Lift-and-Fill Facelifting

Mentoplastika i starenje: Kako korekcija brade može licu vratiti mladolikost

Lice je jedno od najistaknutijih obilježja nečijeg izgleda, a kako starimo, prirodno je da se mijenja. Međutim, mnogi su ljudi nesvjesni učinaka starenja na njihovu bradu, što može utjecati na njihovo samopoštovanje i samopouzdanje. Srećom, mentoplastika, odnosno korekcija brade, nudi rješenje za vraćanje mladolikosti licu.

U ovom ćemo članku istražiti prednosti, rizike i različite tehnike korekcije brade, s posebnim naglaskom na prilagođeni pristup Poliklinike Zambelli, kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku i odaberete pravog kirurga za svoje potrebe.

Mentoplastika, također poznata kao korekcija brade, zahvat je plastične kirurgije čiji je cilj poboljšati izgled brade. Korekcija brade može licu vratiti mladolikost poboljšavajući ravnotežu lica, poboljšavajući profil i povećavajući samopouzdanje. Cilj ovog članka je pružiti opsežan vodič za korekciju brade i starenje, uključujući vrste korekcije brade, prednosti, rizike i komplikacije, povećanje brade, odabir pravog postupka korekcije brade, oporavak i naknadnu njegu te važnost odabira pravog kirurga.

Vrste korekcije brade

Implantat za bradu: Ovaj postupak uključuje umetanje silikonskog ili biološkog implantata za povećanje veličine i projekcije brade.

Smanjenje brade: Ovaj postupak uključuje uklanjanje viška kosti ili tkiva s brade kako bi se stvorio uravnoteženiji i proporcionalniji izgled lica.

Klizna genioplastika: Ovaj postupak uključuje repozicioniranje brade kako bi se poboljšala projekcija i kontura brade.

Prednosti korekcije brade

Poboljšana ravnoteža lica: Korekcija brade može poboljšati ravnotežu lica stvaranjem skladnijeg odnosa između brade i ostalih crta lica.

Poboljšani profil: Korekcija brade može poboljšati profil stvaranjem izraženije linije čeljusti i poboljšanjem ukupne konture lica.

Povećano samopouzdanje: Korekcija brade može povećati samopouzdanje poboljšanjem izgleda lica.

Definicija povećanja brade

Povećanje brade je postupak koji uključuje korištenje različitih tehnika za povećanje veličine i projekcije brade.

Prilagodljive opcije: Povećanje brade nudi širok raspon prilagodljivih opcija za postizanje željenog rezultata.

Brzi i učinkoviti rezultati: Povećanje brade može dati brze i učinkovite rezultate uz minimalno vrijeme zastoja.

Nizak rizik od komplikacija: Povećanje brade ima nizak rizik od komplikacija u usporedbi s drugim zahvatima plastične kirurgije.

Tehnike povećanja brade

Injekcijski fileri: Injekcijski fileri mogu se koristiti za dodavanje volumena bradi, stvarajući definiraniji i oblikovaniji izgled.

Prijenos masti: Prijenos masti uključuje uklanjanje masti s jednog dijela tijela i njezino ubrizgavanje u bradu kako bi se povećala njezina veličina i projekcija.

Korekcija brade u Poliklinici Zambelli

Poliklinika Zambelli renomirani je medicinski centar u Hrvatskoj koji nudi niz kozmetičkih zahvata, uključujući i korekciju brade. Tim klinike sastavljen od iskusnih plastičnih kirurga i najsuvremeniji objekti čine je izvrsnim izborom za pojedince koji traže zahvate korekcije brade.

Jedna od najpopularnijih opcija korekcije brade u Poliklinici Zambelli je operacija ugradnje podbratka. Implantat za bradu je sintetski uređaj izrađen od biokompatibilnih materijala koji se kirurški postavlja na postojeću kost brade kako bi se poboljšala njezina projekcija i pružio uravnoteženiji izgled lica. Cijena operacije ugradnje brade u Poliklinici Zambelli varira ovisno o vrsti implantata koji se koristi i drugim čimbenicima, no prosječna cijena se kreće od 1.600 do 3.000 €.

Druga popularna opcija koju nudi Poliklinika Zambelli je povećanje brade. Povećanje brade može se izvesti pomoću nekoliko različitih tehnika, uključujući injekcijska punila i prijenos masti. Tijekom konzultacija s jednim od plastičnih kirurga klinike, pacijenti mogu razgovarati o svojim mogućnostima i odrediti koji pristup je najbolji za njihove individualne potrebe.

Injekcioni fileri su nekirurška opcija za povećanje brade koja uključuje ubrizgavanje dermalnog punila, kao što je hijaluronska kiselina ili kalcijev hidroksiapatit, u područje brade kako bi se dobio volumen i projekcija. Cijena povećanja brade injekcijskim punilima u Poliklinici Zambelli obično se kreće od 350 do 500 € po tretmanu.

Prijenos masnoće još je jedna opcija povećanja brade koja uključuje uklanjanje masnoće s drugog dijela tijela pacijenta, poput trbuha ili bedara, te njezino ubrizgavanje u područje brade kako bi se dobio volumen i projekcija. Cijena povećanja brade prijenosom masnog tkiva u Poliklinici Zambelli varira ovisno o količini prenesenog masnog tkiva i drugim čimbenicima, no prosječna cijena se kreće od 1200 do 2000 €.

Osim operacije ugradnje brade i povećanja brade, Poliklinika Zambelli nudi i kliznu genioplastiku, kiruršku tehniku koja uključuje repoziciju brade kako bi se poboljšala njezina projekcija i ravnoteža s ostatkom lica. Cijena klizne genioplastike u Poliklinici Zambelli varira ovisno o opsegu zahvata i drugim čimbenicima, no prosječna cijena kreće se od 2.500 € do 4.000 €.

Pacijenti koji se odlučuju za korekciju podbratka u Poliklinici Zambelli mogu biti sigurni da će dobiti vrhunsku njegu iskusnih plastičnih kirurga uz korištenje najnovijih tehnika i tehnologija. Osim toga, klinika nudi mogućnosti financiranja kako bi pomogla pacijentima da željene postupke učine pristupačnijim.

Poliklinika Zambelli nudi niz mogućnosti korekcije brade, uključujući operaciju implantacije brade i povećanje brade injekcijskim filerima ili transferom masti, kao i kliznu genioplastiku. Cijena ovih zahvata varira ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući specifičnu korištenu tehniku, opseg zahvata i iskustvo kirurga. Pacijenti koji razmišljaju o zahvatima korekcije brade trebali bi zakazati konzultacije s jednim od plastičnih kirurga Poliklinike Zambelli kako bi razgovarali o svojim mogućnostima i odredili koji je pristup najprikladniji za njihove individualne potrebe i ciljeve.

Odabir pravog postupka korekcije brade

Prije korekcije brade neophodno je konzultirati se s certificiranim plastičnim kirurgom. Tijekom konzultacija, kirurg će procijeniti pacijentovu medicinsku povijest i razgovarati o njegovim ciljevima i očekivanjima.

Preoperativna priprema uključuje medicinsku procjenu, razgovor o ciljevima i očekivanjima te informirani pristanak.

Odabir pravog kirurga

Odabir pravog kirurga ključan je za postizanje željenog ishoda. Pacijenti bi trebali tražiti kvalifikacije i iskustvo, izjave pacijenata i recenzije te pristup prilagođenim opcijama, poput onih dostupnih u Poliklinici Zgrebec.

Oporavak i naknadna njega

Upute o postoperativnoj njezi uključuju vrijeme odmora i oporavka, lijekove i liječenje boli te preglede.

Upravljanje nuspojavama uključuje rješavanje oteklina i modrica, poteškoća s govorom ili jedenjem i promjena u osjetu.

Dugoročni rezultati ovise o održavanju rezultata i potencijalnoj potrebi za budućim revizijama. Pacijenti bi trebali imati realna očekivanja o ishodu postupka.

Korekcija brade može imati brojne prednosti, kako za estetiku lica tako i za samopouzdanje. Postupak može poboljšati ravnotežu lica poboljšavajući proporcije i konture brade. To može pozitivno utjecati na cjelokupni izgled lica, čineći ga mladolikijim i privlačnijim.

Osim toga, korekcija brade može poboljšati profil lica, dajući mu definiraniji i isklesaniji izgled. Ovo može biti osobito korisno za osobe koje imaju slabu ili povučenu bradu, jer može poboljšati njihov profil lica i cjelokupni izgled.

Konačno, korekcija brade također može imati značajan utjecaj na samopouzdanje osobe. Poboljšanjem izgleda brade pojedinci se mogu osjećati ugodnije i sigurnije u vlastitoj koži, što može imati pozitivan učinak na njihov osobni i profesionalni život.

Odabir pravog kirurga ključan je kada se radi o korekciji brade i bilo kojem drugom zahvatu estetske kirurgije. Certificirani plastični kirurg koji ima veliko iskustvo u izvođenju operacija korekcije brade može pomoći osigurati da se zahvat izvede sigurno i učinkovito, uz minimalne rizike i komplikacije.

Važno je potražiti kirurga koji ima dobru evidenciju uspješnih operacija i zadovoljnih pacijenata. Pacijenti bi također trebali potražiti kirurga koji nudi prilagođene opcije za korekciju brade, kao što je prilagođeni pristup Poliklinike Zgrebec, koji može pomoći osigurati da je postupak prilagođen njihovim specifičnim potrebama i ciljevima.

Sve u svemu, korekcija brade može biti učinkovit način vraćanja mladolikosti licu te poboljšanja estetike lica i samopouzdanja. Međutim, važno je da pacijenti pažljivo razmotre rizike i dobrobiti postupka te da izaberu kvalificiranog i iskusnog kirurga koji može pružiti prilagođene opcije i osigurati sigurnu i učinkovitu operaciju.

Bliskom suradnjom s vještim plastičnim kirurgom pacijenti mogu postići dugotrajne rezultate prirodnog izgleda koji im mogu pomoći da se osjećaju ugodnije i sigurnije u vlastitoj koži. Bilo da pojedinac želi ispraviti slabu bradu, poboljšati ravnotežu lica ili jednostavno poboljšati svoj izgled, korekcija brade može biti moćan alat u potrazi za pomlađivanjem lica.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024