Lift-and-Fill Facelifting

Korekcija brade: Različite vrste postupaka i kako odabrati pravu

Postupci korekcije brade postali su sve popularniji posljednjih godina zbog svoje sposobnosti da poboljšaju sklad i ravnotežu lica. Povećanje brade je kirurški zahvat kojim se poboljšava izgled brade povećanjem njezine projekcije ili promjenom oblika. Dostupne su razne vrste zahvata za korekciju brade, a odabir pravog može biti zastrašujući zadatak. Cilj ovog članka je pružiti opsežan vodič o različitim vrstama postupaka korekcije brade i kako odabrati onu pravu.

Dobro definirana brada može uvelike poboljšati sklad i ravnotežu lica, ali nisu svi prirodno blagoslovljeni tom značajkom. Srećom, postoji nekoliko dostupnih opcija za one koji žele ispraviti oblik ili veličinu svoje brade, uključujući implantat za bradu, povećanje brade i nekirurško povećanje brade. U ovom članku ćemo detaljno razmotriti svaki od ovih postupaka, kao i kako odabrati pravi za sebe.

Implantat za bradu

Ugradnja implantata za bradu je kirurški zahvat koji uključuje postavljanje implantata za povećanje veličine i oblika brade. Ovaj se postupak obično preporučuje pacijentima koji imaju slabu ili uvučenu bradu, zbog čega nos može izgledati veći ili vrat izgledati nedefinirano.

Tijekom postupka, kirurg napravi mali rez ispod brade ili unutar usta kako bi stvorio džep za implantat. Implantat se zatim umeće i učvršćuje šavovima. Zahvat obično traje oko sat vremena, a pacijenti se obično mogu vratiti na posao unutar tjedan dana.

Dobri kandidati za operaciju ugradnje brade uključuju osobe sa slabom ili uvučenom bradom, asimetričnim crtama lica ili željom za postizanjem izraženije linije čeljusti. Međutim, bitno je imati realna očekivanja i razumjeti potencijalne rizike i komplikacije povezane s postupkom, kao što su infekcija, pomicanje implantata i oštećenje živaca.

Povećanje brade

Povećanje brade još je jedan kirurški zahvat čiji je cilj povećati veličinu i oblik brade. Ovaj je postupak sličan operaciji implantacije brade, ali umjesto implantata, kirurg koristi prirodno tkivo ili kost pacijenta kako bi povećao bradu.

Tijekom postupka, kirurg radi rez u ustima ili ispod brade kako bi pristupio kosti. Kirurg zatim preoblikuje kost ili dodaje koštane presatke na to područje kako bi postigao željeni oblik i veličinu brade. Zahvat traje oko 1-2 sata, a pacijenti mogu očekivati povratak na posao unutar 1-2 tjedna.

Nekirurško povećanje brade

Nekirurško povećanje brade je minimalno invazivan postupak koji uključuje ubrizgavanje dermalnih punila za poboljšanje oblika i veličine brade. Ovaj postupak je idealan za pacijente koji žele postići suptilno poboljšanje izgleda svoje brade bez podvrgavanja operaciji.

Tijekom postupka kirurg ubrizgava dermalni filer na bazi hijaluronske kiseline u bradu kako bi poboljšao njezin oblik i veličinu. Zahvat traje oko 15-30 minuta, a pacijenti mogu očekivati da će se odmah vratiti na posao.

Dobri kandidati za nekirurško povećanje brade uključuju pojedince koji žele poboljšati oblik i veličinu svoje brade bez podvrgavanja operaciji. Međutim, bitno je imati realna očekivanja i razumjeti potencijalne rizike i komplikacije povezane s postupkom, kao što su modrice, otekline i asimetrija.

Odabir pravog postupka korekcije brade

Odabir pravog postupka korekcije brade ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući vaše individualne ciljeve i sklonosti, procjenu strukture i proporcija vašeg lica te konzultacije s certificiranim plastičnim kirurgom.

Tijekom konzultacija s certificiranim plastičnim kirurgom razgovarat ćete o svojim brigama i ciljevima, kao io svojoj povijesti bolesti i svim lijekovima koje uzimate. Kirurg će zatim procijeniti strukturu i proporcije vašeg lica kako bi odredio najprikladniji postupak korekcije brade za vas.

Bitno je postaviti kirurgu pitanja o njegovom iskustvu i kvalifikacijama, kao io potencijalnom riziku operacije.

Zahvati korekcije brade u klinici Juventina

Kada razmatrate postupke korekcije brade, važno je odabrati renomiranu i iskusnu kliniku specijaliziranu za plastičnu kirurgiju. Poliklinika Juventina jedna je od takvih klinika koja nudi široku paletu kirurških i nekirurških zahvata za pomlađivanje i korekciju lica.

Klinika Juventina poznata je po svojoj predanosti sigurnosti, zadovoljstvu i individualiziranoj skrbi pacijenata. Naš tim certificiranih plastičnih kirurga visoko je vješt i iskusan u izvođenju postupaka korekcije brade, koristeći najnovije tehnike i tehnologiju za postizanje optimalnih rezultata.

Klinika Juventina nudi nekoliko vrsta operacija korekcije brade, uključujući:

Operacija ugradnje brade

Operacija ugradnje brade uključuje umetanje silikona ili drugog biokompatibilnog implantata u bradu kako bi se povećala njezina veličina i projekcija. Ovaj postupak je idealan za pacijente sa slabom ili uvučenom bradom koji žele postići definiraniji i uravnoteženiji profil lica.

Operacija povećanja brade

Operacija povećanja brade slična je operaciji implantacije brade, ali umjesto upotrebe implantata uključuje pomicanje pacijentove vlastite kosti prema naprijed kako bi se povećala veličina i projekcija brade. Ovaj se postupak obično preporučuje pacijentima s izraženijim nedostatkom brade ili onima koji preferiraju prirodnije rezultate.

Nekirurško povećanje brade

Za pacijente koji preferiraju nekirurški pristup korekciji brade, klinika Juventina nudi nekoliko neinvazivnih opcija, poput injekcijskih punila ili niti. Ovi tretmani mogu pomoći u dodavanju volumena i definicije bradi bez potrebe za operacijom ili zastojem.

Prilagođene i individualizirane kirurške opcije

U Poliklinici Juventina razumijemo da su potrebe i ciljevi svakog pacijenta jedinstveni, zbog čega prilagođavamo i individualiziramo operaciju korekcije brade. Naši certificirani plastični kirurzi blisko će surađivati sa svakim pacijentom kako bi razvili personalizirani plan liječenja koji se bavi njihovim specifičnim problemima i postiže željeni ishod.

Naš prilagođeni pristup operaciji korekcije brade osigurava da pacijenti dobiju najprikladniji postupak za svoje individualne potrebe, bilo da se radi o implantatu za bradu, povećanju brade ili nekirurškom povećanju brade. Odvajajući vrijeme da razumijemo ciljeve, sklonosti i strukturu lica svakog pacijenta, možemo pružiti sigurno i učinkovito rješenje koje poboljšava njihovu prirodnu ljepotu i vraća im samopouzdanje.

Prednosti personaliziranih planova liječenja

Jedna od glavnih prednosti personaliziranog plana liječenja jest da pacijentima osigurava najprikladniji postupak za njihove individualne potrebe. Prilagođavanjem postupka specifičnim problemima pacijenta, naši certificirani plastični kirurzi mogu postići prirodniji rezultat koji naglašava crte lica i vraća ravnotežu i sklad u njihov cjelokupni izgled.

Osim postizanja boljih rezultata, personalizirani planovi liječenja također smanjuju rizik od komplikacija i osiguravaju lakši proces oporavka. Uzimajući u obzir povijest bolesti svakog pacijenta, tip kože i druge čimbenike, naši plastični kirurzi mogu optimizirati postupak kako bi smanjili rizike i povećali rezultate.

Postupci korekcije brade mogu pomoći pojedincima da postignu uravnoteženiji i estetski ugodniji izgled. Međutim, važno je odabrati pravi postupak na temelju individualnih ciljeva i preferencija, strukture i proporcija lica te konzultacije s certificiranim plastičnim kirurgom. U klinici Juventina pacijenti mogu imati koristi od prilagođenih i individualiziranih kirurških opcija prilagođenih njihovim jedinstvenim potrebama i željenim rezultatima.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024