rinoplastika

Liposukcija trbuha: Što očekivati tijekom

Želite se riješiti tvrdokornih naslaga masnoće na trbuhu i postići ravan i zategnut izgled? Liposukcija trbuha je estetski kirurški zahvat koji se može pokazati idealnim rješenjem. Pročitajte naš vodič korak po korak za postupak i saznajte sve što morate znati prije podvrgavanja ovom zahvatu.

Liposukcija trbuha popularan je estetski kirurški zahvat koji pomaže ukloniti tvrdokorne masne naslage s područja trbuha, što rezultira ravnijim i zategnutijim izgledom. Ovaj će vas članak voditi kroz cijeli proces abdominalne liposukcije, od prijeoperacijskih postupaka do postoperativnog oporavka.

Uvod u liposukciju trbuha

Liposukcija trbuha je estetski kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnog tkiva s područja trbuha. Ovaj je postupak idealan za ljude koji su isprobali dijetu i vježbanje, ali još uvijek imaju tvrdoglave nakupine masnoće koje ne nestaju. Liposukcija trbuha može pomoći u stvaranju ravnijeg, zategnutijeg izgleda, što može poboljšati samopouzdanje osobe.

Preoperativni postupci

Prije liposukcije abdomena, pacijenti moraju poduzeti određene korake kako bi se pripremili za postupak. To uključuje podvrgavanje krvnim pretragama, izbjegavanje određenih lijekova i pridržavanje određene dijete kako bi se osigurao uspješan ishod. Pacijenti također trebaju obavijestiti svog kirurga o svim zdravstvenim problemima koje imaju ili lijekovima koje uzimaju kako bi izbjegli komplikacije tijekom zahvata.

Anestezija

Postoji nekoliko vrsta anestezije koje se mogu koristiti tijekom liposukcije trbuha, uključujući lokalnu anesteziju, opću anesteziju i svjesnu sedaciju. Svaka vrsta anestezije ima svoje prednosti i rizike o kojima treba razgovarati s kirurgom prije zahvata.

Procedura

Postupak liposukcije trbuha uključuje pravljenje malih rezova na koži, umetanje kanile u masne naslage i isisavanje viška masnoće. Kirurg će koristiti precizne tehnike kako bi osigurao da se okolna tkiva ne oštećuju tijekom postupka. Cijeli postupak obično traje oko dva do četiri sata, ovisno o količini masnoće koja se uklanja.

Vrijeme oporavka

Nakon postupka liposukcije trbuha, pacijenti mogu očekivati određenu nelagodu, otekline i modrice. Važno je slijediti postoperativne upute kirurga kako bi se osigurao nesmetan i uspješan oporavak. Pacijenti bi trebali izbjegavati napornu tjelesnu aktivnost nekoliko tjedana i nositi kompresijsku odjeću kako bi se smanjilo oticanje.

Mogući rizici i komplikacije

Kao i svaki kirurški zahvat, postoje rizici i komplikacije povezani s liposukcijom trbuha. To može uključivati infekciju, krvarenje, krvne ugruške i komplikacije povezane s anestezijom. Međutim, ozbiljne komplikacije su rijetke, a zahvat se općenito smatra sigurnim ako ga izvodi kvalificirani i iskusni kirurg.

Očekivani rezultati

Pacijenti mogu očekivati značajno poboljšanje svog izgleda nakon podvrgavanja liposukciji trbuha. Količina masnoće koja se može ukloniti ovisit će o tjelesnom tipu pojedinog pacijenta i količini masnoće prisutne u području trbuha. Može proći nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci dok potpuni rezultati ne budu vidljivi, budući da tijelu treba vremena da se oporavi i prilagodi.

Svjedočanstva pacijenata

Brojni pacijenti koji su bili podvrgnuti liposukciji abdomena u Hrvatskoj izvijestili su o pozitivnim ishodima i povećanom samopouzdanju. Svjedočanstva pacijenata mogu pomoći u boljem razumijevanju onoga što mogu očekivati tijekom postupka i mogu pomoći pacijentima da donesu informiranu odluku hoće li se podvrgnuti zahvatu.

Klinike za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj

Poliklinika Bagatin vodeća je klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja od 1995. godine pruža visokokvalitetne zahvate estetske kirurgije. Kliniku vodi dr. Mario Bagatin, certificirani plastični kirurg s preko 30 godina iskustva u tom području.

Poliklinika Bagatin moderna je i potpuno opremljena poliklinika plastične kirurgije koja nudi široku paletu zahvata estetske kirurgije. U klinici radi tim iskusnih i visokokvalificiranih stručnjaka koji su predani pružanju pacijenata s najboljom mogućom njegom i rezultatima.

U Poliklinici Bagatin vjerujemo da je svaki pacijent jedinstven, stoga izdvajamo vrijeme kako bismo razumjeli njegove individualne potrebe i ciljeve. Koristimo najnovije tehnike i tehnologiju kako bismo osigurali da svaki pacijent dobije najbolju moguću njegu i postigne željene rezultate.

Poliklinika Bagatin nudi široku paletu zahvata estetske kirurgije, uključujući kirurgiju lica, oblikovanje tijela, kirurgiju grudi i obnovu kose. Neki od naših najpopularnijih postupaka uključuju:

 • Abdominoplastika (zatezanje trbuha)
 • Liposukcija
 • Povećanje grudi
 • Podizanje grudi
 • Facelifting
 • Rinoplastika (operacija nosa)
 • Transplantacija kose

Cijene

Poliklinika Bagatin nudi konkurentne cijene za naše zahvate estetske kirurgije. Cijene variraju ovisno o vrsti zahvata i individualnim potrebama pacijenta. Ispod su cijene za neke od naših najpopularnijih postupaka:

 • Abdominoplastika (zatezanje trbuha) – Već od 3000 €
 • Liposukcija – Već od 1500 € po području
 • Povećanje grudi – Već od 3.800 €
 • Podizanje grudi – Već od 3200 €
 • Facelifting – Već od 3.800 €
 • Rinoplastika (operacija nosa) – Već od 3000 €
 • Transplantacija kose – već od 2500 eura

Važno je napomenuti da su ove cijene podložne promjenama i mogu varirati ovisno o potrebama pojedinog pacijenta. Osim toga, pacijenti mogu imati dodatne troškove za anesteziju, lijekove i postoperativnu njegu.

Slični tretmani

Poliklinika Bagatin također nudi niz tretmana sličnih abdominalnoj liposukciji, uključujući:

 • VASER liposukcija – Već od 1.800 € po području
 • BodyTite – Već od 2000 € po području
 • CoolSculpting – Već od 600 € po površini

 

Abdominalna liposukcija siguran je i učinkovit estetski kirurški zahvat koji može pomoći u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga s područja trbuha, što rezultira ravnijim i zategnutijim izgledom. Pacijenti bi trebali poduzeti korake da se pripreme za postupak, pažljivo slijediti postoperativne upute i odabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga kako bi osigurali uspješan ishod. Na taj način pacijenti mogu poboljšati svoje samopouzdanje i postići tijelo kakvo žele.

Powered by Aestetica Web Design © 2024