Lift-and-Fill Facelifting

Korekcije brade: Što očekivati tijekom oporavka?

Operacija korekcije brade jedna je od kozmetičkih procedura koja ima za cilj poboljšati izgled brade promjenom njezinog oblika, veličine ili projekcije. U ovom članku pročitajte kako se pripremiti i brinuti se nakon operacije te saznajte više o postoperativnim uputama, upravljanju boli, oteklinama i modricama, prehrani i njezi rana kako bi proces oporavka bio što glađi.

Korekcija brade, također poznata kao mentoplastika, kozmetički je zahvat koji ima za cilj poboljšati izgled brade promjenom njezina oblika, veličine ili projekcije. Ova operacija se obično izvodi pomoću implantata za bradu, koji su izrađeni od silikona ili drugih biokompatibilnih materijala. Iako je sama operacija relativno brza, razdoblje oporavka može trajati nekoliko tjedana. U ovom članku raspravljat ćemo o postoperativnim uputama, upravljanju boli, oteklinama i modricama, prehrani i prehrani, njezi rana, kompresijskom odijelu, kontrolnim pregledima, odmoru i opuštanju, emocionalnoj potpori i povratku na posao i dnevnim aktivnostima osigurati glatkiji proces oporavka.

Postoperativne upute

Nakon operacije korekcije brade neophodno je pridržavati se postoperativnih uputa plastičnog kirurga. Ove upute mogu uključivati uzimanje lijekova, korištenje ledenih obloga, izbjegavanje određene hrane i izbjegavanje napornih aktivnosti određeno razdoblje. Kirurg može propisati lijekove protiv bolova, antibiotike i protuupalne lijekove za kontrolu boli, sprječavanje infekcije i smanjenje upale. Ključno je uzimati lijek prema uputama kirurga i prijaviti sve neželjene reakcije ili nuspojave.

Upravljanje bolovima

Bol i nelagoda česti su nakon operacije korekcije brade. Pacijenti mogu osjetiti bol, osjetljivost i utrnulost u bradi, donjoj usnici ili jeziku. Kirurg može propisati lijekove protiv bolova kako bi im pomogao u smanjenju boli tijekom razdoblja oporavka. Važno je uzimati lijekove prema uputama kirurga i izbjegavati uzimanje dodatnih lijekova protiv bolova bez prethodnog savjetovanja s kirurgom.

Otekline i modrice

Otok i modrice također su česti nakon operacije korekcije brade. Oni se mogu riješiti primjenom ledenih obloga na zahvaćeno područje i držanjem glave podignute tijekom spavanja. Oteklina i modrice obično nestanu unutar nekoliko tjedana, ali može proći i do šest mjeseci prije nego što se pojave konačni rezultati. Važno je izbjegavati alkohol, pušenje i izlaganje suncu tijekom razdoblja oporavka jer to može pogoršati oticanje i odgoditi zacjeljivanje.

Dijeta i prehrana

Zdrava prehrana i pravilna prehrana mogu pomoći u procesu ozdravljenja nakon operacije korekcije brade. Bolesnici bi trebali konzumirati hranu bogatu proteinima, vitaminima i mineralima kako bi se njihovo tijelo brže oporavilo. Važno je izbjegavati hranu koja je bogata natrijem, šećerom i mastima jer one mogu povećati upalu i odgoditi zacjeljivanje. Pijenje puno vode i drugih tekućina također može pomoći u ispiranju toksina i poboljšati hidrataciju.

Briga o rani

Pravilna njega rane ključna je nakon operacije korekcije brade kako bi se spriječila infekcija i osiguralo pravilno zacjeljivanje. Pacijenti bi trebali održavati mjesto operacije čistim i suhim te slijediti sve specifične upute za njegu rane koje je dao kirurg. Kirurg može preporučiti korištenje antiseptičke otopine ili masti za čišćenje mjesta reza i prekrivanje sterilnim zavojima. Važno je izbjegavati dodirivanje ili grebanje mjesta operacije kako biste spriječili iritaciju ili infekciju.

Kompresijska odjeća

Nakon operacije korekcije brade može se preporučiti kompresijska odjeća kako bi se smanjilo oticanje i pospješilo zacjeljivanje. Ta je odjeća obično izrađena od elastičnog materijala i treba je nositi prema uputama kirurga. Kompresijska odjeća pomaže u smanjenju oteklina, sprječava nakupljanje tekućine i potiče cirkulaciju krvi. Važno je izbjegavati nošenje uske odjeće ili dodataka koji mogu vršiti pritisak na područje brade ili vrata.

Odmor i opuštanje

Odmor i opuštanje ključni su nakon operacije korekcije brade kako bi se tijelo oporavilo. Pacijenti bi trebali izbjegavati bilo kakve naporne aktivnosti ili tjelovježbu tijekom razdoblja oporavka. To je važno olakšati i dati vremena tijelu da se odmori i ozdravi. Pacijenti bi također trebali izbjegavati saginjanje, podizanje teških predmeta i bilo kakve aktivnosti koje mogu vršiti pritisak na područje brade ili vrata.

Emocionalna podrska

Podvrgavanje operaciji korekcije brade može biti značajna odluka i može doći s emocionalnim izazovima. Pacijenti mogu doživjeti niz emocija, uključujući tjeskobu, depresiju ili osjećaj izolacije. Važno je potražiti emocionalnu podršku od voljenih osoba, prijatelja ili profesionalnog savjetnika. Posjedovanje sustava podrške može pomoći pacijentima da se nose sa svim emocionalnim izazovima i osigura lakši proces oporavka.

Povratak na posao i dnevne aktivnosti

Pacijenti bi trebali planirati izostanak s posla i drugih dnevnih aktivnosti kako bi omogućili pravilan oporavak. Vrijeme potrebno za oporavak može varirati ovisno o pojedincu i opsegu operacije. Neophodno je slijediti upute kirurga o tome kada je sigurno vratiti se na posao i druge dnevne aktivnosti.

Oporavak nakon korekcije brade u Hrvatskoj

Korekcija brade, također poznata kao mentoplastika, postupak je estetske kirurgije koji uključuje preoblikovanje brade bilo povećanjem ugradnjom brade ili smanjenjem kosti ili tkiva. Estetska operacija brade popularan je zahvat u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, gdje se zahvat uglavnom izvodi u privatnim klinikama.

Poliklinika Kvaternik privatna je poliklinika u Hrvatskoj koja nudi niz zahvata estetske kirurgije, uključujući korekciju podbratka. Prema njihovoj web stranici, koriste najnovije kirurške tehnike i najsuvremeniju opremu kako bi osigurali da njihovi pacijenti dobiju najbolju moguću skrb. Također im je prioritet sigurnost i zadovoljstvo pacijenata, a njihov tim iskusnih kirurga, anesteziologa i medicinskih sestara pruža personaliziranu skrb svakom pacijentu.

Nakon operacije korekcije brade, pacijenti mogu očekivati određenu nelagodu, otekline i modrice na bradi i okolnim područjima. Proces oporavka može potrajati nekoliko tjedana, a pacijenti će možda trebati nositi kompresivni zavoj ili potpornu odjeću kako bi se smanjila oteklina i poduprlo područje brade tijekom procesa zacjeljivanja. Lijekovi protiv bolova također se mogu propisati za ublažavanje nelagode tijekom razdoblja oporavka.

Pacijenti bi trebali izbjegavati naporne aktivnosti i vježbanje nekoliko tjedana nakon operacije i pažljivo slijediti postoperativne upute svog kirurga. Također je važno doći na sve kontrolne preglede kako biste bili sigurni da brada pravilno zacjeljuje.

Cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj

Poliklinika Kvaternik nudi nekoliko zahvata za korekciju podbratka, uključujući ugradnju podbratka, smanjenje podbratka i povećanje podbratka. Cijene za ove postupke, kako su navedene na njihovoj web stranici, su sljedeće:

  • Implanti za bradu: 2000 € – 3500 €
  • Smanjenje brade: 2000 € – 3500 €
  • Povećanje brade: 2000 € – 3500 €
Važno je napomenuti da su ove cijene podložne promjenama i mogu varirati ovisno o specifičnim potrebama pacijenta. Trošak postupka također može uključivati dodatne naknade kao što su anestezija i naknade za ustanove.

Općenito, cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj pristupačnije su u usporedbi s drugim europskim zemljama, poput Velike Britanije i Njemačke. To je zbog nižih troškova života i plaća u Hrvatskoj, što znači niže režije privatnih klinika.

Pacijenti bi uvijek trebali dati prednost kvaliteti skrbi i kvalifikacijama kirurga u odnosu na cijenu postupka. Preporuča se istražiti i odabrati renomiranu kliniku s iskusnim i kvalificiranim kirurzima kako bi se osigurao siguran i uspješan ishod.

Zaključno, korekcija brade je kozmetički zahvat kojim se može značajno poboljšati izgled brade. Iako razdoblje oporavka može potrajati nekoliko tjedana, poštivanje postoperativnih uputa, upravljanje boli i oteklinama, održavanje zdrave prehrane i njega rana, nošenje kompresijske odjeće, odlazak na preglede, odmaranje i traženje emocionalne podrške mogu učiniti proces oporavka lakšim i osigurati uspješan ishod.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024