Lift-and-Fill Facelifting

Neinvazivna estetska kirurgija: Rizici i dobrobiti

Neinvazivna estetska kirurgija, također poznata kao minimalno invazivni ili nekirurški kozmetički tretmani, posljednjih je godina postala popularna zbog smanjenog rizika i bržeg oporavka u usporedbi s tradicionalnom plastičnom kirurgijom.

Cilj ovog članka je pružiti sveobuhvatan pregled neinvazivne estetske kirurgije, uključujući dobrobiti i rizike, prihvatljivost pacijenata, pripremu prije operacije, postupke, oporavak i skrb nakon operacije, kako odabrati kvalificiranog pružatelja usluga i alternative ne- invazivna estetska kirurgija. Dodatno, u članku ćemo se informirati o uslugama Poliklinike Medikol, renomiranog pružatelja usluga neinvazivne estetske kirurgije.

Razumijevanje neinvazivne estetske kirurgije

Neinvazivna estetska kirurgija grana je estetske kirurgije koja koristi nekirurške postupke kako bi poboljšala izgled pojedinca. Ova vrsta operacije poznata je i kao nekirurški kozmetički tretmani, nekirurško oblikovanje tijela i nekirurški lifting lica. Neinvazivna estetska kirurgija uključuje širok raspon postupaka, poput liposukcije, injekcija botoxa, dermalnih punila i drugih minimalno invazivnih tretmana koji mogu pomoći pojedincu da poboljša svoj fizički izgled.

Kako se razlikuje od tradicionalne plastične kirurgije

Tradicionalna plastična kirurgija je invazivniji postupak koji uključuje rezove i korištenje kirurških alata za promjenu izgleda tijela. Nasuprot tome, neinvazivna estetska kirurgija je minimalno invazivna, što znači da ne zahtijeva rezove, opću anesteziju ili značajne zastoje. Zahvati neinvazivne estetske kirurgije često koriste napredne tehnologije kao što su laseri, ultrazvuk i radiofrekventna energija za postizanje željenih rezultata bez operacije.

Vrste neinvazivne estetske kirurgije

Najčešći tipovi neinvazivnih zahvata estetske kirurgije uključuju:

  • Liposukcija: Ovaj postupak je nekirurški način uklanjanja viška masnoće s određenih dijelova tijela pomoću napredne tehnologije, poput lasera ili ultrazvuka. Postupak je manje invazivan od tradicionalne liposukcije i ne zahtijeva rezove, anesteziju ili značajne zastoje.
  • Injekcije botoxa: Injekcije botoxa popularni su neinvazivni estetski tretman koji uključuje upotrebu pročišćenog oblika botulinum toksina kako bi se privremeno smanjila pojava bora i bora.
  • Dermalni fileri: Dermalni fileri su neinvazivni način vraćanja volumena licu i usnama. Zahvat uključuje ubrizgavanje hijaluronske kiseline ili filera na bazi kolagena za popunjavanje bora i vraćanje volumena na područja koja su starenjem izgubila elastičnost.

Prednosti neinvazivne estetske kirurgije

Neinvazivni zahvati estetske kirurgije nude nekoliko prednosti, uključujući:

Smanjeni rizik i vrijeme oporavka

Zahvati neinvazivne estetske kirurgije imaju manji rizik od komplikacija i kraće vrijeme oporavka od tradicionalne plastične kirurgije. Budući da ovi zahvati ne zahtijevaju opću anesteziju ili rezove, rizik od komplikacija poput infekcije ili krvarenja znatno je smanjen, a pacijenti se često mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima unutar nekoliko dana.

Povećano samopoštovanje i samopouzdanje

Neinvazivni zahvati estetske kirurgije mogu pomoći pacijentima da postignu fizički izgled koji žele, što može dovesti do povećanja samopoštovanja i samopouzdanja. Poboljšanje tjelesnog izgleda može imati pozitivan učinak na mentalno zdravlje, a pacijenti se često osjećaju sretnije i samouvjerenije nakon podvrgavanja neinvazivnoj estetskoj kirurgiji.

Rizici neinvazivne estetske kirurgije

Iako zahvati neinvazivne estetske kirurgije imaju manji rizik od komplikacija od tradicionalne plastične kirurgije, ipak postoje neki rizici koje treba uzeti u obzir. Najčešći rizici uključuju:

Infekcija

Iako je rizik od infekcije manji kod neinvazivnih postupaka nego kod tradicionalnih plastičnih operacija, još uvijek postoji rizik od infekcije. Pacijenti bi trebali slijediti odgovarajuće upute za naknadnu njegu kako bi smanjili rizik od infekcije.

Alergijske reakcije

Neki pacijenti mogu imati alergijsku reakciju na materijale koji se koriste u zahvatima neinvazivne estetske kirurgije, poput dermalnih punila. Važno je razgovarati o svim alergijama s liječnikom prije podvrgavanja bilo kojem postupku.

Neželjeni rezultati

Iako se neinvazivna estetska kirurgija općenito smatra sigurnijom od tradicionalne plastične kirurgije, još uvijek postoji rizik od neželjenih rezultata. Jedan uobičajeni problem koji se može pojaviti je asimetrija, gdje jedna strana tijela izgleda drugačije od druge. To može biti uzrokovano nizom čimbenika, kao što je neravnomjerno uklanjanje masnoće tijekom liposukcije ili neravnomjerna raspodjela punila.

Druga moguća komplikacija je prekomjerna korekcija, gdje se ubrizgava previše filera, što rezultira neprirodnim izgledom. To se može dogoditi s bilo kojom vrstom injekcija, uključujući botoks, dermalne punila i prijenose masti. Osim toga, postoji rizik od infekcije ili neželjenih reakcija na anesteziju ili druge lijekove koji se koriste tijekom postupka.

Podobnost pacijenta za neinvazivnu estetsku kirurgiju

Iako se neinvazivna estetska kirurgija općenito smatra sigurnijom od tradicionalne plastične kirurgije, nije svatko dobar kandidat za ove zahvate. Prije podvrgavanja bilo kojoj vrsti kozmetičkog tretmana, pacijente treba procijeniti kvalificirani pružatelj usluga kako bi se utvrdilo jesu li prikladan kandidat.

Zdravstveni status i prethodna stanja

Pacijenti s određenim već postojećim medicinskim stanjima, poput dijabetesa, bolesti srca ili autoimunih poremećaja, možda nisu dobri kandidati za neinvazivnu estetsku kirurgiju. Osim toga, pacijentice koje su trudne ili dojilje trebale bi pričekati do završetka dojenja kako bi se podvrgle bilo kojoj vrsti kozmetičkog zahvata.

Dobna ograničenja

Ne postoji određena dobna granica za neinvazivnu estetsku kirurgiju, ali pružatelji usluga mogu preporučiti mlađim pacijentima da pričekaju dok ne završe s rastom i razvojem prije podvrgavanja određenim tretmanima. Na primjer, liposukcija se općenito ne preporučuje pacijentima mlađima od 18 godina.

Indeks tjelesne mase i ograničenja težine

Neinvazivna estetska kirurgija nije alat za mršavljenje i nije prikladna za pacijente koji imaju izrazito prekomjernu tjelesnu težinu ili pretilo. Pružatelji usluga mogu preporučiti da pacijenti najprije postignu zdravu težinu putem prehrane i tjelovježbe prije nego što se podvrgnu bilo kakvoj vrsti kozmetičkog zahvata.

Konzultacije i predkirurška priprema

Prije podvrgavanja bilo kojoj vrsti neinvazivne estetske kirurgije, pacijenti bi trebali zakazati konzultacije s kvalificiranim pružateljem usluga kako bi razgovarali o svojim ciljevima i očekivanjima. Tijekom ovog savjetovanja, pružatelj će procijeniti pacijentovo zdravlje i medicinsku povijest, kao i sva prethodna stanja ili lijekove koje uzima.

Predkirurška procjena i procjena

Tijekom predkirurške procjene, pružatelj će procijeniti pacijentovo cjelokupno zdravlje i utvrditi je li dobar kandidat za neinvazivnu estetsku kirurgiju. Također će razgovarati o pacijentovim ciljevima i očekivanjima, kao io svim brigama koje mogu imati.

Prilagođeni plan liječenja

Na temelju ciljeva i fizičkih karakteristika pacijenta, pružatelj će izraditi prilagođeni plan liječenja koji opisuje specifične postupke i tehnike koje će se koristiti. Ovaj plan može uključivati više tretmana ili kombinaciju različitih postupaka.

Upute za prije i poslije postupka

Pacijenti će također dobiti upute o tome kako se pripremiti za postupak, uključujući sva potrebna ograničenja u prehrani ili prilagodbe lijekova. Nakon zahvata pacijenti će dobiti upute kako njegovati tretirano područje i kako zadržati rezultate tijekom vremena.

Zahvati neinvazivne estetske kirurgije

Postoji nekoliko različitih vrsta neinvazivnih zahvata estetske kirurgije, od kojih je svaki osmišljen za rješavanje specifičnih problema ili područja tijela. Neki od najčešćih postupaka uključuju:

Tehnike liposukcije

Liposukcija je postupak koji uključuje uklanjanje viška masnoće s određenih dijelova tijela, poput trbuha, bedara ili stražnjice. Postoji nekoliko različitih tehnika koje se koriste u liposukciji, uključujući tumescentnu liposukciju, liposukciju potpomognutu ultrazvukom i liposukciju potpomognutu laserom.

Injekcije botoxa

Injekcije botoxa popularan su neinvazivni estetski postupak kojim se tretiraju bore i bore na licu. Botox je pročišćeni oblik botulinum toksina koji djeluje tako da privremeno paralizira mišiće koji uzrokuju bore. Postupak uključuje ubrizgavanje male količine Botoxa u određene mišiće, obično oko očiju, čela i usta. Rezultati injekcija botoxa obično traju tri do šest mjeseci i mogu se ponoviti prema potrebi.

Dermalni fileri

Dermalni fileri još su jedna vrsta neinvazivnog estetskog zahvata koji se koristi za dodavanje volumena i bujnosti kože. Često se koriste za tretiranje bora i finih linija, kao i za povećanje usana i obraza. Dermalni fileri mogu biti izrađeni od različitih materijala, uključujući hijaluronsku kiselinu, kolagen i kalcijev hidroksilapatit. Postupak uključuje ubrizgavanje punila u kožu pomoću tanke igle. Rezultati ubrizgavanja dermalnog punila obično traju šest do dvanaest mjeseci, ovisno o vrsti korištenog punila.

Oporavak i njega nakon operacije

Vremenski okvir za oporavak i povratak normalnim aktivnostima

Većina neinvazivnih estetskih zahvata ima minimalno vrijeme zastoja, a pacijenti se obično mogu vratiti svojim normalnim aktivnostima odmah nakon zahvata. Međutim, neki postupci mogu zahtijevati kratko razdoblje oporavka, poput izbjegavanja napornih aktivnosti ili izlaganja suncu. Neophodno je slijediti upute liječnika nakon zahvata kako biste osigurali pravilno zacjeljivanje i smanjili rizik od komplikacija.

Upute za njegu i održavanje rezultata

Nakon neinvazivnog estetskog zahvata važno je njegovati tretirano područje kako bi se zadržali rezultati. To može uključivati izbjegavanje izlaganja suncu, korištenje nježnih proizvoda za njegu kože i izbjegavanje napornih aktivnosti. Vaš liječnik će vam dati posebne upute o tome kako njegovati tretirano područje i održavati rezultate postupka.

Kontrolni posjeti i tretmani održavanja

Možda će biti potrebni naknadni posjeti kod vašeg liječnika kako bi se pratio vaš napredak i osiguralo održavanje rezultata postupka. Ovisno o postupku, mogu biti potrebni i tretmani održavanja kako bi se održali rezultati. Na primjer, injekcije botoxa obično se moraju ponavljati svaka tri do šest mjeseci kako bi se održali rezultati.

Odabir kvalificiranog pružatelja usluga

Certifikacija uprave i zahtjevi za obuku

Prilikom odabira pružatelja usluga neinvazivnih estetskih zahvata bitno je osigurati da su oni odgovarajuće obučeni i certificirani za zahvat. Potražite pružatelja usluga koji je certificiran za plastičnu kirurgiju ili dermatologiju i koji je završio specijaliziranu obuku za određeni postupak koji razmatrate.

Iskustvo i specijalizacija u neinvazivnoj estetskoj kirurgiji

Uz certificiranje i obuku, važno je odabrati pružatelja koji ima veliko iskustvo i specijalizirao se za neinvazivne estetske zahvate. Potražite pružatelja usluga koji ima evidenciju uspješnih postupaka i portfelj fotografija prije i poslije.

Ugled i recenzije pacijenata

Konačno, pri odabiru pružatelja usluga neinvazivnih estetskih zahvata uzmite u obzir reputaciju pružatelja usluga i recenzije pacijenata. Potražite pružatelja usluga koji ima pozitivne recenzije prethodnih pacijenata i reputaciju pružatelja visokokvalitetnih, sigurnih i učinkovitih postupaka.

Alternative neinvazivnoj estetskoj kirurgiji

Tradicionalna plastična kirurgija

Dok su neinvazivni estetski zahvati popularan izbor za one koji žele poboljšati svoj izgled, tradicionalna plastična kirurgija mogla bi biti bolja opcija za one koji imaju značajnijih kozmetičkih problema. Postupci plastične kirurgije, poput zatezanja lica, zatezanja trbuha i povećanja grudi, mogu dati dramatičnije i dugotrajnije rezultate od neinvazivnih postupaka.

Usluge koje nudi Poliklinika Medikol

Poliklinika Medikol vrhunski je medicinski centar koji nudi široku paletu zahvata neinvazivne estetske kirurgije kako bi zadovoljio jedinstvene potrebe svakog pacijenta. Njihov tim visokokvalificiranih i iskusnih stručnjaka pruža personaliziranu njegu i pažnju kako bi pacijentima pomogao u postizanju njihovih estetskih ciljeva.

Poliklinika Medikol nudi niz neinvazivnih zahvata estetske kirurgije za rješavanje raznih problema. To uključuje:

  • Injekcije Botoxa: Poliklinika Medikol nudi injekcije Botoxa koje pomažu smanjiti pojavu sitnih linija i bora na licu.
  • Dermalni fileri: Medicinski centar nudi niz dermalnih filera, kao što su Juvederm i Restylane, za vraćanje volumena licu i smanjenje vidljivosti bora.
  • Lasersko uklanjanje dlačica: Poliklinika Medikol koristi naprednu lasersku tehnologiju za dugotrajno uklanjanje dlačica na raznim dijelovima tijela.
  • Liposukcija: centar nudi nekirurške tehnike liposukcije kao što su CoolSculpting, Exilis Ultra i VelaShape III za konturiranje i oblikovanje tijela.
  • Pomlađivanje kože: Poliklinika Medikol nudi razne tretmane pomlađivanja kože, uključujući kemijske pilinge, mikrodermoabraziju i foto tretmane lica, za poboljšanje teksture i izgleda kože.

 

Djelatnici Poliklinike Medikol visoko su kvalificirani i iskusni u izvođenju zahvata neinvazivne estetske kirurgije. Prošli su rigoroznu obuku i duboko razumiju najnovije tehnike i tehnologije u području estetske kirurgije. Tim uključuje plastične kirurge, dermatologe i estetičare koji rade zajedno kako bi pacijentima pružili sveobuhvatnu skrb.

Poliklinika Medikol dobila je brojne pozitivne kritike i izjave zadovoljnih pacijenata. Mnogi pacijenti pohvalili su profesionalnost i stručnost osoblja, kao i izvanredne rezultate koje postižu. Pacijenti su također istaknuli ugodno i gostoljubivo okruženje medicinskog centra, kao i personaliziranu njegu i pažnju koju su dobili.

Zahvati neinvazivne estetske kirurgije nude mnoge prednosti za pacijente koji žele poboljšati svoj izgled bez podvrgavanja invazivnim operacijama. Poliklinika Medikol pruža sveobuhvatnu ponudu neinvazivnih zahvata estetske kirurgije koji su prilagođeni jedinstvenim potrebama i ciljevima svakog pacijenta. Njihov tim visokokvalificiranih i iskusnih pružatelja usluga posvećen je pružanju personalizirane njege i pažnje kako bi pomogli pacijentima da postignu svoje estetske ciljeve.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024