Lift-and-Fill Facelifting

Liposukcija vs. Abdominoplastika: Koja je procedura prava za vas?

Plastična kirurgija u Hrvatskoj postala je popularan izbor za ljude koji žele kozmetičke zahvate. Jedna od najčešćih vrsta zahvata su liposukcija i abdominoplastika, poznata kao trbušna tuck. Ove procedure su izvrsni za one koji žele poboljšati izgled tijela i dobiti samopouzdanje. Fokusirat ćemo se na Polikliniku dr. Tončić i pružiti sveobuhvatne informacije o liposukciji i abdominoplastici.

Plastična kirurgija posljednjih godina postaje sve popularnija, a Hrvatska je postala jedna od top destinacija za estetsku kirurgiju u Europi. S najsuvremenijim klinikama i visoko obučenim medicinskim stručnjacima, Hrvatska nudi širok raspon zahvata plastične kirurgije, uključujući liposukciju i zatezanje trbuha.

Definicija i svrha liposukcije i zatezanja trbuha

Liposukcija i zatezanje trbuha zahvati su estetske kirurgije kojima je cilj poboljšati izgled tijela. Liposukcija je kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnoće s određenih dijelova tijela, poput bedara, bokova, trbuha i stražnjice. Postupak je osmišljen za preoblikovanje i konturiranje tijela uklanjanjem tvrdokornih masnih naslaga koje se ne mogu ukloniti samo dijetom i vježbanjem.

S druge strane, zatezanje trbuha, poznato i kao abdominoplastika, kirurški je zahvat kojim se uklanja višak kože i masnoće s trbuha. Zahvat je osmišljen kako bi se poboljšao izgled trbuha zatezanjem mišića trbušne stijenke i uklanjanjem viška kože i masnog tkiva. To rezultira ravnijim i zategnutijim trbuhom.

Kriterij prihvatljivosti

Prije nego što se podvrgne bilo kojem od zahvata, plastični kirurg procijenit će pacijentovo cjelokupno zdravlje i medicinsku povijest kako bi utvrdio je li prikladan kandidat za zahvat. Čimbenici koje će kirurg uzeti u obzir prije nego što preporuči jedan zahvat umjesto drugog uključuju tip tijela pacijenta, elastičnost kože i količinu viška masnog tkiva i kože na tom području.

Pacijenti koji su dobri kandidati za liposukciju obično su unutar svog idealnog raspona tjelesne težine, ali imaju lokalizirane masne naslage koje su otporne na dijetu i tjelovježbu. Pacijenti koji su dobri kandidati za zatezanje trbuha obično su oni koji imaju višak kože i masnog tkiva na području trbuha, što je često posljedica trudnoće ili značajnog gubitka težine.

Postupak i tehnike

Postupci koji uključuju liposukciju i zatezanje trbuha su kirurški, ali se razlikuju u pogledu tehnike i količine tkiva koje se uklanja. Liposukcija se može izvesti različitim tehnikama, uključujući tumescentnu liposukciju, liposukciju potpomognutu ultrazvukom i laserom. Ove se tehnike razlikuju po načinu uklanjanja masnoće i alatima koji se koriste. S druge strane, zatezanje trbuha podrazumijeva zarez na donjem dijelu trbuha, nakon čega slijedi uklanjanje viška kože i masnog tkiva te zatezanje trbušnih mišića.

Oporavak i prekid rada

Vrijeme oporavka i vrijeme prekida za oba postupka ovisi o opsegu operacije i individualnom procesu ozdravljenja pacijenta. Pacijenti koji se podvrgnu liposukciji obično se mogu vratiti na posao u roku od nekoliko dana do tjedan dana, ali mogu osjetiti otekline, modrice i nelagodu nekoliko tjedana. Pacijenti koji se podvrgnu zatezanju trbuha imat će dulje vrijeme oporavka, a većina se vraća na posao nakon dva do četiri tjedna. Tijekom tog vremena pacijenti će možda trebati izbjegavati naporne aktivnosti i nositi kompresijsku odjeću kako bi se olakšalo cijeljenje.

Rizici i komplikacije

Kao i svaki kirurški zahvat, i liposukcija i zatezanje trbuha nose rizike i moguće komplikacije. Rizici povezani s liposukcijom uključuju infekciju, krvarenje i komplikacije anestezije. U nekim slučajevima pacijenti nakon zahvata mogu osjetiti neravne konture, udubljenja ili opuštenu kožu.

Kod zatezanja trbuha rizici mogu uključivati infekciju, krvarenje i krvne ugruške. U nekim slučajevima pacijenti mogu osjetiti ožiljke, obamrlost ili promjenu boje kože. Važno je da pacijenti razgovaraju o potencijalnim rizicima i komplikacijama sa svojim plastičnim kirurgom prije podvrgavanja bilo kojem od zahvata.

Istražite plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj

Hrvatska je postala jedno od najboljih odredišta za plastičnu kirurgiju u Europi zahvaljujući visokokvalitetnim klinikama i vještim kirurzima. Mnoge od tih klinika, poput Poliklinike dr. Tončić, nude široku paletu zahvata plastične kirurgije kako bi zadovoljili potrebe pacijenata koji traže estetsko poboljšanje.

Poliklinika dr. Tončić je vodeća klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj, poznata po vrhunskoj opremi i iskusnom medicinskom osoblju. Klinika je specijalizirana za širok raspon zahvata estetske kirurgije, uključujući kirurgiju lica, kirurgiju dojke, oblikovanje tijela i nekirurške tretmane.

Filozofija klinike usmjerena je na pružanje pacijentima personalizirane skrbi, prilagođene njihovim individualnim potrebama i ciljevima. Tim klinike iskusnih kirurga i medicinskog osoblja blisko surađuje sa svakim pacijentom kako bi razumjeli njihove ciljeve i izradili prilagođeni plan liječenja kojim se postižu željeni rezultati.

Osim predanosti personaliziranoj njezi, Poliklinika dr. Tončić je također predan korištenju najnovijih tehnika i tehnologije kako bi osigurao rezultate najviše kvalitete. Kirurzi klinike koriste najsuvremeniju opremu i napredne kirurške tehnike kako bi smanjili ožiljke, smanjili vrijeme zastoja i povećali udobnost pacijenta.

Cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj 

Poliklinika dr. Tončić nudi niz zahvata plastične kirurgije po konkurentnim cijenama. Evo nekih od najpopularnijih postupaka i njihovih odgovarajućih cijena:

  • Povećanje grudi – već od 3.400€
  • Rinoplastika – već od 2700 €
  • Facelift – već od 4.900 €
  • Liposukcija – već od 2800 €
  • Zatezanje trbuha- već od 3.800 €
Važno je napomenuti da su ove cijene okvirne i mogu varirati ovisno o potrebama pojedinog pacijenta i opsegu operacije. Klinika nudi uslugu virtualnog savjetovanja, omogućujući pacijentima da razgovaraju o željenom zahvatu s liječnikom i dobiju točnu ponudu prije nego što otputuju u Hrvatsku na operaciju.

I liposukcija i zatezanje trbuha mogu značajno poboljšati oblik i izgled pacijentovog tijela. U konačnici, odluka o tome koji je postupak pravi za pojedinca ovisit će o njegovim specifičnim potrebama i tipu tijela. Savjetovanje s certificiranim plastičnim kirurgom, poput onih u Poliklinici dr. Tončić, može pomoći pacijentima da utvrde koji je zahvat pravi za njih i kakve rezultate mogu očekivati. Uz pravog kirurga i kliniku, pacijenti mogu postići željenu konturu tijela i samopouzdanje.

Često postavljena pitanja 

P: Što je liposukcija?
O: Liposukcija je kozmetički postupak koji uklanja masnoće iz određenih dijelova tijela, uključujući trbuh, bokove, bedra, stražnjicu i ruke. Tijekom postupka, kirurg koristi vakuumsku cijev i male ureze kako bi uklonio masne stanice.

P: Što je abdominoplastika?
O: Abdominoplastika je kozmetički postupak koji se obično izvodi za osobe s izraženom opuštenošću i viškom kože u trbuhu. Tijekom postupka, kirurg uklanja višak kože i masnog tkiva iz trbuha i zateže mišiće kako bi stvorio glatku, toniranu i oblikovanu siluetu.

P: Koja je razlika između liposukcije i abdominoplastike?
O: Liposukcija uklanja samo masne stanice, dok abdominoplastika uklanja i višak kože i masno tkivo. Abdominoplastika također može uključivati ​​zatezanje mišića u trbuhu, dok se liposukcija ne bavi mišićima.

P: Koje su prednosti liposukcije?
O: Liposukcija može ukloniti tvrdokorne masne stanice koje se ne mogu ukloniti dijetom i vježbanjem. Postupak također može poboljšati konture tijela, a oporavak je obično brži i jednostavniji u usporedbi s abdominoplastikom.

P: Koje su prednosti abdominoplastike?
O: Abdominoplastika može ukloniti višak kože i masnog tkiva iz trbuha, a također zategnuti mišiće. To može rezultirati toniranim, oblikovanim i zategnutim trbuhom, a rezultati su trajniji od liposukcije.

P: Koji je oporavak nakon liposukcije?
O: Općenito, oporavak nakon liposukcije je brži i jednostavniji u usporedbi s abdominoplastikom. Pacijenti mogu očekivati ​​blage bolove i otekline, a oporavak traje obično nekoliko dana do tjedana, ovisno o opsegu postupka.

P: Koji je oporavak nakon abdominoplastike?
O: Oporavak nakon abdominoplastike je obično duži i složeniji u usporedbi s liposukcijom. Pacijenti mogu očekivati ​​bolove, otekline i modrice.

Powered by Aestetica Web Design © 2024