korekcija brade povećanje brade operacija brade operacija čeljusti

Korekcija brade u Zagrebu: Nekirurške alternative oblikovanju brade

Nekirurške alternative kirurgiji korekcije brade postaju sve popularnije jer sve više ljudi nastoji poboljšati svoj izgled bez podvrgavanja invazivnim kirurškim zahvatima. Operacija korekcije brade, također poznata kao genioplastika, povećanje brade ili operacija ugradnje brade, može biti učinkovit način za poboljšanje ravnoteže i sklada crta lica. Međutim, to nije jedina dostupna opcija u Zagrebu.

Ovaj vodič pružit će detaljnu analizu različitih nekirurških alternativa operaciji korekcije brade, uključujući implantate za bradu, dermalne punila i injekcije Kybella. Također će se baviti prilagođenim i individualiziranim kirurškim mogućnostima dostupnim u Poliklinici Medikol.

Pokritvamo vrste operacija korekcije brade dostupne, uključujući genioplastiku, kliznu genioplastiku, smanjenje brade i prilagođene implantate za bradu. Također će se raspravljati o prednostima odabira prilagođenih kirurških opcija, kao što je prilagođeniji pristup za postizanje željenih rezultata.

Čitateljima pružamo potrebne informacije za donošenje informirane odluke o tome koji postupak odabrati, uzimajući u obzir čimbenike kao što su željeni rezultati, dob i zdravstveno stanje, proračun i vremenski okvir. Također će naglasiti važnost savjetovanja s kvalificiranim stručnjakom kako bi se osigurao najbolji mogući ishod.

Operacija korekcije brade, također poznata kao genioplastika ili povećanje brade, kozmetički je kirurški zahvat kojemu je cilj poboljšati oblik, veličinu i simetriju brade.

Pregled nekirurških alternativa

Nekirurške alternative operaciji korekcije brade uključuju implantate za bradu, dermalne punila i injekcije Kybella. Ti su postupci manje invazivni od operacije i imaju kraće vrijeme oporavka.

Važnost odabira pravog postupka

Odabir pravog postupka za korekciju brade ključan je za postizanje željenih rezultata i smanjenje rizika od komplikacija.

Implantati za bradu

Implantati za bradu izrađeni su od silikona ili drugih materijala i postavljaju se pod kožu kako bi se povećala veličina i projekcija brade.

Vrste implantata za bradu

Postoji nekoliko vrsta implantata za bradu, uključujući implantate pred vilicu, proširene anatomske implantate i implantate izrađene po narudžbi.

Postupak i oporavak

Zahvat obično traje oko jedan sat, a vrijeme oporavka oko tjedan dana. Pacijenti mogu osjetiti oticanje, modrice i nelagodu.

Rizici i komplikacije

Mogući rizici i komplikacije uključuju infekciju, pomicanje implantata i oštećenje živaca.

Cijena implantata za bradu varira ovisno o vrsti implantata i naknadi kirurga. Održavanje je minimalno.

Dermalni fileri

Dermalni fileri su injekcijske tvari koje bradi daju volumen i poboljšavaju njenu konturu.

Vrste dermalnih punila

Postoji nekoliko vrsta dermalnih punila, uključujući punila hijaluronske kiseline, kolagenska punila i punila kalcijeva hidroksilapatita.

Postupak i oporavak

Zahvat obično traje oko 30 minuta, a vrijeme oporavka je minimalno. Pacijenti mogu osjetiti otekline i modrice.

Rizici i komplikacije

Mogući rizici i komplikacije uključuju infekciju, alergijske reakcije i migraciju punila.

Trošak i održavanje

Cijena dermalnih punila varira ovisno o vrsti punila i korištenoj količini. Održavanje je potrebno svakih 6-12 mjeseci.

Kybella injekcije

Kybella injekcije su nekirurška opcija za smanjenje masnoće na bradi.

Postupak i oporavak

Zahvat obično traje oko 30 minuta, a vrijeme oporavka je minimalno. Pacijenti mogu osjetiti otekline, modrice i utrnulost.

Vrste korekcije brade u Poliklinici Medikol

Poliklinika Medikol u Zagrebu nudi razne vrste zahvata korekcije brade za rješavanje različitih problema koje pacijenti mogu imati. Ovi postupci uključuju:

 • Genioplastika: Ovaj postupak uključuje preoblikovanje brade kako bi se poboljšao cjelokupni izgled brade. Kirurg može pomaknuti bradnu kost naprijed ili natrag ili okomito, ovisno o potrebama pacijenta.
 • Klizna genioplastika: Ovo je složeniji postupak koji uključuje rezanje i repozicioniranje brade kako bi se postigao željeni izgled. Ovaj je postupak idealan za pacijente koji imaju izraženiju asimetriju ili druge probleme povezane s bradom.
 • Smanjenje brade: Ovaj postupak je prikladan za pacijente koji imaju veću ili izbočenu bradu. Kirurg uklanja višak kosti ili tkiva kako bi preoblikovao i smanjio veličinu brade.
 • Prilagođeni implantati za bradu: prilagođeni implantati za bradu opcija su za pacijente koji žele definiraniju i proporcionalniju bradu. Ovi implantati izrađeni su od visokokvalitetnih materijala i dizajnirani su tako da odgovaraju specifičnim potrebama pacijenta i strukturi lica.

Jedna od jedinstvenih značajki Poliklinike Medikol u Zagrebusu prilagođene i individualizirane kirurške mogućnosti. Kirurg će blisko surađivati s pacijentom kako bi odredio najbolji postupak za postizanje željenih rezultata.

Prednosti prilagođenih opcija:

 • Precizniji rezultati
 • Manje ožiljaka
 • Smanjen rizik od komplikacija
 • Rezultati prirodnijeg izgleda

Duljina zahvata i vrijeme oporavka ovisit će o vrsti zahvata koji se izvodi. Kirurg će dati detaljne upute o postoperativnoj njezi, uključujući lijekove, njegu rane i preglede.

Kao i kod svakog kirurškog zahvata, postoje rizici i moguće komplikacije povezane s operacijom korekcije brade. To može uključivati infekciju, krvarenje, oticanje i oštećenje živaca. Kirurg će razgovarati o ovim rizicima s pacijentom prije zahvata.

Cijena operacije korekcije brade u Poliklinici Medikol varira ovisno o vrsti zahvata. Pacijenti također trebaju uzeti u obzir troškove kontrolnih pregleda i sve potrebne postupke održavanja.

Prilikom odabira pravog postupka za korekciju brade potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika. To uključuje:

 • Željeni rezultati: pacijent treba imati jasnu predodžbu o željenom ishodu i priopćiti to kirurgu tijekom konzultacija.
 • Dob i zdravlje: Pacijentova dob i cjelokupno zdravlje odredit će je li prikladan kandidat za operaciju korekcije brade.
 • Proračun: Treba uzeti u obzir troškove postupka i sve potrebne naknadne preglede i postupke održavanja.
 • Vremenski okvir: pacijent bi trebao razmotriti koliko dugo može prekinuti posao ili druge aktivnosti radi oporavka.

Neophodno je konzultirati se s kvalificiranim stručnjakom prije podvrgavanja operaciji korekcije brade. Kirurg može pružiti pacijentu jasno razumijevanje postupka, mogućih rizika i komplikacija te očekivanih ishoda.

Odabir pravog postupka ključan je za postizanje željenih rezultata i smanjenje rizika povezanih s operacijom korekcije brade.

Ukratko, operacija korekcije brade može biti zahvat koji će promijeniti život onima koji nisu svjesni oblika ili veličine svoje brade. Iako su kirurške mogućnosti često najučinkovitije i najdugotrajnije, postoje i nekirurške alternative za one koji preferiraju manje invazivne postupke. Poliklinika Medikol u Zagrebu renomirana je klinika koja nudi široku paletu prilagođenih mogućnosti korekcije brade prilagođenih individualnim potrebama i preferencijama svakog pacijenta.

Kada razmatrate postupak korekcije brade, važno je uzeti u obzir čimbenike kao što su željeni rezultati, dob i zdravlje, proračun i vremenski okvir. Savjetovanje s kvalificiranim stručnjakom također je ključno za donošenje informirane odluke o tome koji je postupak pravi za vas.

Zaključno, bilo da se odlučite za kiruršku ili nekiruršku opciju, najvažnije je osjećati se ugodno i samouvjereno u vlastitoj koži. S napretkom u tehnologiji i tehnikama u kirurgiji korekcije brade, dostupno je više opcija nego ikada prije koje vam mogu pomoći da postignete željeni izgled. Kako se trendovi i razvoj nastavljaju pojavljivati na ovom području, bit će uzbudljivo vidjeti što budućnost nosi za kirurgiju korekcije brade.

Ako razmišljate o postupku korekcije brade, važno je istražiti i pronaći kvalificiranog stručnjaka koji vas može voditi kroz postupak. Uz pravo vodstvo, možete postići bradu o kojoj ste oduvijek sanjali i pritom podići svoje samopouzdanje. Zapamtite, najvažnije je da se osjećate ugodno i zadovoljni sami sobom, bez obzira na to kako vam brada izgleda.

Korekcija brade – Cijene u Zagrebu

U posljednjih nekoliko godina, ovakvi zahvati postaju sve popularniji među oba spola, a posebice u urbanim sredinama poput Zagreba. Cilj ovog članka je pružiti opsežan pregled cijena i metoda korekcije brade u Zagrebu, uz stručni osvrt poznatog zagrebačkog doktora, Dinka Bagatina.

Metode korekcije brade i cijene

Postoje dvije glavne metode korekcije brade koje se najčešće koriste: ugradnja implantata i osteotomija. Obe metode imaju svoje prednosti i mane, te se izbor metode često bazira na individualnim potrebama i željama pacijenta.

Korekcija brade ugradnjom implantata

Ugradnja implantata jedna je od najpopularnijih metoda za korekciju brade. Ovaj postupak uključuje umetanje umjetnog implantata koji je oblikovan tako da odgovara strukturi lica pacijenta, čime se postiže željeni oblik i veličina brade. Cijena ovog zahvata u Zagrebu kreće se oko 2.63€. Važno je napomenuti da cijena može varirati ovisno o klinici, iskustvu kirurga i specifičnostima samog implantata.

Korekcija brade osteotomijom

Osteotomija predstavlja složeniji kirurški postupak koji uključuje rezanje i preoblikovanje kosti brade kako bi se postigao željeni izgled. Ova metoda se često preporučuje pacijentima koji imaju potrebu za značajnijim promjenama u strukturi lica. Cijena osteotomije brade u Zagrebu iznosi otprilike 3.32€. Slično kao i kod implantata, konačna cijena može varirati ovisno o kompleksnosti postupka i drugim faktorima.

Stručni osvrt dr. Dinka Bagatina

Dr. Dinko Bagatin jedan je od vodećih stručnjaka za estetsku kirurgiju u Zagrebu, s bogatim iskustvom u području korekcije brade. U svojem stručnom osvrtu, dr. Bagatin ističe važnost individualnog pristupa svakom pacijentu. “Ključ uspješne korekcije brade leži u temeljitom razumijevanju estetskih ciljeva i fizičkih karakteristika svakog pacijenta”, objašnjava dr. Bagatin.

Prema njegovim riječima, odabir između ugradnje implantata i osteotomije trebao bi se temeljiti na detaljnoj analizi lica pacijenta, uzimajući u obzir kako funkcionalne tako i estetske aspekte. Dr. Bagatin također naglašava važnost postoperativne skrbi, koja igra ključnu ulogu u postizanju optimalnih rezultata i minimiziranju rizika od komplikacija.

Korekcija brade može značajno poboljšati estetiku lica, pružajući pacijentima veće samopouzdanje i zadovoljstvo vlastitim izgledom. S cijenama koje variraju ovisno o metodi i specifičnostima zahvata, važno je odabrati iskusnog kirurga i kliniku koja može pružiti visoku razinu skrbi i podrške. Uz stručni uvid dr. Dinka Bagatina, pacijenti mogu donijeti informiranu odluku, osiguravajući najbolje moguće rezultate korekcije brade u Zagrebu.

Često postavljena pitanja 

P: Kakva je procedura za korekciju brade u Hrvatskoj?
O: Procedura korekcije brade u Hrvatskoj ovisi o vrsti korekcije koja se želi postići. Najčešće se radi o korekciji veličine i oblika brade ili korekciji brade u kombinaciji s drugim estetskim zahvatima. Kirurška korekcija brade može uključivati uklanjanje viška kože i masnog tkiva, smanjenje kosti ili dodavanje implantata. Nakon konzultacije s kirurgom, određuje se najbolja opcija za svakog pacijenta.

P: Koliko traje oporavak nakon korekcije brade?
O: Oporavak nakon korekcije brade ovisi o vrsti korekcije koja je obavljena. Obično je potrebno oko tjedan dana za potpuni oporavak nakon operacije korekcije brade, a u tom vremenu pacijent bi trebao izbjegavati teške fizičke aktivnosti i nositi kompresijsku odjeću. Važno je slijediti upute svog kirurga kako bi se osigurao optimalan oporavak.

P: Koje su moguće komplikacije korekcije brade?
O: Kao i kod bilo kojeg kirurškog zahvata, postoje moguće komplikacije kod korekcije brade. To uključuje infekcije, krvarenje, otekline, modrice i neujednačene rezultate. Međutim, ove su komplikacije rijetke ako se izvodi od strane kvalificiranog i iskusnog kirurga. Pacijenti bi trebali temeljito razgovarati sa svojim kirurgom o rizicima i prednostima prije donošenja odluke o korekciji brade.

P: Gdje se mogu obaviti korekcije brade u Zagrebu?
O: U Zagrebu postoji nekoliko renomiranih klinika za estetsku kirurgiju koje nude korekciju brade. Među njima su Poliklinika Bagatin, Poliklinika Maletić, Klinika Sinteza i Poliklinika Poliderma. Važno je odabrati kliniku koja ima iskustva i kvalificirane kirurge za postizanje najboljih rezultata.

P: Koliko košta korekcija brade u Hrvatskoj?
O: Troškovi korekcije brade u Hrvatskoj ovise o vrsti korekcije koja se izvodi i klinici koju odabere pacijent. Obično se kreću od nekoliko tisuća kuna za manje neinvazivan zahvat.

Biografija Dinko Bagatin, prim.dr.med.

Specijalist opće, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“. Osnivač je Poliklinike Bagatin gdje radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore.

Reference
Chin Augmentation Using Silastic Implants. Newberry CI, Mobley SR.Facial Plast Surg. 2019 Apr;35(2):149-157. doi: 10.1055/s-0039-1683867. Epub 2019 Apr 3.PMID: 30943559 

Estetska kirugija – Cjenik

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024