mentoplastika korekcija brade

Mentoplastika: što je to i kako funkcionira

Jeste li ikada čuli za mentoplastiku? To je kozmetički kirurški zahvat koji se koristi za poboljšanje oblika i veličine brade i simetriju lica. Istražujemo estetski kirurški zahvat kojim se povećava ili smanjuje veličina brade. Također ćemo istražiti različite tehnike mentoplastike, rizike i komplikacije koje se mogu pojaviti tijekom zahvata, te savjete za oporavak nakon operacije. Stručni osvrt dr. Mladena Dudukovića iz Zagreba

Mentoplastika, također poznata kao povećanje brade ili korekcija brade, kirurški je zahvat koji uključuje modificiranje oblika i veličine brade kako bi se poboljšala simetrija i sklad lica. Poliklinika Poliderma renomirana je poliklinika specijalizirana za zahvate estetske i plastične kirurgije, uključujući i mentoplastične zahvate. U ovom ćemo članku proniknuti u osnove mentoplastike, kako funkcionira i što pacijenti mogu očekivati od zahvata u Poliklinici Poliderma.

Što je mentoplastika?

Mentoplastika je kozmetički kirurški zahvat koji se koristi za poboljšanje oblika i veličine brade. Ovaj postupak se koristi za ispravljanje deformiteta brade, asimetrije ili drugih problema koji mogu narušiti cjelokupni estetski izgled lica. Mentoplastika se može izvesti različitim tehnikama, uključujući implantate, redukciju ili kliznu genioplastiku.

Tko je dobar kandidat za mentoplastiku?

Idealni kandidati za mentoplastiku su osobe koje imaju realna očekivanja i dobrog su općeg zdravlja. Pacijenti koji imaju slabu ili povučenu bradu, pretjerano istaknutu bradu ili asimetričnu bradu mogu imati koristi od mentoplastike. Dodatno, kandidati trebaju imati dobru elastičnost kože i biti nepušači.

Različite vrste mentoplastike

Postoje tri glavne vrste mentoplastike: implantatna, redukcijska i klizna genioplastika. Mentoplastika implantata uključuje umetanje silikonskog ili drugog biokompatibilnog implantata za povećanje veličine i oblika brade. Redukcijska mentoplastika uključuje uklanjanje dijela kosti kako bi se smanjila veličina pretjerano istaknute brade. Klizna genioplastika uključuje repozicioniranje kosti radi poboljšanja projekcije i simetrije brade.

Kako se izvodi mentoplastika?

Prije same mentoplastike u Poliklinici Poliderma pacijenti će obaviti konzultacije sa svojim kirurgom kako bi se dogovorili o zahvatu i željenom ishodu. Zahvat se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisno o opsegu zahvata. Kirurg će napraviti rez unutar usta ili ispod brade, ovisno o vrsti zahvata. Zatim će postaviti implantat ili namjestiti kost prema potrebi kako bi se postigao željeni ishod. Nakon zahvata pacijenti će biti pod nadzorom u sobi za oporavak prije otpuštanja uz detaljne postoperativne upute.

Oporavak

Nakon operacije mentoplastike u Poliklinici Poliderma, pacijenti trebaju očekivati otekline i nelagodu, koje se mogu ublažiti lijekovima protiv bolova i hladnim oblozima. Pacijenti bi trebali izbjegavati naporne aktivnosti najmanje dva tjedna nakon operacije i pridržavati se svih postoperativnih uputa svog kirurga.

Rezultati i očekivanja

Rezultati mentoplastike općenito su dugotrajni, a pacijenti bi trebali vidjeti značajno poboljšanje izgleda svoje brade i simetrije lica. Važno je imati realna očekivanja i razgovarati o svim nedoumicama sa svojim kirurgom prije zahvata.

Odabir pravog kirurga

Prilikom odabira kirurga za mentoplastiku, bitno je dobro istražiti i odabrati kvalificiranog i iskusnog plastičnog kirurga koji je specijaliziran za mentoplastiku. Poliklinika Poliderma ima tim iskusnih i kvalificiranih plastičnih kirurga koji su izveli brojne uspješne mentoplastične operacije.

Cijena mentoplastike

Cijena mentoplastike varira ovisno o opsegu zahvata i naknadama kirurga. U Poliklinici Poliderma cijena mentoplastike uključuje konzultacije, operaciju i naknadne preglede. Pacijenti mogu zatražiti personaliziranu ponudu tijekom prvih konzultacija s jednim od naših plastičnih kirurga.

Osvrt dr. Mladena Dudukovića iz Zagreba

Mentoplastika, kao jedan od sve popularnijih postupaka estetske kirurgije, privlači veliku pažnju, kako među stručnjacima, tako i među pacijentima koji teže poboljšanju svoje fizičke pojave. Dr. Mladen Duduković, priznati stručnjak za estetsku kirurgiju iz Zagreba, podijelio je svoje duboko promišljene uvide o ovom zahvatu, pružajući tako novu perspektivu na temu.

“Zagreb je postao središte izvrsnosti za estetsku kirurgiju u regiji, a mentoplastika predstavlja jedan od zahvata koji iziskuje posebnu pažnju i stručnost,” ističe dr. Duduković. Ova izjava nije samo odraz njegovog profesionalnog stava, već i pokazatelj rastuće potražnje i povjerenja u kvalitetu usluga koje Zagreb pruža u ovom segmentu.

Dr. Duduković detaljno analizira različite aspekte mentoplastike, počevši od preoperativnog savjetovanja s pacijentima. “Važno je razumjeti želje i očekivanja svakog pojedinca,” naglašava doktor, dodajući kako je temeljita dijagnostika ključna za uspješan ishod zahvata. Ova faza uključuje detaljnu analizu strukture lica pacijenta, s ciljem postizanja harmonije i prirodnog izgleda.

Kao kirurg s bogatim iskustvom, dr. Duduković posebno ističe važnost individualiziranog pristupa. “Svaki slučaj je jedinstven i zahtijeva prilagođeni plan zahvata,” objašnjava on. Ovaj pristup osigurava da rezultati budu u skladu s fizičkim karakteristikama i željama pacijenta, što je temelj za zadovoljstvo krajnjim izgledom.

Pri razmatranju tehničkih aspekata mentoplastike, dr. Duduković ističe izazove s kojima se kirurzi susreću. “Preciznost i umjetnička senzibilnost su neophodni za postizanje optimalnih rezultata,” kaže doktor. Osim toga, naglašava značaj naprednih tehnika i tehnologija koje omogućuju precizno modeliranje brade, uz minimiziranje rizika i skraćivanje vremena oporavka.

Pogledajući u budućnost, dr. Duduković predviđa nastavak rasta popularnosti mentoplastike, uz istovremeno napredovanje u tehnikama i materijalima koji se koriste. “Stalni razvoj u estetskoj kirurgiji omogućava nam da pružimo još bolje rezultate,” zaključuje on, naglašavajući kako je edukacija i kontinuirano usavršavanje ključno za sve stručnjake u ovom području.

U svom osvrtu, dr. Duduković ne samo da pruža detaljan uvid u mentoplastiku, već i ističe ulogu Zagreba kao centra izvrsnosti u estetskoj kirurgiji. Njegove perspektive i analize pružaju vrijedne informacije kako za kolege kirurge, tako i za pacijente koji razmatraju ovaj zahvat. Dr. Duduković svojim radom i stručnošću doprinosi razvoju i unaprjeđenju estetske kirurgije, čineći Zagreb prepoznatljivim mjestom za pacijente koji teže vrhunskoj skrbi i izvrsnim rezultatima.

Mentoplastika u Hrvatskoj

Mentoplastika, poznata i kao povećanje ili korekcija brade, popularna je estetska kirurgija u Hrvatskoj. Ovaj postupak mogu izvesti kvalificirani i iskusni plastični kirurzi u raznim klinikama diljem zemlje. Jedna takva klinika je Poliklinika Poliderma koja se nalazi u Zagrebu, Hrvatska.

Poliklinika Poliderma renomirana je poliklinika specijalizirana za širok spektar zahvata estetske i plastične kirurgije, uključujući mentoplastiku. Tim iskusnih plastičnih kirurga klinike koristi najnovije tehnike i opremu kako bi pacijentima osigurali najvišu kvalitetu skrbi i postigli željene rezultate.

U Poliklinici Poliderma mentoplastika se može izvesti različitim tehnikama, uključujući implantatnu, redukcijsku ili kliznu genioplastiku. Zahvat se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisno o opsegu operacije. Pacijenti dobivaju detaljne postoperativne upute i trebaju očekivati otekline i nelagodu u danima nakon operacije. No, rezultati mentoplastike općenito su dugotrajni i mogu značajno poboljšati izgled brade i cjelokupnu simetriju lica.

Cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj

Hrvatska postaje sve popularnije odredište za pojedince koji traže zahvate estetske kirurgije. Zemlja se može pohvaliti visokokvalificiranim i iskusnim plastičnim kirurzima, najsuvremenijim klinikama i konkurentnim cijenama. Jedna takva klinika je Poliklinika Poliderma koja se nalazi u Zagrebu, Hrvatska. Ispod su cijene nekih od najpopularnijih zahvata plastične kirurgije koji se izvode u klinici:

  • Rinoplastika (operacija nosa): 3.500 €-5.500 €
  • Povećanje grudi: 3.500 €-5.500 €
  • Podizanje grudi: 3.500 €-5.500 €
  • Zatezanje trbuha: 3.500 €-5.500 €
  • Liposukcija: 1.500 €-4.500 €
  • Operacija očnih kapaka: 1.500 €-2.500 €
  • Facelift: 4.500 €-6.500 €
Važno je napomenuti da su ove cijene samo procjene i mogu varirati ovisno o individualnim potrebama pojedinca i opsegu postupka. Dodatno, cijena postupka može uključivati prijeoperativne konzultacije, anesteziju i postoperativnu njegu.

Kada razmatrate zahvate plastične kirurgije, ključno je odabrati kvalificiranog i iskusnog plastičnog kirurga i renomiranu kliniku. Poliklinika Poliderma je visoko ocijenjena poliklinika koja je dobila brojne pozitivne kritike zadovoljnih pacijenata. Tim iskusnih plastičnih kirurga klinike koristi najnovije tehnike i opremu kako bi pacijentima osigurali najvišu kvalitetu skrbi i postigli željene rezultate.

Mentoplastika je kirurški zahvat koji može pomoći u poboljšanju simetrije i sklada lica mijenjanjem oblika i veličine brade. Neophodno je odabrati kvalificiranog i iskusnog plastičnog kirurga kako bi se smanjio rizik od komplikacija i postigao željeni ishod. Poliklinika Poliderma je renomirana poliklinika specijalizirana za mentoplastične operacije, a naš tim iskusnih plastičnih kirurga može pomoći pacijentima da postignu željene rezultate. Ako razmišljate o operaciji mentoplastike

Biografija dr. Mladen Duduković

Dr. Mladen Duduković zagrebački je liječnik koji je završio V. gimnaziju i Medicinski fakultet u Zagrebu. Na zagrebačkom KBC-u završio je specijalizaciju iz plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, a dio specijalističke obuke obavio je kao stipendist u najboljoj američkoj bolnici The Johns Hopkins Hospital u Baltimoreu (MD). U tijeku specijalizacije, na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, napravio je i znanstveni doktorat iz područja estetske kirurgije. Od samih početaka svojeg specijalističkog usavršavanja bio je iznimno zainteresiran za estetiku pa se upravo u tom području najviše razvijao.

Reference
Mentoplasty with Cancellous Bone Chip Scaffolding: An Innovative Technique for Chin Aesthetics. Hayes DS, Miranda SG, Peters ML.Plast Reconstr Surg. 2022 Sep 1;150(3):560-564. doi: 10.1097/PRS.0000000000009432. Epub 2022 Jun 28.PMID: 35759633

Powered by Aestetica Web Design © 2024