavlja razvijati i poboljšavati, vjerojatno će se u nadolazećim godinama pojaviti novi tretmani i tehnike, pružajući pacijentima još više mogućnosti za poboljšanje izgleda i kvalitete života.

Popularni tretmani

U Estetskoj kirurgiji Fabjan nudi se nekoliko popularnih tretmana koji uključuju terapiju matičnim stanicama. Ovi tretmani uključuju liposukciju, povećanje grudi, zatezanje lica i obnavljanje kose.

Liposukcija pomoću terapije matičnim stanicama uključuje korištenje liposukcije za uklanjanje viška masnoće s tijela i zatim ubrizgavanje izvađenih matičnih stanica u druga područja tijela kako bi se poboljšali rezultati. Povećanje grudi pomoću terapije matičnim stanicama uključuje ubrizgavanje matičnih stanica u tkivo dojke kako bi se poboljšao izgled i tekstura grudi.

Podizanje lica terapijom matičnim stanicama uključuje korištenje matičnih stanica za poboljšanje elastičnosti i tonusa kože, što rezultira mladolikim izgledom. Obnova kose pomoću matičnih stanica.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024