rinoplastika

Liposukcija: Odaberite pravu polikliniku za plastičnu kirurgiju

Liposukcija je kozmetička operacija kojom se uklanja višak masnoće s različitih dijelova tijela. Ovaj postupak ima za cilj oblikovati tijelo i poboljšati njegov oblik, pružajući vitkiji i zategnutiji izgled. Ako želite izgledati bolje i želite isprobati liposukciju, važno je odabrati pravu kliniku za plastičnu kirurgiju, kao što je Poliklinika Duduković Kisić, kako biste osigurali sigurne i učinkovite rezultate.

Liposukcija je popularna kozmetička operacija kojom se uklanjaju višak masnih naslaga s različitih dijelova tijela, poput trbuha, bokova, bedara, ruku i leđa. Ovaj postupak ima za cilj oblikovati tijelo i poboljšati njegov oblik, pružajući vitkiji i zategnutiji izgled. Ako razmišljate o liposukciji, važno je odabrati pravu kliniku za plastičnu kirurgiju, poput Poliklinike Duduković Kisić, kako biste osigurali sigurne i učinkovite rezultate.

Zašto se radi?

Liposukcija se obično radi kako bi se poboljšao izgled određenih dijelova tijela uklanjanjem viška masnoće koja nije reagirala na dijetu i tjelovježbu. Važno je napomenuti da liposukcija nije zahvat mršavljenja, već zahvat oblikovanja tijela. Idealan je za one koji su već na ili blizu ciljane težine i žele isklesati svoje tijelo u poželjniji oblik.

Kako se pripremiti

Prije liposukcije potrebno je zakazati konzultacije s plastičnim kirurgom Poliklinike Duduković Kisić. Tijekom ovog savjetovanja, kirurg će procijeniti vaše cjelokupno zdravlje, razgovarati o vašoj povijesti bolesti i pitati vas o vašim ciljevima zahvata. Također ćete dobiti posebne upute o tome kako se pripremiti za postupak, što može uključivati izbjegavanje određenih lijekova i dodataka prehrani, prestanak pušenja i prilagodbu prehrane.

Ostale mjere opreza

Liposukcija je kirurški zahvat i kao takav postoje određeni rizici i mjere opreza kojih biste trebali biti svjesni. To može uključivati krvarenje, infekciju, krvne ugruške i komplikacije anestezije. Kako bi se ti rizici sveli na najmanju moguću mjeru, važno je odabrati kvalificiranog i iskusnog plastičnog kirurga u renomiranoj klinici kao što je Poliklinika Duduković Kisić. Također biste trebali pažljivo slijediti sve upute prije i poslije operacije, uključujući nošenje kompresijske odjeće, izbjegavanje napornih aktivnosti i uzimanje propisanih lijekova.

Što možete očekivati

Tijekom postupka liposukcije, kirurg će napraviti male rezove na ciljanom području i koristiti kanilu (tanku, šuplju cijev) za usisavanje viška masnoće. Zahvat može trajati nekoliko sati, ovisno o opsegu područja koje se tretira.

Prednosti i rizici liposukcije

Liposukcija može ponuditi brojne prednosti, kao što su:

 • Poboljšan oblik i kontura tijela
 • Povećano samopouzdanje i samopoštovanje
 • Uklanjanje tvrdokornih masnih naslaga koje ne reagiraju na dijetu i vježbanje
 • Smanjen rizik od zdravstvenih problema povezanih s pretilošću
 • Poboljšano fizičko i emocionalno blagostanje

Međutim, kao i svaki kirurški zahvat, liposukcija također dolazi s potencijalnim rizicima, kao što su:

 • Krvarenje i infekcija
 • Otekline i modrice
 • Utrnulost i trnci
 • Neujednačena kontura kože ili nepravilnosti
 • Krvni ugrušci i nakupljanje tekućine


Čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru zahvata liposukcije

Kada razmišljate o liposukciji, morate uzeti u obzir nekoliko ključnih aspekata prije donošenja odluke. Evo nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir:

 • Vaše cjelokupno zdravlje i povijest bolesti
 • Opseg masnih naslaga i željeni ishod
 • Područje tijela koje treba tretirati
 • Vrsta tehnike liposukcije koja će se koristiti
 • Iskustvo i kvalifikacije kirurga
 • Položaj i kvaliteta klinike za plastičnu kirurgiju
 • Cijena postupka i dostupne mogućnosti financiranja
 • Kako se pripremiti za postupak liposukcije

Prije liposukcije Vaš plastični kirurg u Poliklinici Duduković Kisić dat će vam detaljne upute o pripremi za zahvat. Neke opće smjernice uključuju:

Prestanite pušiti i izbjegavajte uzimanje lijekova za razrjeđivanje krvi

 • Održavajte zdravu prehranu i rutinu vježbanja
 • Ostanite hidrirani i izbjegavajte konzumaciju alkohola
 • Organizirajte prijevoz i podršku nakon njege
 • Planirajte slobodno vrijeme i dnevne aktivnosti
 • Pažljivo slijedite upute svog kirurga prije operacije

Tijekom postupka

U Poliklinici Duduković Kisić liposukcija se izvodi u općoj anesteziji ili lokalnoj anesteziji sa sedacijom, ovisno o opsegu zahvata. Vaš će kirurg napraviti male rezove na ciljanom području i umetnuti kanilu, tanku cjevčicu, kako bi razbio i uklonio višak masnih stanica. Rezovi će se zatvoriti šavovima ili ostaviti otvorenima za ispuštanje viška tekućine.

Nakon Zahvata

Nakon zahvata morat ćete nositi kompresijsku odjeću nekoliko tjedana kako biste smanjili oteklinu i pospješili zacjeljivanje. Možete osjetiti blagu bol, oteklinu i modrice, što se može riješiti lijekovima protiv bolova i oblozima leda. Morat ćete izbjegavati naporne aktivnosti i dizanje teških tereta nekoliko tjedana i pažljivo slijediti postoperativne upute svog kirurga.

Liposukcija u Poliklinici Duduković Kisić

Poliklinika Duduković Kisić vodeća je klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja nudi širok spektar estetskih i rekonstruktivnih zahvata, uključujući liposukciju. Kliniku zapošljavaju vrlo iskusni i kvalificirani plastični kirurzi koji koriste najnovije tehnike i tehnologije kako bi osigurali sigurne i učinkovite rezultate.

Klinika je posvećena sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata, pružajući udobno i gostoljubivo okruženje u kojem pacijenti mogu dobiti vrhunsku njegu. Osoblje Poliklinike Duduković Kisić blisko surađuje sa svakim pacijentom kako bi razumjeti njihove jedinstvene ciljeve i brige i razviti personalizirani plan liječenja koji odgovara njihovim specifičnim potrebama.

Osim liposukcije, Poliklinika Duduković Kisić nudi razne druge kozmetičke zahvate koji pacijentima pomažu u postizanju željenih rezultata, poput povećanja grudi, rinoplastike, faceliftinga i zatezanja trbuha. Klinika također nudi nekirurške tretmane, kao što su Botox i dermalni fileri, za poboljšanje crta lica i smanjenje znakova starenja.

Vrste tretmana liposukcije i cijene

Poliklinika Duduković Kisić nudi nekoliko različitih vrsta tretmana liposukcije, uključujući:

 • Tradicionalna liposukcija
 • Tumescentna liposukcija
 • Power-assisted liposukcija
 • Liposukcija potpomognuta laserom

Svaka vrsta liposukcije ima svoje prednosti i nedostatke, ovisno o potrebama i ciljevima pacijenta. Vaš plastični kirurg u Poliklinici Duduković Kisić će vam nakon detaljne evaluacije preporučiti najprikladniju tehniku.

Cijene liposukcije

Cijene tretmana liposukcije u Poliklinici Duduković Kisić variraju ovisno o opsegu zahvata i vrsti tehnike koja se koristi. Evo nekoliko procijenjenih cijena u eurima i kunama:

 • Klasična liposukcija: 2000-3000 eura (15.000-22.500 HRK)
 • Tumescentna liposukcija: 2500-3500 eura (18.750-26.250 HRK)
 • Power-assisted liposukcija: 3000-4000 eura (22.500-30.000 kn)
 • Laserski potpomognuta liposukcija: 3500-4500 eura (26.250-33.750 HRK)

Mogućnosti financiranja

Poliklinika Duduković Kisić razumije da kozmetički zahvati mogu biti skupi i da nisu pokriveni osiguranjem. Stoga klinika nudi mogućnosti financiranja kako bi pomogla pacijentima u upravljanju troškovima liposukcije i drugih zahvata. Pacijenti mogu birati između nekoliko opcija financiranja, uključujući plaćanje na rate, kreditne kartice i medicinske zajmove, kako bi liječenje bilo pristupačnije i pristupačnije.

Liposukcija može biti učinkovit način za uklanjanje viška masnih naslaga i poboljšanje oblika i kontura tijela. Međutim, odabir prave klinike za plastičnu kirurgiju i razumijevanje prednosti i rizika postupka ključni su za postizanje sigurnih i učinkovitih rezultata. Poliklinika Duduković Kisić vodeća je klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja nudi razne tretmane liposukcije i druge kozmetičke zahvate kako bi pacijenti postigli željene rezultate. S vrlo iskusnim i kvalificiranim plastičnim kirurzima i najsuvremenijim objektima, klinika je predana pružanju vrhunske skrbi i osiguravanju sigurnosti i zadovoljstva pacijenata. Kontaktirajte Polikliniku Duduković Kisić već danas kako biste zakazali konzultacije i saznali više o mogućnostima liposukcije.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024