plastična kirurgija

Plastična kirurgija u Zagrebu: stručnost kirurga

Plastična kirurgija je industrija u razvoju u Hrvatskoj, a Zagreb je jedan od vodećih gradova za zahvate plastične kirurgije. S reputacijom visokokvalificiranih i iskusnih kirurga, Zagreb je postao popularno odredište za domaće i strane pacijente koji traže kozmetička poboljšanja.

U ovom ćemo članku istražiti povijest i evoluciju plastične kirurgije u Hrvatskoj, vrste plastičnih kirurških zahvata koji se nude u Zagrebu, kvalifikacije i certifikate plastičnih kirurga u Zagrebu, najnovija tehnološka dostignuća u plastičnoj kirurgiji, sigurnost i rizike povezane s s plastičnom kirurgijom, te troškovi plastične kirurgije u Zagrebu.

Povijest i razvoj plastične kirurgije u Hrvatskoj

Povijest plastične kirurgije u Hrvatskoj seže u rano 20. stoljeće kada je dr. Janko Badovinac izveo prvi poznati zahvat plastične kirurgije u zemlji. Od tada je industrija značajno narasla, s brojnim napretcima i prekretnicama na tom putu. Jedna od najznačajnijih prekretnica bilo je osnivanje Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju (HSDPRA) 1969. godine, koje je odgovorno za reguliranje i standardizaciju prakse plastične kirurgije u Hrvatskoj.

Danas je plastična kirurgija u Hrvatskoj napredna industrija, sa Zagrebom kao epicentrom industrije. Grad ima brojne klinike i bolnice koje nude širok raspon zahvata plastične kirurgije, što ga čini popularnim odredištem za pacijente iz cijelog svijeta.

U Zagrebu plastični kirurzi moraju imati odgovarajuće kvalifikacije i obuku prije nego što počnu raditi. Većina plastičnih kirurga završila je medicinsku školu i specijalizaciju iz plastične kirurgije. Osim toga, od njih se traži da prođu dodatnu obuku i polože ispite kako bi postali certificirani plastični kirurzi. Certifikacija odbora pokazuje da kirurg ima potrebna znanja i vještine za sigurno i učinkovito izvođenje zahvata plastične kirurgije.

Iskustvo plastičnih kirurga u Zagrebu

Iskustvo je još jedan presudan čimbenik pri odabiru plastičnih kirurga u Zagrebu. Plastični kirurzi koji su u praksi već nekoliko godina obično imaju više iskustva i znanja o različitim zahvatima. Vidjeli su i nosili se s različitim komplikacijama, te su stoga bolje opremljeni za rješavanje bilo kakvih problema koji se mogu pojaviti tijekom postupka. Stoga se preporuča odabrati plastičnog kirurga koji ima višegodišnje iskustvo u tom području.

Stručnost plastičnih kirurga u Zagrebu

Stručnost plastičnih kirurga u Zagrebu je impresivna. Većina zagrebačkih plastičnih kirurga educirana je u nekim od najboljih svjetskih medicinskih ustanova i ima veliko iskustvo u izvođenju različitih zahvata. Koriste najnovije tehnologije i tehnike kako bi postigli najbolje moguće rezultate za svoje pacijente.

Vrste plastičnih kirurških zahvata u Zagrebu

Zagreb nudi široku paletu zahvata plastične kirurgije, uključujući:

  1. Povećanje grudi: Ovaj postupak uključuje umetanje implantata za povećanje grudi i poboljšanje simetrije.
  1. Liposukcija: Ovim postupkom uklanja se višak masnoće s raznih dijelova tijela, poput trbuha, bedara i ruku.
  1. Rinoplastika: Ovaj postupak se koristi za preoblikovanje nosa u estetske ili funkcionalne svrhe.
  1. Facelifting: Ovaj postupak uključuje uklanjanje viška kože i zatezanje mišića lica kako bi se smanjili znakovi starenja.
  1. Zatezanje trbuha: Ovaj postupak uklanja višak kože i masnoće s trbuha i zateže donje mišiće.
  1. Operacija kapaka: Ovaj postupak uključuje uklanjanje viška kože i masnoće s kapaka kako bi se poboljšao vid i smanjili znakovi starenja.

 

Ostali zahvati koji se u Zagrebu nude su povećanje stražnjice, transplantacija kose i genitalna kirurgija.

Kvalifikacije i certifikati plastičnih kirurga u Zagrebu

Plastični kirurzi u Zagrebu visoko su kvalificirani i iskusni. Da biste postali plastični kirurg u Hrvatskoj, morate završiti šest godina medicinske škole i tri do pet godina specijalizacije iz plastične kirurgije. Osim toga, plastični kirurzi moraju proći rigorozan proces certificiranja i dobiti licencu Hrvatske liječničke komore prije nego što počnu raditi.

Mnogi plastični kirurzi u Zagrebu imaju i međunarodne afilijacije, poput članstva u Međunarodnom društvu za estetsku plastičnu kirurgiju (ISAPS), što dodatno pokazuje njihovu stručnost i predanost području.

Tehnološki napredak u plastičnoj kirurgiji

Zagrebački plastični kirurzi ostaju na čelu industrije koristeći najnovija tehnološka dostignuća u plastičnoj kirurgiji. Jedan takav napredak je 3D ispis, koji kirurzima omogućuje izradu prilagođenih implantata i protetike koji su prilagođeni jedinstvenoj anatomiji pacijenta. Drugi napredak je virtualna stvarnost, koja kirurzima omogućuje simulaciju kirurških zahvata prije nego što se izvedu, poboljšavajući preciznost i točnost operacije.

Sigurnost i rizici povezani s plastičnom kirurgijom

Kada razmišljate o plastičnoj kirurgiji, važno je biti svjestan mogućih rizika i komplikacija povezanih s postupkom. Iako je plastična kirurgija općenito sigurna, svaki kirurški zahvat nosi svojstven rizik.

Jedan od najvažnijih čimbenika u osiguravanju sigurnog i uspješnog ishoda je odabir kvalificiranog i iskusnog plastičnog kirurga. Ugledni kirurg imat će potrebnu obuku i certifikate, kao i evidenciju uspješnih postupaka. Pacijenti bi trebali odvojiti vrijeme za istraživanje potencijalnih kirurga i zatražiti preporuke od prethodnih pacijenata.

Drugi mogući rizik povezan s plastičnom kirurgijom je anestezija. Opća anestezija obično se koristi za većinu zahvata plastične kirurgije, a iako je općenito sigurna, postoje rizici povezani s njom, kao što su alergijske reakcije ili komplikacije povezane s već postojećim medicinskim stanjima.

Neke potencijalne komplikacije plastične kirurgije uključuju krvarenje, infekciju i ožiljke. Važno je da pacijenti pažljivo slijede upute o postoperativnoj njezi, kao što je održavanje čistoće i suhoće mjesta operacije, uzimanje propisanih lijekova i odlazak na kontrolne preglede.

Osim toga, pacijenti bi trebali biti svjesni mogućnosti nezadovoljstva rezultatima operacije. Iako vješt kirurg može postići izvrsne rezultate, uvijek postoji mogućnost da pacijent ne bude u potpunosti zadovoljan ishodom.

Kako bi se rizici povezani s plastičnom kirurgijom sveli na najmanju moguću mjeru, pacijenti bi trebali biti dobrog općeg zdravlja i svom kirurgu otkriti sva medicinska stanja ili lijekove koje uzimaju. Pacijenti također trebaju biti iskreni sa svojim kirurgom o svojim očekivanjima i ciljevima zahvata.

Zaključno, iako je plastična kirurgija općenito sigurna, važno je da pacijenti budu svjesni mogućih rizika i komplikacija povezanih s postupkom. Odabirom kvalificiranog i iskusnog kirurga, pomnim pridržavanjem uputa o postoperativnoj njezi i realnim očekivanjima, pacijenti mogu smanjiti rizike i postići siguran i uspješan ishod.

Troškovi plastične kirurgije u Zagrebu

Cijena plastične kirurgije može varirati ovisno o zahvatu, kirurgu, lokaciji i drugim čimbenicima. Ipak, u usporedbi s drugim zemljama, plastična kirurgija u Zagrebu relativno je pristupačna, bez kompromisa u kvaliteti njege i stručnosti kirurga.

Ovdje je pregled troškova za neke od najpopularnijih zahvata plastične kirurgije u Zagrebu:

  1. Povećanje grudi – Cijena povećanja grudi u Zagrebu kreće se od 3.500 do 5.000 €, ovisno o vrsti implantata i stručnosti kirurga.
  2. Rinoplastika – Cijena rinoplastike u Zagrebu kreće se od 2.500 € do 4.500 €, ovisno o složenosti zahvata i iskustvu kirurga.
  3. Facelifting – Cijena faceliftinga u Zagrebu kreće se od 4.000 € do 6.000 €, ovisno o vrsti faceliftinga, opsegu zahvata i iskustvu kirurga.
  4. Liposukcija – Cijena liposukcije u Zagrebu kreće se od 2.000 € do 4.000 €, ovisno o području koje se tretira, opsegu zahvata i iskustvu kirurga.

Važno je napomenuti da su ove cijene procjene, a stvarni trošak plastične kirurgije može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, kao što su individualne potrebe pacijenta, ugled i iskustvo kirurga te složenost zahvata.

Uz trošak same operacije, pacijenti također trebaju uzeti u obzir troškove prijeoperativnog testiranja, kao što su krvne slike i medicinski pregled, kao i troškove postoperativne njege, kao što su kontrolni pregledi i lijekovi.

Zaključno, plastična kirurgija u Zagrebu je uspješna industrija, s visokokvalificiranim i iskusnim kirurzima koji nude širok raspon zahvata uz korištenje najsuvremenije tehnologije. Pacijenti mogu biti sigurni u sigurnost i stručnost zagrebačkih plastičnih kirurga, koji su predani postizanju najboljih mogućih rezultata, dok su sigurnost i udobnost pacijenta prioritet.

Iako je cijena plastične kirurgije u Zagrebu relativno pristupačna u usporedbi s drugim zemljama, važno je uzeti u obzir sve čimbenike, uključujući predoperativno testiranje, postoperativnu njegu te potencijalne rizike i komplikacije pri donošenju odluke o podvrgavanju plastičnoj operaciji. U konačnici, pacijenti bi trebali izabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga koji im može ponuditi personaliziranu skrb i pomoći im da postignu željene rezultate.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024