Lift-and-Fill Facelifting

Korekcija brade: što očekivati tijekom zahvata mentoplastike

Kako se pripremiti za operaciju mentoplastike u Poliklinici Marin Med - sve što trebate znati o korekciji brade i postizanju skladnijeg profila lica

Mentoplastika, također poznata kao korekcija brade ili operacija povećanja brade, kirurški je zahvat koji uključuje preoblikovanje ili povećanje brade pomoću implantata za bradu ili prilagođavanjem strukture kostiju brade. Poliklinika dr. Tončić je renomirana poliklinika za plastičnu kirurgiju koja svojim pacijentima nudi operacije mentoplastike. U ovom ćemo članku dati korak po korak vodič o tome što očekivati tijekom operacije mentoplastike u Poliklinici dr. Tončić.

Razumijevanje mentoplastike

Mentoplastika je kozmetički zahvat koji ima za cilj poboljšati oblik i veličinu brade kako bi se poboljšao cjelokupni izgled lica. Često se izvodi u kombinaciji s drugim zahvatima na licu, poput rinoplastike ili faceliftinga, kako bi se postigao uravnotežen i skladan profil lica. Tijekom operacije, kirurg može koristiti implantat za bradu ili preoblikovati strukturu kosti brade kako bi postigao željeni ishod.

Konzultacije prije operacije

Prije operativnog zahvata mentoplastike pacijenti će imati predoperativne konzultacije s plastičnim kirurgom. Tijekom ovih konzultacija, kirurg će pregledati pacijentovu bradu i razgovarati o željenim rezultatima. Kirurg također može izvršiti mjerenja i izraditi prilagođeni plan liječenja. Pacijent će imati priliku postaviti pitanja i izraziti svoje nedoumice u vezi s postupkom.

Vrste implantata za bradu

Implantati za bradu dolaze u različitim oblicima i veličinama, a kirurg će odabrati odgovarajući implantat na temelju anatomije pacijenta i željenog ishoda. Najčešći tipovi implantata za bradu su silikon i porozni polietilen. Kirurg također može koristiti prilagođeni implantat izrađen od pacijentovog vlastitog tkiva.

Anestezija

Mentoplastika se može izvesti u lokalnoj anesteziji uz sedaciju ili u općoj anesteziji, a odluka će ovisiti o pacijentovoj povijesti bolesti, opsegu operacije i preferencijama kirurga. Kirurg će razgovarati o vrsti anestezije koja će se koristiti tijekom konzultacija prije operacije.

Postavljanje reza

Mjesto reza koji se koristi tijekom mentoplastike ovisit će o vrsti zahvata koji se izvodi i preferencijama kirurga. Rez se može napraviti unutar usta, ispod brade ili duž prirodnog nabora brade. Kirurg će razgovarati o mjestu reza tijekom predoperativne konzultacije.

Postavljanje implantata

Tijekom operacije, kirurg će napraviti džep u bradi i umetnuti implantat, pričvrstivši ga na mjesto šavovima ili vijcima. Kirurg također može preoblikovati strukturu kostiju brade kako bi postigao željeni rezultat.

Smanjenje koštanog tkiva

U nekim slučajevima, kirurg će možda trebati izvršiti redukciju kosti kako bi postigao željeni ishod. To uključuje korištenje posebnih instrumenata za preoblikovanje kosti ili uklanjanje njenog dijela. Kirurg će razgovarati o potrebi smanjenja koštane mase tijekom prijeoperacijskih konzultacija.

Rizici i komplikacije

Iako su komplikacije rijetke, mogu uključivati infekciju, krvarenje, oštećenje živaca i pomicanje implantata. Važno je razgovarati o mogućim rizicima i komplikacijama s kirurgom tijekom konzultacija prije operacije.

Očekivani rezultati

Pacijenti mogu očekivati osjetno poboljšanje izgleda svoje brade nakon operacije mentoplastike. Rezultati operacije su trajni i može proći nekoliko tjedana ili mjeseci dok potpuni rezultati ne budu vidljivi jer se oteklina i modrice povuku.

Kako se pripremiti za mentoplastiku u Hrvatskoj

Ako ste se odlučili na mentoplastiku u Hrvatskoj, važno je da se psihički i fizički pripremite za zahvat. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se pripremite za operaciju korekcije brade:

Istražite kliniku i kirurga: Prije nego što se odlučite za kliniku za svoju operaciju mentoplastike, važno je istražiti kliniku i kirurga koji će izvoditi zahvat. Potražite uglednu kliniku koja je specijalizirana za estetsku kirurgiju brade i ima iskusne plastične kirurge.

Zakažite konzultacije: Nakon što ste odabrali kliniku i kirurga, zakažite konzultacije kako biste razgovarali o postupku i željenom ishodu. Tijekom konzultacija, kirurg će pregledati vašu bradu, razgovarati o vašoj povijesti bolesti i izraditi prilagođeni plan liječenja.

Slijedite upute prije operacije: Kirurg će vam dati posebne upute kojih se trebate pridržavati prije operacije, kao što je izbjegavanje određenih lijekova i ne jesti ili piti ništa određeno vrijeme prije operacije.

Organizirajte prijevoz: Trebat će vam netko tko će vas odvesti do i od klinike na dan operacije, jer se nećete moći sami voziti.

Pripremite se za oporavak: Nakon operacije morat ćete se odmarati i izbjegavati naporne aktivnosti nekoliko tjedana. Pobrinite se da imate nekoga tko će vam pomoći u svakodnevnim zadacima tijekom oporavka.

Slijedeći ove savjete, možete biti potpuno spremni za operaciju mentoplastike u Hrvatskoj.

Cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj

Ako razmišljate o operaciji mentoplastike u Hrvatskoj, važno je imati ideju o troškovima zahvata. Poliklinika dr. Tončić je renomirana poliklinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja nudi niz zahvata estetske kirurgije brade, uključujući korekciju brade, implantaciju brade, mentoplastiku i povećanje brade. Ovdje su cijene ovih zahvata u Poliklinici dr. Tončić:

Korekcija brade

Cijena operacije korekcije brade kreće se od 3200 do 3800 eura, ovisno o složenosti zahvata.

Ugradnja brade

Cijena ugradnje brade je 3000€.

Mentoplastika

Cijena operacije mentoplastike kreće se od 3.800 do 4.500 €, ovisno o vrsti anestezije i složenosti zahvata.

Povećanje brade

Cijena operacije povećanje brade kreće se od 3.800 do 4.500 €, ovisno o vrsti anestezije i složenosti zahvata.

Prilagođeni implantat

Ako je potreban prilagođeni implantat izrađen od pacijentovog vlastitog tkiva, cijena će varirati ovisno o specifičnim potrebama pacijenta.

Važno je napomenuti da su ove cijene podložne promjenama i mogu varirati ovisno o individualnim potrebama pacijenta i složenosti zahvata. Osim toga, cijena operacije mentoplastike u Hrvatskoj može biti niža nego u drugim zemljama, što je čini isplativom opcijom za one koji traže estetsku operaciju brade.

Mentoplastika je kozmetički zahvat kojim se može poboljšati izgled brade i poboljšati cjelokupni profil lica. Poliklinika dr. Tončić je renomirana poliklinika za plastičnu kirurgiju koja nudi mentoplastične operacije najsuvremenijim tehnikama i tehnologijama. Pacijenti mogu očekivati prilagođeni plan liječenja, personaliziranu njegu te udobno i sigurno kirurško iskustvo.

Važno je da pacijenti imaju realna očekivanja i da razgovaraju o svim nedoumicama ili pitanjima koja mogu imati s kirurgom tijekom konzultacija prije operacije. Uz pravilnu pripremu, vještu kiruršku tehniku i postoperativnu njegu, mentoplastika može pomoći pacijentima da postignu željeni izgled lica i podignu samopouzdanje

Powered by Aestetica Web Design © 2024