Excimer Laser estetska kirurgija

Mamin makeover: kozmetički zahvati za vraćanje forme nakon trudnoće

Imati djecu mijenja žensko tijelo i stvari se ne vraćaju uvijek na staro. Vješt estetski kirurg može pomoći u rješavanju učinaka rađanja, vraćanju ženinog oblika prije rođenja djeteta ili čak poboljšanju kroz personalizirane postupke za grudi i tijelo.

Što je mamina preobrazba?

“Mamina preobrazba” poznati je izraz za personalizirani skup kozmetičkih postupaka osmišljenih da pomognu ženi da riješi uobičajene učinke rađanja i starenja na licu, grudima i tijelu te da vrati ili poboljša svoj izgled prije trudnoće. Mamin makeover može uključivati ​​estetsku kirurgiju, nekirurške tretmane ili kombinaciju oba.

Kako mi operacija mamine preobrazbe može koristiti?

Trudnoća može ostaviti trajne — i često neželjene — posljedice na vaš izgled, poput opuštenih grudi, rastegnutih trbušnih mišića i opuštene, viška kože. Mnoge žene su obeshrabrene kada im se grudi i tijelo ne vrate u oblik prije trudnoće, čak ni uz zdravu prehranu i tjelovježbu. Rješavanjem neželjenih promjena u trudnoći i vraćanjem željenog izgleda , mamina preobrazba može vam pomoći da se osjećate sličnije sebi, poboljšavajući vašu udobnost i samopouzdanje.

Svaka pacijentica ima svoje osobne ciljeve s operacijom preobrazbe svoje mame, koji često uključuju jedno ili više od sljedećeg:

 • Ispravite opuštenost i vratite grudima volumen
 • Poboljšajte simetriju grudi
 • Popravak rastegnute ili velike bradavice/areole
 • Uklonite višak opuštene kože s trbuha
 • Popravak istegnutih ili odvojenih trbušnih mišića (diastasis recti)
 • Smanjite nakupine masti otporne na dijetu i vježbanje
 • Poboljšajte pristajanje odjeće i kupaćih kostima

Kada trebam napraviti maminu šminku?

Određivanje pravog vremena za maminu preobrazbu uglavnom je osobna odluka između vas i vašeg estetskog kirurga; međutim, postoje određeni čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru vremena za maminu preobrazbu i odabiru postupaka koje ćete imati.

 • Morate se u potpunosti oporaviti od poroda prije operacije.
 • Ako razmišljate o operaciji dojke, trebali biste pričekati nekoliko mjeseci nakon što završite s dojenjem kako biste omogućili dojkama da se vrate u stabilnu veličinu i oblik.
 • Određeni nekirurški tretmani, kao što su injekcije, možda se neće preporučiti dok još dojite.
 • Obično je najbolje pričekati da završite s rađanjem djece prije nego što se podvrgnete kirurškim zahvatima “podizanja”, kao što su zatezanje trbuha, podizanje grudi ili operacija podizanja donjeg dijela tijela; ako planirate ponovno zatrudnjeti u budućnosti, nekirurško oblikovanje tijela i tretmani kože mogu biti isplativa opcija za privremene tretmane.
 • Ako idete na kiruršku preobrazbu mame, nećete smjeti podići ništa teže od 5-10 lbs. prvih nekoliko tjedana nakon operacije; trebat će vam pomoć oko čuvanja djece u tom razdoblju, posebno ako imate mlađu djecu.

Odabir estetskog kirurga za vašu operaciju

Najvažnija odluka koju ćete donijeti je tko će izvršiti vaš postupak(e). Budući da mamina šminka obično uključuje više zahvata, morat ćete biti sigurni da kozmetički kirurg kojeg odaberete ne samo da ima iskustva u svakom pojedinačnom zahvatu koji razmatrate, već i da ima iskustva u njihovom zajedničkom izvođenju.

Certifikacija odbora i sigurnost pacijenata

Osim toga, provjerite je li kozmetički kirurg kojeg odaberete certificiran. Estetski kirurzi koji su certificirani za estetsku kirurgiju prošli su intenzivnu obuku u svim aspektima estetske kirurgije i položili rigorozne ispite pokazujući svoje sposobnosti. Kirurzi također rade isključivo u akreditiranim kirurškim ustanovama i koriste usluge certificiranih anesteziologa za operacije koje zahtijevaju opću anesteziju; ovo je bitno za vašu sigurnost.

Koje su mogućnosti postupka makeovera moje mame?

Budući da trudnoća i porod imaju značajan utjecaj na grudi i tijelo, mamine preobrazbe obično uključuju povećanje grudi (tj. povećanje grudi i/ili podizanje grudi) i operacije oblikovanja tijela (tj. zatezanje trbuha i liposukcija ) . Međutim, vaš mamin makeover može uključivati ​​sve postupke koji će vam pomoći da riješite svoje osobne probleme. Ispod su uobičajeni postupci koje žene odabiru kao dio maminog makeovera.

Kirurški zahvati

Većina pacijentica maminog makeovera ima barem jedan kirurški zahvat, često nekoliko odjednom. U većini slučajeva, više se postupaka može izvesti tijekom jedne operacije, omogućujući pacijentu da poboljša više područja uz samo jednu operaciju i razdoblje oporavka.

 • Povećanje grudi
 • Podizanje grudi
 • Trbuščić
 • Liposukcija
 • Žensko pomlađivanje

Nekirurški postupci

Žene sve više uključuju nekirurške tretmane u svoje planove za preobrazbu mame. Takvi tretmani mogu biti dobra opcija za one koji planiraju imati još djece, kao i za one koji ne žele ili ne mogu uzeti nekoliko tjedana odmora za oporavak od operacije. Nekirurški tretmani općenito daju manje dramatične rezultate od kirurških, ali ipak mogu postići značajna poboljšanja za prave pacijente.

 • Nekirurško smanjenje masnog tkiva
 • Tretmani zatezanja kože
 • Smanjenje celulita
 • Nekirurško pomlađivanje žena
 • Injekcije: Botox i punila
 • Tretmani obnavljanja kože

Život nakon operacije

Budući da su mamine preobrazbe personalizirane prema pacijentičinim potrebama i ciljevima, kirurški protokoli i vrijeme oporavka razlikuju se. Dobro pravilo je očekivati ​​oporavak sličan onom koji je potreban za najopsežniji zahvat koji imate (u većini slučajeva to je zatezanje trbuha ) . Kako biste saznali više, pregledajte vodiče za kozmetičke zahvate za koje ste zainteresirani.

Mnogi pacijenti imaju svoje zahvate dok su im djeca vrlo mala. To im omogućuje da se ranije vrate na željeni izgled, ali zahtijeva pažljivo planiranje u pogledu brige o djeci tijekom vremena oporavka. Većina kirurških zahvata ograničava podizanje 4 do 6 tjedana nakon operacije; morat ćete imati nekog drugog za obavljanje zadataka koji zahtijevaju da se dijete podigne ili nosi dok liječite.

Koliko će brzo vaši rezultati biti konačni ovisi i o postupcima koje imate. Iako vrijeme ovisi o pacijentu, pacijenti se obično osjećaju ugodno i samouvjereno noseći kupaći kostim unutar 3 mjeseca nakon operacije. Rezultati su dugotrajni iu njima se može uživati ​​dugi niz godina.

Kad ga izvodi kvalificirani estetski kirurg, mamina preobrazba može biti zahvalan zahvat s dugotrajnim rezultatima. Najbolji način da saznate više o svojim mogućnostima preobrazbe je da se sastanete s certificiranim estetskim kirurgom radi konzultacija. 

Powered by Aestetica Web Design © 2024