Excimer Laser estetska kirurgija

Vodič za operaciju podizanja lica

Ne morate ostavljati svoj mladenački dobar izgled kako starite. U rukama vještog, certificiranog kozmetičkog kirurga, možete se suprotstaviti učincima vremena i gravitacije i vratiti prirodno živahan izgled kojeg se sjećate od prije mnogo godina, ili se čak pozabaviti ranim znakovima starenja prije nego što se pojave. U nastavku saznajte više o operaciji faceliftinga.

Što je operacija podizanja lica?

Operacija podizanja lica, također poznata kao ritidektomija, podiže i učvršćuje opuštena tkiva lica kako bi se povratio prirodniji mladenački izgled lica. Često se kaže da facelifting djeluje tako da “vrati vrijeme”, pomažući pacijentu da izgleda kao mlađa verzija sebe. Uklanjanjem viška, opuštene kože, izglađivanjem dubokih nabora te podizanjem i zatezanjem dubokih tkiva lica, ritidektomija može pomoći pacijentu da izgleda ne samo mlađe, već jednostavno “bolje”.

Zašto razmisliti o zatezanju lica?

Kako starimo, koža počinje gubiti elastičnost, a tkiva lica gube volumen. Naposljetku, to rezultira “podbočinama” na donjem dijelu lica, dubokim borama i opuštenom kožom na vratu. Iako je to prirodan dio starenja, pacijenti koje muče ovi znakovi starenja mogli bi smatrati da je facelift dobro rješenje. Ako vas bilo što od sljedećeg opisuje, ritidektomija je opcija koju treba razmotriti:

 • Osjećate se nezadovoljno kako vam lice i vrat izgledaju zbog opuštene kože
 • Nosite dolčevite i šalove ne zato što to želite, već zato što želite sakriti svoj ostarjeli vrat
 • Kada vidite svoj odraz, osjećate da vaše lice čini da izgledate mnogo starije nego što se osjećate
 • Osjećate da izgled koji stari negativno utječe na vašu karijeru ili osobne odnose

Nakon zatezanja lica pacijenti često dožive porast samopouzdanja jer njihov izgled bolje oslikava njihovu zdravu, energičnu vibru.

Odabir estetskog kirurga

Ritidektomija je složen postupak koji zahtijeva opsežno znanje o anatomiji lica, vrlo specifičan skup kirurških tehnika i visoko razvijeno oko za estetske detalje. Nisu svi liječnici koji se bave estetskom kirurgijom obučeni za kirurgiju faceliftinga tijekom svoje specijalizacije, stoga je važno napraviti domaću zadaću prije nego što odaberete kirurga faceliftinga.

Muškarci koji razmišljaju o operaciji zatezanja lica trebali bi provjeriti ima li estetski kirurg iskustva u izvođenju zatezanja lica za muške pacijente; anatomija muškog lica je jedinstvena od ženskog i zahtijeva znalački pristup.

Dajte prednost sigurnosti pacijenata

Odabir certificiranog estetskog kirurga osigurava da je vaš kirurg posebno obučen i iskusan u estetskoj kirurgiji, uključujući tehnike ritidektomije, te da će vaš zahvat biti izveden u akreditiranoj kirurškoj ustanovi . Dobijte korisne savjete o odabiru estetskog kirurga .

Pogledajte njihove rezultate

Na kraju, pogledajte fotografije prije i poslije, obraćajući posebnu pozornost na rezultate pacijenata čija lica izgledaju slično vašemu prije operacije—to će vam pomoći da steknete ideju o estetskom senzibilitetu tog kirurga.

Vrste zatezanja lica

Operacija podizanja lica individualizirana je prema potrebama pacijenta, a estetski kirurg prilagodit će svoje tehnike u skladu s tim.

Mini-fejslifting

Pacijenti koji pokazuju blagi stupanj vilice i opuštene kože često su dobri kandidati za mini lifting lica. Ovo je manje invazivna tehnika koja kozmetičkom kirurgu omogućuje zatezanje dubokih tkiva lica kroz kraće rezove, koji se obično nalaze duž linije kose iznad svakog uha i/ili u prirodnim naborima koji okružuju uho. Kroz ove rezove, strukturna tkiva oko obraza se podižu i zatežu kako bi se ispravila vilica, pročistila linija čeljusti i pomladio “umoran” izgled.

Ovisno o slučaju, mini lifting lica može se izvesti u lokalnoj anesteziji sa sedativima ili u općoj anesteziji; Vaš estetski kirurg preporučit će najbolju opciju za Vaše individualne potrebe. Mini lifting lica može vam pomoći u rješavanju neželjenih znakova starenja prije nego što postanu previše izraženi, odgađajući potrebu za opsežnijom operacijom za mnogo godina.

Standardni Facelift

Standardni ili tradicionalni facelifting, također poznat kao tehnika površinskog mišićno-aponeurotičnog sustava (SMAS), potpunije će riješiti umjereno do uznapredovalo starenje oko sredine lica i vrata. Iako je operacija opsežnija od one za mini-fejslifting, pa je stoga potrebno više vremena za oporavak, rezultati su dramatičniji. Kroz rezove smještene odmah iza linije kose, počevši od sljepoočnica i oko prednjeg dijela uha, skrivene u prirodnim naborima, kozmetički kirurg može premjestiti dublja tkiva ispod kože i ukloniti višak kože kako bi izgladio nabore, eliminirao nabore i opuštenu kožu ispod brade, a licu i vratu vraćaju prirodnu mladenačku konturu.

Deep Plane Facelifting

Tijekom dubokog liftinga lica, kirurg će repozicionirati dublja tkiva i strukture lica, uključujući i mišiće. To omogućuje kirurgu da postigne temeljitiji lifting bez čvrstog povlačenja kože, čime se postižu maksimalni rezultati uz zadržavanje prirodnog izgleda. Kirurzi za duboki lifting lica također mogu premjestiti masne jastučiće u obraze, stvarajući dojam podignutijeg središnjeg dijela lica. Vjeruje se da duboki lifting lica daje dugotrajnije rezultate od tradicionalne SMAS metode.

Kako biste saznali više o prednostima ove moderne tehnike faceliftinga, pročitajte naš blog u kojem nekoliko ABCS kirurga raspravlja o tome zašto preferiraju duboki facelifting .

Što se događa tijekom zatezanja lica?

Točna tehnika koju estetski kirurg koristi tijekom ritidektomije ovisi o nizu čimbenika, uključujući pacijentovu anatomiju i osobne ciljeve, opseg zatezanja lica (mini nasuprot standardnom) i izvodi li se drugi postupak u isto vrijeme ili ne. Facelifting se obično izvodi u općoj anesteziji, iako se lokalna anestezija sa sedativima može koristiti u određenim manje opsežnim zahvatima.

Nakon početnih rezova, koža se odvaja od vezivnog tkiva i mišića ispod nje. To omogućuje estetskom kirurgu da promijeni položaj dubljih tkiva lica, riješi se vilica i stvori čvršću podlogu za kožu. Zatim se uklanja višak kože, a preostala koža se nježno polaže preko novopomlađenih tkiva lica, dajući licu glatkiju, mladenačkiju konturu bez pretjeranog zatezanja kože.

Može li lifting lica poboljšati i moje kapke?

Nije neuobičajeno čuti riječ “fejslifting” kada se govori o bilo kojoj vrsti operacije pomlađivanja lica i razumljivo je da mnogi ljudi misle da fejslifting uključuje operaciju cijelog lica – očiju, obrva, obraza i brade. To je razumljivo; na kraju krajeva, vaše oči i čelo također su dio vašeg lica. Međutim, facelifting se bavi samo donje dvije trećine lica – obrazima i linijom čeljusti.

Zašto je to tako? To je uglavnom zbog razlika u anatomiji. Koža, mišići i druga tkiva duž obrva i oko kapaka vrlo su različiti, a kozmetička kirurgija na svakom od ovih područja zahtijeva potpuno drugačiji skup tehnika od onih koje se koriste tijekom faceliftinga.

Uobičajeno je da pacijenti odaberu podizanje kapaka, podizanje obrva ili oblikovanje vrata istovremeno s liftingom lica, ali u tim će slučajevima estetski kirurg zapravo izvoditi dva različita zahvata u jednoj operaciji. Isto tako, pacijenti koji samo žele riješiti problem starenja oko očiju ili vrata obično mogu postići svoje ciljeve samo podizanjem kapaka ili vratom , a ne podizanjem lica.

Život nakon zatezanja lica

Podizanje lica složen je zahvat koji zahtijeva iznimnu kiruršku vještinu, ali je proces oporavka za većinu pacijenata iznenađujuće brz. Pacijenti se obično vraćaju normalnim dnevnim aktivnostima nakon otprilike 2 tjedna (naporne vježbe trebat će pričekati oko 4 tjedna) nakon standardnog faceliftinga, a ti su vremenski okviri obično još kraći nakon mini faceliftinga. Budući da svaki pacijent zacjeljuje na drugačiji način, vaš estetski kirurg će vam dati detaljne upute za naknadnu njegu i povratak aktivnostima.

Jedna od primarnih briga koje pacijenti imaju nakon zatezanja lica je koliko će brzo izgledati pristojno nakon zahvata, što je i razumljivo – za razliku od zahvata na grudima ili tijelu , na primjer, ne možete lako prekriti područje odjećom. Modrice i otekline normalne su nakon faceliftinga i bit će na vrhuncu otprilike 2 dana nakon operacije. Nakon toga, modrice i otekline postupno će nestati i trebalo bi ih biti teško primijetiti nakon otprilike 10 do 14 dana. Unatoč tome, mnogi se pacijenti osjećaju ugodno izaći u javnost otprilike tjedan dana nakon zahvata. Vaš vas estetski kirurg može savjetovati o tome kada je sigurno nositi maskirnu šminku.

Dok se vraćate svojoj rutini nakon faceliftinga, osobito je važno zaštititi lice od sunca. Nekoliko tjedana nakon operacije bit ćete osjetljiviji na opekline od sunca, a izbjegavanje sunca pomoći će vam da ožiljci zacijele što je moguće neprimjetnije. Nosite šešir širokog oboda i redovito se mažite kremom za sunčanje.

Mogu li dobiti nekirurški lifting lica?

Ako želite izbjeći tradicionalni kirurški lifting lica – ili ako ste već bili podvrgnuti liftingu lica i tražite način da zadržite svoje rezultate – postoje brojne korisne, minimalno invazivne opcije koje treba razmotriti. Iako ovi nekirurški tretmani ne mogu ukloniti opuštenu kožu ili promijeniti položaj tkiva, mogu učinkovito oduzeti godine vašeg izgleda drugim sredstvima. A budući da također nude alternativne pogodnosti koje kirurški lifting lica ne može pružiti, izvrstan su način da se poboljša postupak. Popularne opcije nekirurškog zatezanja lica trenutno uključuju:

 • Lasersko obnavljanje kože. Lasersko obnavljanje kože može izgladiti fine linije i bore; ispraviti staračke pjege, ožiljke od akni i promjenu boje; i poboljšati tonus i kvalitetu kože. Laserski tretmani mogu biti ablativni ili neablativni, ovisno o dubini kože koju želite tretirati. Postoji niz lasera koji se mogu koristiti za pomlađivanje lica.
 • Oživljavanje. Renuvion zateže opuštenu kožu i potkožna tkiva pomoću radiofrekvencijske (RF) energije i helijeve plazme. Kombinacija RF-a i plazme omogućuje vašem kirurgu da precizno regulira Renuvionove sposobnosti grijanja i hlađenja, osiguravajući da se tkiva zagriju na optimalnu temperaturu za kontrakciju uz održavanje sigurnosti i udobnosti pacijenta. Osim toga, RF energija Renuviona potiče proizvodnju kolagena duboko u koži za čvršću kožu koja izgleda mlađe. Renuvion se može nanijeti na obrvu, donji dio obraza, liniju čeljusti, vrat i područje oko očiju za potpuno zatezanje lica.
 • Forma. Forma by inMode koristi radiofrekvencijsku (RF) energiju za podizanje, toniranje i zaglađivanje kože lica i vrata zagrijavanjem subdermalnih slojeva tkiva. Slično kao i Renuvion, ova toplina potiče proizvodnju kolagena unutar dermisa za zdraviji izgled kože koja se poboljšava tijekom mjeseci nakon tretmana. Forma specijalizirani ručni dio koji emitira elektrode omogućuje kliničarima da vide temperaturu kože pacijenata u stvarnom vremenu i ima “cut-off” temperaturu za povećanu sigurnost pacijenata.
 • Ulterapija. Ultherapy koristi ultrazvučnu energiju za zatezanje dubokih slojeva kože i ispod mišića na licu i vratu. Djeluje tako što pokreće “neokolagenezu”, proces koji potiče tijelo da regenerira proteine ​​kolagena za zdrav rast nove kože. Većina pacijenata primijeti primjetnu razliku u kvaliteti svoje kože 2 do 3 mjeseca nakon tretmana Ultherapy. 
 • RF microneedling. Vjerojatno ste do sada već upoznati s mehanikom mikroiglica—sićušne iglice nanose se na površinske slojeve kože kako bi se stvorile “mikro ozljede” koje potiču kožu da se sama zacijeli. Radiofrekvencijski (RF) microneedling podiže mikroneedling korak dalje primjenom RF energije na kožu lica i vrata, zagrijavanjem dubokog dermisa kako bi se stimulirao rast novog kolagena i elastinskih vlakana duboko u njemu za vidljivo zategnutiju, glađu kožu koja se nastavlja poboljšavati tijekom sljedećih mjeseci Vaše liječenje. Popularne marke RF microneedlinga uključuju Morpheus8 i Genius . Saznajte više o microneedlingu »
 • Dermalni fileri. Injekcioni fileri ostaju jedna od najpopularnijih nekirurških opcija za pomlađivanje lica, jer su desetljećima pomagali pacijentima da vrate vrijeme unatrag. Punila se strateški ubrizgavaju pod kožu kako bi se nadomjestio izgubljeni volumen na obrazima, sljepoočnicama, usnama, podočnjacima i nazolabijalnim borama te kako bi se poboljšala simetrija lica. Vješt će pružatelj koristiti različite punila za poboljšanje različitih područja lica. Na primjer, Sculptra Aesthetic potiče proizvodnju kolagena za postupno vraćanje punoće lica i brisanje dubokih bora i nabora do 2 godine; Juvéderm Voluma idealan je za podizanje obraza i dodavanje volumena srednjem dijelu lica; i Juvéderm Vollure omiljen je za popunjavanje neželjenih bora osmijeha. Fileri se također mogu koristiti za povećanje brade kako bi se stvorio vitkiji izgled lica i definirala linija čeljusti, pa čak i stvorili privremeni rezultati rinoplastike. Rezultati filera obično traju između 6 i 12 mjeseci, ali Sculptra i Bellafill mogu trajati 2+ godine. Saznajte više o dermalnim punilima »
 • Botoks. Kada se radi o privremenom smanjenju pojavljivanja dinamičkih bora (onih uzrokovanih pokretima lica), Botox se ne može nadmašiti. Botox se ubrizgava u lice kako bi se izgladile glabelarne bore, vodoravne bore na čelu, bore namrštenog lica, bore poput vrane usne i okomite bore na usnama. Također se može ubrizgati u žvakaći mišić kako bi linija čeljusti izgledala vitkije i oblikovanije. Botox se često kombinira s injekcijama dermalnog punila za potpunu nekiruršku preobrazbu. Rezultati obično traju 3 do 4 mjeseca. Saznajte više o botoksu »
 • Injekcija masti. Za pacijente koji žele dugotrajne rezultate, vješti kirurg može skupiti neželjenu tjelesnu masnoću s trbuha, bokova ili bedara putem liposukcije i ubrizgati je u obraze, sljepoočnice ili podočnjake kako bi vratio volumen licu. Ubrizgavanje masti (ili prijenos masti) daje polutrajne rezultate koji mogu trajati mnogo godina, što ga čini idealnim postupkom za pacijente koji žele izbjeći operaciju podizanja lica, ali žele trajniji rezultat nego što to mogu dati dermalni punila. Saznajte više o ubrizgavanju masti »

Mnogi od ovih zahvata mogu se kombinirati jedan s drugim ili s raznim kozmetičkim operacijama lica, poput operacije podizanja kapaka ili obrva , za optimalno zatezanje tkiva i pomlađivanje kože.

Kako će rezultati liftinga izgledati dugoročno?

Kada ga izvodi iskusan, certificirani kozmetički kirurg, facelifting je osmišljen za postizanje rezultata koji ne samo da sada izgledaju prirodno, već će i prirodno stariti s vama. Iako ništa ne može zaustaviti normalan proces starenja, nakon liftinga lica uvijek biste trebali izgledati godinama mlađe nego što biste izgledali bez operacije.

Međutim, postoje određene stvari koje možete učiniti kako bi vaši rezultati izgledali najbolje. Održavanje zdrave, stabilne tjelesne težine važno je jer značajne fluktuacije tjelesne težine mogu uzrokovati ponovno istezanje kože. Također biste trebali usvojiti dosljedan, kvalitetan režim njege kože kako biste svoju kožu održali zdravom i zaštićenom od nepotrebnog starenja.

Powered by Aestetica Web Design © 2024