glumičić estetska kirurgija rinoplastika

Micro-Coring: Revolucionarni pristup zatezanju kože

Micro-coring je vrhunski postupak zatezanja kože koji koristi novi pristup stvaranju mikroskopskih kanala u koži. Saznajte više o njegovim prednostima, rizicima i ograničenjima.

Micro-coring, tridesetominutni tretman, postaje sve popularniji u svijetu njege kože i razlikuje se od bilo kojeg drugog postupka u svojoj kategoriji, uključujući microneedling, mikrodermoabraziju i microblading. Prema riječima stručnjaka, mikrokoring može pomoći u zatezanju i glatkoći kože.

Možda ste čuli za prozračivanje travnjaka, proces koji uključuje korištenje stroja za izvlačenje malih jezgri zemlje iz zemlje svakih nekoliko inča u rešetkastom uzorku. To stvara rupe koje omogućuju prodor vode i kisika u zonu korijena, potičući zdraviji rast trave.

Micro-coring radi na sličnim principima. Tijekom postupka koristi se uređaj za mikro-jezgru sa šupljim iglama za bušenje tisuća sićušnih rupa u koži. Dok uređaj usisava uklonjenu “jezgru” tkiva, prirodni procesi zacjeljivanja kože pokreću se kako bi zatvorili te rupe, što rezultira zategnutijim i glatkijim izgledom. Iako zvuči zastrašujuće, postupak je relativno bezbolan zahvaljujući lokalnoj anesteziji.

Prema dr. Hardiku Doshiju, certificiranom plastičnom kirurgu lica s Long Islanda u New Yorku, tehnologija mikrojezgri razvijena je istraživanjem kako se obližnja koža zateže i skuplja kada se uklone mali dijelovi. Micro-coring uklanja dermalno tkivo umjesto da ga samo premješta, što stvara prostor za skupljanje i zatezanje kože. Iako i microneedling i micro-coring koriste mikroiglice za bušenje kože i stimuliranje proizvodnje kolagena, micro-coring se razlikuje po svojoj sposobnosti uklanjanja tkiva.

Dakle, ako želite zategnuti i zagladiti svoju kožu, vrijedi razmisliti o mikrokoringu. Uz jedinstveni pristup i relativno bezbolan postupak, ne čudi što se sve više ljudi okreće ovom inovativnom tretmanu.

Micro-coring je vrhunski postupak zatezanja kože koji koristi novi pristup stvaranju mikroskopskih kanala u koži. Prema certificiranom dermatologu Dhavalu Bhanusaliju, dr. med., tehnika je slična frakcijskim laserskim tretmanima, ali bez potrebe za toplinom ili posljedičnom toplinskom ozljedom.

Uređaj Ellacor buši tisuće sitnih kožnih “mikrojezgri” koje su nevidljive golim okom. Te su jezgre toliko male da se koža zatvara gotovo trenutačno, dopuštajući joj da potpuno zacijeli tijekom nekoliko dana bez ostavljanja ikakvih vidljivih ožiljaka. Postupkom se uklanja otprilike 4-8% kože na tretiranom području, a šuplje igle koje se koriste su manje od pola milimetra u promjeru – otprilike upola manje od tipične igle za bušenje ušiju. S mikrokoringom pacijenti mogu uživati u istim prednostima kao i tradicionalni lifting lica, ali bez povezanih rizika, nelagode ili zastoja.

Iako se micro-coring reklamirao kao alternativa nekirurškom faceliftingu, važno je napomenuti da to nije zamjena za tradicionalni facelifting. Naši stručnjaci, uključujući nekoliko plastičnih kirurga i dermatologa, naglašavaju da je postupak učinkovit samo u uklanjanju viška kože (do 8%) na tretiranom području i nije prikladan za osobe sa značajnom opuštenošću ili opuštenošću kože.

Prema kliničkim ispitivanjima koja je sponzorirao Cytrellis, sustav Ellacor može dati značajna estetska poboljšanja, pri čemu 90% pacijenata pokazuje poboljšanje na Globalnoj ljestvici estetskog poboljšanja. Međutim, nema podataka o stvarnom stupnju zatezanja koji se može očekivati od postupka. Osim toga, pacijenti će morati proći dvije ili tri runde tretmana s uklanjanjem 7-8% kože kako bi vidjeli zamjetne rezultate.

Micro-coring je nova opcija koja obećava za pojedince koji traže minimalno invazivan, nekirurški pristup zatezanju kože. Važno je konzultirati se s certificiranim dermatologom ili plastičnim kirurgom kako biste utvrdili jeste li prikladan kandidat za zahvat i kako biste raspravili sve moguće rizike ili nuspojave.

Kako bih dao stručno mišljenje o mikrokoringu, konzultirao sam se s dr. Brunom Cvjetičaninom, certificiranim dermatologom u Zagrebu, Hrvatska. Dr. Cvjetičanin istaknuo je kako je mikrokoring inovativna i uzbudljiva nova opcija za osobe koje žele poboljšati izgled svoje kože bez kirurškog zahvata. Postupak djeluje tako da uklanja male stupove kože, dopuštajući koži da se zategne i zagladi prirodno. Prema riječima dr. Cvjetičanina, zahvat je relativno bezbolan zahvaljujući primjeni lokalne anestezije.

Dr. Cvjetičanin je objasnio da dok je micro-coring sličan microneedlingu po tome što oba tretmana koriste sitne iglice za probijanje kože i stimulaciju proizvodnje kolagena, micro-coring je jedinstven po tome što uklanja tkivo, što omogućuje dramatičniji učinak zatezanja. Postupak je posebno učinkovit u uklanjanju viška kože, do 8%, na područjima kao što su obrazi, vilice, linija čeljusti ili brada.

Dr. Cvjetičanin također je upozorio da iako micro-coring može biti izvrstan izbor za neke pacijente, važno je napomenuti da nije zamjena za tradicionalni facelifting. Pojedinci sa značajnom opuštenošću ili opuštenošću kože možda nisu prikladni kandidati za postupak. Osim toga, postupak se ne preporučuje osobama s tamnijom kožom ili sklonošću razvoju keloidnih ili hipertrofičnih ožiljaka.

Što se tiče sigurnosti, dr. Cvjetičanin napominje da je postupak relativno siguran i ima minimalne nuspojave. Međutim, također je izjavio da su potrebne dodatne kliničke studije kako bi se u potpunosti procijenili učinci mikrokoringa. Ukratko, micro-coring je uzbudljiva nova opcija za pojedince koji traže minimalno invazivan, nekirurški pristup zatezanju kože. Međutim, dr. Cvjetičanin savjetuje da je važno konzultirati se s ovlaštenim dermatologom ili plastičnim kirurgom kako biste utvrdili jeste li prikladan kandidat za zahvat i razgovarali o mogućim rizicima ili nuspojavama.

Micro-coring je novi kozmetički postupak koji nudi minimalne ožiljke i vrijeme zastoja u usporedbi s uređajima za toplinsku energiju, koji mogu uzrokovati nepovratne toplinske ozljede. Prema dr. Doftu, vrijeme prekida rada obično je oko tri dana, ali neki pacijenti mogu osjećati crvenilo dulje. Iako su igle koje se koriste u postupku male, ne preporučuje se za tamniju kožu ili za pacijente s tendencijom razvoja keloidnih ili hipertrofičnih ožiljaka. Trenutačno je mikrokoring odobren samo za pacijente sa svjetlijim tonovima kože, ali ne i za one s Fitzpatrick tipom kože V i VI. Potrebne su dodatne kliničke studije kako bi se procijenili učinci Ellacora na tamnije tipove kože, prema Cytrellisu.

Ako ste trudni ili dojite, imate autoimuno stanje kože kao što je psorijaza, skloni ste infekcijama ili imate vrlo tanku ili debelu kožu, stručnjaci savjetuju da ne razmatrate tretman mikrojezgri. Ako niste sigurni je li mikrokoring pravi za vas, liječnik vam može pomoći da odlučite.

Micro-coring uglavnom traže pacijenti koji traže minimalno invazivan način tretiranja bora i opuštenosti u srednjem i donjem dijelu lica. Međutim, neki plastični kirurzi, poput dr. Dofta, nisu dodali uređaj u svoju praksu, radije nude facelifting i mini-facelifting koji daju značajnije rezultate.

Unatoč zastrašujućem nazivu, tretman je relativno bezbolan jer se radi u lokalnoj anesteziji. Većina pacijenata osjeća malu ili nikakvu nelagodu, a tretman traje otprilike 30 minuta od početka do kraja.

Za najbolje rezultate pacijentima su obično potrebna tri tretmana u razmaku od otprilike mjesec dana. Potrebno je oko četiri do šest mjeseci da se vidi puni učinak tretmana. Količina skinute kože, dubina uboda igle, broj tretmana, dubina i duljina bora, debljina kože i jedinstveni proces zacjeljivanja vaše kože, sve to utječe na rezultate koje možete očekivati. Vaš liječnik vam može pomoći da napravite plan liječenja prilagođen vašoj koži i ciljevima.

Micro-coring je dostupan u medi-spas, ali preporuča se posjetiti certificiranog medicinskog stručnjaka koji ima iskustva s postupkom. Time se osigurava da je osoba koja provodi tretman obrazovana i vješta.

Proces oporavka uključuje crvenilo koje traje nekoliko dana, ali svi ožiljci koji zaostaju mikroskopski su mali i nevidljivi golim okom jer su rupice koje ostavlja mikrojezgrovanje tako male. Međutim, uvijek postoji potencijal za ožiljke kad god se koža probuši i skine, upozorava dr. Doft. Bol, oteklina, modrice i infekcija drugi su mogući rizici povezani s liječenjem.

Kako bi se ti rizici sveli na najmanju moguću mjeru, naši stručnjaci predlažu da kožu održavate dobro hidratiziranom najmanje dva tjedna nakon tretmana, koristite nježna sredstva za čišćenje lica, izbjegavajte retinole i nanesite kremu za sunčanje na bazi minerala. Kako biste spriječili začepljenje rupa izazvanih tretmanom, izbjegavajte nošenje šminke otprilike tjedan dana. Nakon toga možete koristiti šminku na bazi minerala kako biste prekrili crvenilo koje nestane.

Cijena mikrokoringa razlikuje se ovisno o pružatelju usluge i području liječenja, a svaki tretman obično košta između 2000 i 3500 eura. Tipičan tijek liječenja sastoji se od tri tretmana, tako da bi pacijenti trebali izdvojiti od 6000 do 8000 eura.

Powered by Aestetica Web Design © 2024