rinoplastika operacija nosa

Plastična kirurgija nakon trudnoće: Kako se nositi s promjenama u tijelu

Plastična kirurgija nakon trudnoće: Kako se nositi s promjenama u tijelu Introduction: Trudnoća donosi promjene u tijelu, a neke žene nakon poroda žele poboljšati svoj izgled. No, kada je najbolje vrijeme za plastičnu kirurgiju nakon trudnoće? U ovom članku saznajte kako se nositi s promjenama na grudima, trbuhu, ljubavnim ručkama, stidnim usnama i vagini.

Pod nazivom “mamin posao” i “mamin makeover“, plastična operacija nakon bebe čini se trendom dana. I tko može ikome zamjeriti? Čini se da su se slavne mame na TV-u i u časopisima vratile na svoju težinu prije bebe i praktički nedostižna tijela prije bebe. 

S trudnoćom dolazi do niza vanjskih i unutarnjih promjena u tijelu. Neke žene izlaze iz trudnoće jednako dobre kao prije, a druge možda i ne. Ako mislite da vam je potreban posao mame ili mamina šminka, pričekajte minimalno šest mjeseci nakon rođenja djeteta prije bilo kakvih zahvata za poboljšanje tijela. 

Neki smatraju da je primjerenije čekati godinu dana. Na kraju, postupak koji želite obaviti bit će jedan od odlučujućih čimbenika koliko dugo trebate čekati. Četiri su glavna područja na koja se žene usredotočuju nakon što dobiju bebu: grudi, abdomen, ljubavne ručke, stidne usne i vagina. Evo pogleda na svaki.

Grudi

Postoji nekoliko važnih razloga zašto je čekanje najbolji plan prije razmatranja povećanja grudi nakon trudnoće. Vaše grudi će se mijenjati nekoliko mjeseci nakon poroda. Ako ste odlučili dojiti, promjene će se nastaviti sve dok ne prestanete dojiti. Operacija grudi se ne savjetuje dok se koža i tkivo dojke ne stabiliziraju.

Vremenski okvir: Tri do šest mjeseci nakon dojenja ili tri do šest mjeseci nakon poroda ako ne dojite.

Trbuh

Čak i šest mjeseci nakon poroda mogu se pojaviti promjene na trbušnoj stijenci te koži i masnom tkivu trbuha. Podvrgavanje liposukciji ili zatezanju trbuha u ovom trenutku još uvijek može biti prerano. Ovisno o tome kada ste se počeli pojavljivati, vaša je koža bila rastegnuta od tri do osam mjeseci.

Vremenski okvir : Može proći do godinu dana da trbuh poništi učinke trudnoće, a čak i dulje za višestruke trudnoće ili trudnoće koje su u razmaku od godinu dana.

Ljubavni rukohvati

Promjenjivi hormoni, čak i bez trudnoće, mogu utjecati na gubitak i dobivanje masti. 2

Samo razmislite o tome kako se vaše tijelo mijenja dok imate mjesečnicu. Zamislite koliko su te fluktuacije dramatičnije tijekom trudnoće i u postporođajnom razdoblju. Dodajte tome hormonske promjene povezane s dojenjem. Može proći i do godinu dana da se hormoni normaliziraju nakon trudnoće.

Stidne usne i vagina

Produljene stidne usne i proširenje vaginalnog kanala neke su od mogućih posljedica rađanja. Ako vam se to dogodilo, znajte da, kao i sa trbuhom i grudima, treba proći neko vrijeme da se ta područja prilagode nakon poroda.

Ako osjećate da vam je vagina opuštenija nego što je bila prije vaginalnog porođaja i to utječe na vaš seksualni život, vaginoplastika je mogućnost, ali treba je učiniti najmanje šest mjeseci nakon porođaja.

Ako razmišljate o tome da imate još djece, bilo bi mudro pričekati dok ne završi rađanje. S druge strane, netko može tvrditi da ako je vagina previše labava, više neće biti rađanja jer seks “jednostavno nije isti” i stoga se ne događa!

Što se tiče stidnih usana ili vaginalnih usana, one će se smanjiti nakon poroda. Izdužene vaginalne usne nisu uvijek posljedica trudnoće, jer ih neke žene imaju nakon puberteta. Ako ustanovite da vas ometaju u snošaju, vježbanju ili vas koče u stilu odijevanja, labioplastika bi mogla biti operacija za vas.

Vremenski okvir: Tijelu je potrebno vrijeme da se prilagodi – najmanje šest mjeseci – prije nego što razmisli o ovim postupcima nakon trudnoće.

Pričekajte najmanje šest mjeseci prije plastične operacije. Osobno ne preporučujemo nijednoj ženi da razmišlja o zahvatima estetske kirurgije u vrijeme poroda ili čak nedugo nakon poroda. Trebali biste pričekati dok se tkivo želuca, grudi i drugih područja ne skupi i slegne, što traje najmanje šest mjeseci.

Najugledniji kirurzi neće operirati žene u prvih šest mjeseci nakon poroda kako bi žensko tijelo imalo vremena vratiti se u formu prirodnim putem. Ima dovoljno razloga za brigu nakon što na svijet dovedete novu osobu, a da ne morate brinuti o oporavku od zatezanja trbuha, liposukcije, operacije grudi ili vaginalne operacije.

Powered by Aestetica Web Design © 2024