Lift-and-Fill Facelifting

Neinvazivna estetska kirurgija: Uloga prehrane i načina života

U današnjem svijetu težnja za ljepotom i mladolikošću prevladava više nego ikada prije. Neinvazivna estetska kirurgija postala je sve popularniji način poboljšanja vlastitog izgleda bez podvrgavanja invazivnim zahvatima koji zahtijevaju dugotrajno vrijeme oporavka. Međutim, bitno je razumjeti ulogu prehrane, hidratacije i postoperativne njege u postizanju uspješnih ishoda.

U današnjem svijetu težnja za ljepotom i mladolikošću prevladava više nego ikada prije. Neinvazivna estetska kirurgija postala je sve popularniji način poboljšanja vlastitog izgleda bez podvrgavanja invazivnim zahvatima koji zahtijevaju dugotrajno vrijeme oporavka. Međutim, bitno je razumjeti ulogu prehrane, hidratacije i postoperativne njege u postizanju uspješnih ishoda.

U ovom članku zadubit ćemo se u različite aspekte neinvazivne estetske kirurgije, istražujući važnost prijeoperativne prehrane, vezu između prehrane i zdravlja kože, ulogu hidratacije, utjecaj alkohola i pušenja, dobrobiti zdravog načina života, važnost postoperativne prehrane, uloga suplemenata, utjecaj alergija na hranu, te uloga prehrane u neinvazivnim zahvatima. Također ćemo pobliže pogledati usluge koje nudi Poliklinika Maletić, vodeća klinika u Hrvatskoj koja nudi niz neinvazivnih estetskih tretmana koji se mogu nadopuniti zdravom prehranom i stilom života.

Neinvazivna estetska kirurgija, poznata i kao minimalno invazivna estetska kirurgija, postala je sve popularnija posljednjih godina kao način poboljšanja vlastitog izgleda bez podvrgavanja velikim operacijama. Ovi postupci koriste tehnike kao što su laseri, ultrazvuk i injekcije za poboljšanje teksture kože, smanjenje bora i poboljšanje kontura tijela. Međutim, kao i svaki medicinski zahvat, neinvazivna estetska kirurgija zahtijeva pažljivu pripremu i naknadnu njegu kako bi se osigurali optimalni rezultati. Jedan ključni aspekt ove pripreme i naknadne njege je prehrana, hidratacija i stil života. U ovom ćemo članku istražiti važnost ovih čimbenika u postizanju uspješnih ishoda u neinvazivnoj estetskoj kirurgiji.

Važnost prehrane prije operacije

Prijeoperacijska prehrana presudna je za uspješne rezultate plastične kirurgije. Tijelo treba biti u optimalnom stanju da bi se pravilno oporavilo nakon operacije. Uravnotežena prehrana koja uključuje mnogo proteina, vitamina i minerala može pomoći pripremiti tijelo za operaciju i pomoći u procesu ozdravljenja. Protein je posebno neophodan za obnavljanje tkiva i zacjeljivanje rana. Preporuča se da pacijenti konzumiraju dijetu bogatu proteinima prije i poslije operacije kako bi se ubrzao proces ozdravljenja.

Osim bjelančevina, bolesnici bi trebali unositi i dosta voća i povrća. Ove su namirnice bogate antioksidansima koji pomažu u zaštiti tijela od oštećenja slobodnih radikala i upala. Slobodni radikali su molekule koje mogu oštetiti stanice i pridonijeti starenju, raku i drugim bolestima. Prehranom bogatom antioksidansima pacijenti mogu spriječiti oštećenje stanica i smanjiti rizik od komplikacija nakon operacije.

Veza između prehrane i zdravlja kože

Prehrana igra ključnu ulogu u zdravlju kože. Konzumiranje zdrave prehrane koja je bogata antioksidansima i esencijalnim nutrijentima može pomoći u održavanju zdrave, blistave kože. Nedostatak hranjivih tvari može dovesti do raznih problema s kožom, kao što su suhoća, bore i akne.

Pacijenti bi trebali težiti prehrani koja je bogata ovim i drugim bitnim hranjivim tvarima kako bi pomogli u održavanju zdrave kože prije i nakon operacije.

Uloga hidratacije u plastičnoj kirurgiji

Adekvatna hidratacija ključna je za optimalne rezultate plastične kirurgije. Pravilna hidratacija može poboljšati cirkulaciju, spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka i pomoći u procesu ozdravljenja. Prije i poslije operacije pacijenti trebaju piti puno vode. Osim toga, pacijenti bi trebali izbjegavati kofein i alkohol, koji mogu dehidrirati tijelo i ometati proces ozdravljenja.

Utjecaj alkohola i pušenja na plastičnu kirurgiju

Alkohol i pušenje mogu imati negativan utjecaj na rezultate plastične kirurgije. Oni mogu ometati proces ozdravljenja tijela, povećati rizik od infekcije i dovesti do komplikacija. Prije i poslije operacije pacijenti trebaju izbjegavati alkohol i pušenje.

Konzumacija alkohola može oslabiti imunološki sustav i povećati upalu, što može odgoditi zacjeljivanje. Pušenje, s druge strane, može smanjiti protok krvi i dovod kisika u tkiva, što može otežati zacjeljivanje rana i povećati rizik od komplikacija.

Prednosti zdravog načina života

Zdrav način života koji uključuje redovitu tjelovježbu, uravnoteženu prehranu i odgovarajući odmor može pomoći u poboljšanju rezultata plastične kirurgije. Pacijenti bi trebali težiti održavanju zdrave tjelesne težine, izbjegavati prekomjerno izlaganje suncu i kontrolirati razinu stresa kako bi postigli optimalne rezultate.

Vježbanje može poboljšati cirkulaciju i pospješiti zacjeljivanje nakon operacije. Uravnotežena prehrana koja je bogata esencijalnim hranjivim tvarima može pomoći u jačanju imunološkog sustava i zacjeljivanju rana. Adekvatan odmor je također važan, jer omogućuje tijelu da se oporavi i pravilno ozdravi.

Važnost postoperativne prehrane

Postoperativna prehrana igra ključnu ulogu u procesu oporavka nakon plastičnih operacija. Nakon kirurškog zahvata, tijelu su potrebne dodatne hranjive tvari za poticanje zacjeljivanja i oporavka. Uravnotežena prehrana koja uključuje mnogo nemasnih proteina, zdravih masnoća, vitamina i minerala može ubrzati proces ozdravljenja i smanjiti upalu.

Protein je osobito važan u postoperativnoj prehrani jer pomaže u obnovi i izgradnji novog tkiva. Pacijenti koji su bili podvrgnuti plastičnim operacijama trebaju težiti unosu najmanje 1,5 grama proteina po kilogramu tjelesne težine dnevno kako bi podržali proces ozdravljenja. Namirnice poput nemasnog mesa, ribe, jaja i mahunarki izvrsni su izvori proteina.

Osim uravnotežene prehrane, suplementi također mogu imati korisnu ulogu u oporavku nakon plastičnih operacija. Dodaci kao što su vitamin C, cink i omega-3 masne kiseline mogu pomoći u podršci imunološkog sustava, smanjiti upalu i poboljšati zacjeljivanje rana. Međutim, važno je konzultirati se s kirurgom prije uzimanja bilo kojeg suplementa jer neki mogu stupiti u interakciju s lijekovima ili imati štetne učinke.

Alergije na hranu također mogu imati značajan utjecaj na ishode plastičnih operacija. Pacijenti s poznatim alergijama trebaju obavijestiti svog kirurga prije podvrgavanja bilo kojem zahvatu kako bi se osiguralo pravilno planiranje i poduzimanje mjera opreza. To može uključivati prijeoperacijski test alergije ili korištenje alternativnih proizvoda koji ne sadrže alergene.

Važno je napomenuti da prehrana također igra ulogu u neinvazivnim estetskim zahvatima kao što su botox i dermalni fileri. Zdrava prehrana može poboljšati zdravlje kože i smanjiti potrebu za ponavljanjem tretmana. Konzumiranje prehrane koja je bogata antioksidansima, vitaminima i mineralima može pomoći u održavanju zdrave, mladenačke kože.

Usluge koje nudi Poliklinika Maletić

Poliklinika Maletić renomirana je poliklinika koja nudi široku ponudu neinvazivnih estetskih tretmana. Ovi su tretmani osmišljeni kako bi poboljšali i obnovili izgled kože, kose i tijela, bez potrebe za operacijom ili dugotrajnim zastojem. U ovom dijelu govorit ćemo o različitim neinvazivnim estetskim tretmanima koji se nude u Poliklinici Maletić i njihovim cijenama.

Pomlađivanje kože

Poliklinika Maletić nudi nekoliko neinvazivnih tretmana za pomlađivanje kože, kao što su laserski resurfacing, kemijski pilinzi i mikrodermoabrazija. Ovi tretmani mogu poboljšati izgled finih linija, bora, ožiljaka od akni, hiperpigmentacije i neujednačene teksture kože. Cijene tretmana pomlađivanja kože u Poliklinici Maletić variraju ovisno o vrsti tretmana i broju potrebnih tretmana. Primjerice, jedna seansa mikrodermoabrazije košta oko 400 kuna, dok cijeli ciklus kemijskog pilinga može stajati i do 2000 kuna.

Obnova kose

Poliklinika Maletić nudi nekoliko neinvazivnih tretmana obnove kose, kao što su terapija plazmom bogatom trombocitima (PRP) i mezoterapija. Ovi tretmani mogu potaknuti rast kose, poboljšati gustoću i teksturu kose te spriječiti gubitak kose. Cijene tretmana obnove kose u Poliklinici Maletić kreću se od 1500 do 3500 kn po tretmanu, ovisno o vrsti tretmana i stupnju gubitka kose.

Oblikovanje tijela

Poliklinika Maletić nudi nekoliko neinvazivnih tretmana oblikovanja tijela, poput kriolipolize, radiofrekvencije i ultrazvučne terapije. Ovi tretmani mogu smanjiti tvrdokornu masnoću, zategnuti opuštenu kožu i oblikovati tijelo kako bi se postigao zategnutiji i isklesaniji izgled. Cijene tretmana oblikovanja tijela u Poliklinici Maletić variraju ovisno o području koje se tretira i broju potrebnih tretmana. Primjerice, jedna seansa kriolipolize za područje trbuha košta oko 3500 kuna, dok cijeli tretman radiofrekvencijom za bedra može stajati i do 6000 kuna.

Važno je napomenuti da su gore navedene cijene podložne promjenama i mogu varirati ovisno o individualnim zahtjevima i preferencijama. Pacijentima se savjetuje da zakažu konzultacije s kvalificiranim estetskim stručnjakom u Poliklinici Maletić kako bi razgovarali o svojim ciljevima, brigama i očekivanjima te kako bi dobili personalizirani plan liječenja i procjenu troškova.

Osim navedenih tretmana, Poliklinika Maletić nudi i niz drugih neinvazivnih estetskih tretmana, poput injekcija protiv starenja, laserskog uklanjanja dlačica i uklanjanja tetovaža. Ovi tretmani mogu riješiti niz kozmetičkih problema i pomoći pacijentima da postignu željene estetske ciljeve. Cijene ovih tretmana mogu varirati ovisno o vrsti tretmana i broju potrebnih tretmana.

Poliklinika Maletić nudi opsežnu ponudu neinvazivnih estetskih tretmana koji se mogu prilagoditi individualnim potrebama i preferencijama svakog pacijenta. Ove tretmane izvode kvalificirani i iskusni estetski praktičari, koristeći najnovije tehnologije i tehnike kako bi se osigurali optimalni rezultati i zadovoljstvo pacijenata. S fokusom na zdrav život i holistički wellness, Poliklinika Maletić vodeći je pružatelj neinvazivnih estetskih tretmana u Hrvatskoj, nudeći pacijentima mogućnost poboljšanja izgleda i jačanja samopouzdanja, bez potrebe za operacijom ili dugotrajnim zastojom.

Razumijevanje uloge prehrane u plastičnoj kirurgiji ključno je za postizanje optimalnih rezultata. Prije-operativna i postoperativna prehrana može pomoći u pripremi tijela za operaciju i podržati proces ozdravljenja. Suplementi također mogu imati korisnu ulogu u oporavku nakon plastične kirurgije, ali važno je konzultirati se s kirurgom prije uzimanja bilo kakvih suplemenata. Pacijenti s alergijama na hranu trebaju obavijestiti svog kirurga kako bi se osiguralo pravilno planiranje i poduzimanje mjera opreza. Konačno, zdrava prehrana i način života također mogu podržati neinvazivne estetske postupke, kao što su botox i dermalni fileri, te mogu pomoći u održavanju zdrave kože mladolikog izgleda.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024