plastična kirurgija

Nekirurški facelifting za muškarce: koje su mogućnosti u Hrvatskoj?

Kako starimo, naša koža počinje gubiti elastičnost, što rezultira borama, opuštenom kožom i drugim znakovima starenja. Za muškarce koji traže načine da zadrže svoj mladenački izgled bez podvrgavanja kirurškom zahvatu, na raspolaganju je nekoliko nekirurških opcija.

Nekirurški facelifting za muškarce postao je sve popularniji posljednjih godina. U Hrvatskoj postoje različite opcije nekirurškog zatezanja lica dostupnim muškarcima, od zatezanja nitima do injekcija poput botoksa i dermalnih punila, laserskih tretmana i ultrazvučne terapije. Svaka opcija ima svoje jedinstvene prednosti i troškove, a ključno je odabrati pravi tretman koji odgovara vašim specifičnim potrebama.

Vrste nekirurških zatezanja lica za muškarce

Što se tiče nekirurškog liftinga lica za muškarce u Hrvatskoj, postoji nekoliko dostupnih opcija, uključujući lifting nitima, injekcije, laserske tretmane i ultrazvučnu terapiju. Svaka od ovih opcija ima svoje jedinstvene prednosti i razmatranja koja treba imati na umu.

Podizanje nitima, na primjer, popularan je izbor za muškarce koji traže minimalno invazivnu opciju zatezanja lica. Ovaj postupak uključuje umetanje malih niti u kožu, koje se zatim koriste za podizanje i zatezanje opuštene kože. Konci su obično izrađeni od materijala koji se apsorbiraju kao što je polidioksanon (PDO), što znači da će ih tijelo prirodno apsorbirati tijekom vremena. Thread liftingom se može podići i zategnuti koža na licu i vratu, a rezultati mogu trajati nekoliko mjeseci.

Injekcioni pripravci kao što su botox i dermalni fileri također se često koriste za nekirurški lifting lica u Hrvatskoj. Botox je vrsta injekcije koja djeluje tako da privremeno opušta mišiće koji uzrokuju bore. Obično se koristi za tretiranje finih linija i bora na čelu, oko očiju i između obrva. Dermalni fileri, s druge strane, koriste se za dodavanje volumena koži i popunjavanje dubokih linija i bora. Mogu se koristiti za povećanje obraza, popunjavanje nazolabijalnih bora i povećanje usana.

Laserski tretmani još su jedna popularna opcija za muškarce koji žele pomladiti svoju kožu. Frakcijsko lasersko resurfacing, na primjer, koristi laser za ciljanje malih područja kože, stvarajući sićušne kanale koji stimuliraju prirodnu reakciju tijela na zacjeljivanje. To može pomoći u poboljšanju teksture i tonusa kože, smanjiti pojavu finih linija i bora te ujednačiti pigmentaciju. Terapija IPL-om (intenzivno pulsirajuće svjetlo) još je jedna vrsta laserskog tretmana koja se može koristiti za liječenje različitih kožnih problema, uključujući oštećenja od sunca, staračke pjege i popucale kapilare.

Konačno, ultrazvučna terapija (HIFU) je neinvazivni tretman koji koristi ultrazvučne valove za poticanje proizvodnje kolagena u koži. To može pomoći podići i zategnuti kožu na licu i vratu, smanjujući pojavu opuštene kože i bora. Terapija ultrazvukom je relativno nova tehnologija, ali se pokazala učinkovitom u kliničkim studijama i postaje sve popularnija opcija za nekirurški lifting lica.

Postoji nekoliko opcija nekirurškog zatezanja lica dostupnih muškarcima u Hrvatskoj, svaka sa svojim jedinstvenim prednostima i razmatranjima.

Lifting nitima za muškarce

Thread lifting jedna je od najpopularnijih opcija nekirurškog faceliftinga za muškarce u Hrvatskoj. Ovaj postupak uključuje umetanje šavova u kožu kako bi se podigla i zategla opuštena koža na licu i vratu. Podizanje nitima je brz i minimalno invazivan postupak koji može pružiti suptilno podizanje kože. Cijene niti za podizanje u Hrvatskoj kreću se od oko 400 €.

Botox za muškarce

Botox je popularan injekcijski tretman koji može pomoći u smanjenju pojave finih linija i bora na licu. Injekcije botoxa obično se koriste za ciljanje čela, bora namrštenih lica i bora na nogama. Cijena injekcija botoxa u Hrvatskoj kreće se od 200 do 600 €, ovisno o području koje se tretira. Injekcije botoxa brz su i relativno bezbolan postupak koji može dati vidljive rezultate u roku od nekoliko dana.

Dermalni fileri za muškarce

Dermalni fileri još su jedna popularna injekcijska opcija za muškarce u Hrvatskoj. Ovi fileri mogu se koristiti za dodavanje volumena obrazima, popunjavanje dubokih linija i bora te punije usana. Cijena dermalnih filera u Hrvatskoj se kreće od 200 do 800 €, ovisno o vrsti filera i količini koja se koristi. Dermalni fileri su neinvazivni tretman koji može dati trenutne rezultate uz minimalno vrijeme prekida rada.

Laserski tretmani za muškarce

Laserski tretmani mogu se koristiti za pomlađivanje kože ciljanjem na područja pigmentacije, finih linija i bora. U Hrvatskoj su dostupne različite vrste laserskih tretmana, uključujući frakcijsko lasersko resurfacing i IPL (intense pulsed light) terapiju. Cijene laserskih tretmana u Hrvatskoj kreću se od oko 150 €. Laserski tretmani su neinvazivni postupci koji mogu dati zamjetne rezultate uz minimalno vrijeme zastoja.

Ultrazvučna terapija za muškarce

Ultrazvučna terapija, također poznata kao HIFU (fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta), neinvazivni je tretman koji može pomoći u podizanju i zatezanju kože na licu i vratu. Ovaj tretman koristi ultrazvučne valove za poticanje proizvodnje kolagena u koži. Cijene ultrazvučne terapije u Hrvatskoj kreću se od oko 400 eura. Terapija ultrazvukom je brz i bezbolan postupak koji može dati vidljive rezultate uz minimalno vrijeme zastoja.

Ponuda u klinikama u Hrvatskoj

Poliklinika Bagatin vodeća je klinika u Hrvatskoj koja nudi niz opcija nekirurškog zatezanja lica za muškarce. Ova je klinika poznata po vrhunskoj opremi i iskusnom osoblju. Cijene tretmana u Poliklinici Bagatin variraju ovisno o konkretnom tretmanu i opsegu zahvata. Klinika nudi personalizirane planove liječenja koji zadovoljavaju jedinstvene potrebe svakog pacijenta.

Poliklinika Maletić još je jedna vrhunska klinika u Hrvatskoj koja nudi niz opcija nekirurškog zatezanja lica za muškarce. Ova klinika poznata je po personaliziranom pristupu liječenju i korištenju najnovijih tehnologija. Tim iskusnih liječnika i medicinskog osoblja klinike pruža konzultacije kako bi pacijentima pomogao u odabiru pravog plana liječenja.

Poliklinika Maletić nudi različite mogućnosti nekirurškog liftinga lica, uključujući lifting s nitima, injekcije botoxa, dermalne filere, laserske tretmane i ultrazvučnu terapiju. Cijene tretmana u Poliklinici Maletić variraju ovisno o konkretnom tretmanu i opsegu zahvata.

Cijena podizanja niti u Poliklinici Maletić kreće se od 400 €, dok se injekcije botoxa kreću od 200 do 600 €, ovisno o području koje se tretira. Dermalni fileri u ovoj klinici kreću se od 200 do 800 €, ovisno o vrsti punila i količini koja se koristi. Laserski tretmani kreću se od oko 150 €, a ultrazvučna terapija od oko 400 €.

Poliklinika LF klinika je u Hrvatskoj koja nudi niz medicinskih i estetskih tretmana, uključujući nekirurške opcije zatezanja lica za muškarce. Ova je klinika poznata po upotrebi najsuvremenijih tehnologija i personaliziranih planova liječenja. Tim medicinskih stručnjaka klinike pruža pacijentima sveobuhvatne konzultacije kako bi odredio najučinkovitiji plan liječenja za njih.

Poliklinika LF nudi različite mogućnosti nekirurškog zatezanja lica, uključujući zatezanje nitima, injekcije botoxa, dermalne punila, laserske tretmane i ultrazvučnu terapiju. Cijene tretmana u Poliklinici LF variraju ovisno o konkretnom tretmanu i opsegu zahvata.

Cijena podizanja niti u Poliklinici LF kreće se od 400 €, dok se injekcije botoxa kreću od 200 do 600 €, ovisno o području koje se tretira. Dermalni fileri u ovoj klinici kreću se od 200 do 800 €, ovisno o vrsti punila i količini koja se koristi. Tretmani laserom kreću se od oko 150 €, a terapija ultrazvukom oko 400 €.

Oporavak i nuspojave

Nakon nekirurškog tretmana faceliftinga u Hrvatskoj, neophodno je pridržavati se uputa liječnika za naknadnu njegu. Većina nekirurških postupaka faceliftinga ima minimalno vrijeme prekida, a pacijenti se obično mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima ubrzo nakon tretmana.

Međutim, neki tretmani mogu izazvati manje nuspojave, kao što su modrice, otekline ili crvenilo, koje obično nestaju u roku od nekoliko dana do tjedan dana. Prije podvrgavanja bilo kakvom liječenju ključno je razgovarati s liječnikom o mogućim nuspojavama i vremenu oporavka.

Muškarcima u Hrvatskoj su dostupne različite opcije nekirurškog zatezanja lica, uključujući zatezanje nitima, injekcije poput botoksa i dermalnih punila, laserske tretmane i ultrazvučnu terapiju. Ovi tretmani se nude u nekoliko klinika u Hrvatskoj, uključujući Polikliniku Bagatin, Polikliniku Maletić i Polikliniku LF.

Kada razmatrate nekirurški tretman faceliftinga, ključno je istražiti i odabrati renomiranu kliniku i medicinskog stručnjaka. Cijene nekirurških tretmana faceliftinga u Hrvatskoj variraju ovisno o konkretnom tretmanu i opsegu zahvata. Uz odgovarajuću naknadnu njegu i održavanje, ovi tretmani mogu pružiti mladenačkiji i pomlađeni izgled bez potrebe za operacijom.

Powered by Aestetica Web Design © 2024