Lift-and-Fill Facelifting

Korekcija brade u Zagrebu: postizanje savršenih proporcija s implantatom i povećanjem brade

Izgled lica igra značajnu ulogu u oblikovanju nečijeg samopoštovanja i samopouzdanja. Za one koji su zabrinuti zbog izgleda svoje brade, operacija korekcije brade u Zagrebu mogla bi biti održivo rješenje. Korekcija brade može poboljšati sklad i ravnotežu lica, što rezultira estetski ugodnijim izgledom. Međutim, kao i kod svakog kirurškog zahvata, ključno je razmotriti sve aspekte kirurškog zahvata, uključujući rizike, dobrobiti i postoperativnu njegu.

U ovom ćemo članku istražiti čimbenike koji utječu na kandidaturu za operaciju korekcije brade, kako utvrditi jeste li dobar kandidat za zahvat, pripremu za operaciju, sam zahvat, oporavak i naknadnu njegu, rizike i komplikacije, troškove i financiranje, i odabir pravog kirurga i klinike. Do kraja ovog članka imat ćete sveobuhvatno razumijevanje operacije korekcije brade i biti ćete dobro opremljeni za donošenje informirane odluke.

Ravnoteža lica ključna je komponenta fizičke privlačnosti. Neuravnoteženo ili asimetrično lice može negativno utjecati na nečije samopouzdanje i samopoštovanje.

Operacija korekcije brade odnosi se na skupinu kirurških zahvata kojima je cilj poboljšati ravnotežu i proporcije lica poboljšavanjem izgleda brade.

Pregled tehnika korekcije brade

Postoje dvije glavne tehnike za operaciju korekcije brade: implantacija brade i povećanje brade. Oba postupka uključuju postavljanje sintetskog ili biološkog materijala u područje brade kako bi se poboljšala njezina projekcija i ravnoteža s ostatkom lica.

Implantat za bradu

Implantat za bradu je čvrsti, sintetički materijal koji se kirurški postavlja na vrh postojeće kosti brade kako bi se poboljšala njezina projekcija i stvorio uravnoteženiji izgled. Implantati za bradu dolaze u različitim veličinama i oblicima kako bi odgovarali individualnim potrebama pacijenta.

Operacija ugradnje brade može poboljšati harmoniju lica i dati pacijentu mlađi i privlačniji izgled. To je relativno brz i jednostavan postupak s visokom stopom uspjeha.

Implantati za bradu mogu biti izrađeni od različitih materijala, uključujući silikon, Medpor i Gore-Tex. Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke, a izbor će ovisiti o individualnim potrebama i preferencijama pacijenta.

Postupak za operaciju ugradnje brade

Operacija ugradnje implantata u bradu uključuje pravljenje malog reza ispod brade ili unutar usta, stvaranje džepa u tkivu i umetanje implantata. Kirurg će zatim prilagoditi položaj i veličinu implantata kako bi postigao željeni ishod.

Povećanje brade

Povećanje brade je postupak koji uključuje ubrizgavanje punila u područje brade kako bi se poboljšala njezina projekcija i ravnoteža s ostatkom lica. Postoje različite vrste filera koji se mogu koristiti za povećanje brade, uključujući hijaluronsku kiselinu i kalcijev hidroksilapatit.

Povećanje brade može pružiti privremeno poboljšanje ravnoteže i sklada lica. To je nekirurški zahvat koji ne zahtijeva zastoje ili razdoblje oporavka.

Najčešći fileri koji se koriste za povećanje brade su hijaluronska kiselina i kalcijev hidroksilapatit. Ovi materijali su sigurni, učinkoviti i daju dugotrajne rezultate.

Postupak povećanja brade uključuje ubrizgavanje odabranog punila u područje brade pomoću tanke igle. Kirurg će zatim isklesati materijal kako bi postigao željeni rezultat.

Povećanje brade je nekirurški zahvat, a pacijenti se odmah nakon zahvata mogu vratiti svojim normalnim aktivnostima. Mogu se pojaviti otekline i modrice, ali ovi bi simptomi trebali nestati unutar nekoliko dana.

Idealni kandidati za operaciju korekcije brade

Struktura i proporcije lica, dob, zdravlje i psihička spremnost glavni su čimbenici koji mogu utjecati na to je li netko dobar kandidat za operaciju korekcije brade ili nije.

Struktura i proporcije lica igraju ključnu ulogu u određivanju učinkovitosti operacije korekcije brade. Kvalificirani plastični kirurg će procijeniti pacijentove crte lica i proporcije kako bi utvrdio hoće li implantat ili povećanje brade rezultirati uravnoteženijim i skladnijim izgledom lica. U nekim slučajevima mogu se preporučiti drugi postupci poput rinoplastike ili liposukcije za postizanje optimalnih rezultata.

Dob je još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir. Operacija korekcije brade općenito se preporučuje osobama koje imaju najmanje 18 godina, budući da struktura lica obično dostiže veličinu i oblik odrasle osobe do te dobi. Međutim, ne postoji gornja dobna granica za operaciju korekcije brade sve dok je pacijent zdrav i ispunjava ostale uvjete za kandidaturu.

Zdravlje je također ključni faktor koji treba uzeti u obzir. Pacijenti bi trebali biti dobrog općeg zdravlja, bez zdravstvenih stanja koja bi mogla povećati rizik od komplikacija tijekom ili nakon operacije. Pacijenti bi trebali otkriti svoju povijest bolesti, uključujući sve lijekove ili dodatke koje trenutno uzimaju, tijekom konzultacija sa svojim plastičnim kirurgom.

Psihološka spremnost također je važna stvar. Pacijenti bi trebali imati realna očekivanja o ishodu svoje operacije korekcije brade i trebali bi se podvrgnuti zahvatu iz vlastitih razloga, a ne da bi ispunili očekivanja drugih.

Utvrđivanje jeste li dobar kandidat za operaciju korekcije brade uključuje zakazivanje konzultacija s kvalificiranim plastičnim kirurgom. Tijekom konzultacija plastični kirurg će procijeniti strukturu i proporcije vašeg lica, razgovarati o vašim ciljevima i očekivanjima od zahvata, pregledati vašu povijest bolesti i lijekove te procijeniti vašu cjelokupnu zdravstvenu i psihičku spremnost.

Ako plastični kirurg utvrdi da ste dobar kandidat za operaciju korekcije brade, dat će vam predoperativne upute kojih se trebate pridržavati u tjednima koji prethode zahvatu.

Priprema za operaciju korekcije brade

Prije operacije korekcije brade, pacijenti trebaju zakazati konzultacije s plastičnim kirurgom. Tijekom konzultacija, plastični kirurg će razgovarati o pacijentovim ciljevima i očekivanjima od zahvata, pregledati njihovu medicinsku povijest i lijekove te ispitati strukturu i proporcije lica kako bi odredio najbolji način liječenja.

U tjednima koji prethode operaciji korekcije brade, pacijenti će dobiti predoperativne upute od svog plastičnog kirurga. To može uključivati posebne prehrambene smjernice, ograničenja određenih lijekova i dodataka te upute za izbjegavanje pušenja i alkohola. Pacijenti također trebaju organizirati prijevoz i naknadnu njegu na dan zahvata.

Postupak za operaciju korekcije brade

Operacija korekcije brade može se izvesti u općoj anesteziji ili lokalnoj anesteziji uz sedaciju, ovisno o preferencijama pacijenta i preporuci plastičnog kirurga.

Kirurški postupak korekcije brade uključuje nekoliko koraka, uključujući pripremu, rezove i postavljanje, implantaciju ili povećanje te zatvaranje rezova.

Tijekom postupka plastični kirurg će napraviti male rezove unutar usta ili ispod brade kako bi pristupio bradi. Zatim će postaviti implantat za bradu ili izvesti povećanje brade pomoću pacijentovog vlastitog tkiva ili sintetičkih materijala. Nakon što je implantat ili nadgradnja postavljena, plastični kirurg će zatvoriti rezove šavovima ili kirurškom trakom.

Duljina kirurškog zahvata korekcije brade može varirati ovisno o vrsti operacije koja se izvodi, individualnim potrebama pacijenta i razini iskustva plastičnog kirurga. U prosjeku, postupak traje oko 1-2 sata.

Postoperativne upute

Nakon operacije korekcije brade, vaš kirurg će vam dati detaljne postoperativne upute kako biste osigurali pravilno cijeljenje i smanjili rizik od komplikacija. Neke od ovih uputa mogu uključivati:

Ublažavanje boli: Nakon zahvata možete osjetiti neku nelagodu, a vaš kirurg može propisati lijekove protiv bolova za ublažavanje boli. Važno je pažljivo slijediti upute o doziranju i izbjegavati uzimanje dodatnih lijekova bez savjetovanja s kirurgom.

Oteklina i modrice: Otekline i modrice česte su nakon operacije korekcije brade, a mogu se riješiti hladnim oblozima i podizanjem glave. Vaš kirurg također može preporučiti korištenje kreme od arnike za smanjenje modrica.

Aktivnosti koje treba izbjegavati: Tijekom razdoblja oporavka važno je izbjegavati napornu fizičku aktivnost, saginjanje i podizanje teških predmeta kako biste izbjegli pretjerano opterećenje brade i okolnih područja.

Kontrolni pregledi: Vaš će kirurg zakazati nekoliko kontrolnih pregleda kako bi pratio vaš napredak i osigurao pravilno zacjeljivanje. Važno je doći na sve te preglede i slijediti sve dodatne upute koje vam je dao kirurg.

Konačni rezultati i dugotrajna njega: Može proći nekoliko mjeseci dok se konačni rezultati operacije korekcije brade u potpunosti ne pokažu. Važno je održavati zdrav način života i prakticirati dobre navike njege kože kako biste produljili rezultate i smanjili rizik od budućih komplikacija.

Rizici i komplikacije kirurškog zahvata korekcije brade

Iako je operacija korekcije brade općenito sigurna, kao i svaki drugi kirurški zahvat, dolazi s određenim rizicima i mogućim komplikacijama. Važno je biti svjestan ovih potencijalnih rizika i razgovarati o njima sa svojim kirurgom prije podvrgavanja zahvatu. Neki od općih rizika kirurškog zahvata uključuju:

Opći rizici operacije:

 • Krvarenje
 • Infekcija
 • Alergijska reakcija na anesteziju
 • Krvni ugrušci
 • Komplikacije anestezije
 • Stvaranje ožiljaka
 • Upala pluća

Specifični rizici operacije korekcije brade:

 • Infekcija: Iako neuobičajena, nakon operacije može doći do infekcije. Simptomi infekcije uključuju vrućicu, crvenilo i oteklinu.
 • Pomicanje ili odbacivanje implantata: U rijetkim slučajevima, implantat se može pomaknuti ili ga tijelo može odbaciti, uzrokujući asimetriju i zahtijevajući dodatnu operaciju.
 • Oštećenje živaca: Operacija korekcije brade može oštetiti osjetne ili motoričke živce, uzrokujući utrnulost ili slabost u području brade.
 • Nezadovoljavajući rezultati: Iako je većina pacijenata zadovoljna rezultatima svoje operacije korekcije brade, uvijek postoji mogućnost da ishod možda neće ispuniti vaša očekivanja.

 

Iako ne postoji način da se eliminiraju svi rizici povezani s operacijom korekcije brade, mogu se poduzeti određeni koraci kako bi se oni sveli na minimum. To uključuje:

 • Strogo se pridržavati svih prijeoperativnih i postoperativnih uputa
 • Budite iskreni o svojoj povijesti bolesti, lijekovima i životnim navikama sa svojim kirurgom
 • Izbjegavanje pušenja i alkohola prije i poslije operacije
 • Održavanje zdrave prehrane i rutine vježbanja
 • Odmah prijavite svom kirurgu sve znakove infekcije ili komplikacije

 

Troškovi i financiranje za operaciju korekcije brade

Cijena operacije korekcije brade može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući vrstu zahvata, iskustvo i ugled kirurga te geografski položaj. Općenito, cijena operacije korekcije brade kreće se od 2.000 do 5.000 eura, ne uključujući dodatne naknade kao što su anestezija ili troškovi ustanove.

Mnoge klinike za plastičnu kirurgiju nude mogućnosti financiranja kako bi zahvat bio pristupačniji. Te opcije mogu uključivati planove plaćanja, kreditne kartice ili financiranje putem zajmodavca treće strane. Neophodno je pažljivo istražiti mogućnosti financiranja i provjeriti jeste li razumjeli odredbe i uvjete prije nego što se obvežete na bilo kakav ugovor.

Odabir pravog kirurga i klinike

Odabir pravog plastičnog kirurga i klinike ključan je za postizanje najboljih mogućih rezultata operacije korekcije brade. Ključno je pažljivo istražiti potencijalne kirurge i potražiti nekoga s potrebnim vjerodajnicama, iskustvom i bilježenjem uspješnih ishoda.

Prilikom istraživanja plastičnih kirurga, neki važni čimbenici koje treba uzeti u obzir uključuju:

 • Certifikacija odbora
 • Godine iskustva
 • Trening i obrazovanje
 • Specijalizacije i stručna područja
 • Recenzije i izjave prethodnih pacijenata
 • Fotografije prije i poslije prethodnih zahvata

 

Klinika Chic vodeća je klinika za plastičnu kirurgiju poznata po svojoj stručnosti u operacijama korekcije brade. U klinici Chic pacijenti mogu očekivati personalizirani pristup zahvatu, prilagođen njihovim specifičnim potrebama i ciljevima. S timom iskusnih i visoko kvalificiranih plastičnih kirurga, najsuvremenijim objektima i predanošću sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata, klinika Chic izvrstan je izbor za svakoga tko razmišlja o operaciji korekcije brade.

Prednosti odabira klinike Chic uključuju:

 • Personalizirana njega i pažnja
 • Najsuvremeniji objekti i oprema
 • Iskusni i visokokvalificirani plastični kirurzi
 • Predanost sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata

 

Operacija korekcije brade može biti izvrsna opcija za sve koji žele poboljšati izgled lica i podići samopouzdanje. Međutim, ključno je pristupiti zahvatu s pomnim razmatranjem, istraživanjem i vodstvom iskusnog i kvalificiranog plastičnog kirurga.

Često postavljena pitanja 

P: Kakva su ograničenja nakon operacije implantacije brade?
O: Ograničenja nakon operacije implantacije brade uključuju izbjegavanje prejedanja, žvakanje hrane na suprotnoj strani, izbjegavanje bilo kakvog fizičkog napora i spavanje u sjedećem položaju najmanje tjedan dana nakon operacije.

P: Koliko dugo traje oporavak nakon operacije povećanja brade?
O: Oporavak nakon operacije implantacije brade obično traje od tjedan do dva. Za prvih nekoliko dana nakon operacije, pacijent može osjetiti blagu bol i nelagodu, ali to se može ublažiti propisanim lijekovima protiv bolova.

P: Koje su prednosti operacije augmentacije brade implantatom?
O: Prednosti operacije augmentacije brade implantatom uključuju poboljšanje konture lica, poboljšanje izgleda brade i brže rezultate nego kod nekih drugih postupaka za poboljšanje brade.

P: Koja je razlika između operacije povećanja brade i operacije podizanja brade?
O: Operacija povećanja brade uključuje umetanje implantata u bradu kako bi se poboljšala kontura lica, dok operacija podizanja brade podiže bradu i definira liniju čeljusti.

P: Je li operacija implantacije brade sigurna?
O: Operacija implantacije brade relativno je sigurna ako je obavlja kvalificirani i iskusan kirurg, a pacijent se pridržava uputa o oporavku nakon operacije. Međutim, kao i kod bilo koje operacije, postoje određeni rizici i moguće komplikacije, pa se pacijent treba temeljito konzultirati sa svojim kirurgom prije nego što odluči o ovom postupku.

P: Koliko dugo implantati za bradu obično traju?
O: Implantati za bradu mogu trajati dugi niz godina, ali vrijeme trajanja ovisi o vrsti implantata i individualnom slučaju pacijenta. Kirurg će razgovarati s pacijentom o očekivanom trajanju implantata prije nego što se postupak izvede.

P: Koje su moguće komplikacije operacije implantacije brade?
O: Moguće komplikacije operacije implantacije brade uključuju infekciju, krvarenje, privremeno trnjenje u bradi, oteklina, asimetriju

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024