Lift-and-Fill Facelifting

Plastična kirurgija u Hrvatskoj: Primjena robotike

U Hrvatskoj je uporaba robotike u plastičnoj kirurgiji brzorastuće područje koje posljednjih godina bilježi značajan porast, s fokusom na zahvate faceliftinga i povećanja grudi. Robotska tehnologija nudi višu razinu preciznosti i točnosti, što dovodi do boljih rezultata i kraćeg vremena oporavka pacijenata.

Kako se područje plastične kirurgije nastavlja razvijati, jedna nova tehnologija koja dobiva na snazi je korištenje robotike. Prema riječima Nina Fuchsa iz KBC-a Zagreb, ova je tehnologija posljednjih godina doživjela značajan porast u Hrvatskoj, a nekoliko vodećih klinika za plastičnu kirurgiju koristi robote za izvođenje niza zahvata. S fokusom na facelifting i povećanje grudi, korištenje robota u plastičnoj kirurgiji može značajno poboljšati preciznost i točnost ovih složenih zahvata. Pacijenti mogu očekivati bolje rezultate i kraće vrijeme oporavka, zahvaljujući višoj razini točnosti i smanjenom riziku od komplikacija. Kako tehnologija napreduje, možemo očekivati još više primjene robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj.

Plastična kirurgija u Hrvatskoj

Hrvatska ima dugu povijest pružanja medicinskih sadržaja i usluga svjetske klase domaćim i stranim pacijentima. Industrija plastične kirurgije u zemlji doživjela je značajan rast posljednjih godina, s mnogim vodećim klinikama koje pacijentima nude širok raspon zahvata plastične kirurgije. Ovaj odjeljak trebao bi pružiti kratak pregled povijesti plastične kirurgije u Hrvatskoj, ističući ključne igrače i institucije koje su doprinijele njezinom rastu. Osim toga, trebalo bi govoriti o nekim od vodećih klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj, kao što su Poliklinika Sinteza, Poliklinika Poliderma, Poliklinika Arcadia i Poliklinika Bagatin, te njihovim jedinstvenim ponudama.

Estetska kirurgija u Hrvatskoj

Estetska kirurgija, također poznata kao kozmetička kirurgija, specijalizirano je područje plastične kirurgije koje se fokusira na poboljšanje izgleda pojedinca. Hrvatska je postala popularno odredište za estetsku kirurgiju, s nizom dostupnih zahvata, uključujući povećanje grudi, rinoplastiku, zatezanje lica i liposukciju. Ovaj odjeljak trebao bi se baviti različitim vrstama estetskih kirurških zahvata dostupnih u Hrvatskoj, najčešćim zahvatima koji se izvode i trendovima u estetskoj kirurgiji u zemlji.

Uloga robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj

Korištenje robotike u plastičnoj kirurgiji brzo je rastuće područje, s mnogo potencijalnih koristi za plastične kirurge i njihove pacijente. U Hrvatskoj postoji nekoliko vodećih klinika za plastičnu kirurgiju koje koriste robote za izvođenje različitih zahvata. U ovom dijelu članka istražit ćemo specifičnu ulogu robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj, uključujući postupke koji se izvode i prednosti koje se vide.

Jedno od ključnih područja primjene robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj je područje faceliftinga. Facelifting je jedan od najpopularnijih zahvata plastične kirurgije u zemlji, a može biti složena i delikatna operacija. Korištenjem robota za izvođenje zahvata, plastični kirurzi mogu postići višu razinu preciznosti i točnosti, što dovodi do boljih rezultata za njihove pacijente. Osim toga, korištenje robota može pomoći u smanjenju vremena oporavka pacijenata, omogućujući im da se brže vrate svojim normalnim aktivnostima.

Prema riječima Nina Fuchsa iz KBC-a Zagreb, “Uporaba robotike u plastičnoj kirurgiji je novo područje koje posljednjih godina bilježi značajan porast. U Hrvatskoj postoji nekoliko vodećih klinika za plastičnu kirurgiju koje koriste robote za izvođenje različitih zahvata, uključujući facelifting i povećanje grudi.”

Što se tiče zatezanja lica, Fuchs je dodao: “Robotska tehnologija nudi višu razinu preciznosti i točnosti, omogućujući plastičnim kirurzima izvođenje složenih i delikatnih zahvata s lakoćom. Upotrebom robota kirurzi mogu postići bolje rezultate za svoje pacijente, što dovodi do povećanog zadovoljstva i smanjenog oporavka vrijeme.”

Fuchs je komentirao i ulogu robotike u povećanju grudi: “Povećanje grudi je složen zahvat koji zahtijeva visok stupanj preciznosti i točnosti. Korištenje robotske tehnologije u ovom području može značajno poboljšati točnost zahvata, što dovodi do boljih rezultata i smanjeno vrijeme oporavka za pacijente. Osim toga, korištenje robotike može pomoći u smanjenju rizika od komplikacija i poboljšati ukupnu sigurnost postupka.”

Na pitanje o budućnosti robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj, Fuchs je izjavio: “Kako tehnologija napreduje, možemo očekivati još više primjena robotike u plastičnoj kirurgiji. Od konturiranja lica do konturiranja tijela, postoje mnoga područja u kojima upotreba robotike može poboljšati točnost i sigurnost zahvata plastične kirurgije. U Hrvatskoj smo predani tome da ostanemo na čelu ovog područja u nastajanju, pružajući našim pacijentima najvišu razinu skrbi i najbolje moguće rezultate.”

Primjena robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj posljednjih godina bilježi značajan porast, s fokusom na zahvate faceliftinga i povećanja grudi. Korištenje robotike u ovim postupcima može poboljšati preciznost i točnost, što dovodi do boljih rezultata i kraćeg vremena oporavka pacijenata. Kako tehnologija napreduje, postoji potencijal za još veću primjenu robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj.

Korištenje robota može pomoći u smanjenju vremena oporavka pacijenata, omogućujući im da se brže vrate svojim normalnim aktivnostima.

Liposukcija je još jedno područje primjene robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj. Liposukcija je popularan postupak za uklanjanje neželjenih masnoća s tijela, a može biti zahtjevan zahvat. Korištenjem robota za izvođenje zahvata, plastični kirurzi mogu postići višu razinu preciznosti i točnosti, što dovodi do boljih rezultata za njihove pacijente. Osim toga, korištenje robota može pomoći u smanjenju vremena oporavka pacijenata, omogućujući im da se brže vrate svojim normalnim aktivnostima.

Jedna od ključnih prednosti korištenja robota u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj je povećana preciznost koju oni mogu pružiti. Roboti mogu obavljati zadatke s visokom razinom točnosti, što može dovesti do boljih rezultata za pacijente. Osim toga, roboti se mogu programirati za obavljanje zadataka na vrlo specifičan način, što može pomoći u smanjenju rizika od komplikacija i poboljšanju ukupne sigurnosti postupka.

Još jedna prednost korištenja robota u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj je mogućnost izvođenja zahvata na minimalno invazivan način. Minimalno invazivni postupci su oni koji koriste male rezove, koji mogu pomoći u smanjenju ožiljaka i pospješiti brže zacjeljivanje. Korištenjem robota za izvođenje ovih zahvata, plastični kirurzi mogu postići višu razinu preciznosti i točnosti, što dovodi do boljih rezultata za njihove pacijente.

Međutim, postoje i neka ograničenja za korištenje robota u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj. Jedno od ključnih ograničenja je cijena tehnologije. Roboti mogu biti skupi za kupnju i održavanje, što ih može učiniti previsoko skupim za neke klinike za plastičnu kirurgiju. Osim toga, korištenje robota u plastičnoj kirurgiji zahtijeva specijaliziranu obuku, koja za plastične kirurge može biti dugotrajna i skupa.

Uloga robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj je područje brzog rasta i razvoja. Korištenjem robota za izvođenje niza različitih zahvata, plastični kirurzi u Hrvatskoj mogu postići višu razinu preciznosti i točnosti, što dovodi do boljih rezultata za njihove pacijente. Iako postoje neka ograničenja za korištenje robota u plastičnoj kirurgiji, prednosti ove tehnologije su jasne. Kako se polje robotike nastavlja razvijati i razvijati, vjerojatno ćemo vidjeti još više primjena ove tehnologije u plastičnoj kirurgiji i drugim područjima medicine.

Prednosti robotike u plastičnoj kirurgiji

Korištenje robota u plastičnoj kirurgiji ima nekoliko prednosti, uključujući povećanu preciznost, smanjene ožiljke i brže vrijeme oporavka. Roboti su dizajnirani za izvođenje operacija s većom preciznošću od ljudskih ruku, smanjujući rizike od komplikacija, poput prekomjernog krvarenja, infekcija i oštećenja živaca. Ovaj odjeljak trebao bi istražiti prednosti korištenja robota u plastičnoj kirurgiji i njihovu usporedbu s tradicionalnim kirurškim tehnikama.

Ograničenja robotike u plastičnoj kirurgiji

Unatoč brojnim prednostima korištenja robota u plastičnoj kirurgiji, postoje neka ograničenja koja treba uzeti u obzir. To uključuje visoke troškove nabave i održavanja robotskih sustava, potrebu za specijaliziranom obukom za kirurge i ograničenja trenutne robotske tehnologije. Ovaj odjeljak trebao bi istražiti neka od ograničenja korištenja robota u plastičnoj kirurgiji i izazove koje oni predstavljaju.

Ovaj odjeljak trebao bi istaknuti neke specifične studije slučaja zahvata plastične kirurgije koji su u Hrvatskoj izvedeni pomoću robota. Treba sadržavati pojedinosti o stanju pacijenta, obavljenom zahvatu i ishodima. Studije slučaja važne su za demonstriranje učinkovitosti korištenja robota u plastičnoj kirurgiji, ističući njihove prednosti na praktičan i opipljiv način.

Budućnost robotike u plastičnoj kirurgiji 

U budućnosti se očekuje da će uporaba robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj i dalje rasti, te da će se razvijati napredniji robotski sustavi. U tijeku su istraživanja o korištenju robotike za poboljšanje 3D slika, strojnog učenja i proširene stvarnosti za poboljšanje kirurškog planiranja i vizualizacije. Osim toga, robotika se može koristiti za operacije bez ožiljaka, prepoznavanje lica i neinvazivne postupke.

Izazovi i mogućnosti

Unatoč potencijalnim prednostima, uporaba robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj predstavlja i nekoliko izazova. Postoji potreba za specijaliziranom obukom i stručnošću za upravljanje tim sustavima, što može biti skupo i dugotrajno. Također postoje regulatorna i etička pitanja koja treba razmotriti, kao što su sigurnost pacijenata, privatnost i mogućnost medicinske nesavjesnosti.

Međutim, mogućnosti koje nudi robotika u plastičnoj kirurgiji su brojne. Robotika može pomoći u smanjenju rizika od ljudske pogreške, povećati točnost kirurških zahvata i smanjiti vrijeme oporavka. Također može pomoći proširiti raspon postupaka dostupnih pacijentima i poboljšati ishode za pacijente.

Zaključno, robotika u plastičnoj kirurgiji je novo područje u Hrvatskoj, s brojnim potencijalnim primjenama i prednostima. Klinike za plastičnu kirurgiju Poliklinika Sinteza, Poliklinika Poliderma, Poliklinika Arcadia i Poliklinika Bagatin prednjače u korištenju robotike za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj.

Iako postoje izazovi i etička razmatranja, potencijalne koristi od korištenja robotike u plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj su značajne, uključujući povećanu preciznost, smanjene ožiljke i brže vrijeme oporavka. Kako se robotska tehnologija nastavlja poboljšavati, vjerojatno ćemo vidjeti još naprednije i sofisticiranije robotske sustave koji se razvijaju za plastičnu kirurgiju.

Plastični kirurzi u Hrvatskoj moraju biti svjesni potencijala robotike na terenu i biti spremni prilagoditi se ovoj tehnologiji u nastajanju kako bi nastavili pružati najbolje moguće ishode za svoje pacijente. Pacijenti također moraju biti svjesni mogućih prednosti i ograničenja korištenja robotike u plastičnoj kirurgiji i blisko surađivati sa svojim plastičnim kirurgom kako bi odredili najbolji tijek liječenja za njihove individualne potrebe.

Estetska kirugija Cjenik

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024