plastična kirurgija

Možete li pregovarati o cijenama estetske kirurgije u Hrvatskoj?

Estetska kirurgija postaje sve popularnija u svijetu. Mnogi ljudi odlučuju se podvrgnuti zahvatima estetske kirurgije iz različitih razloga, poput poboljšanja izgleda, povećanja samopoštovanja ili ispravljanja tjelesnih nedostataka. Međutim, cijena ovih postupaka može biti značajna prepreka za mnoge pacijente.

Je li moguće pregovarati o cijenama zahvata estetske kirurgije, pogotovo u zemljama poput Hrvatske, gdje su troškovi života niži nego u mnogim drugim europskim zemljama? U ovom ćemo članku istražiti prednosti i mane pregovaranja o cijenama estetske kirurgije u Hrvatskoj i detaljno pokriti deset aspekata povezanih s ovom temom.

Pregled cijena estetske kirurgije u Hrvatskoj

Estetska kirurgija je popularna opcija za one koji žele poboljšati svoj izgled. Hrvatska je zemlja koja nudi širok izbor zahvata estetske kirurgije po pristupačnim cijenama u odnosu na druge europske zemlje. Na primjer, povećanje grudi može stajati između 2.500 i 4.500 eura, dok rinoplastika može biti od 2.000 do 4.000 eura, a zatezanje lica od 3.500 do 7.500 eura. Cijene liposukcije variraju ovisno o dijelu tijela, ali obično se kreću od 2000 do 4500 eura. Međutim, ukupni trošak ovih postupaka također ovisi o klinici i iskustvu kirurga.

Razumijevanje čimbenika koji utječu na cijenu estetske kirurgije

Nekoliko čimbenika može utjecati na konačnu cijenu estetske kirurgije u Hrvatskoj. To uključuje složenost postupka, kirurgovo iskustvo i razinu vještina, vrstu korištene anestezije i lokaciju klinike. Složenost postupka utječe na vrijeme potrebno za njegovo izvođenje, broj potrebnog osoblja i vrstu potrebne opreme. Kirurzi s više iskustva i razine vještina obično su skuplji. Vrsta anestezije koja se koristi također može utjecati na cijenu, pri čemu je opća anestezija skuplja od lokalne anestezije. Konačno, lokacija klinike može utjecati na cijenu, jer klinike u većim gradovima obično naplaćuju više od onih u manjim mjestima.

Dogovaranje cijena estetske kirurgije u Hrvatskoj

Za mnoge ljude cijena estetske kirurgije može biti značajna prepreka u postizanju željenog izgleda. Međutim, pregovaranje o cijeni s klinikom ponekad može pomoći da postupak bude pristupačniji. Ako razmišljate o estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj i pitate se je li moguće pregovarati oko cijene, odgovor je da, moguće je. Međutim, pregovaranje oko cijene estetskog kirurškog zahvata nije uvijek jednostavno i zahtijeva pažljivo razmatranje nekoliko čimbenika.

Evo nekoliko savjeta kako pregovarati s klinikom za bolju cijenu estetske kirurgije u Hrvatskoj:

Istražite

Prije nego što se obratite klinici u vezi s cijenom zahvata, važno je malo istražiti kako biste odredili prosječni raspon cijena za dotični zahvat. Možete koristiti mrežne resurse i recenzije pacijenata kako biste dobili predodžbu o tipičnoj cijeni zahvata koji vas zanima. Poznavanje prosječnog raspona cijena dat će vam bolju predodžbu o tome što možete očekivati i koliko prostora za pregovore može biti .

Uzmite u obzir vrijeme

Vrijeme podnošenja zahtjeva može biti ključno kod pregovaranja o cijeni estetske kirurgije. Na primjer, ako klinika prolazi kroz sporo razdoblje, možda će biti spremniji ponuditi popuste kako bi doveli više pacijenata. Možda ćete također imati više sreće u pregovaranju o cijeni ako ste voljni zakazati operaciju u manje popularno doba godine.

Budite spremni za pregovore

Pregovaranje o cijeni estetske kirurgije je slično kao i svaka druga vrsta pregovora. Trebali biste biti spremni razgovarati o cijeni i onome što ste spremni platiti, ali također biti otvoreni za kompromis. Ako klinika ne može zadovoljiti željenu cijenu, možda će vam moći ponuditi druge poticaje, poput besplatnog naknadnog savjetovanja ili popusta na budući zahvat.

Prilikom pregovaranja o cijeni estetske kirurgije važno je poštovati polikliniku i njezino osoblje. Izbjegavajte postavljati zahtjeve ili se sukobljavati jer to može oštetiti odnos i smanjiti vjerojatnost da će klinika raditi s vama. Umjesto toga, pristupite pregovorima s pozitivnim stavom i poštovanjem.

Ne kompromitirajte kvalitetu

Prilikom dogovaranja cijene estetske kirurgije važno je imati na umu da kvaliteta zahvata ne smije biti ugrožena. Uvijek odaberite renomiranu kliniku s iskusnim i kvalificiranim kirurzima, čak i ako to znači da morate platiti nešto više za zahvat. Ugrožavanje kvalitete može rezultirati lošim rezultatima, komplikacijama i dodatnim troškovima.

Zaključno, pregovaranje oko cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj je moguće, ali zahtijeva pažljivo razmatranje nekoliko čimbenika. Istražite, budite realni, razmislite o vremenu, budite spremni na pregovore, budite puni poštovanja i nemojte raditi kompromise u kvaliteti. Uzimajući u obzir ove savjete, možda ćete moći smanjiti troškove zahvata estetske kirurgije i postići željeni izgled.

Prednosti pregovaranja o cijenama estetske kirurgije

Pregovaranje o cijeni zahvata estetske kirurgije može imati nekoliko prednosti, uključujući:

  • Ušteda novca: Pregovaranje o nižoj cijeni može rezultirati značajnim uštedama.
  • Pristup kvalitetnijim uslugama: pregovaranje vam također može dati pristup kvalitetnijim uslugama koje su možda bile nedostupne zbog cijene.
  • Nedostaci pregovaranja o cijenama estetske kirurgije:
  • Pregovaranje o cijeni zahvata estetske kirurgije također može imati neke nedostatke, uključujući:
  • Dugotrajan: pregovaranje može oduzimati puno vremena i zahtijevati višestruke posjete klinici.
  • Briga o kvaliteti: Pregovaranje o nižoj cijeni može dovesti do kompromisa u kvaliteti usluga ili korištenih materijala.

Rizici pregovaranja o cijenama estetske kirurgije

Pregovaranje oko cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj može imati i potencijalne rizike. Pacijenti mogu dobiti njegu niže kvalitete ili moraju pristati na kompromis u vezi s određenim aspektima postupka, kao što je vrsta korištene anestezije ili kvaliteta implantata. Pacijenti bi trebali pažljivo razmotriti te rizike prije pregovora o cijeni zahvata.

Odabir prave klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj ključan je za postizanje uspješnog ishoda. Pacijenti bi trebali istražiti recenzije na internetu, provjeriti kirurgove vjerodajnice i iskustvo te osobno posjetiti kliniku prije nego što se obvezuju. Pacijenti bi se također trebali raspitati o sigurnosnim mjerama klinike i politici za rješavanje komplikacija.

Prednosti odabira visokokvalitetne klinike

Odabir visokokvalitetne klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj može imati nekoliko prednosti, uključujući bolje kirurške ishode, manje komplikacija i općenito ugodnije iskustvo bez stresa. Pacijenti mogu biti mirni znajući da dobivaju najbolju moguću njegu.

Popularne klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj

Poliklinika Maletić i Poliklinika Bagatin dvije su najpopularnije klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj. Poliklinika Maletić sa sjedištem u Zagrebu nudi široku paletu zahvata uključujući povećanje grudi, rinoplastiku, facelifting, liposukciju i zatezanje trbuha. Njihove cijene ovih zahvata kreću se od 2.700 € do 5.300 €, ovisno o složenosti zahvata.

Poliklinika Bagatin, koja se također nalazi u Zagrebu, nudi slične zahvate kao i nekirurške tretmane poput botoksa i dermalnih punila. Njihove cijene ovih zahvata kreću se od 400 eura za botoks do 5500 eura za zatezanje lica. Obje klinike imaju vrlo iskusne i kvalificirane kirurge koji koriste najnoviju tehnologiju i tehnike kako bi osigurali najbolje rezultate za svoje pacijente.

Ostale popularne klinike u Hrvatskoj uključuju Polikliniku Arcadia, koja nudi zahvate poput smanjenja grudi, liposukcije i kirurgije očnih kapaka, te Polikliniku Milojević, specijaliziranu za transplantaciju kose i zatezanje lica.

Pregovaranje oko cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj je moguće, ali zahtijeva istraživanje, pripremu i realno razumijevanje troškova. Dok su neke klinike možda spremne pregovarati o cijeni, važno je osigurati da i dalje primate visokokvalitetnu njegu od iskusnih i kvalificiranih kirurga.

Kada razmišljate o podvrgavanju estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj, važno je istražiti dostupne klinike, postupke koje nude i odgovarajuće cijene. Osim toga, važno je razmotriti mogućnosti financiranja i sve moguće rizike ili komplikacije povezane s postupkom.

Uz odgovarajuće istraživanje i pripremu, pregovaranje o cijeni estetske kirurgije u Hrvatskoj može biti održiva opcija za pacijente koji se žele podvrgnuti ovim zahvatima po pristupačnijoj cijeni. Međutim, važno je odvagnuti prednosti i nedostatke i donijeti informiranu odluku na temelju vaših individualnih potreba i okolnosti.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024