rinoplastika

Mjere opreza koje treba poduzeti prije i nakon operacije liposukcije

Želite li postići željeni oblik tijela uklanjanjem viška masnoće s određenih dijelova tijela? Liposukcija je minimalno invazivan kozmetički postupak koji vam može pomoći u tome. No, kao i kod svake operacije, važno je poduzeti određene mjere opreza prije i nakon postupka kako bi se osigurao nesmetan i uspješan oporavak. Pročitajte ovaj članak za sve informacije o operaciji liposukcije u Hrvatskoj, uključujući dobrobiti i rizike, pripremu za postupak, očekivanja tijekom i nakon operacije.

Razmišljate li o operaciji liposukcije u Hrvatskoj? Liposukcija je popularan kozmetički postupak koji vam može pomoći da postignete željeni oblik tijela uklanjanjem viška masnoće s određenih dijelova tijela. Međutim, kao i kod svakog kirurškog zahvata, važno je poduzeti određene mjere opreza prije i nakon operacije kako bi se osigurao nesmetan i uspješan oporavak. U ovom ćemo članku raspravljati o svemu što trebate znati o operaciji liposukcije, uključujući dobrobiti i rizike, kako se pripremiti za postupak, što očekivati tijekom i nakon operacije te razdoblje oporavka.

Zašto liposukcija?

Liposukcija je učinkovit način uklanjanja tvrdokorne masnoće koja se ne može ukloniti samo dijetom i vježbanjem. To je minimalno invazivan postupak koji koristi male rezove i tanku cjevčicu zvanu kanila za usisavanje viška masnoće iz ciljanih područja tijela, kao što su trbuh, bedra, bokovi, ruke, leđa i brada. Liposukcija vam može pomoći da postignete vitkiji, zategnutiji oblik tijela, podignete samopouzdanje i poboljšate svoj cjelokupni izgled.

Savjetovanje

Prije nego što se podvrgnete operaciji liposukcije, važno je zakazati konzultacije s kvalificiranim plastičnim kirurgom kako biste porazgovarali o svojim ciljevima i očekivanjima, povijesti bolesti i svim nedoumicama ili pitanjima koja biste mogli imati u vezi s postupkom. Tijekom konzultacija kirurg će procijeniti Vaš oblik tijela i elastičnost kože kako bi utvrdio je li liposukcija pravi zahvat za Vas te preporučiti vrstu liposukcije kojom ćete postići najbolje rezultate.

Kako se pripremiti za liposukciju?

Kako biste osigurali sigurnu i uspješnu operaciju, važno je slijediti upute vašeg plastičnog kirurga prije operacije. To može uključivati izbjegavanje određenih lijekova i dodataka koji mogu povećati rizik od krvarenja, prestanak pušenja najmanje dva tjedna prije operacije kako bi se pospješilo ozdravljenje i organiziranje da vas netko odveze kući nakon operacije.

Rezultati 

Ukcijske operacije obično su vidljive odmah nakon zahvata, iako može proći nekoliko mjeseci da oteklina i modrice potpuno nestanu. Možete očekivati vitkiji i zategnutiji oblik tijela na tretiranom području, što može povećati vaše samopouzdanje i poboljšati vaš cjelokupni izgled. Međutim, važno je održavati zdrav režim prehrane i tjelovježbe kako bi se održali rezultati postupka.

Mjere opreza koje treba poduzeti prije i nakon operacije liposukcije

Ako razmišljate o operaciji liposukcije, važno je poduzeti određene mjere opreza prije i nakon procedure kako biste osigurali uspješan i siguran oporavak. Evo nekoliko važnih stvari koje morate imati na umu:

Prije postupka:

Odaberite kvalificiranog plastičnog kirurga: provjerite je li vaš plastični kirurg certificiran i ima li iskustva u izvođenju operacija liposukcije. Također možete zatražiti da vidite fotografije prethodnih pacijenata prije i poslije kako biste dobili predodžbu o njihovom radu.

Razgovarajte o svojoj povijesti bolesti: Obavezno obavijestite svog plastičnog kirurga o svim zdravstvenim stanjima ili lijekovima koje uzimate. To će im pomoći da utvrde jeste li dobar kandidat za operaciju liposukcije.

Prestanite pušiti: Ako ste pušač, morat ćete prestati pušiti najmanje dva tjedna prije operacije. Pušenje može ometati proces ozdravljenja i povećati rizik od komplikacija.

Prestanite uzimati određene lijekove: Možda ćete morati prestati uzimati određene lijekove, kao što su razrjeđivači krvi, prije operacije kako biste smanjili rizik od krvarenja.

Dogovorite se da vas netko odveze kući: Nećete se moći sami odvesti kući nakon operacije, pa svakako dovedite nekoga da vas odveze.

Nakon postupka:

Nosite kompresijsku odjeću: Vaš plastični kirurg će vam preporučiti nošenje kompresijske odjeće kako biste smanjili otekline i podržali proces zacjeljivanja.

Odmorite se i izbjegavajte naporne aktivnosti: Morat ćete se odmarati nekoliko dana nakon operacije i izbjegavati naporne aktivnosti, kao što su vježbanje ili dizanje utega.

Pridržavajte se zdrave prehrane: zdrava, uravnotežena prehrana može pomoći vašem tijelu da se brže oporavi i smanji rizik od komplikacija.

Idite na kontrolne preglede: Pobrinite se da idete na sve kontrolne preglede kod svog plastičnog kirurga kako biste pratili svoj oporavak i riješili sve probleme koje možda imate.

Liposukcija u Poliklinici Arcadia

Poliklinika Arcadia vodeća je klinika u Hrvatskoj koja nudi sigurne i učinkovite postupke liposukcije. Naši plastični kirurzi certificirani su i imaju veliko iskustvo u izvođenju operacija liposukcije.

U Poliklinici Arcadia posvećeni smo sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata. Koristimo najnoviju tehnologiju i tehnike kako bismo osigurali da naši pacijenti postignu najbolje moguće rezultate. Također pružamo personaliziranu skrb svakom našem pacijentu i nudimo podršku tijekom cijelog procesa.

Različite vrste tretmana liposukcije i cijene

U Poliklinici Arcadia postoji nekoliko različitih vrsta tretmana liposukcije, uključujući:

  • Tradicionalna liposukcija: Ovo uključuje pravljenje malih rezova i korištenje kanile za usisavanje viška masnoće. Cijene se kreću od 1500 eura (11.200 kn) po površini.
  • Vaser liposukcija: koristi ultrazvučnu tehnologiju za razgradnju masnoće prije nego što se usisava. Cijene se kreću od 2500 eura (18.600 kn) po površini.
  • Laserska liposukcija: koristi se laserskom energijom za topljenje masnoće prije nego što se usisava. Cijene se kreću od 2000 eura (15.000 kn) po površini.

 

Cijena operacije liposukcije može varirati ovisno o opsegu zahvata i broju područja koja se tretiraju.

Ostali tretmani u ponudi Poliklinike Arcadia

Osim operacije liposukcije, Poliklinika Arcadia nudi niz drugih tretmana kako bi pacijenti postigli željene rezultate. To uključuje:

  • Povećanje grudi: Ovo uključuje korištenje implantata za povećanje veličine i oblika grudi.
  • Zatezanje trbuha: ovo uklanja višak kože i masnoće s trbuha i zateže mišiće ispod.
  • Facelifting: Podiže i zateže kožu na licu i vratu kako bi se smanjila pojava bora i opuštene kože.
  • Rinoplastika: Ovo je kirurški zahvat kojim se nos preoblikuje kako bi se poboljšao njegov izgled i funkcija.
  • Botox i fileri: Ovo su nekirurški tretmani koji mogu pomoći smanjiti pojavu finih linija i bora, kao i vratiti volumen dijelovima lica koji su izgubili punoću.

 

U Poliklinici Arcadia razumijemo da je svaki pacijent jedinstven i da ima različite ciljeve i brige. Zato nudimo personalizirane planove liječenja kako bismo zadovoljili individualne potrebe svakog pacijenta. Naši iskusni plastični kirurzi koriste najnovije tehnike i tehnologiju kako bi pomogli našim pacijentima da postignu željene rezultate na siguran i učinkovit način.

Operacija liposukcije može biti siguran i učinkovit način uklanjanja viška masnoće s tijela i postizanja zategnutijeg i oblikovanijeg izgleda. Međutim, važno je poduzeti određene mjere opreza prije i nakon zahvata kako biste osigurali uspješan oporavak. U Poliklinici Arcadia nudimo niz tretmana liposukcije i drugih kozmetičkih zahvata kako bismo pomogli našim pacijentima da sigurno i učinkovito postignu željene rezultate. Kontaktirajte nas već danas i dogovorite konzultacije s jednim od naših iskusnih plastičnih kirurga.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024