Lift-and-Fill Facelifting

Neinvazivna estetska kirurgija: Što trebate znati

Razmišljate li o neinvazivnoj estetskoj kirurgiji kako biste poboljšali svoj izgled i podigli samopouzdanje? Ako je tako, važno je u potpunosti razumjeti uključene postupke, potencijalne rizike i komplikacije te korake koje možete poduzeti kako biste osigurali siguran i uspješan ishod.

U ovom vodiču istražit ćemo svijet neinvazivne estetske kirurgije, pokrivajući sve, od povijesti i različitih vrsta zahvata do važnosti odabira kvalificiranog kirurga i implikacija podvrgavanja takvom kirurškom zahvatu na mentalno zdravlje. Bilo da ste zainteresirani za zatezanje lica, rinoplastiku, povećanje grudi ili liposukciju, ovaj će vam vodič pružiti znanje i uvide koji su vam potrebni za donošenje informirane odluke.

Definicija estetske kirurgije

Neinvazivna estetska kirurgija grana je medicinske znanosti koja se bavi poboljšanjem izgleda osobe kirurškim i nekirurškim zahvatima. Neinvazivni postupci koriste tehnike koje ne zahtijevaju rezove, anesteziju ili boravak u bolnici. Oni su manje rizični i uključuju manje vremena zastoja od tradicionalnih kirurških metoda.

Estetska kirurgija prakticira se stoljećima, a dokazi datiraju još iz starog Egipta, Indije i Grčke. Međutim, neinvazivne tehnike postale su široko dostupne tek posljednjih desetljeća.

Vrste estetske kirurgije

Neinvazivna estetska kirurgija uključuje postupke kao što su injekcije, pomlađivanje kože, oblikovanje tijela i laserski tretmani. Ovi tretmani mogu riješiti niz problema, od finih linija i bora do smanjenja masnoće i zatezanja kože.

Zahvati neinvazivne plastične kirurgije u Poliklinici Arcadia

Poliklinika Arcadia nudi niz neinvazivnih zahvata plastične kirurgije koji vam mogu pomoći da izgledate i osjećate se najbolje. Evo nekih od najpopularnijih tretmana:

Tradicionalni lifting lica

Tradicionalni facelifting je kirurški zahvat kojim se zateže koža lica i vrata, što rezultira mladolikim izgledom. Uključuje pravljenje rezova oko linije kose i ušiju, što omogućuje kirurgu pristup tkivima i mišićima koji se nalaze ispod.

Mini lifting lica

Mini lifting lica manje je invazivna alternativa tradicionalnom liftingu lica. Usmjeren je na središnje područje lica i koristi manje rezove, što rezultira manjim ožiljcima i bržim oporavkom.

Rinoplastika

Rinoplastika, također poznata kao operacija nosa, kirurški je zahvat kojim se mijenja oblik i veličina nosa. Može se raditi iz estetskih ili funkcionalnih razloga i uključuje pravljenje rezova na unutarnjoj ili vanjskoj strani nosa.

Povećanje grudi

Povećanje grudi je kirurški zahvat kojim se povećava veličina i poboljšava oblik grudi. Uključuje umetanje implantata ispod tkiva dojke ili prsnih mišića.

Liposukcija

Liposukcija je kirurški zahvat kojim se uklanja neželjena masnoća s različitih dijelova tijela. Uključuje pravljenje malih rezova i umetanje cijevi za usisavanje masnoće.

Zatezanje trbuha

Zatezanje trbuha, također poznato kao abdominoplastika, kirurški je zahvat kojim se uklanja višak kože i masnoće s trbuha. Također može pomoći u zatezanju mišića u tom području.

Važnost odabira kvalificiranog kirurga

Odabir kvalificiranog kirurga ključan je za postizanje željenih rezultata i smanjenje rizika od komplikacija. Evo nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru kirurga

Certifikacija odbora pokazuje da je kirurg prošao rigoroznu obuku i da je položio ispite u svom području specijalizacije.

Odaberite kirurga koji je specijaliziran za zahvat koji trebate i ima veliko iskustvo u njegovom izvođenju. Iskusni kirurzi bolje su opremljeni za rješavanje bilo kakvih komplikacija koje mogu nastati tijekom ili nakon zahvata.

Recenzije i svjedočanstva pacijenata

Pročitajte recenzije i izjave prethodnih pacijenata kako biste dobili dojam o njihovom iskustvu i zadovoljstvu s kirurgom.

Priprema za estetsku kirurgiju

Prije podvrgavanja bilo kojem zahvatu estetske kirurgije, važno je dobiti sveobuhvatnu medicinsku procjenu. Procjena će uključivati fizički pregled, pregled povijesti bolesti i laboratorijske pretrage kako bi se osiguralo da je pacijent dovoljno zdrav za operaciju. To se radi kako bi se osiguralo da nema temeljnih zdravstvenih problema koji bi mogli utjecati na operaciju ili proces oporavka. Pacijenti s već postojećim medicinskim stanjima kao što su visoki krvni tlak, dijabetes ili bolesti srca morat će svoje stanje staviti pod kontrolu prije operacije.

Prestanak pušenja i alkohola

Pušenje i konzumacija alkohola mogu imati negativne učinke na proces ozdravljenja i povećati rizik od komplikacija nakon operacije. Stoga bi pacijenti trebali prestati pušiti i izbjegavati alkohol nekoliko tjedana prije operacije. Pušenje može ometati proces zacjeljivanja smanjenjem protoka krvi i razine kisika, što dovodi do odgođenog zacjeljivanja rana i povećanog rizika od infekcije. Alkohol, s druge strane, može razrijediti krv, što dovodi do prekomjernog krvarenja tijekom i nakon operacije.

Lijekovi koje treba izbjegavati

Određeni lijekovi i dodaci prehrani mogu povećati rizik od krvarenja i ometati proces ozdravljenja. Pacijenti bi trebali izbjegavati uzimanje lijekova za razrjeđivanje krvi kao što su aspirin, ibuprofen i naproksen, kao i dodataka kao što su vitamin E, ginko biloba i češnjak najmanje dva tjedna prije operacije. Pacijenti također trebaju obavijestiti svog kirurga o svim lijekovima koje uzimaju, uključujući lijekove na recept, lijekove bez recepta i dodatke prehrani.

Preoperativne upute

Kirurg će pacijentu dati upute prije operacije kako bi osigurao uspješnu operaciju i oporavak. Upute mogu uključivati ograničenja u prehrani, ograničenja aktivnosti i posebne upute o tome kako se pripremiti za operaciju. Pacijenti će također dobiti posebne upute o tome što učiniti na dan operacije, uključujući što obući, kada doći i kako se pripremiti za anesteziju.

Oporavak i naknadna njega nakon estetske kirurgije

Nakon operacije, kirurg će dati detaljne upute o tome kako se brinuti za mjesto operacije, uključujući kako promijeniti obloge, očistiti mjesto reza i uzimati sve propisane lijekove. Pacijenti će također dobiti upute o tome kako se nositi s nelagodom ili boli nakon operacije.

Vremenski okvir oporavka

Vrijeme oporavka ovisit će o vrsti operacije i pojedinom pacijentu. Općenito, većina pacijenata će morati uzeti nekoliko dana odsustva s posla ili škole kako bi se odmorili i oporavili. Pacijenti mogu osjetiti otekline, modrice i nelagodu tijekom prvih nekoliko dana ili tjedana nakon operacije, ali ti će se simptomi s vremenom postupno poboljšati.

Kirurg će vam propisati lijekove protiv bolova koji će vam pomoći u borbi protiv nelagode ili boli nakon operacije. Pacijenti se trebaju pridržavati propisanog rasporeda uzimanja lijekova i izbjegavati uzimanje dodatnih lijekova protiv bolova ili dodataka prehrani bez savjetovanja s kirurgom.

Naknadni pregledi

Kontrolni pregledi kod kirurga ključni su za praćenje oporavka pacijenta i osiguravanje odsutnosti komplikacija. Kirurg će zakazati redovite kontrolne preglede kako bi pratio napredak pacijenta, uklonio šavove ili zavoje ako je potrebno i dao daljnje upute o tome kako se brinuti za mjesto operacije.

Rizici i komplikacije estetske kirurgije

Svi kirurški zahvati nose određeni stupanj rizika, a estetska kirurgija nije iznimka. Uobičajeni rizici i komplikacije estetske kirurgije uključuju krvarenje, infekciju, ožiljke, hematome, oštećenje živaca i nuspojave na anesteziju.

Iako ne postoji način da se u potpunosti uklone rizici i komplikacije povezane s bilo kojim kirurškim zahvatom, postoje koraci koje pacijenti i kirurzi mogu poduzeti kako bi smanjili te rizike. Jedan od najvažnijih koraka je odabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga koji je dobro obučen za određeni zahvat koji se izvodi. Kirurzi također trebaju pažljivo procijeniti pacijente prije zahvata kako bi identificirali potencijalne čimbenike rizika i riješili ih prije zahvata.

Ostali koraci koji se mogu poduzeti kako bi se rizici i komplikacije sveli na najmanju moguću mjeru uključuju osiguravanje da je kirurška ustanova akreditirana i da zadovoljava sve sigurnosne standarde, pažljivo pridržavanje svih predoperativnih i postoperativnih uputa te izbjegavanje pušenja i alkohola prije i poslije operacije. Osim toga, pacijenti bi trebali obavijestiti svog kirurga o svim lijekovima ili dodacima koje uzimaju, jer će neke možda trebati prekinuti prije zahvata.

Unatoč poduzimanju svih potrebnih mjera opreza, još uvijek postoji rizik od komplikacija tijekom ili nakon estetskog zahvata. Neke uobičajene komplikacije uključuju krvarenje, infekciju, ožiljke i probleme povezane s anestezijom. U slučaju da se komplikacija ipak dogodi, važno je odmah potražiti liječničku pomoć kako bi se spriječile daljnje komplikacije.

Pacijenti također trebaju biti svjesni znakova mogućih komplikacija i odmah ih prijaviti svom kirurgu. To može uključivati vrućicu, prekomjerno krvarenje, jaku bol ili znakove infekcije kao što su crvenilo, oteklina ili iscjedak na mjestu reza.

Estetska kirurgija i mentalno zdravlje

Iako estetska kirurgija može proizvesti značajna poboljšanja u fizičkom izgledu osobe, važno je da pacijenti imaju realna očekivanja o ishodu zahvata. Pacijenti bi trebali razgovarati o svojim ciljevima i očekivanjima sa svojim kirurgom unaprijed kako bi bili sigurni da imaju jasno razumijevanje o tome što postupak može, a što ne može postići.

Također je važno da pacijenti shvate da proces oporavka može potrajati i da konačni rezultati zahvata mogu biti vidljivi tek nekoliko mjeseci. Pacijenti bi trebali biti spremni slijediti sve postoperativne upute i dolaziti na sve preglede kako bi se osigurao najbolji mogući ishod.

Estetska kirurgija i tjelesni dismorfni poremećaj

Tjelesni dismorfični poremećaj (BDD) stanje je mentalnog zdravlja u kojem je osoba zaokupljena uočenim nedostacima u svom fizičkom izgledu. Iako estetska kirurgija može biti učinkovita opcija liječenja za neke osobe s BDD-om, važno je da kirurzi pažljivo procijene pacijente kako bi osigurali da je postupak prikladan i da je pacijent mentalno i emocionalno stabilan.

Pacijenti s BDD-om mogu imati koristi od kombinacije terapije i lijekova uz estetsku kirurgiju, a za njih je važno imati zdravstveni tim koji ih podržava i razumije.

Iako je estetska kirurgija prvenstveno usmjerena na poboljšanje fizičkog izgleda, ona također može imati značajne psihološke prednosti. Mnogi pacijenti navode da se nakon zahvata osjećaju samopouzdanije i sigurnije, što im može poboljšati ukupnu kvalitetu života.

Međutim, važno je da pacijenti upamte da estetska kirurgija nije lijek za sve pozadinske psihološke probleme te da terapija i drugi oblici liječenja mentalnog zdravlja mogu biti potrebni za dugoročno poboljšanje.

Estetska kirurgija obuhvaća širok raspon zahvata namijenjenih poboljšanju tjelesnog izgleda osobe. Neki uobičajeni postupci uključuju zatezanje lica, rinoplastiku, povećanje grudi, liposukciju i zatezanje trbuha.

Odabir kvalificiranog i iskusnog kirurga ključan je za smanjenje rizika i komplikacija povezanih s estetskom kirurgijom. Pacijenti bi trebali pažljivo istražiti kirurge i ustanove te potražiti certifikaciju odbora i specijaliziranu obuku za određeni postupak koji se izvodi.

Estetska kirurgija ima potencijal poboljšati mentalno zdravlje i dobrobit osobe jačanjem samopouzdanja, samopoštovanja i slike o tijelu. Međutim, važno je da pojedinci koji razmišljaju o estetskoj kirurgiji imaju realna očekivanja i da budu psihički i emocionalno spremni za zahvat. Ključno je razumjeti da estetska kirurgija nije lijek za mentalne probleme kao što su depresija ili tjeskoba.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024